User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
80 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: 'Çakma xenon' farlar trafiğe çıkamayacak

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    niye !!!
    ben insan degilmiyem
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

golfcu0101 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    orjinal kullanıp içerden far ayarını en yukarı kaldıranlara ne demeli
    artık corc-i zamanı cdti

Ö.öztüRk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    polis ceza yazıp sorun çıkarmadıkdan sonra önemli değil 5 dakkada değiş tak orjinleri devam, polis durdurup ceza yazmaya kalkarsa çarşı karışırr
    Peugeot Sport

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    polis nasıl anlıycak şu anda mercek farlı olup pek çok aracın üst versiyonlarında orjinalden xenon olupda giriş sınıfı versiyonlarında xenon yok olmayabiliyor polis o farkı nerden anlıycak.. misal astra misal golf hatta passat c.c lerde bile yok giriş sınıfı insignialardada bildiğim kadarı ile yok..
    yani kabaca boş paket dediğimiz versiyonlarında yok polis o aracın boşmu dolumu olduğunu aradaki farkı nerden anlıycak.. o ayrıntılara girerse polis artık polis olmakdan çıkar tüv memuru gibi teknik bir eleman olur çıkar

alperkirman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anlar polis anlar yetkiyi versinler polisede aynı cam filmi falan gibi bak nasıl anlıyolar zaten tüv falan yasakladıysa polis kesin çevirir bundan sonra
    çok güzel bi haber

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Honda civic fd6 makyajlı kasalarda Dream modellerde halojen, premium ve elegance modellerde xenon var fabrika çıkış olarak.

Farlarda mercek yok, aynı farlar her 3ünün de, sadece xenon tesisatı yok birisinde.. (ampul + balast + sensör)

Dream sahibi jantlara premium jantı koysa farlara da xenon ampul koysa, polis nasıl anlayacak orjinal olup olmadığını? Göz alıyor mu? Almıyor. Duvara yansıttığında çizgi oluyor mu? Oluyor.. Ama yükseklik sensörü yok.

Napacak polis? Hiç bir şey..

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Honda civic fd6 makyajlı kasalarda Dream modellerde halojen, premium ve elegance modellerde xenon var fabrika çıkış olarak.

Farlarda mercek yok, aynı farlar her 3ünün de, sadece xenon tesisatı yok birisinde.. (ampul + balast + sensör)

Dream sahibi jantlara premium jantı koysa farlara da xenon ampul koysa, polis nasıl anlayacak orjinal olup olmadığını? Göz alıyor mu? Almıyor. Duvara yansıttığında çizgi oluyor mu? Oluyor.. Ama yükseklik sensörü yok.

Napacak polis? Hiç bir şey..
    Katalog taşısa her araç sahibi olmaz mı ki acep ?
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 10ur_K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Katalog taşısa her araç sahibi olmaz mı ki acep ?
    dream sahibi zaten sonradan takıyor xenonları niye katalog taşısın

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dream sahibi zaten sonradan takıyor xenonları niye katalog taşısın
    opsiyn listesinde var bak abi bende parasını verdim aldım gibisine
    - K -

________
    Dr.Ecu

blow07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Falmor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Umarım trafik polisleride başlar bu uygulamaya.Cam filmi gibi olsun ikinci yakalanmada direk bağlasınlar aracı.
    Etkili olabilir.

bora1311 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı YEY® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Isin teknik boyutunu bilen birisi olduguna inaniyorum Bora. Aracinin fabrika cikisli bi xenon far olan versiyonda on akslarda yukseklik sensoru mevcuttur. Ve arac yuk,egim durumuna gore farlarini anlik olarak asagi yukari ceker. Dolayisiyla burda konu sadece mercek degil. Sadece yukseklik degil. Her ikisi birden. Aracinda fabrikasyon xenon olanlar iyi bilir yer alti otoparkina vesaire girerken bile hemen arac farlarini yukari kaldirir yokus cikarken aninda asagi indirir.Bunlar insanin takip edemeyecegi kadar sik oluyor yolculuk esnasinda.Dolayisiyla teknik olarak aracinda oem mercekli far var diye kusursuz bir xenon sahip olmus olmuyorsun
    bende durumun farkindayim zaten yunus emre, orjinal xenon cıkıslı degil focusum ama suan bi-xenon kullanıyorum. mumkun oldugunca far ayarina dikkat ediyorum, özellikle bagajdaki yuk durumuna gore...
    fordfocus2st-diesel edition-
    suzuki swift GL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    AB normlarına göre xenon olan araçta otomatik far yükseklik ayarı ve far yıkama zorunlu. Polisin anlaması için tampona bakıp far yıkamanın olup olmadığını kontrol etmesi yeterli. Kaldı ki far anahtarına bakması da yeterli.
    Biri yetki versinler demiş, polis in zaten yetkisi var. Sonuçta aracın orjinalinden değişiklik yapılıyor. İsterse çatır çatır bağlar.
    Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami

--..-.----.-..

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    1- Far yıkama hafif kusur tüvde yani olmasa olur

2- bazı araçların fabrika çıkışı xenonları manuel yükseklik ayarlı hatta merceksiz olanlar bile var misal xc90 lar ilk çıkanları merceksiz xenondu..

3- Garanti kapsamında pek çok resmi servis opel vw audi v.b halojen farlı araçlara xenon kit takıyor.. hatta arkadaşım golfüne resmi servisde takdırdı space marka 800tl ye..

4- polis bu teknik mevzuların içine çekilirse bu işde art niyet vardır.. ve işin içinden çıkılmaz bir sarmala dönüşür tüv polis servisler araç sahipleri arasında.. bu iş mahkemelere kadar kavgalara kadar uzar..

5- Diyelim ki polis orjinalden xenonlu fabikasyon ama otomatik yükseklik ayarı olmayan bir aracı durdurdu ve xenonları sök dedi.. ne olucak??? yada fabrikasyon arkadaşın dediği gibi civic tarzı halojen xenonlar var polis fabrikasyon xenonumu sök diyicek.. bunu biraz eğitim görmüş bir insanın mantığı algılaya bilirmi..

polis işin tekniğini ince ayarını hangi araçda ne var hangi modelde ne var hangi yıllarda hangi araçlarda ne donanımlar eklenmiş nerden bilicek.. adam aracında binlerce araba kataloglarıylamı gezicek.. adam trafik polisi tüv de çalışan adam bile bilemiyor sık sık sisteme girip araçların bilgilerine bakıyorlar..
    bir sene çıkan aracın donanımda olan bir şey bir sonraki sene olmaya biliyor yada tam tersi olabiliyor..

bu cam filmi değilki cam filmi bildiğin yasak lamı cimi yok.. yani bazı insanlarda bunu cam filmine benzetiyorlarya xenonu pes diyorum.. siz hiç fabrikasyon cam filmli araç gördünüzmü renkli camlılar vardır o başka cam filmi gibi koyu yada kop koyu zifiri siyah camlı araçlar varmı yok opsiyon pakette varmı yok.. o zaman cam filmi gibi en başda zaten komple yasak şeyi xenonla bir tutup kıyaslamak neden.. diyorumya bazı arkadaşlarda art niyet var.. yani olay xenon kitin tivden geçmemesi değil başka onlar için.. artık bilmiyorum hırsmı intikimamı alıyorlar yazarak nedir
    xenon far ama arabalarda olan bir şey ve pek çok aracın opsiyon listesindede var cam filmi gidip xenon farla kıyaslamakda hangi zihniyetin işiyse artık..

ProdriveSTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İnanmış mal.

Muayene sonrası xenonları sanki geri takamayacak adam, 2 senede bir söker normal ampul takar muayeneden yine geçer...

Yok trafige cıkamayacak falan, ne zannediyorlarsa kendilerini...

Çingeneye yetki vermişsin babasını kesmiş hesabı.
    + 555
    Murat CANTÜRK

Trafik ve Kasko teklifleri için lütfen pm mail atınız.
    Renpar Sigorta
    info@renpar.net

Hery - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mevzu muayeneden geçememek ya da polisten ceza yemek değil. Sonradan takılan özellikle merceksiz farlar karşıdan geleni çok rahatsız ediyor, bir de sisleri de xenon yapıp far+sis gitme modası çıktı şimdi.
    Ayarsız farlar ve 55w alpulleri çıkarıp yerine 100w ampul takanlar da sonradan takılan xenon kadar zararlı.
    Straight roads are for fast cars, corners are for fast drivers.

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fabrikasyon xenonda mercek olmayabilir. Örneğin D2R ampul xenon reflektörüyle kullanılmıştır. Civic, laguna ve buna benzer birkaç araçta bu şekilde üretim oldu. Ama bu onu halojen fara takılan çakma xenonla eşit yapmaz. Onun reflektörü de ampulü de özeldir. Misal D2S ampul bile kullanılmaz, D2R kullanılır.

Yasak olan veya çakma olan birşeyi yetkili servis takınca bunun adı yasaya uygunluk değil, 100 liralık xenonu 800 liraya takarak müşteriyi ucuz yoldan söğüşlemek olur. Yani yetkili servis taktı diye birşey değişmez. Yetkili servisin yaptığı ayet değildir. Fabrikasyon xenon değilse, halojen reflektörüne takılan xenon yasaktır, göz alır, yansıma yapar, beşinci kattı aydınlatır vs...

Fabrikasyon xenon ister mercekli, ister xenon reflektörlü, özel ampullü tip olsun, hepsinde aks üzerinde sensör vardır ve otomatik seviye ayarlıdır. Ayrıca yüksek tazyikli far yıkama da vardır. Yani hem polis, hem de TÜV için xenonun orjinal mi çakma mı olduğunu ayırt etmek çok ama çok basittir.

H ile başlayan, yani H1, H4, H7 vs... kodlu ampul tiplerinde orjinal xenon olmaz. Hepsi çakmadır. H halojen demektir zaten. Halojen reflektöre xenon ampul olmaz. Xenon ya xenon mercekli ve uygun tipte xenon ampulüyle kullanılır, ya da xenon reflektörlü ve uygun tipte xenon ampulü ile kullanılır.

Ben seviyemi ayarlatıyorum diyen kendini kandırıyor. Seviyeyi istediği kadar ayarlatsın, hatta yerin dibine soksun farın seviyesini. Çıksın evinin balkonuna, gözünü almıyorsa beri gelsin. Bunun seviye ile alakası yok. Aydınlatma karakteristiği, reflektör yapısı, şiddeti çok farklı. Ve hiçbir şekilde savunulacak bir tarafı yok.

Tek üzüldüğüm nokta ise bir dünya para harcayıp aracının orjinalinde opsiyon olarak satılan mercekli xenon farını alıp arabasına takan duyarlı şoförlerin de bu işten zararlı çıkmasıdır.

Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1- Far yıkama hafif kusur tüvde yani olmasa olur

2- bazı araçların fabrika çıkışı xenonları manuel yükseklik ayarlı hatta merceksiz olanlar bile var misal xc90 lar ilk çıkanları merceksiz xenondu..

3- Garanti kapsamında pek çok resmi servis opel vw audi v.b halojen farlı araçlara xenon kit takıyor.. hatta arkadaşım golfüne resmi servisde takdırdı space marka 800tl ye..

4- polis bu teknik mevzuların içine çekilirse bu işde art niyet vardır.. ve işin içinden çıkılmaz bir sarmala dönüşür tüv polis servisler araç sahipleri arasında.. bu iş mahkemelere kadar kavgalara kadar uzar..

5- Diyelim ki polis orjinalden xenonlu fabikasyon ama otomatik yükseklik ayarı olmayan bir aracı durdurdu ve xenonları sök dedi.. ne olucak??? yada fabrikasyon arkadaşın dediği gibi civic tarzı halojen xenonlar var polis fabrikasyon xenonumu sök diyicek.. bunu biraz eğitim görmüş bir insanın mantığı algılaya bilirmi..

polis işin tekniğini ince ayarını hangi araçda ne var hangi modelde ne var hangi yıllarda hangi araçlarda ne donanımlar eklenmiş nerden bilicek.. adam aracında binlerce araba kataloglarıylamı gezicek.. adam trafik polisi tüv de çalışan adam bile bilemiyor sık sık sisteme girip araçların bilgilerine bakıyorlar..
    bir sene çıkan aracın donanımda olan bir şey bir sonraki sene olmaya biliyor yada tam tersi olabiliyor..

bu cam filmi değilki cam filmi bildiğin yasak lamı cimi yok.. yani bazı insanlarda bunu cam filmine benzetiyorlarya xenonu pes diyorum.. siz hiç fabrikasyon cam filmli araç gördünüzmü renkli camlılar vardır o başka cam filmi gibi koyu yada kop koyu zifiri siyah camlı araçlar varmı yok opsiyon pakette varmı yok.. o zaman cam filmi gibi en başda zaten komple yasak şeyi xenonla bir tutup kıyaslamak neden.. diyorumya bazı arkadaşlarda art niyet var.. yani olay xenon kitin tivden geçmemesi değil başka onlar için.. artık bilmiyorum hırsmı intikimamı alıyorlar yazarak nedir
    xenon far ama arabalarda olan bir şey ve pek çok aracın opsiyon listesindede var cam filmi gidip xenon farla kıyaslamakda hangi zihniyetin işiyse artık..

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Orjinal Bi-xenonları alıcam, tamponuda GTI yaptığımda far yıkama kapakları var görüntüde sıkıntı yok ama far yıkama ekipmanı 400-500tl+ montaj sıkıntı olabilir o açıdan bana.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şundan 5 sene öncesinde olsa yahu arkadaş ne karışıyorsun benim xenon'a sis farıma egzostuma der sayar durudum ..şimdi ise en güzeli orjinali diyorum ve öyle kullanıyorum

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı nokian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şundan 5 sene öncesinde olsa yahu arkadaş ne karışıyorsun benim xenon'a sis farıma egzostuma der sayar durudum ..şimdi ise en güzeli orjinali diyorum ve öyle kullanıyorum
    Yaş kemâle ermeye görsün

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)