Benim iki aracımda hatta satmakda olduğum a5 coupem de bile bixenon far var.. ama iki aracımın sislerinde 3000k (Fog lihgt) xenon var..
3000k fog ampülleri ebaydan sipariş verdim türkiyede bulamadım eski araçlarımında sislerine hep takdım..
amacım ne hava atmak ne gösteriş nede boşda yakmak 3000k koyu sarıdır ve sarı sisi dumanı delen tek renkdir.. bu bilimsel bir gerçek.. sisli ülkelerin araçlarının o yüzden halojenden sis farları okyu sarıdır hatta eski fransız araçlarının yaşıt sayılırız senle sen hatırlarsın eski citroen leri falan farları koyu sarı olurdu..
ben sadece sisde ve karda açıyorum yani gereklilik zaruret anında açıyorum bunun için takdım bir işlev için takdım işe o kadar çok yarıyorki anlatamam dumanı bıçakla yarar gibi deliyor..
benim gittiğim yer işim amaçlı tekirdağ çerkezköy saray falan bu civarları bilen bilir sabahları bilhassa otobanda sıfır sis çöker hatta daha yeni yüzlerce araçlık sis yüzünden zincirleme kaza olmuşdu..
ikincisi kısalarına xenon takan arkadaş eğerki hakkıyla tekrar ediyorum merceği varsa adam gibi 4300k kelvin ampülünü takmış far ayarınıda yapmışsa o adam zaten o ampüllerle gösteriş yapmaz yapamaz çünkü 4300k ampül normal halojen ampülden fazla bir farkı yokdur sarımtırakdır zaten.. 6000k çakma xenonlar gibi bem beyaz parlak beyaz değildir.. ve mercekli 4300k lı bir far far ayarıda güzel yapılmışsa üstat asla göz almaz bununda her yerde testini yapabiliriz..
arkadaşımın borasında mercekli far var mtec xenon kit ve ebaydan aldığımız 4300k ampüller takılı daha bir allahın kulu 4 yıldır farların gözümü alıyor yada farlardan en ufak bir şikayet gelmedi etse en azından birileri 4 yılda bir kez olsun laf ederdi..
demeye çalışdığım şu xenon farı sadece insanlar hava atmak için kullanmıyor bazı insanlar gerçekden görmek için takıyor halojene göre çünkü görüş açısı çok yüksek ve bunu yaparken adam gidip 150 tl lik kit için 800tl ye mercekli farını alıyor gidiyor en doğru yerde montajını ve far ayarını yaptırıyor onada 50 tl veriyor niye bu kadar masrafa giriyor normal merceksiz farlarınada kendi takmayı bilir yapmıyor çünkü karşı taraf rahatsız olmasın trafikde kimseye rahatsızlık vermesin diye o kadar masrafa giriyor.. bu adamda bizim yaşıtımız evli barklı 3 çocuk babası bir insan..
yani bazı insanları ayırt edelim her kez çoluk çocuk öyle gösteriş peşinde hava peşinde olan insanlar değil..