debriyaj yok zaten tork konvertorlu modellerde,
degismesi gerekenler, icindeki balatalar, selenoidler, basinc valvi ve eger istenirse converter. yaklasik 2500, 3000 usd lik bir parca lazim.
Printable View
debriyaj yok zaten tork konvertorlu modellerde,
degismesi gerekenler, icindeki balatalar, selenoidler, basinc valvi ve eger istenirse converter. yaklasik 2500, 3000 usd lik bir parca lazim.
Şanzıman için soruyorum bunu makyajlı 2006-2007 ve son güncel kasanın otomatik şanzımanı nasıldır peki? +Otomatik 2.0 Atmosferik olanların ortalama yakıtları ne durumda?
Korhan abinin dediği şekilde güçlendirilmiş bir 4EAT'ın nelere dayanabileceğini göstermesi açısından bir 4000 devir üstü brake-boost launch vidyosu;
99 Subaru impreza RS Brake Boost launch 4EAT - YouTube
Vidyo sahibi specleri şu şekilde vermiş;
EJ257,CP pistons,Pauter rods, Chimera Performance CNC Race port heads, 272 crower cams, Chimera twinscroll foglight mount BorgWarner s366 turbo. Built Subaru 4eat transmission. Pro-Torque converter. 450whp 600wtq
Şanzımana yapılan işlemler ise;
billet servo is $320 Reinforced planets are $650 transbrake ValveBody is $1900 approx
demiş.
sağolsun duhan abi (Durango) biraz araştırma yapmış burada gerekli malzemeler hazır olarak var...
Subaru Shift Kits Valve Body Kit
Subaru Torque Converter
değişmesi gereken malzemeler bunlar, selenoid ve basınç valfleri ilk linkte hazır toplanmış şekilde türkçe değimiyle hazır otomatik şanzıman beyini olarak satılıyor tork konvertörüde dahil... otomatik şanzımana baya bi ısındım valla fiyatlarıda çok uçuk değil :)
Ipt 4eat d mode - YouTube buda benden olsun :)
3 saat sonra bir Forester Xt'yi eskpertize sokuyorum, sıkıntısızsa bugün işlemi bitiricem. 1 Haftadır Forester'la yatıp kalkıyorum :D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...4603155/detay/
Arabanın temizine vereceğin tavan rakam 30 olsun. 30 altı alacağın her rakam kar sana. Sahibindendeki temiz arabaların hepsini aradım. Adamlar dediğin gibi fiyatta düşmüyorlar çok. Lpg kitinin ne zaman takıldığı zaman çok önemli, eninde sonunda subapları kucağa bırakıyor. Subaplarda yanmamışsa bile subap ayarını bozuyor. 100.000 km'de subap ayarları yapıldığı için ağır bakımı yapılmış tercih sebebi olabilir. 2003-2005 kasada subap ayarları için motor komple inmiyor, buda ayrı bir avantaj. İnternetten baktığım kadarı ile yerine göre 250-500 arası bir maliyeti var.
Alacağım aracta teleflex lgp mevcut. İlk başkta pahalı güzel bir sistem görünsede beyin ayarları kurcalama gelmiyor. İnternette aracını modlayıp sıkıntı yaşayanlar var. Bu konu için mtm-prince tavsiye edilmiş. İstediğin setupları yapan yer Ankara'da. Yiğit gerekli bilgileri ekler ;)
foresster harbıden guzel araç boxer eşlıgınde jıp keyfı. Hele bıde ıstanbulda ataşehire yakınsan 7tepe üni yokuşundan aşağı sallıyacan ( sanruf kapalı olsun ) uça uça ınıcen super oluyo :D
Valve body ilgili linkte 529 dolara mevcut ;)
Subaru Modified Valve Body | Shift Kit | 4EAT
2005 xt haric hicbir subaru 4eat de kronik problem yok, hatta cok saglam bir otomatik sanzumandir. subarunun sohc modelleri haric hicbir dohc modeline motor inmeden subab ayari yapilamaz, yapiyorum diyen uydur kaydir yapiyordur. lpgden dolayi subablar bozuluyor x,y,z de uzerinde yaparim diyor sadece arabadaki teklemeyi kesiyor, subab ayari oldu saniliyor oyle birsey yok;)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...04603155/detay
Bugün araca baktım. İlgilenenler için eksper raporu olsun :D
-Araç için 28.000 Tl'ye anlaştık
Gel gelelim ilanda belirtilmeyenlere....
-Aracın kaportası göçük içinde, kapı çıtasından aşağısı taş izi içinde, çizikler mevcut
-Şanzuman 2000-2500 devir arası titreme yapıyor. Bugün olmasa yarın mutlaka patlamak üzere
-Kaputta boya var
-100-120 km arasında arka difransiyelden ses geliyor
-Arka sağ amortisör patlak
-Sunroof takılarak açılıp kapanıyor sıkıntılı
-Bakımlar tümüyle yetkili servis deniliyor ilanda fakat sanayiye girmiş araç
Bu arada serviste bu araca denk geldim, fiyat fazla olmasa almak istediğim 2005 modelden çok daha temiz ve diri... Sahibi tık ses geldiğinde servise geliyormuş hasta yani, kaporta boyasıda çok detaylı bilgim olmasada çok iyi durumda...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...5146597/detay/
Legacy bakın Forester'ları tükettik :D
yanliz soyle bir gercek var, subaru servise gitmiyor sanayiye gidiyor diye degerlendirmemek lazim. subaru ozel servisleri ve ustalari servis ustalarindan en az 10 kay daha deneyimli ve bilgilidir, subaru servislerinde genelen yalan, yanlis isler yapilir. akliniza servis deyince borusan, dogus vs gelmesin subaruda ki, benim audimde olsa, bmwde olsa servise gitmem, sanayideki ustasina gotururum, kafasi calisan, bilgili ve yetemekli bir usta seviste 2,3 liraya calismaz acar dukkanini kendine calisir mantik budur, serviste calisan usta ya disarda tutunamayan, yadada tembel ustadir benim gozumde ki sizin aracinizi da yapan servistede, ordada, burdada heryerde ustadir;)
Hemfikiriz dışarıdaki ustalara lafım yok yanlış anlaşılmasın. Bende araç garanti kapsamı dışındaysa dışarıdaki ustama getiririm araçlarımı ;)
Lakin benim takıldığım husus ilanda belirtildiği ile gerçeğin tutmamış olması. İlanda yazılanı aynen kopyala yapıştır yapıyorum.
''ARACIMIZ SAHİBİNDEN OLUP HATASIZDIR TÜM PERİYODİK BAKIMLARI YETKİLİ SERVİSTE YAPILMIŞTIR.Tamamen masrafsız''
Konu hala canlı mı arkadaşlar?
Dusunenlere manuel xt verelim :)
1 ay önce satsaydın ya şu XT yi... Bende 99 model aldım XT manuel yok diye. Benim arabaya alıcı bul bende seninkini alayım :D
Emre dün konuşmuştuk seninle ciddi ciddi düşünüyorum ben de Forester xt. 97 quattroyu satarsam istediğim paraya alacağım ilk araç.Kendi aracımdan çok memnunum ama kasko yapılmaması düşündürüyor. 2003 forester ya da 2003 model bir araca şu anda kasko yapılabilir mi?
şu cümleye bende katılıyorum. 3 ayda bir ankarada peugeot yetkili servislerinden birine gidiyorum mecburen filo arabaları için en son yaz lastiğini çıkarıp kar lastiği takmaları için 2.5 saat bekledim, inanın abartmıyorum.
arabayı lifte kaldırıyo gidiyo çay içiyo, lastiği söküyo gidiyo sigara içiyo jant-lastik ayırıyo gidiyo arkadaşlarına takılıyo sonunda lastik ve jant kavuşuyo bi sigara daha yakıyo benim içim sıkıldı daha izlemedim. balans yapıyo takıyo vs. derken tam 2.5 saat. sanayide 15 dakikalık iş.
2.0td limited manuel kullandım modelini bilmiyorum ama yeni kasaydı sanırım 2010 yada 11'dir.. araba yakıt cimrisi pisadaki 1.4-1.3 dizeller kadar yakıyor diyebilirim doluda bir araçdı tek manuel olması hoşuma gitmedi... en azından bana denilen dizellerin hepsi manuelmiş..
Kasko yaparlar da kasko rakamı 3-4 bin lira çıkabilir..
Benim aracımda satılık yakın zamanda elimden çıkarabilirsem talip olurum..
Hayirlisi olsun ins degerini bilecek birine gider,uzulerek satiyorum imkanim olsa kesinlikle satmam...
selamlar,
öncelikle kasko değeri hakkında cevap vereyim,
2003 model forester xt aracıma 1300 tl kasko bedeli ödedim.
gayet normal bir rakam. yaşım 30 ve iki önceki aracımın pert olduğunu da hesaba katarsanız normal bir insana 1300 tl gibi bir rakam çıkartmazlar :D
forester ile offroad konusuna gelince ben yapıyorum ve bu güne kadar hiç başım ağrımadı.
subaru forester 2003-2006 model için konuşuyorum,
orta difransiyeli otomatiklerde 1. vitese aldığınız zaman kilitlersiniz ve öne arkaya %50 dağılım/aktarım yapar.
arka difransiyelde bir çoğunda lsd yani limtted slipped diffiratial vardır. buda arka tekerlerden biri diğerinden çok daha fazla döndüğünde arka difransiyeldeki yağ katıaşıp diğer tekerede aktarım yapmaya çalışır. bu %100 mekanik kilit gibi olmasada bir çok yerde işinizi görür.
piyasada satılan hiç bir suv da bu özellikler yoktur. bundan fazlasını istemek zaten Allahdan belamızı istemekten öteye geçmez :D
yerden yüksekliği 21-23 cm civarındadır. istenirse daha da yükseltile bilir. bu yükseklik ilk çarpma noktasıdır. piyasada satılan bir çok jip de aynı değerlerdedir.
isterseniz aracınızın amortisör tablalarına 5 cm lik takoz kestirip aracı yükseltirsiniz. ben yaptım bomba gibi oluyor.
iyi bir a/t veya m/t lastik ile yapamayacağınız şey yok :D
benim de birkaç sorum var.
2.5 otomatik forester alınır mı alınmaz mı? 300-330 hp lpg ile sorunsuz binilebilir mi? bu güçlere çıkarmak için yaklaşık masraf ne olur?
motor şanzıman sağlam mıdır, masraf açarsa ne fiyatlara çıkar?
2.5 larda zaman zaman hararet sorunu yasaniyor, onun disinda oldukca guzel cekise sahip bir arac.
Benim aracı degerlendirerek alabileceğim bir yerde temiz 2.0 yada 2.5xt otomatik satan var mi :-)
yuzde 99 otomatik zaten o bakimindan sanslisin.
Merhaba arkadaşlar, 11 sayfanın hepsini okudum güzel bilgiler teşekkür ederim :)
şuan için önere bileceğiniz s-turbo(manuel) veya 2.0xt var mıdır? :)
Otomatik şanzıman ise selenoid valveleri değiştirmen ve high stall torque converter takman lazım. Yani önce otm. şanzımanı elden geçirmen lazım. Sonrasında da motorun içini gıdıklaman lazım.
Özetle, 2,5lt'yi alıp modifiye etmeden kullanacaksan ne ala, yoksa bir Forester parası daha gömme ihitmalin çok fazla.
Connecting site...
Donanım fiyat nasıldır? 1-2 sene sonra 170-180.000km'ye gelince satılırken sıkıntı yaşanır mı ?