User Tag List

Sayfa 10/14 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon
255 sonuçtan 172 ile 190 arası

Konu: Xenon far artik muayeneden gecmiyor!!!

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Farlarında ya da sis lambalarında xenon olanlara bir sorum var..

Aracınız daha mı havalı oluyor ya da daha mı hızlı gidiyor? Değeri mi yükseliyor? Xenon kullanmak bir statü belirleyicisi midir? Hepsini geç daha basite indirgeyeyim, kızların mı dibi mi düşüyor?

Anlamakta güçlük çekiyorum ciddi ciddi.. Anlatır mısınız ne amaçla taktığınızı?.
    Benim iki aracımda hatta satmakda olduğum a5 coupem de bile bixenon far var.. ama iki aracımın sislerinde 3000k (Fog lihgt) xenon var..
    3000k fog ampülleri ebaydan sipariş verdim türkiyede bulamadım eski araçlarımında sislerine hep takdım..
    amacım ne hava atmak ne gösteriş nede boşda yakmak 3000k koyu sarıdır ve sarı sisi dumanı delen tek renkdir.. bu bilimsel bir gerçek.. sisli ülkelerin araçlarının o yüzden halojenden sis farları okyu sarıdır hatta eski fransız araçlarının yaşıt sayılırız senle sen hatırlarsın eski citroen leri falan farları koyu sarı olurdu..

ben sadece sisde ve karda açıyorum yani gereklilik zaruret anında açıyorum bunun için takdım bir işlev için takdım işe o kadar çok yarıyorki anlatamam dumanı bıçakla yarar gibi deliyor..
    benim gittiğim yer işim amaçlı tekirdağ çerkezköy saray falan bu civarları bilen bilir sabahları bilhassa otobanda sıfır sis çöker hatta daha yeni yüzlerce araçlık sis yüzünden zincirleme kaza olmuşdu..

ikincisi kısalarına xenon takan arkadaş eğerki hakkıyla tekrar ediyorum merceği varsa adam gibi 4300k kelvin ampülünü takmış far ayarınıda yapmışsa o adam zaten o ampüllerle gösteriş yapmaz yapamaz çünkü 4300k ampül normal halojen ampülden fazla bir farkı yokdur sarımtırakdır zaten.. 6000k çakma xenonlar gibi bem beyaz parlak beyaz değildir.. ve mercekli 4300k lı bir far far ayarıda güzel yapılmışsa üstat asla göz almaz bununda her yerde testini yapabiliriz..

arkadaşımın borasında mercekli far var mtec xenon kit ve ebaydan aldığımız 4300k ampüller takılı daha bir allahın kulu 4 yıldır farların gözümü alıyor yada farlardan en ufak bir şikayet gelmedi etse en azından birileri 4 yılda bir kez olsun laf ederdi..

demeye çalışdığım şu xenon farı sadece insanlar hava atmak için kullanmıyor bazı insanlar gerçekden görmek için takıyor halojene göre çünkü görüş açısı çok yüksek ve bunu yaparken adam gidip 150 tl lik kit için 800tl ye mercekli farını alıyor gidiyor en doğru yerde montajını ve far ayarını yaptırıyor onada 50 tl veriyor niye bu kadar masrafa giriyor normal merceksiz farlarınada kendi takmayı bilir yapmıyor çünkü karşı taraf rahatsız olmasın trafikde kimseye rahatsızlık vermesin diye o kadar masrafa giriyor.. bu adamda bizim yaşıtımız evli barklı 3 çocuk babası bir insan..

yani bazı insanları ayırt edelim her kez çoluk çocuk öyle gösteriş peşinde hava peşinde olan insanlar değil..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben merceksiz farlarına ya da sis farlarına bodoslama xenon ampul takanlardan bahsediyorum sen neden gocunuyorsun ki

ayrıyeten xenon çalışma mantığını bilmiyorsunuz.. bilmeden yok farlar ayarlı vaz viz açıklama yapmaya çalışıyorsunuz. xenon ampul taktığınız halojen ampule göre yapılmış bir farı isterseniz 1 metre gösterecek şekilde ayarlayın yine göz alır.
    çünkü lümen değeri çok fazladır.
    çünkü odaklama yapamazsınız istediğiniz kadar masraf edin istediğiniz kadar ayarlayın.

önünü görmek için xenon takıyor düşüncesi ne saçma bir ifade? adam önünü görecek diye ben kör mü olacağım.. adam beni görecek projeksiyon gibi, benim gözüm kör olacak karşıdan gelirken, gidip adama gömeceğim sonra.

ondan sonra da ben suçlu olacağım ha?

Bu mudur..

Evli barklı 3 çocuklu olması da o kişinin apaçi olamayacağı gerçeğini değiştirmiyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ben merceksiz farlarına ya da sis farlarına bodoslama xenon ampul takanlardan bahsediyorum sen neden gocunuyorsun ki

ayrıyeten xenon çalışma mantığını bilmiyorsunuz.. bilmeden yok farlar ayarlı vaz viz açıklama yapmaya çalışıyorsunuz. xenon ampul taktığınız halojen ampule göre yapılmış bir farı isterseniz 1 metre gösterecek şekilde ayarlayın yine göz alır.
    çünkü odaklama yapamazsınız istediğiniz kadar masraf edin istediğiniz kadar ayarlayın.

önünü görmek için xenon takıyor düşüncesi ne saçma bir ifade? adam önünü görecek diye ben kör mü olacağım.. adam beni görecek projeksiyon gibi, benim gözüm kör olacak karşıdan gelirken, gidip adama gömeceğim sonra.

ondan sonra da ben suçlu olacağım ha?

Bu mudur..

Evli barklı 3 çocuklu olması da o kişinin apaçi olamayacağı gerçeğini değiştirmiyor
    "Anlamakta güçlük çekiyorum ciddi ciddi.. Anlatır mısınız ne amaçla taktığınızı?."

bunu yazmışsınız bende bir izah yazdım o kadar bunun gocunmayla bir ilgisi alakası yok.. dersinizki izahın için teşekkür ederim ama çok saçma yada izahın yeterli v.b

neyse ben açıklama yapdım kısaca bizim araçlarımızda bixenon var diye yada halojen var diye kendi çerçevemizden bakmayıp biraz empati yapmak her zaman iyidir..

insanları suçalamak hakaret etmek ezmek aşalamak olayın en basit en kolay yanıdır siz yapıyorsunuz demiyorum yanlış anlaşılmasın konu genelinde yazıyorum bence birazda anlamaya çalışmak lazım.. ben tek bunu diyorum yoksa beni ilgilendiren bir şey yok..

JANJ@N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tuv hasar listesine göre

Gaz deşarjlı far (xenon):Far yükseklik ayarlayıcısı yok Ağır Kusur
    Gaz deşarjlı far (xenon):Far yükseklik ayarlayıcısı çalışmıyor Ağır Kusur

denmiş ama, otomatik olmasından bahsetmemiş , ayarlayıcıdan kasıt otomatik olması mı acaba
    K.Atatürk

CRUEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Farlarında ya da sis lambalarında xenon olanlara bir sorum var..

Aracınız daha mı havalı oluyor ya da daha mı hızlı gidiyor? Değeri mi yükseliyor? Xenon kullanmak bir statü belirleyicisi midir? Hepsini geç daha basite indirgeyeyim, kızların mı dibi mi düşüyor?

Anlamakta güçlük çekiyorum ciddi ciddi.. Anlatır mısınız ne amaçla taktığınızı?

Gözlerini kör ettiğiniz kişilerin ailelerinizin hatta sülalerinizin kulaklarını çınlattığını bile bile xenon ampulu kullanmak, hem de ısrarla kullanmak çok mu hoşuna gidiyor? Hoşunuza gidiyorsa küfür yemek, bu durum obsesif bir psikolojik rahatsızlık doktora gidin bir an önce..
    hava atmak için xenon kullanıyorum egom tavan hay allam..
    @Quantum böyle yazmışınızda eski mesajlarınıza bakıyorum ellerinizle xenon takmışınız nasıl bi çelişki bu? havamı atıyosunz amacınız ne
    http://www.techturkey.com/forum/do-i...ygulamasi.html
    bu bir...

ikincisi;

r
    bu mesajınıza bakıyorumda birde şu konudaki mesajınızda yazdıklarınızı okuyorum oldukca çelişkili;
    http://www.techturkey.com/forum/gene...-ihtiyaci.html
    kendiniz takmışınızda burda xenon takanlara neden böyle yazmışınız onu çözemedim

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CRUEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @Quantum böyle yazmışınızda eski mesajlarınıza bakıyorum ellerinizle xenon takmışınız nasıl bi çelişki bu? havamı atıyosunz amacınız ne
    bu bir...

ikincisi;

bu mesajınıza bakıyorumda birde şu konudaki mesajınızda yazdıklarınızı okuyorum oldukca çelişkili;
    kendiniz takmışınızda burda xenon takanlara neden böyle yazmışınız onu çözemedim

konuları okusaydın keşke

1. tanesi mercekli uygulama 1 taneside 4300k

yani arkadaşın savunduğu şeyleri terse duşurucek bir durum yok

merceksiz fara mercek takıp xenon bağlamış ?

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bu bir...

ikincisi;

Bidaha bak o zaman çözersin. + birşey daha adam orda yazmış fabrikasyon çıkıslı xenon farını aldım diye sadece kiti yok demiş.
    '' 2011-2012 Model makyajlı Honda Civic Sedanların ise fabrika çıkış merceksiz xenon farları mevcut.
    Far yapısı sayesinde göz almıyor ve yine mercek olmamasına rağmen mercekli farlardaki gibi gayet keskin bir ışık çizgisi mevcut. Fardaki xenon ampulü ise D2R.
    ''

Laf sikiştirip ortam germeyi bu kadar sevmeyin yahu.*** attıgınız adam her benzin zammında konu açıyodu ( iyi bişey)
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuların her mesajını okudum kavga çıkarcak bi durum yok nasıl xenon takana soru soruluyorsa xenon takanı sorgulayan kişiye soru sordum ne var bunda?

nasıl ayarlarsanız ayarlayın hertürlü xenon göz alır ifadesine karşı yazdım.
    ayrıca kendi aracının far yapısı farklı göz almıyor? xenon takabilir benmkide göz almıyor belki?

işin özü her xenon takana o şekilde yazmak saçmadır benim aracım mercekli olmasına rağmen üstüme alındım.. ama merceklileri hesaba katmadan söylemiş gözümden kaçmış

TT_BOY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çokta fifi , değişmek 15 dk ...

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    konuların her mesajını okudum kavga çıkarcak bi durum yok nasıl xenon takana soru soruluyorsa xenon takanı sorgulayan kişiye soru sordum ne var bunda?

nasıl ayarlarsanız ayarlayın hertürlü xenon göz alır ifadesine karşı yazdım. mercekli farı işin içine katmadığını görmemişim..
    Ben kendi anladıgım gıbı cvp verdım bana ztn *** yemek duser ona yazılan bısey netıcede ama gel gorelım kı adam gıtmıs kendı arabası ıcın olan xenonlu fardan almış.Gidipte angel eye'da alabılırdı ben o manada yazdım birazda He gene tabiki otomatik far sensörü yok o ayrı Kazana düştün Quantum
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuları okusaydın keşke

1. tanesi mercekli uygulama 1 taneside 4300k

yani arkadaşın savunduğu şeyleri terse duşurucek bir durum yok

merceksiz fara mercek takıp xenon bağlamış ?
    arkadaş aynı işi yapan arkadaşıma apaçi dedi .. benim arkadaşımda borasına orjinal mercekli far ve 4300k ampül takdı dedim bir sürü laf etti apaçi dedi..

ve bana bilmediğimi söylediği lümen değerleri hakkında bir şeyler yazdı ben susdum lümen değeri fazladır dedi lümen değeri aynıdır kaldıki odaklama yapamassınız dedi odaklamayı mercek yapar..

yani kısaca 4300k bir hid kitle mercekli farla alıcağınız ışık gücü d2s orjinal bir bixenon sistemden kesinlikle fazla olmaz çünkü hid kitler 35watt dır orjinal bixenon sistemler 40-42 watt aralığında çalışır..

orjinal bixenon bir araçla mercekli bir fara takılmış 4300k lık bir xenon kitli aracı yan yana getirin bixenonun çok daha parlak yandığını görürsünüz pek çok xenon takanda bilirsinki bixenona benzemesi için zaten 6000k lık ampülleri takıyor.. hal böyleyken 4300k lık bir xenon kit nasıl bir insanın gözünü kör edebilir nasıl gözünü alabilir..

4300k h7 xenon ampülün lümen değeri 3200 dür.. d2s orjinal xenon ampülünün lumen değeride 3200 dür

isteyen girsin wiki pedia ya bakabilir..

D2S HID burner produces 3200 lumens

Headlamp - Wikipedia, the free encyclopedia

en başından beri dediğim tek şey şu işin ayarını bilelim bu işi ayarında kuralına uygun yapan insan olursa kesinlikle bu sistem göz almaz..

bir kesim çok dikkatimi çekdiki düşmanca davranıyor ama bu insanların geçmişine baksak her kezin geçmişinde bir xenon macerası çıkar.. benimde vardı hepimizin vardır şimdi bixenon lu araçlara geçdik diye geçmişi böyle inkar edip sanki ak pür hiç biz bu işlere bulamamış direk bixenon araçlara binmiş gibi davranmak yanlış..

bence amaç xenon far takmak isteyenlere zaten tutamayız durduramayız ama bari doğru yolu göstermek kardeşim 4300k ampül al kardeşim mercek al güzel bri far ayarı yap demek zaten alıcak çünkü niyet ettiyse durduramassınız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende tüm orjinal bi-xenonlara karşıyım, arkadan gelip sellektör yapınca flaş patlamış gibi oluyor

orjinal bi-xenon larada bi çare bulmak lazım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende tüm orjinal bi-xenonlara karşıyım, arkadan gelip sellektör yapınca flaş patlamış gibi oluyor

orjinal bi-xenon larada bi çare bulmak lazım
    orjinal bi-xenon diye bir şeyde kalmadıki zaten şu anda normal halojen bir fara nette pek çok far tunning yeri bixenon d2s uygulaması yapıyor.. biraz tuzlu oluyor ama orjinal bixenon yapıyor adamlar en son 500 tl idi..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    burda herkes aracının güzel görünmesini ister gözü gibi bakar vs..o yüzden bi uygulama yapmış diye uygunsuz sözler söylenemez o uygulama trafiği tehlikeye sokar senin yaptığın diğer bi uygulamada trafiği tehlikeye sokar.en ufak örneği hepimizin aracı basık çukur bilmemne görünce asılıyoruz frene kaçıyoruz sağa sola vs trafiği yine tehlikeye atıyoruz rolling yapıyoruz bilmemne..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    orjinal bi-xenon diye bir şeyde kalmadıki zaten şu anda normal halojen bir fara nette pek çok far tunning yeri bixenon d2s uygulaması yapıyor.. biraz tuzlu oluyor ama orjinal bixenon yapıyor adamlar en son 500 tl idi..
    mercedes, bmw, audi gibi araçlardan bahsediyorum ben..

orj. bi-xenon farlı bu arabalarla selektör yiyince flaş ışığa maruz kalmış gibi oluyorum..

Bende buna karşıyım valla, kullanılmasın hiç bir araçta

hatta düşündüm de normal farların uzunlarıda beni rahatsız ediyor.. bunlarda kullanım dışı bırakılabilir..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    burda herkes aracının güzel görünmesini ister gözü gibi bakar vs..o yüzden bi uygulama yapmış diye uygunsuz sözler söylenemez o uygulama trafiği tehlikeye sokar senin yaptığın diğer bi uygulamada trafiği tehlikeye sokar.en ufak örneği hepimizin aracı basık çukur bilmemne görünce asılıyoruz frene kaçıyoruz sağa sola vs trafiği yine tehlikeye atıyoruz rolling yapıyoruz bilmemne..

aa roll mu yapıosun? ne kadar ayıp..

bu forumda böle şeyler tasvip edilmez, aralarına kabul etmezler dışlarlar seni söylemedi deme

ama araban 300-400-500 beygirse o zaman problem yok, gazlayabilirsin videonuda paylaşırsın hiç sıkıntı olmaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    demek istediğim orjinal bixenonda yapıyorlar artık d2s zaten onu yapınca haliyle sellek yapınca flash patlamasıda oluyor..

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tam konusu aslında

satılık H4 uzun kisa motorlu 8000k xenon kit arabamdan sokmuştum

3 ampul var durumlarını inanın bilmiyorum balastlar sağlam ama dener verirm uygun fiyata

haha

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    demek istediğim orjinal bixenonda yapıyorlar artık d2s zaten onu yapınca haliyle sellek yapınca flash patlamasıda oluyor..
    haklısın benim kardeşim de yaptırıyor şimdi polo suna.. bakalım nasıl olcak

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)