User Tag List

Sayfa 7/14 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
255 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: Xenon far artik muayeneden gecmiyor!!!

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu tip uygulamalarin teknik acidan sakincali ve kotu gorundugu halde neden arac sahipleri yapma geregi duyuyorlar hala??
    Yani karsi tarafin gozunu alan cakma xenon... Neden takilir?
    Mavi goruntusuyle itici duran yuksek Kelvin... Neden secilir?
    Bir suru nikelaj kaplamali parca,dalmacyali gibi... Neden para verilerek alinir?
    Spor arac gorunrusu icin,hic bir cekici cizgiye sahip olmayan fiber yigini... Neden yapilir?
    Yoksa Tuv muv sonraki hikaye... Yoksa hakkiyla yapilan Modlara bircok kisi sapka cikartiyor hatta ornek alip diger arkadaslarimiz da(ben) yapiyor...
    hepsine katılıyorum ama xenon da bir nebze katılmıyorum farınızda mercek var ise fabrikasyon değerlerde yani 4300kelvin değerinde ampül takılırsa güzelde far ayarı yapılırsa hani araç yüklü dik rampayı katmıyorum ama bunların dışında bu far normal yolda normal sürüşde ne göz alır nede sakınca yaratır tam aksine aracı sürenede çok güzel sürüş kalitesini yaratır..

sıkıntı yaratan merceksiz farlara takılan xenon kitler yada merceklide olsa takılan anlamsız değerler 6000k - 8000 k - 10000 k gibi saçma sapan değerlerde ampüller.. ve doğru düzgün far ayarı yapılmayan xenon kit montajları..

cagri-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı m. ali öz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    boş konuşmuyorum yaşadığım şey üzerine konuşuyorum. 2008 de cam filminden geçemedim söküp geçtim.

arabanı önceden biliyorum zaten, yaylarla da iyi geçmişsiniz 3.5 olduğu için sanırım.

bu arada merceksiz xenon'u savunduğum filan yok öyle olsa kendim fara para vermez içini siyaha boyar xenon kit yapar geçerdim.

ama buraya yazanların araçlarında xenon kit olmadığına şaşırdım doğrusu,yada şimdiye dek hiç takmamışlar yada eşleri dostları takmamış gibi ağır konuşmuşlar bi önceki sayfadaki arkadaşlara.
    ipne diyenler olmuş, yakışmamış.
    bu yüzden yazdım.

keyifli forumlar.
    Benim yazdıgım mesajı gördünmü bilmiyorum ama önceki araçlarımda xenon vardı evet ama hep orjinal fabrikasyondu sadece birisinde halojen far vardı mercek xenon yoktu gittim onada xenon taktım. o şekilde kullandım uzun süre ayarını yaptırdım ya göz almıyor diyerekten. Aracımın aynısından arkadasım satın alıcaktı yazlıga gidiyorduk. Benzincide durduk yolda araçları degıstık, ben onunkıne o benımkıne. Bende onden gidiyorum arkamdan gelıyor arada 15 metre 20 metre var. Dag yolu rampalar inişler çıkışlar. 20 dk lık yolda nasıl yoruldum anlatamam ki far ayarlıydı makineyle ayarlanmıştı. O kadar göz almaya başladı ki bir yerden sonra cidden dikiz aynasını tavana kaldırdım arabada oturusum değişti. Bahsettiğim olayda daha önce anlatmıslar rampa çıkıp inerken gözlemlediğim bir olaydı yada yolda sektiğimiz yerlerde resmen selektör atar gibi oluyordu. Farı sonra dahada aşağı aldım kumandadan hatta. Bir süre sonrada o aracımı sattım, memnun oldugumdan tekrar aynısından aldım ve bu sefer kesinlikle xenon takmadım. Tak vs. diyenler oldu ama takmayıda düşünmüyorum çünkü biliyorum göz alıyor kimse kendini kandırmasın... Ve bence yine herkesin fikri kendine ama rengi ne kadar maviye hatta mora doğru kaçarsa daha basit daha apaçi duruyor.

Bu arada araçlarımdan birisinde bi-xenon var diğer halojen ile aynı dönemde kullanıyordum ikisinide. Sonradan takılan xenon halojene göre daha iyi aydınlatıyor olabilir ama kesinlikle dağınık dağı taşı aydınlatıyor bi xenon ise ip gibi çizgi farın nereye kadar nasıl aydınlatacagı belli. Selektörü apayrı zaten. Ama halojende öylemi onun yanında beyazda yapsan halojen selektör ile bi xenonun selektörü arasında dağlar kadar fark var.

m. ali öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cagri-35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    . Bir süre sonrada o aracımı sattım, memnun oldugumdan tekrar aynısından aldım ve bu sefer kesinlikle xenon takmadım. Tak vs. diyenler oldu ama takmayıda düşünmüyorum çünkü biliyorum göz alıyor kimse kendini kandırmasın...
    bahsettiğiniz araç corsa d mi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    merceksiz xenon ışığı projektör gibi dağıtıyor ben xenona karşı değilim her ne kadar şu anki iki aracımdada bixenon olsada takan taksın ama biraz kurulına uygun taksın sorun olmaz mercek+4300k+ güzel bir far ayarı en ufak bir sıkıntı yaratmaz rampa araç dolu olur bu gibi extrem şartlar dışında bir sıkıntı vermez..

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sarı ampul gibisi yok zaten
    Güzel uygulama tebrikler
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    mercekli xenon merceksiz xenon aradaki fark dağlar kadar görünüyor..

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı cliver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamda niyetlenmiştim zenonlarımı takmaya arakdaş
    ben taktım 4300k bugün valla yeniden, başkalarını hep ben mi düşüncem? ne zaman karşımdan gelenler gözümü almaz jiplerine mor mor far sis uzun kısa xenon takmazlar o zaman bende sökerim tekrar. muayene için ise sök tak toplamda 30dk mı alır en fazla, o da sıkıntı değil.

AG0463 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her araç icin bu genellemeyi yapmayın. farın yapısıyla cok alakalı. camıyla da tabi. buzlu cam olanlar tam kör eden cinsten. mesela şu üstteki ford ne kadar dağıtıyor ışığı ancak buyrun bnm aracım merceksiz şuan mercekli far yapım aşamasında. göz almıyor diyemem ama farkı formeniz icin koyuyorum. bu arada her araçta o far şapkası dediğinizi cıkarmanız gerektiğini de dusunmuyorum. montajı kendim yaptım bişe söküp takmadım buyrun bu da aracım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı AG0463 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    her araç icin bu genellemeyi yapmayın. farın yapısıyla cok alakalı. camıyla da tabi. buzlu cam olanlar tam kör eden cinsten. mesela şu üstteki ford ne kadar dağıtıyor ışığı ancak buyrun bnm aracım merceksiz şuan mercekli far yapım aşamasında. göz almıyor diyemem ama farkı formeniz icin koyuyorum. bu arada her araçta o far şapkası dediğinizi cıkarmanız gerektiğini de dusunmuyorum. montajı kendim yaptım bişe söküp takmadım buyrun bu da aracım.

yanlış anlamada Buda göz alıyor merceksiz olduğu çok belli flaşör gibi dağıtmış ışığı..

d.berkay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sonradan takılan merceksizler için çok iyi olmuş. Trafikte hayattan soğutuyorlar beni. Bir anda agresifleşiyorum istem dışı. Eğer arkamdan geliyorsa yol veriyorum sonra arkasına geçip uzunlarla rahatsız etmeye çalışıyorum. Dayanamıyorum gerçekten.. Bizim vectrada fabrika çıkışı var xenon. 2005 yılından beri kullanıyoruz ve inanın yeni aldığım corsaya takmayı aklımın ucundan bile geçirmedim. Gidip bosch plus90 alacağım.
    Ben muayene falan değilde bu tarz sonradan merceksiz fara yapılan xenon uygulamaları olan araçların direk olarak ceza almasından yanayım. Polis gördüğü yerde çevirip yazmalı cezayı. Xenon kitleri ucuzladıkça herkes alır takar oldu inanın akşam trafiğe çıkmaya çekiniyorum. Hele birde sislere de yapıyorlar hepsini açıyorlar ya o zaman inanın indirip öldüresim geliyor.

Bir arkadaş egsoz ve trafiğe açık yollarda gazlamaktan bahsetmiş valla çokta güzel yazmış. Egsoz vs. olabilir tabi ki ancak sabahın köründe veya akşamın bir vakti sokak arasında veya yerleşim yerlerine yakın yerlerde gaza fazla basarak gürültü yapmalarına da dayanamıyorum. Egsoz varsa en azından belirli yerlerde belirli saatlerde insan gibi sürsünler.

Valla bu konularda biraz atarlıyım sanırım

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi farın içerden yükseklik ayarı varsa geçemeyecekmiyiz? motorlu far var kendim ayarlayabiliyorum.yinede kalacakmı yani?

AG0463 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok farkındayım göz aldığının almıyor da demedim yanlıs anlamam. o yuzden cıkma far aldm mercek yaptırıyorum. merceksiz xenon u savunduğumdan deil =) arabam alcak zaten bi de en altta kullanıyorum. benim de derdim sorento ve okul servisleriyle. hatta çoğu araçla. çünkü farları bnm göz hizama denk geliyo genelde halojen bile olsa göz alıyo. mercekli merceksiz farketmiyo.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı AG0463 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim de derdim sorento ve okul servisleriyle. hatta çoğu araçla. çünkü farları bnm göz hizama denk geliyo genelde halojen bile olsa göz alıyo. mercekli merceksiz farketmiyo.
    +1 halojenlerle bile göz alıyorlar.. ki camlarım da filmli yinede gözlere tecavüz ediyorlar..

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MKT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi farın içerden yükseklik ayarı varsa geçemeyecekmiyiz? motorlu far var kendim ayarlayabiliyorum.yinede kalacakmı yani?
    evet otomatik olmak zorunda elle ayarlananlar kabul olmuyor
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    allah razı olsun. sonunda. sacma sapan farları ay ı aydınlatan arabaların birde zenon takması hem karsıdan geleni kor ediyor hemde kendisine - rep kazandırıyordu.

inşallah polislerde gorduklerınde cezalarını verır ellerıne dıcemde nerdee..

korna işindne naber bu arada ?

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

Boost Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim arabamda mercek var ama kendinin ayarlama gibi özelliği yok 4300k takmayı düşünüyorum ama, bakalım hatta bahsedilen en üstte çizgide çıkıyor 3 renkli bişeydi
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

oğuzk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyi olmuş bence

cagri-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı m. ali öz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bahsettiğiniz araç corsa d mi
    Evet astrada zaten bi xenon var orjınal.

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    muayeneye giderken sarı ampül spec gidecez.10 dk lık iş xenon sökmek bişe olmaz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)