User Tag List

Sayfa 9/14 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon
255 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Xenon far artik muayeneden gecmiyor!!!

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ALPER-VNS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaw herkes iyi olmuş çok da güzel iyi olmuş demiş de.. 520 de xenon var yükseklik ayarı yok.. ben mi bulamadım acaba ama yok yaw baya da baktım
    olmayabılır kankacım benım s6'dada yok otomatık ayarlıyo edıyo dedıgımız olay o zaten ama farın ayar cubukları(delıklerı) tabıkı farın uzerınde mevcut.Sıfır yukteyken far ayarı yaptırdıgın anda ztn dont sıkıntı
    - K -

________
    Dr.Ecu

Oytun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok iyi oldu... mercekli olmayan xenon larında geçirilmemesi lazım

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    benim iki aracımdada fabrika çıkışı bixenon var ama tekrar ediyorum çok gereksiz gereksiz olduğuda zaman içinde görülücek eli yatkın adam 10 dakkada ampülleri kendi değiştirir.. eli yatkın olmayanda 20 tl verir elektrikçisine verir değiştirtir bu bir çözüm değil..

olay otomatik indirme kaldırma olayı olmamalı olay millet öyle yada böyle biniyor xenona bir şekilde kötünün iyisi binilebilir hale getirlmeli araçlar oda nedir indirme kaldırma yerine merceği zorunlu kılsan ampülü 4300k da fabrika değerinde zorunlu kılsan bu bile yeterli bir kıstas olur bundan bile zaten on binlerce araç geçemez kalır ama güzel bir kıstas olur..

iş mantığı kullanmakda hayali yasalar koymakla olmuyor onu tüvde kontrol eden adamda tüvün müdürüde her kez biliyorki adam xenon ampülü söküp yerine halojen ampülü takıp muayenesine girip geçip sonra tekrar xenon ampülünü geri takıcak.. bu tiyatroya hiç gerek yok bence en azından bir merceği zorunlu kılsa birde ampülü 4300k yapmayı bu bile pek çok trafik canavarını hak yoluna getirir...

YEY® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence her kez kendi penceresinden olaya bakıyor..

işin özü esasda mühim olan mercekdir tümsek rampa devamlı olan bir şey değil kaldıki tümsekden geçmek 2 saniye sürer kimse bir tümseğin üstünden 10 dakada geçmiyor kontağı kapasan geçmez.. sıkıntı rampada olur oda içerden farın ayarını aşağı alırsın olur biter ama iş o bilinçde olmak işde..

tüv bizim insanımızın o bilinçde olmadığını biliyor yani manuel vatandaşa bıraksan vatandaş ellemez bile ancak otomatik olucak ki araç kendi yapsın.. bunuda anlıyorum..

ama bence gereksiz niye gereksiz ben size vatandaşın ne yapıcağını söyliyim ilk sabahdan elektrikçisine gidicek 20 tl atıcak halojen ampüllerini takıcak far ayarlarını yaptırıcak.. sonra gidicek egzos muayenesini yaptırıcak sonra gerekliyse sileceklerini değiştiricek kısaca muayene öncesi ön hazırlığına bir elektrikçide ampül değiştirmeyi ekliycek o kadar..

o yüzden ben bunları geçdim benim için farda mercek olsun birde xenon kit 4300k-5000k civarı olsun ben ona ok im .. en azından bilirimki düz yolda karayolunda otobanda göz almaz rahatsız etmez milleti taciz etmez merceksiz flasör gibi o 6bin 8 bin 10 bin lik ampüllerle...

yani tüv bence bir merceği zorunlu kılsa birde kelvin değerini ölçe bilicek bir aleti olsa misal 5000k dan yüksekse xenon ampülü gene geçirmese bence fazla fazla yeterde artar bile..
    Bizim milletimizi o kadar gorgusuz o kadar saygisiz olmus ki karsidan gelen arabayi gorse bile uzun farlari kapatmaktan aciz..Ayni sofor musvetteleri yokus cikarken seviye dugmesinden far indirmekten anlarmi saniyorsunuz

Onemleri hileyle gecmek onlem almamayi gerektirmez.O zaman kat iptalli gezen herkes muayene icin kat taktirip geciriyor.Ne yapalim kat iptalini legal hale mi getirelim ?
    Taviz tavizi dogurur.Polis ceza kessin.Tuv kesinlikle gecirmesin.Gorun ufak ufak azalir kor edici xenonlar.Kullananlarda iyice yere indirir ayarlarini vesaire..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı YEY® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizim milletimizi o kadar gorgusuz o kadar saygisiz olmus ki karsidan gelen arabayi gorse bile uzun farlari kapatmaktan aciz..Ayni sofor musvetteleri yokus cikarken seviye dugmesinden far indirmekten anlarmi saniyorsunuz

Onemleri hileyle gecmek onlem almamayi gerektirmez.O zaman kat iptalli gezen herkes muayene icin kat taktirip geciriyor.Ne yapalim kat iptalini legal hale mi getirelim ?
    Taviz tavizi dogurur.Polis ceza kessin.Tuv kesinlikle gecirmesin.Gorun ufak ufak azalir kor edici xenonlar.Kullananlarda iyice yere indirir ayarlarini vesaire..
    benim demek istediğim taviz değil kesinlikle bu uygulama xenonu bitirmez yada önlem olmaz çünkü uygulama olayı çok gereksiz bir yerinden ele almış.. gene bizi avrupalı zannetmişler her kezin ayda 10 bin euro kazandığını zannetmişler ordan ele almışlar uygulamayı...

kat iptali ile bu bambaşka şeyler
    bunu iyileştirmek mümkün ve iyileştirme noktasında yasaklamalar gelirse o zaman xenon olayı hafif hafif ayarına oturur.. otomatik indirip kaldırma ile bu çözüm olmaz..

iptal olmuş kata çözüm bulunmaz ama sonradan takılan xenona doğru mercek doğru 4300 kelvin değerinde ampülle birde doğru yapılmış bir far ayarı ile çok güzel çözüm bulunur en azından karşıdakilere ve çevresindeki hiç bir aracın gözünü almaz risk oluşturmaz zarar vermez rampada bile 4300k 6000 yada 8000 gibi adamın gözünü almaz..

buna bu yönde çözüm üretmek varken gidipde yükseklik ayarını baz alıp bu yönde yasak getirtmek bence tamamen çözümsüzlük üretmekden öteye götürmez..

diğerinde ama çözüm olur adam ufak ufak ya ben mercek takıyım yada çevresindekilerinde baskısıyla mercek yapıyım der. zaten nette bile başladı artık biri xenon takmadan önce farları merceksizse merceklisini almaya çalışıyor eğer farının merceklisi yoksa yapıyor yada yaptırıyor.. bunlar olumlu şeyler..

birde tüv el atsa o zaman tam olur şu çakma 6000k 8000k ları yasak edip fabrikasyon değeri olan 4300k ampülü standart etse vatandaşa takılmaya alışılsa xenonların zararı minumuma iner..

burda pozitif çözüm bulunmalı negatif yasakçı bir zihniyet kimseye faydası olmaz tam aksine iki taraf içinde kolay çözüm olur adam benim yükseklik ayarım zaten yok ne alıcam mercekli far yada 4300k ampül der.. tüv e girmeden çıkarırım takarım halojeni bakarım keyfime geçerim der.. ve o insanları trafikde görmeye devam ederiz birde üstüne yasaklar hep çekici gelmişdir bizim millete daha fazla xenonlu insan görürsek hiç şaşırmayın..

bu aklıma bu tüv ün türkiyeye girdiği ilk yılı hatırlattı her şey yasakdı o zamanlarda xenon film far ayarı bozuk aracı bile bırakıyorlardı ben far ayarım bozuk diye passat la geçemedim yep yeni araba idi ilk muayenesiydi.. o zamanda xenon yasakdı.. sonradan hafif kusur yapdılar her şeyi.. yani aslında bu yasak yeni bir şey değil millet öyle seviniyor falan xenon yasaklandı diye ama zaten ilk tüv geldiğindede yasakdı.. benim fikrim tekrar ilerde xenonu hafif kusur yaparlar baş edemezler yüz binlerce araba var sonradan xenon kit takılı hangisiyle uğraşıcaklar..

YEY® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Guzel yazmissin iyi yazmissinda ureticiler aptal mi fabrikasyon xenon lu butun araclara ayni zamanda far yukseklik sensoru koyuyor ? Tam gaz yapilan bir aracta far kendisini asagi indiriyorsa siz ,yok kardesim bu gereksizdir insanlari rahatsiz etmez sadece 4300 k mercek ve ayar yeterlidir diyemezsiniz. Eger derseniz hangi muhendislik calismasi ve arge faaliyetleri altinda bu kaniya vardiginizi sorarim.Cevap yoksa fikirler teoride kalir maalesef

Pozitif cozum olarak fabrikasyon merceksiz fara mercek takilmasinan falan bahsediyorsunuz. Bunu yapan 3-5 usta var arti zaten hepsi el emegi goz nuru fakat asla garanti vs vermezler sonuca standart disi bir olay, fari ac icini tamamen parcala ona gore bixenon veya h7 mercek uydur oturt silikonla sabitle vs vs .Tamamen standart disi bir uygulamayi pozitif cozum olarak nitelendirmeniz sadece bizim gibi bu isin meraklilarinin anlayabilecegi bir dilden hayaller kurmaniz demektir

Bir aracda xenon far demek balasti ve ampul demek degildir.

1-On akslardaki hareket sensorleri,
    2-Mercekli farlarin sensorlere bagli motorlari
    3-kisa veya uzun kisa bixenon mercek.
    4-balast ampul
    5-far yikama modulu.

Xenon takmanin adabi boyledir her ureticide boyle takmistir. Sonucta basit 1 dugmeyi bile gereksiz gordugu anda koymayan ya da (500 euro opsiyonla satmanin hesabini yapan) muhendislerin bu saydigim ekipmanlari gereksiz gormediklerini azicik dusunurseniz anlayacaksiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Guzel yazmissin iyi yazmissinda ureticiler aptal mi fabrikasyon xenon lu butun araclara ayni zamanda far yukseklik sensoru koyuyor ? Tam gaz yapilan bir aracta far kendisini asagi indiriyorsa siz ,yok kardesim bu gereksizdir insanlari rahatsiz etmez sadece 4300 k mercek ve ayar yeterlidir diyemezsiniz. Eger derseniz hangi muhendislik calismasi ve arge faaliyetleri altinda bu kaniya vardiginizi sorarim.Cevap yoksa fikirler teoride kalir maalesef

Pozitif cozum olarak fabrikasyon merceksiz fara mercek takilmasinan falan bahsediyorsunuz. Bunu yapan 3-5 usta var arti zaten hepsi el emegi goz nuru fakat asla garanti vs vermezler sonuca standart disi bir olay, fari ac icini tamamen parcala ona gore bixenon veya h7 mercek uydur oturt silikonla sabitle vs vs .Tamamen standart disi bir uygulamayi pozitif cozum olarak nitelendirmeniz sadece bizim gibi bu isin meraklilarinin anlayabilecegi bir dilden hayaller kurmaniz demektir

4-balast ampul
    5-far yikama modulu.

Xenon takmanin adabi boyledir her ureticide boyle takmistir. Sonucta basit 1 dugmeyi bile gereksiz gordugu anda koymayan ya da (500 euro opsiyonla satmanin hesabini yapan) muhendislerin bu saydigim ekipmanlari gereksiz gormediklerini azicik dusunurseniz anlayacaksiniz.
    Dedikleriniz doğruda burda üreticen yani araba üreticisinden yada fabrikasyon xenondan bahsetmiyoruz sonradan takılan ve hiç bir standart ölçeği olmayan xenon kitlerden bahsediyoruz..

ve bunları en azından bir standart ayara getirmekden sürülebilicek kıvama getirmekden bahsediyoruz..

bende diyorumki yükseklik ayarı gibi en son dert edilicek bir şeye sıra gelene kadar bu işin merceği var ampülü var doğru yapılıcak bir far ayarı var bunlar olsunda türkiye gibi artık 50 tl ye bile xenon kit satılan bir ülkede bizlerde en azından yolda giderken rahatsız olmayalım gözlerimiz mahvolmasın..

siz gidipde 50 tl 100 tl xenon kit takmış birine git bunu fabrikasyon değerlerine getir öyle tak derseniz işde yukardada yazdım hayal olur sadece hayal olur hayaldan öteye geçemez..

siz derseniz çıkart kardeşim o zamanda kavga çıkar buda aşikar sanane der adam ıvır der zıvır der tatsızlıklar olur buda aşikar.. o zaman onu takan adamda satılmasın kardeşim dükkanlarda satışı yasal der oda haklı içinden çıkılmaz bir hal alır..

benim söylediğim en azından bir ufakda olsa bu işe ayar ve çözüm getiriyor..
    olay bundan ibaret.. yoksa iş sadece yükseklik ayarına bakmaz ona bakarsanız esas far yıkama şarttır.. yani bunlara gelirsek işin içinden hiç çıkamayız.. kimse fabrika xenon değerleri beklemesin 50 tl 100 tl ye takılmış kitlerden çok komik olur...

ben size şöyle diyim bu yapdıkları yükseklik ayarı yasağı en kolay basit iş işin kolayına kaçmak.. bir nevi vatandaşla görünmez bir anlaşma yapmak gibi kardeşim sen bana gelmeden çıkart o ampülleri halojen tak bende seni geçiriyim sende benden çıkdan sonra geri takarsın demeye benziyor..

Akihiko Saito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

4-balast ampul
    5-far yikama modulu.

Tamamen katılıyorum, Ayrıyetten bunu anlamak için mühendislik yada arge yapmanıza bile gerek yok abi, mesela orjinal xenonlu araçlar arkamdan gelirken rahatsız olmuyorum ama sonradan takılıp far ayarı aşağı indirilmiş bir araç gelirken yoldaki en ufak bir dalgalanmada bana sellektör yaptığını falan zannediyorum. Özellikle şehirler arası yolculuklarda karşıdan gelen araçlardan xenonlu olanlar özellikle yumaşak süspansiyona sahip bir arabaysa öyle bir yaylanıyor ki mübarek sellektör yapa yapa geliyor sanki. Bunu diğer taraftanda yaşadım, arkadaşımın xenonlu olan ve tabiri caizse burnunun dibini zor aydınlatan arabasını başka bir şehirden getiriyordum. Gelene kadar araba yaylandıkça karşıdan gelenler sellektör yaptı.. Belli bir süre sonra 110u geçmeyim bari dedim, çünkü rahatsız ettiğiniz her adam sizin dangalak olduğunuzu düşünüyor..
    Anlamadığım bir diğer şey ise bunu aydınlatma için yaptığını söyleyenler...
    Yahu sen zaten far ayarını normal far ayarında tuttuğun zaman rahatsız ediyor, daha aşağı çektiğin zamanda aydınlatması normal fardan daha kötü oluyor. Yani böyle bir mantık yok beyler, boşuna kendimizi kandırmayalım... Xenonu takan adam dış görüntü için takar. Ve, olmadığın birşey gibi görünmeye çalışmak bana göre çoğunlukla özentiliktir. Kaliteyi kaybetmeyelim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ohh bee çok iyi oldu kurtulduk çakma xenonlardan...

vtecmaniaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi benim araçta far yükseklik ayarı var...ozaman xenon takabilirmiyim kabaca?

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar herkez iyi oldu süper oldu demiş ama
    bence hiç bişey fark etmiycek ampulleri değiştirmek 10 dk

Baran^ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiçbirşey değişmicek bu memlekette herseyın bir yolu yordamı bulunuyor.Walla arkamda far ayarı olmayan yada merceksiz 9000 xenon takan denk geldimi küfrediyorum sülalesine cunku bazıları hakkaten kör ediyor!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birde su sıs lambalarına cezai islem uygulasalar ne kadar mutlu olacam ..
    NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE
    http://www.youtube.com/watch?v=iV7Fs...eature=related
    SEYTAN SIKILINCA COCUGUNU OPERMİŞ BUNLARDA SIKILDIKCA HALKI OPUYOR !!!

yaniss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar tuvturk bile kisa yolu soyledi git sari ampul tak gel dedi benim aracinda zaten mercek far vardi ama iste orjinal olmadigi icin gecemedik sanayiye gittim 5 dak da yaptirdim zaten burda kimse kimseye sosyal mesaj vermesin herkez bunu boyle yapicak zaten keske uretilmese boyle seylerde kullanmasak sari ampulun gozunu seveyim . Kisaca konuyu actim herkeZin haberi olsunda orda bana oldugu gibi supriz olmasin diye...

FcX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vtecmaniaa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi benim araçta far yükseklik ayarı var...ozaman xenon takabilirmiyim kabaca?
    Takamazsınız kabaca.

Konuda sözü geçen otomatik yükseklik ayarı mevzusu şu;

2008 Mini Cooper S xenon auto level headlights - YouTube

BMW E46 325i HID (Bi-Xenon) Headlamps Auto-Level, Flash to Pass and High Beams - YouTube

Golf 6 GTI Xenon Staging AFS - YouTube

MK6 Golf R Bi-Xenon Self Leveling - YouTube

Videolardaki Golf 6'larda AFS de olduğu için bir de sağa sola ayarlıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Farlarında ya da sis lambalarında xenon olanlara bir sorum var..

Aracınız daha mı havalı oluyor ya da daha mı hızlı gidiyor? Değeri mi yükseliyor? Xenon kullanmak bir statü belirleyicisi midir? Hepsini geç daha basite indirgeyeyim, kızların mı dibi mi düşüyor?

Anlamakta güçlük çekiyorum ciddi ciddi.. Anlatır mısınız ne amaçla taktığınızı?

Gözlerini kör ettiğiniz kişilerin ailelerinizin hatta sülalerinizin kulaklarını çınlattığını bile bile xenon ampulu kullanmak, hem de ısrarla kullanmak çok mu hoşuna gidiyor? Hoşunuza gidiyorsa küfür yemek, bu durum obsesif bir psikolojik rahatsızlık doktora gidin bir an önce..

BlackEmperor
    Misafir
    beyler benim arabda orj xenon var far yıkamada var doğal olarak ama içerden yukseklik ayarlanmıyor, kaputu açıyorsun farın ordan servis bişeyler yapıyor vidayı gevşetip sıkıyor manuel ayarlıyor. suan ayarlı bi sıkıntı yok ama yuk durumunda otomatık ayarladıgınına şahit olmadım henüz?

arabanız özellilerinde bahsettiklerinize göre elegance modeli veya cosmo modeli yani en full modellereden birisi sizde o far ayar düğmesinin bulunmaması normal ve büük ihtimalle zenon far vardır far yükseklilk ayarı arka dingile bağlı olan aparat sayesinde en ufak değişikikler bile far motorlarına iletilir ve farlar kendini otomatik olarak ayarlar sizin bir şey yapmasına gerek yok zaten %99 mercekli far vardır
    edit: galiba varmış ben fark etmedim şimdi nette bi bilgi buldum

DEJ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya hala yok merceksiz olanlar geçirilmesin, 5000k standartı konulsun vs vs saçmalayanlar var. otom. ayarlı değilse göz alıyor işte, daha neyin tartışmasını yapıyorsunuz? işin kolayı, sökeceksin sarı ampüllerini takıp yoluna devam ediceksin, xenon takmasan ne oluyor yani? önünü göremiyor musun? ayrıca polis gördüğü yerde müdahele edecek bunlara, yoksa bu apaçilerin önüne geçemezsin.

CRUEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yalandan millete iş çıkarıyorlar egsozda yasak hanginiz söküp bidaha takmıyosunuz yada kat takıp bidaha sökmüyorsunuz?
    bide şu xenon kullananlara bisürü yorum yazan arkadaşlar; Arabam güzel görünsün diye takıyorum varmı itirazı olan? Şekilden şekile sokuyosunuz araçlarıda xenonmu sorun oldu yani? milletn hayatını bi tek bu mu tehlikeye atıyor? full basık aracınızla çukur gördüğünüzde aniden fren yapmıyormusnuz?rolling yapmıyormusunuz?
    mercekli angel farda xenon kullanıyorum 6k. far ayarım oldukca düzgün kimseye bir zararı dokunmuyor.kendi aracım arkadan gelirken öndeki araçdanda baktm gayet düzgün ve sıkıntısız güzel bi görüntü.. far ayarını yapmayan öküz oldukdan sonra sarı ampül taksa nolur xenon taksa nolur..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)