iyi bi pazarlıkla mantıklı bi iş olur
Printable View
Teşekkürler , bakalım Forester drift te nasıl :D
Oo Hayırlı olsun Mustafa yalnız drift v.s derken piyasayı yükseltmeyiniz lütfen:D
iyice Forester hayranlığı ve sevgisi başladı genel olarak forumda, bende ya Jetta yerine düşünüyorum 2006-08 ya da biraz daha bekleyip ayrıca 2003 v.s XT :D
Xt'nin donanımı sebebiyle diğerlerine hiç bakasım gelmiyor
Benimkinde pusula var la . Ne yapcam ben pusula ile ? :D AHhaha
2006 blok kapak nedir ne değildir peki?
Konuyu aktif görünce biri tane daha manuel XT bulundu dedim :) Hala tekmiş:(
bakıyorumda kış geldi fiyatları zıpladı foz'ların.
2006+ forester 2.5 turbolarda direk ej255 wrx motoru var.
ej20 ler ile ej205 arasinda yilina gore yani ej20k, ej20g ve ej205 ver1 olmasina gore baya farkliliklar mevcut, gerek kapak gerekse blok olarak.
mustafa pusulayı sokde bana var ben takim :D
Argos'da servis gören 2.5 Turbo manuel bir forester daha var.
o halde 2006+ forester üstü 2.5 harici tercih etmemekte fayda var?doğrumudur?
forester ekibi toplanmışken sorayım :) bizde 2006 model xs modelini aldık.yalnız şöyle bir sorun var cd çaları cd moduna atınca error99 diye bir hata veriyor.cd çıkarma tuşuna basıyorum tık yok.Hata kodunu arattım farklı farklı şeylerede aynı hatayı vermiş sorun ne olabilir.6lı cd changer var.cd sıkışmış olabilirmi ?
Forester hakkında merak ettiğim bir şey daha var, bu araçların alt yapısı Impreza bildiğim kadarı ile 2.jenerasyon makyajlı kasaların alt yapısı(06-08) WRX Impreza mı?
Bende bişey sormak istiyorum. 2005 XT otomatiklerdeki şanzımanda olan kronik sorunu ve arka amortisördeki olabilecek sorunu nasıl teşhis edebiliriz. İstanbul Anadolu yakasında kontrol ettirmek için nereye götürmek lazım bilindik bir yer var mı yoksa Cadde Motor iyi midir?
Bu araçla ilgilenen oldumu
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...08756080/detay
Arkadaşlar bu araçile ilgileniyorum ama yukarıdaki gibi bir ön bilgiye ihtiyacım var yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır mutlaka Forester kullanıcısı bir hayli çok.
Açıkçası şasesinde bi saçmalık olmadığı sürece boya beni çok alakadar etmiyor İstanbulda olduğumuzdan mekanik sorunu olmasın yeter. O sebeple desteğe ihtiyacım var.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...0202709/detay/
fiyatı gayet makul ve yazdığına göre hatasız olması 10 numara, bence biran önce baktırıp almanı tavsiye ederim,
Araç turbo değil. XT seçtiğine bakma...
Otomatik XT'yi 30bine almam için arabanın tamamen kusursuz, tabir caizdir inşallah; kız gibi olması gerekir, 2005 model olsa bile.
Arka amortisörler patlaksa zaten düşük durur. Duruşundan bile anlaşılır. Düşük durmuyorsa da ya sağlamdır arka amortisörler, ya da başka yay+amortisör uydurup çevirmişlerdir.
4EAT gayet sorunsuz bir şanzımandır. Ama tabi ki yıpranmışsa geçişleri vuruntulu olabilir. Onu da kullanınca kavramasından, geçişlerinden farkedersiniz.
LPG varsa fakirde binilmişse subap sorunu yakındır. LPG'de kilometresi, en son ne zaman subap bakımı yapıldığı önemli.
Cadde iyidir. Ben de oraya götürdüm bir iki XT'yi ekspertize.
2005 4eat kronik problemlidir, bir cogu garanti kapsaminda yapildi, yapildiysa sorun cikartmaz ama yapilmadiysa sanziman icinin komple degismesi icab eder;)
Ben zaten hiç lpg takılmamış araçlara bakıyorum öncelikle. Şanzıman içinde en azından expertize kadar götürürken vurutun vs var mı anlaşılır, istanbul trafiğinde dur kalk oluyor baya çünkü:)
Bakalım 30bin içinde pazarlığımızı yapacağız sonuçta :)
Yapılıp yapılmadığını servis kaydından anlarız sanırım, zaten öncelikle düzgün servis kaydı olan araçlara yöneliyorum. Bu icap eden kısım ne tutar acaba onu da öğrenmek lazım.
Hocam yeni nickine alışmakta büyük güçlük çekiyorum aman avatarını değiştirme.
Şimdi 30bin çok mu diyorsun yani:beuj: ?Bakıyorum 30binin altına 2005 model neredeyse satılık yok.
Birde seni yakalamışken sorayım. Mesela istediğmiz foresterı bulduk.
Sıra geldi lpg için marka seçmeye. Ama öyle bir kit olsunki takalım widebandımızı bugün orjinal turbo ile harita yazalım yarın wrx turbosu ile.
En kullanışlı en iyi lpg beyni hangi firmanındır? Tabi yazılım kısmı ve internette kaynak bulmakta önemli.
orjinal 4eat de zaten radyatorle butunlesin olarak yag sogutucu var , bu kisin soguk havalarda sanziman yagini cabuk isitmak yazin sicak havalardada sogutmak icin kullaniliyor ama bence guclendirilmis bir arabada bu ikisini ayirmak dogru bir tercih, kaliteli bir sanzuman yag sogutucusu ve daha yuksek su kapasiteli bir radyator takmakta fayda var.
4eat yapilacak islamlere gore 800 hp lere kadar dayanacak hale getirilebilir, fakat 800 hp ye dayanacak 4eat yi sokakta kullanmak yuksek devir tork konverter kullanmak gerektiginden pek keyifli olmaz, ama basit birkac islemle 400-450 leri rahat kaldirir.
en iyi lpg alternatifi, sivi lpg fakat su an en yuksek 230 hp destekliyor, gaz lpg kitleri ile mukayese bile edilmez.
korhan abi bu otomatikğe yapılacak birkaç güçlendirme işlemini biraz açarmısın rica etsem? neler değişiyor yada elden geçmesi gerekiyor? benim bildiğim debriyaj ve tork konvertörüyle alakalı değişimler gerektiği, bilmediğimiz yada yanlış bildiğimiz kısmınıda senden öğrenelim :)