User Tag List

Sayfa 8/14 İlkİlk ... 678910 ... SonSon
255 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: Xenon far artik muayeneden gecmiyor!!!

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı cagri-35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet astrada zaten bi xenon var orjınal.
    corsa d lerin farında mercek yokmu.

cagri-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı d.berkay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sonradan takılan merceksizler için çok iyi olmuş. Trafikte hayattan soğutuyorlar beni. Bir anda agresifleşiyorum istem dışı. Eğer arkamdan geliyorsa yol veriyorum sonra arkasına geçip uzunlarla rahatsız etmeye çalışıyorum. Dayanamıyorum gerçekten.. Bizim vectrada fabrika çıkışı var xenon. 2005 yılından beri kullanıyoruz ve inanın yeni aldığım corsaya takmayı aklımın ucundan bile geçirmedim. Gidip bosch plus90 alacağım.
    Ben muayene falan değilde bu tarz sonradan merceksiz fara yapılan xenon uygulamaları olan araçların direk olarak ceza almasından yanayım. Polis gördüğü yerde çevirip yazmalı cezayı. Xenon kitleri ucuzladıkça herkes alır takar oldu inanın akşam trafiğe çıkmaya çekiniyorum. Hele birde sislere de yapıyorlar hepsini açıyorlar ya o zaman inanın indirip öldüresim geliyor.

Bir arkadaş egsoz ve trafiğe açık yollarda gazlamaktan bahsetmiş valla çokta güzel yazmış. Egsoz vs. olabilir tabi ki ancak sabahın köründe veya akşamın bir vakti sokak arasında veya yerleşim yerlerine yakın yerlerde gaza fazla basarak gürültü yapmalarına da dayanamıyorum. Egsoz varsa en azından belirli yerlerde belirli saatlerde insan gibi sürsünler.

Valla bu konularda biraz atarlıyım sanırım

Ben bunun en güzel ne zaman farkına vardım biliyormusun biraz acı bir tecrübe oldu ama çok sevdiğim dedem rahatsızlanıp vefatından önce uzun bir süre evde yatmıştı. Son zamanlarında (alzheimer) bebek gibiydi , en ufak bir sesten vs. rahatsız oluyor huzuru kaçıyordu , kendim ilgilenirdim herşeyiyle . Evin ara sokağa bakan cephesindeydi yatağı. Birgün öküzün biri o sokaktan bir gazlayarak geçti ki dediğim sokakta bir araba parkettimi yanından zor geçersin. Arkadada sistem, o an inip vurasım geldi böyle bir sinir olamaz. Ağlayışı üzülüşü korkuşu gözümün önünden gitmiyor. İçimde yaradır resmen öyle böyle değil hemde . Artık rahmetli oldu inşallah huzuru bulmuştur mekanı cennet olsun.

Aynı şeyi arkadaşımın çocuğu oldu bolcada vakit geçiririz onlarda özellikle yazın cam pencere açıkken bir asker konvoyu kornalar patinajlar çocuk isyanlarda , bir densiz çıkar gazlar kestire kestire çocuk zıplar. İyice psikolojisi bozuluyor insanın.

İşte bu yüzden buna karşıyım ve kendim buna dikkat ediyorum bu olaylar olmadan önce de ediyordum hala ediyorum ve edicem.

Xenon işine gelincede lütfen kandırmayın kendinizi , göz alıyor bariz. En almıyor diyen ayarı aşağıda olanınki bile alıyor. Dediğimi deneyin verin bir arkadaşınıza arabanızı , etrafta az ışık olan bir yerde önlü arkalı gidin 2-3 km anlarsınız ne demek istediğimi ...

Bir arkadaş demiş ya kimseyi tehlikeye atmam trafikte gazlamam ama varsın egzosum farım rahatsız etsin... Etmesin arkadaşım bak neden etmesin onu güzelce anlattım yukarıda . Yaş 30 du yanlış hatırlamıyorsam belki evladın vardır Allah bağışlasın varsa dediklerimi çok iyi anlıyorsundur o zaman yaşıyorsan. Empati yapmakta fayda var , arabalarımızdan aldıgımız o keyif başkasının eziyeti oluyor . Buna gerek yok ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    corsa d lerin farında mercek yokmu.
    Ekstra olarak alınabiliyor sport'larda ama ben koskoca izmir'de sadece bir tane gördüm.

Sonradan çan çin çon angel vs. bilimum şekli var ama onlara karşıyım.

Burak-Akın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyice bozdu bunlar kendini!! Artk her 3 araçdan 2 de xenon var.
    Honda Civic İes, Nissan 200sx s14, Honda Civic eg6 si, Citroen c2 VTS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ekstra olarak alınabiliyor sport'larda ama ben koskoca izmir'de sadece bir tane gördüm.

Sonradan çan çin çon angel vs. bilimum şekli var ama onlara karşıyım.
    takıcaksan kendi orjinal farlarınıda mercekli yaptırabilirsin izmirde yapan bir yer varsa kaliteli valeo mercekle güzel olur.. alırsın takarsın 4300k yada 5000k xenon güzel far ayarı tamamdır.. kimseyide rahatsız etmessin önünüde gayet güzel görürsün..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya yok ben onada karşıyım, orjinal farı kes biç bimnemne. Yani artık sonradan yapılan şeylere karşı bir antipati oluştu eskiden çok severdim, ki o bahsettiğin işlem bile çok milimetrik hesaba dayalı iş geri dönüşü sağlıklı olmayabilir. Ben halojenlerle memnunum Bırakalım bu orjinal kalsın.

Boost Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merceksiz farlı xenonlu araç oldumu arkamda direk karartmaya alıyorum farı cok kotu goz alıyor
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ya yok ben onada karşıyım, orjinal farı kes biç bimnemne. Yani artık sonradan yapılan şeylere karşı bir antipati oluştu eskiden çok severdim, ki o bahsettiğin işlem bile çok milimetrik hesaba dayalı iş geri dönüşü sağlıklı olmayabilir. Ben halojenlerle memnunum Bırakalım bu orjinal kalsın.
    bende sen yap demedim zaten bu işi çok iyi yapan artık meslek haline getirmiş far tunning ci bir usta kesmi var adamlar ne araçlara bu uygulamaları yapıyorlar.. zaten dedim işinin ehli izmirde bu işi yapan bir yer varsa orda yaptırabilirsin yoksa halojen farda iyidir ama ben göremiyorum halojende bizim 94 astra gsi a biniyorum 34 fal a kaldıki ön farları sıfır 2 aylık orjinal valeo ampülleri falan sıfır ona rağmen göremiyorum göz alışmış xenona.

atabay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Boost Up Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merceksiz farlı xenonlu araç oldumu arkamda direk karartmaya alıyorum farı cok kotu goz alıyor
    aynen kardesim

hele yağmurlu havada stadyum projektorü gibi etki yapıor ..merceksiz xenonlu tayfası
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE.

Jön Türk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Farları gökyüzünü aydınlatanlar asıl sorun.
    Asıl onlara ağır kusur vereceksin.Xenon işine gelincede çok iyi olmuş uğraşsın söksün orj taksın o bile onlara yeter.

Akihiko Saito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert_leon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    farlarımın ayarıda var herşeyi kimsenin gözünü almıyor ama şöyle arabasında xenon olan herkese atarlı giderli konusanlar varya uzunlarada xenon takıp gozlerine gözlerine yakmak ıstiyorum.
    Ekşici mode on
    Bendede toyota var, ben niye xenon takmıyorum arkadaşım, bu konuda senin ayrıcalığın nedir? Ben bilmiyormuyum far ayarımı sonuna kadar indirmeyi? Ama ne kadar indirirsem indireyim aracımın ayarı sensörlü olmadığı için tümsekten geçerken karşıdan gelene çok güçlü bir ışık vuracak. Çünkü xenon çok farklı birşey, otomobil firmaları xenonu ''türkiyedeki apaçiler rengarenk takılsınlar'' diye üretmiyor. Bizler hep A.B.D. gibi ülkelere bakarak bu konuda hak idda ediyoruz ama mesela bazı Avrupa ülkelerine baktığımızda ise daha sıkı bir şekilde bu konuların önünde duruyorlar aslında. Mesela Almanyada, arabanda her türlü ayar sensörü bulunsa bile 6000kelwin in üstünde xenon kullanamıyorsunuz.
    Mesela Türkiyedeki yolların bozukluğu ile ilgili sövenlere hep söylediğim birşey vardır; Bence ne zaman ki bizler bir alman kadar kuralcı olursak, Ancak o zaman asfaltlarımızda AB ülkelerininki kadar düzgün olur. Biraz özeleştri yapmalıyız arkadaşlar.

Ekşici mode off

Apache mode on

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Süper haber nefret edıyodum aynadan gozumu alan karsıdan gelen arabadan gozumu alan farlardan(ki trafikte cok bulunmamama rağmen).

Orj yukseklık(otomatık) ayarı bulunan farlarda far ayarı normal farın ustunden yapılıyo gene bı degısıklık yok.Tek fark arabanın ıcınde 0-1-2-3 seviyesi yok otmatik araç ayarlıyo onu binen yüke göre.Zaten farı açtığınızda komple reflektör aşşa yukarı yapıp optimasyon yapıyo farkederler.Güzel haber valla,inşallah polis amcalar'da xenonlu arabaları artık durdurur ceza yazar.Oh olsun.Kimsede kusura bakmasın,alınmasın umrumda değil kimsenin zevki.
    - K -

________
    Dr.Ecu

YEY® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak-Akın Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İyice bozdu bunlar kendini!! Artk her 3 araçdan 2 de xenon var.
    Boyle olmasi dogru oldugu anlamina gelmez..

Ayrica su konuyada aciklik getirelim otomatik yukseklik ayari her an aktiftir.Aracin arkasina 1 kisi bile binse farin yukseklik ayari degisir.Yokus cikarken far asagi iner yokus inerken far yukari kalkar bunlar akslardaki aci sensorleri sayesinde hep anliktir.Hatta gazlarken bile far hemen asagi ceker kendini ayagi gazdan cekince far tekrar normal konumuna doner. Konsoldaki dugmeyle bu kadar ayari anlik olarak nasil yapmayi dusunuyorsunuz anlamadim ? Her dakika bunun hesabini yapmak zor.

Kisacasi

1-Merceksiz farlarda veya orjinalde xenon icin dizayn edilmemis farda xenona HAYIR !( bazi farlar merceksiz oldugu halde fabrikasyon xenon icin dizayn edilmistir,otomatik yukseklik ve far yikama sistemleri mevcuttur.)

2-Otomatik yukseklik ve far yikama olmayan araclardada xenona HAYIR !

Bu iki kosula uymayan xenonlular onlerini goruyor evet ama karsidan gelene verdikleri rahatsiziklardan haberleri yok.Gunde en az 2 kere gecici korluk yasiyorum yahu karanlik yollarda.Ben zorundamiyim adamin teki onunu gorecek diye karsidan gelirken onumu gorememeye ?

Hem birakalim kanunu biraz ince insanca dusunursek cana mala kasittan, kul hakkina gider bu is haberiniz olsun...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bence her kez kendi penceresinden olaya bakıyor..

işin özü esasda mühim olan mercekdir tümsek rampa devamlı olan bir şey değil kaldıki tümsekden geçmek 2 saniye sürer kimse bir tümseğin üstünden 10 dakada geçmiyor kontağı kapasan geçmez.. sıkıntı rampada olur oda içerden farın ayarını aşağı alırsın olur biter ama iş o bilinçde olmak işde..

tüv bizim insanımızın o bilinçde olmadığını biliyor yani manuel vatandaşa bıraksan vatandaş ellemez bile ancak otomatik olucak ki araç kendi yapsın.. bunuda anlıyorum..

ama bence gereksiz niye gereksiz ben size vatandaşın ne yapıcağını söyliyim ilk sabahdan elektrikçisine gidicek 20 tl atıcak halojen ampüllerini takıcak far ayarlarını yaptırıcak.. sonra gidicek egzos muayenesini yaptırıcak sonra gerekliyse sileceklerini değiştiricek kısaca muayene öncesi ön hazırlığına bir elektrikçide ampül değiştirmeyi ekliycek o kadar..

o yüzden ben bunları geçdim benim için farda mercek olsun birde xenon kit 4300k-5000k civarı olsun ben ona ok im .. en azından bilirimki düz yolda karayolunda otobanda göz almaz rahatsız etmez milleti taciz etmez merceksiz flasör gibi o 6bin 8 bin 10 bin lik ampüllerle...

yani tüv bence bir merceği zorunlu kılsa birde kelvin değerini ölçe bilicek bir aleti olsa misal 5000k dan yüksekse xenon ampülü gene geçirmese bence fazla fazla yeterde artar bile..

Boost Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi hiç dikkat etmedim, xenonlu olup farları kirli olunca ne oluyor, o da mı göz alır?(tamamen bilmediğimden soruyorum)
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

Akihiko Saito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Boost Up Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi hiç dikkat etmedim, xenonlu olup farları kirli olunca ne oluyor, o da mı göz alır?(tamamen bilmediğimden soruyorum)
    Aydınlatma azalır + Işığı dağıttığı için daha çok rahatsız edebilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    birde orjinal bixenon ampüllerini değiştirip yerine 6000k - 8000k ampül takanlar var esas onlar adamın gözünü kör ediyor onlarada bir şeyler yapılması lazım..

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaw herkes iyi olmuş çok da güzel iyi olmuş demiş de.. 520 de xenon var yükseklik ayarı yok.. ben mi bulamadım acaba ama yok yaw baya da baktım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ALPER-VNS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaw herkes iyi olmuş çok da güzel iyi olmuş demiş de.. 520 de xenon var yükseklik ayarı yok.. ben mi bulamadım acaba ama yok yaw baya da baktım
    volvo xc90 larında ilk üretilen serileri merceksiz xenondur.. orjinalden tabi volvonun bir bildiği vardır onun ayarını yapmıştır kesinde şimdi öyle bir araç sahibi tüv de derdini anlatsın anlata bilirse

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)