Bende otomatik yükseklik ayarı var , mercek de var , ama yıkama yok geçermiyim acaba
benim kendi aracimda orjinal bi-xenon far var (4300k) içerden yukseklik ayari yapabiliyorum (manuel) mecburen gidip halojen farları takıp muayeneye giricem...
fordfocus2st-diesel edition-
suzuki swift GL
bir mühndis bulacaksın bir firma bu sistemin araca onaylı şekilde uygun standartlar çerçevesinde montajının uygun olduguna dair hesaplar kitaplar projeler tse onayları hazırlacak ve muayneye öyle gelinecek zanırım ruhsata işlenecek daha hiç karşılaşmadık ki çok zor karşılaşacagız gibi 15 lık sök tak işlemi yüzünden![]()
Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ
normal araçtakiler abartmadıkça çok rahatsız etmiyor ama gidip sprinter'a crafter'a transporter gibi araçlara takanlara çok pis beddua ediyorum haberleri olsunbu kuralda güzel olmuş onlar senede bi gitmek zorunda oldukları için çok uğraşmazlar umarım
ayarsız xenon kadar illet birşey yok, diğer araçlardaki kişiler için bahsediyorum. insanı çıldırtan bir rahatsızlık veriyor göze.
Bir ölür BİN DİRİLİRİZ...
Varlığım TÜRK Varlığına Armağan Olsun!
Xenon takmak 2 dakka
Kat takmak 5 dakka
Arabayi basmak yarim saat
E napalim bari yasak koymayalim o zaman.Zihniyete bak yahu.Illegal olmak kolaysa hirsizlik yapmakta kolay alin teriyle kazanmaya oranla.Nedir yani mantik ?
Gunde en az 3-4 araba merceksiz fabrikasyon olmayan xenonlariyla gozumu aliyor kardesim. Elimde olsa plakalarini toplar polise sikayet ederim. Birakin isin kanuni yonunu hak hukuk soz konusu. Eger ki benim gozumu adliysaniz canimi malimi tehlikeye attiysaniz bunun faturasi obur tarafada cikar. Hic birine hakkimi helal etmiyorum. 3 dakkada xenon takip sokenlerede basarilarinin devamini diliyorum cok akillilar onlar cidden. Sokmek kolay diye yasak cikarmak aptallikmisAcaba kim aptal oluyor 2 dakika durup mantikli dusunmek lazim.
Isin teknik boyutunu bilen birisi olduguna inaniyorum Bora. Aracinin fabrika cikisli bi xenon far olan versiyonda on akslarda yukseklik sensoru mevcuttur. Ve arac yuk,egim durumuna gore farlarini anlik olarak asagi yukari ceker. Dolayisiyla burda konu sadece mercek degil. Sadece yukseklik degil. Her ikisi birden. Aracinda fabrikasyon xenon olanlar iyi bilir yer alti otoparkina vesaire girerken bile hemen arac farlarini yukari kaldirir yokus cikarken aninda asagi indirir.Bunlar insanin takip edemeyecegi kadar sik oluyor yolculuk esnasinda.Dolayisiyla teknik olarak aracinda oem mercekli far var diye kusursuz bir xenon sahip olmus olmuyorsun![]()
benim kısalarda 8000 lik var ve ayarını yaptırdım bugüne kadarda kimse karşımdan selektör yapmadı 10 tl veriyorsun far ayarını yapıyorlar![]()
artık corc-i zamanıcdti
kendilerini uyanık sanıyolar!.. sök tak ne kadar zor ya pff trafikten men olcaz nolcak şmdi
peki xenon la birlikte mercek modifiyesi yapmışsak ?
Mantık dışı bir uygulama. Ben Volvomda yağmurlu akşamlarda yolu göremediğim için Clear lens far ve Xenon far aldım. Sorunu giderdim.Far ayarımda tam. Şimdi diyecekler ki sök yolu görmeden sürmeye devam et. İlk önce patates tarlası gibi olan yolları düzeltsinler sonra ben sökerim xenonları.
IN BOOST WE TRUST
Ancak Trafık cevırmelerınde arac baglama cezası olursa bi nebze onune gecılebılır.Ama muayneden Ağır kusur yapıp Aracı Geçirmemeyi Düşünenlerin Aklını S..(eveyim) Diğer arkadaslarında dedıgı gıbı 5 dakkaya 20 lıraya sokup takıyorlar![]()
demin arkadaşım geçdi kısalarında xenon vardı ne yapdın dedim çıkardım ampülleri dedi muayeneye girmeden halojenleri takdım dedi ... muayeneden sonrada çekmiş aracı köşeye gene xenonları takıp yola devam şu kadar kafayı yorduğunuza değmez .. olay bu kadar basit..
8000K xenon taktırdım 2 aydır kullanıyorum far ayarımıı kendim yapıyorum kimseninde gözünü almıyorum farını ayarlatmaya erinenlerle derdiniz arkadaşlar zenon a laf yok haabu arada 180 liraya taktırdım taklit maklit fark etmez köpek gibi aydınlatıoo o yeter
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)