User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
80 sonuçtan 77 ile 80 arası

Konu: 'Çakma xenon' farlar trafiğe çıkamayacak

emre yeşil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok şükür sonunda

Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok iyi olmuş kör oluyoruz yollarda ya

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fabrikasyon xenonda mercek olmayabilir. Örneğin D2R ampul xenon reflektörüyle kullanılmıştır. Civic, laguna ve buna benzer birkaç araçta bu şekilde üretim oldu. Ama bu onu halojen fara takılan çakma xenonla eşit yapmaz. Onun reflektörü de ampulü de özeldir. Misal D2S ampul bile kullanılmaz, D2R kullanılır.

Yasak olan veya çakma olan birşeyi yetkili servis takınca bunun adı yasaya uygunluk değil, 100 liralık xenonu 800 liraya takarak müşteriyi ucuz yoldan söğüşlemek olur. Yani yetkili servis taktı diye birşey değişmez. Yetkili servisin yaptığı ayet değildir. Fabrikasyon xenon değilse, halojen reflektörüne takılan xenon yasaktır, göz alır, yansıma yapar, beşinci kattı aydınlatır vs...

Fabrikasyon xenon ister mercekli, ister xenon reflektörlü, özel ampullü tip olsun, hepsinde aks üzerinde sensör vardır ve otomatik seviye ayarlıdır. Ayrıca yüksek tazyikli far yıkama da vardır. Yani hem polis, hem de TÜV için xenonun orjinal mi çakma mı olduğunu ayırt etmek çok ama çok basittir.

H ile başlayan, yani H1, H4, H7 vs... kodlu ampul tiplerinde orjinal xenon olmaz. Hepsi çakmadır. H halojen demektir zaten. Halojen reflektöre xenon ampul olmaz. Xenon ya xenon mercekli ve uygun tipte xenon ampulüyle kullanılır, ya da xenon reflektörlü ve uygun tipte xenon ampulü ile kullanılır.

Ben seviyemi ayarlatıyorum diyen kendini kandırıyor. Seviyeyi istediği kadar ayarlatsın, hatta yerin dibine soksun farın seviyesini. Çıksın evinin balkonuna, gözünü almıyorsa beri gelsin. Bunun seviye ile alakası yok. Aydınlatma karakteristiği, reflektör yapısı, şiddeti çok farklı. Ve hiçbir şekilde savunulacak bir tarafı yok.

Tek üzüldüğüm nokta ise bir dünya para harcayıp aracının orjinalinde opsiyon olarak satılan mercekli xenon farını alıp arabasına takan duyarlı şoförlerin de bu işten zararlı çıkmasıdır.
    benim için bir şey değişmez benim üç aracımdada bixenon far var..

ama bixenon far vardiyede gidip xenon takmış adamı hor görmem tukaka yapmam yerin dibine sokmam çakma demem çukma demem kısaca gerçekden çok paralar harcayarak sonradan halojen fara takılan xenondan karşı tarafı rahatsızlık vermeden kullanan insanlar var tanıyorum .. adam orjinal mercekli farınıda alıyor servisinede yaptırıyor..

servis hususunu anlayamamışsınız servisin yapdığı servis yapdıkdan sonra doğrudur.. bu kadar açık söyliyim neden doğrudur dedim madem avrupada falancalı filancalı aracı sokağa çıkartmıyorlar o zaman sorarlar adama ordaki ülkelerdeki vw opel v.b servisler araçlarına xenon takıyorlarmı takmıyorlardır %99 ihtimal..
    anlatabiliyormuyum balık başdan kokmuşsa kimse gidip son kullanıcıyı şikayet edemez.. adam 800 tl ye servisde xenon kit takıyorsa bu resmi servis ana distiribütöre bağlı ve onun yetkisi bilgisi dahilinde bu işi yapıyorsa doğrudur o..

bu xenon kitleri getirten satan takan (elektrikçisi servisiçisi) hiçmi suçu yok bunu taktıran vatandaşınmı suçu var sadece .. bende yanlış yapılan xenona karşıyım ama xenona gelene kadar akşam olur bu gün xenonu yasak etsinler ithalatçılar hemen o boşluğu görücekler bu sefer xenon gazlı halojen ampüllerden yada o tip şeylerden ithal edicekler netice gene aynı olucak bir şey değişmiycek.. etrafda gene disco topu gibi gezen araçlar olucak..

tüv onuda belki 2-3 sene sonra yasak edicek o zaman ithalatçılar başka bir şey getirticek yani en başdada dediğim gibi balık başdan kokmuşsa kimse son kullanıcıya niye alıyorsun diye laf edemez..

xenon yapıpda karşı tarafı gram rahatsız etmeyen çok uygulamalar biliyorum.. haa xenonu kaldırsınlar peki performans ampüllerini ne yapıcaklar yada saçma sapan mor renkli mavi renkli halogen ampüller çokmu iyi esas onlar gözü mahvediyor.. geçen sanayide bir a3 gördüm servisde çalışan çocuğun aracı gözleri mahvediyor öyle böyle değil xenon yanında mum kalır.. ne takdın buna dedim abi özel dedi kuvvetlendirinmiş ampül aldım takdım rusyadan getirttim dedi demek istediğim mevzu xenon mevzusu değil sizin tabirinizle çakmada olsa adam kitabına uygun takmışsa o kiti karşı tarafa rahatsızlık verimiyorsa tamam yükseklik ayarı otomatik değildir en fazla bir tümsekde 3 saniye göz alır.. ama adam kitabına uygun iş yapmışdır birazda takdiri hakeder.. sen o adamıda diğer şahinci misali xenon takan adamla bir tutarsan o olmaz bunun bir sonucu neticesi olmaz..

daha dün gece evimin sokağında durmuş yeni range dörtlüleri yakmış birini bekliyor farları taaa sokağın başından gözlerimi mahvetti bu aracın xenonları orjinal değilmi bildiğin kör oldum bende uzunları yakdım anladıki farlarını kapattı yanından geçerkende pis pis suratına bakdım geçdim.. yani çakmalar bir yana orjianalleri ne yapıcaz..

size garanti veriyorum diyelimki xenon yasak edilsin insanlar xenonu mumla arar.. bu sefer fırsatçı rantçı pek çok ithalatçı gözü kör edicek hiç bir standart değeri olmayan çinden garip garip ampüller getirir.. zaten xenonların piyasaları çok düşdü belliki satışlar çok düşdü.. komple xenonu trafikde yasak etsinler buna en çok ithalatçılar sevinir çünkü yeni ürünle gene satış patlaması yaşarlar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Siz yazdığınız bilerekmi yazıyorsunuz yoksa cehalettenmi böyle oluyor. "ayet" kelimesini böyle saçma sapan şeyler için kullanmayın.

Orjinalinde xenon olanlarda far yıkama var zaten. İster reflektörlü olsun isterse mercekli. OEM xenon olanların tümünde far yıkama var. TUVTURK te bu hafif kusur olabilir belki ama arabanın xenonlarının orjinal olup olmadığını anlamanın en kolay yolu budur. Çünkü kimse bununla uğraşmaz. Uğraşmıyor.

Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tek üzüldüğüm nokta ise bir dünya para harcayıp aracının orjinalinde opsiyon olarak satılan mercekli xenon farını alıp arabasına takan duyarlı şoförlerin de bu işten zararlı çıkmasıdır.
    Dünya para harcayan adam birazcık daha harcasın otomatik far yüksekliği ve yıkama için gerekli ekipmanı da alsın.
    Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami

--..-.----.-..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)