User Tag List

Sayfa 2/5 İlkİlk 1234 ... SonSon
83 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Gümrük sorunsalı ??

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ebay puanım bir hayli yüksekdir tecrübemde çokdur sorusu olan arkadaşlarıma elimden geldiğince bilgim yettiğinde yardım etmeye çalışırım.

bu arada arkadaşlar bazı arkadaşlar eski bilgileri okuyor sanırım gift olayı bitti parayı düşük göster olayı bitti yılbaşı bayram seyran indirim olayı bitti limit 75 euro yada 75 euroya denk gelen dolar sanırım 120-130 dolar arasına denk geliyor..

artık eskisi gibi değil çoğu insanlar eski bilgiler ışığında üürn satın alıyor ve gümrüğe takılıyor..
    bende teyp getirticem bakalım allah sonumuzu hayır etsin.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

tayf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birde gecen yıl cıkan yasayla bir kişi yılda en fazla 3 kez yurtdısından urun alabılıyor dıye bılıyorum gumruk sınırıda 100 euro yada karsılında dolar olması lazımdı galıba

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    gümrük mevzuatı her sene değişiyor senelik 5 adet yapdılar ama mahkemelikmiş o konuda yani birileri mahkemeye vermiş şu anda yasa yürürlükde olsada uygulamaya o yüzden geçmiyorlarmış..
    mahkemenin neticesini bekliyorlarmış.. birde en fazla 3 adet yada 5 adet değil limit dahilinde 5 adet gümrüksüz misal 6 da 10 dolarlık üründe getirsen gümrüğe tabi oluyor yani yasak değil getirtebiliyorsun gene sadece gümrüğe tabi oluyor.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Dodoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gümrük mevzuatı her sene değişiyor senelik 5 adet yapdılar ama mahkemelikmiş o konuda yani birileri mahkemeye vermiş şu anda yasa yürürlükde olsada uygulamaya o yüzden geçmiyorlarmış..
    mahkemenin neticesini bekliyorlarmış.. birde en fazla 3 adet yada 5 adet değil limit dahilinde 5 adet gümrüksüz misal 6 da 10 dolarlık üründe getirsen gümrüğe tabi oluyor yani yasak değil getirtebiliyorsun gene sadece gümrüğe tabi oluyor.
    Bunun kontrolünü yapan oldu mu acaba? Direk 6.siparişte takılan oldu mu yani ?

Benim geçen sene baya bi siparişim olmuştu, ama yasa çıktıktan hem önce hem sonra, birde ben sürekli aileden birilerinin adlarıyla aynı adrese sipariş ettim hep, 3-4 farklı isim ile

Bu sene daha sipariş sezonunu açamadım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tursurayn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gümrükte malzemem kaldı nasıl çıkarta bilirim
    malzemenin oldugu yerden yurt dısına cıkarak geri alabilirsin.en fazla 60 tl ceza yazar ve malı tekrar dısarı götürmen üzere iade ederler.

gümrük olayında en dikkat edilmesi gereken şey ticari amaçla değil,şahsi kullanım için getirttiğinizi ispat edebilmedir.bi de aldıgınız ürünün sıfır olması lazım.gönderici firma da faturayı yazarken veya ürünü paketlerken açıklama kısmını dikkatli doldurursa hiç bir sorun cıkmaz.mümkünse aldıgımız ürünü aynı ürünün'e ait parçaymış gibi göstermemiz lazım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı dodoo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunun kontrolünü yapan oldu mu acaba? Direk 6.siparişte takılan oldu mu yani ?

Benim geçen sene baya bi siparişim olmuştu, ama yasa çıktıktan hem önce hem sonra, birde ben sürekli aileden birilerinin adlarıyla aynı adrese sipariş ettim hep, 3-4 farklı isim ile

Bu sene daha sipariş sezonunu açamadım
    bende 3 tane ürün siparişi verdim 1 tanesi geldi 2 sini bekliyorum biri kendime değil zaten bir arkadaşa bu forumdan söz verdim xenon ampülü için ona alıyorum

tursurayn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı denizoglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    malzemenin oldugu yerden yurt dısına cıkarak geri alabilirsin.en fazla 60 tl ceza yazar ve malı tekrar dısarı götürmen üzere iade ederler.

gümrük olayında en dikkat edilmesi gereken şey ticari amaçla değil,şahsi kullanım için getirttiğinizi ispat edebilmedir.bi de aldıgınız ürünün sıfır olması lazım.gönderici firma da faturayı yazarken veya ürünü paketlerken açıklama kısmını dikkatli doldurursa hiç bir sorun cıkmaz.mümkünse aldıgımız ürünü aynı ürünün'e ait parçaymış gibi göstermemiz lazım.
    ürün hediye olarak gönderildi yanlız cep telefonu oldugu için vergisini ödesek bile türkiye ye giri şi yasak diye teslimatı olmaz deniyor jafayı yiyecem ya
    -Mapped by chare-

tursurayn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vergisini odeyerek
    cep telefonunun vergisi nasıl oluyor. türkiyeye kargo yoluyla girişi yasak diyorlar nasıl alabilirim ürünü gümrükten kafayı yiyecem ya
    -Mapped by chare-

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    cep telefonu girişi yasak benim bildiğim keşke getirtmeden önce araştırsaydınız. ama ibr gidin gümrüğe şansınızı deneyin belki gümrüğünü öder alırsınız.

mrt_tsn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu urunu almam ıcın yardımcı olurmusunuz? yada benım yerıme getırte bılırmısınız?
    RENAULT CLIO Mk2 1998 - 2005 wind deflectors 3 DOOR 2pc set | eBay

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ebayda hesap açın paypal den kredi kartınızı tanımlatıp bir hesap açın ben size elimden gelen yardımı yaparım.. ben getirtirdim ama şu sıra getirtmekde olduğum ve getirticeğim çok ürünler var..

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tursurayn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cep telefonunun vergisi nasıl oluyor. türkiyeye kargo yoluyla girişi yasak diyorlar nasıl alabilirim ürünü gümrükten kafayı yiyecem ya
    Cep telefonunu alamazsin tecrube ile sabittir Telefon gonderildigi adrese geri iade edilecek .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ebayda hesap açın paypal den kredi kartınızı tanımlatıp bir hesap açın ben size elimden gelen yardımı yaparım.. ben getirtirdim ama şu sıra getirtmekde olduğum ve getirticeğim çok ürünler var..
    Ebay hesabim war ama yarin birde paypala k.k. Tanimlatayim oda tamam. Turkiye yok gonderilen yerler arasinda o yuzden yardim istedim, o nasil olacak peki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    adama satıcıya mesaj çek deki türkiyeye yolluyormusunuz o adam büyük ihtimal yollar çünkü dünyanın her yerine shippingi açmış..

Deagles48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amazon üzerinden 150-200 Dolar değerinde kulalık almayı düşüyorum şansım nedir ?

saqwert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben 2011 içerisinde 3.500TL'den fazla alışveriş yaptım.14-15 tane paket geldi hepsi evime kadar Ama aldığım ürünler takılacak şeyler değildi ya da ben şanslıydım.Ama artık bişey almıyorum kredi kartımda e-ticaret diye bir bölümde göstermişler yurtdışı alışverişleri.Takibe alıcaklarmış galiba bir bilgisi olan var mı arkadaşlar?
    It is not hocus pocus,it is all about focus.

F4R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende headers getirtmeyi düşünüyorum fakat 2. el bu sıkıntı yaratır mı gümrükte? gümrük vergisi fatura tutarının %20 si değil mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı F4R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende headers getirtmeyi düşünüyorum fakat 2. el bu sıkıntı yaratır mı gümrükte? gümrük vergisi fatura tutarının %20 si değil mi?
    mumkunse ıkı adet sıparıs gec kardesim

F4R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrt_tsn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mumkunse ıkı adet sıparıs gec kardesim
    ))) hocam benim anca yaza. oda olursa. inş sadece düşüncede kalmaz. bakalım hayırlısı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)