Çok şükür sonunda
benim için bir şey değişmez benim üç aracımdada bixenon far var..
ama bixenon far vardiyede gidip xenon takmış adamı hor görmem tukaka yapmam yerin dibine sokmam çakma demem çukma demem kısaca gerçekden çok paralar harcayarak sonradan halojen fara takılan xenondan karşı tarafı rahatsızlık vermeden kullanan insanlar var tanıyorum .. adam orjinal mercekli farınıda alıyor servisinede yaptırıyor..
servis hususunu anlayamamışsınız servisin yapdığı servis yapdıkdan sonra doğrudur.. bu kadar açık söyliyim neden doğrudur dedim madem avrupada falancalı filancalı aracı sokağa çıkartmıyorlar o zaman sorarlar adama ordaki ülkelerdeki vw opel v.b servisler araçlarına xenon takıyorlarmı takmıyorlardır %99 ihtimal..
anlatabiliyormuyum balık başdan kokmuşsa kimse gidip son kullanıcıyı şikayet edemez.. adam 800 tl ye servisde xenon kit takıyorsa bu resmi servis ana distiribütöre bağlı ve onun yetkisi bilgisi dahilinde bu işi yapıyorsa doğrudur o..
bu xenon kitleri getirten satan takan (elektrikçisi servisiçisi) hiçmi suçu yok bunu taktıran vatandaşınmı suçu var sadece .. bende yanlış yapılan xenona karşıyım ama xenona gelene kadar akşam olur bu gün xenonu yasak etsinler ithalatçılar hemen o boşluğu görücekler bu sefer xenon gazlı halojen ampüllerden yada o tip şeylerden ithal edicekler netice gene aynı olucak bir şey değişmiycek.. etrafda gene disco topu gibi gezen araçlar olucak..
tüv onuda belki 2-3 sene sonra yasak edicek o zaman ithalatçılar başka bir şey getirticek yani en başdada dediğim gibi balık başdan kokmuşsa kimse son kullanıcıya niye alıyorsun diye laf edemez..
xenon yapıpda karşı tarafı gram rahatsız etmeyen çok uygulamalar biliyorum.. haa xenonu kaldırsınlar peki performans ampüllerini ne yapıcaklar yada saçma sapan mor renkli mavi renkli halogen ampüller çokmu iyi esas onlar gözü mahvediyor.. geçen sanayide bir a3 gördüm servisde çalışan çocuğun aracı gözleri mahvediyor öyle böyle değil xenon yanında mum kalır.. ne takdın buna dedim abi özel dedi kuvvetlendirinmiş ampül aldım takdım rusyadan getirttim dedi demek istediğim mevzu xenon mevzusu değil sizin tabirinizle çakmada olsa adam kitabına uygun takmışsa o kiti karşı tarafa rahatsızlık verimiyorsa tamam yükseklik ayarı otomatik değildir en fazla bir tümsekde 3 saniye göz alır.. ama adam kitabına uygun iş yapmışdır birazda takdiri hakeder.. sen o adamıda diğer şahinci misali xenon takan adamla bir tutarsan o olmaz bunun bir sonucu neticesi olmaz..
daha dün gece evimin sokağında durmuş yeni range dörtlüleri yakmış birini bekliyor farları taaa sokağın başından gözlerimi mahvetti bu aracın xenonları orjinal değilmi bildiğin kör oldum bende uzunları yakdım anladıki farlarını kapattı yanından geçerkende pis pis suratına bakdım geçdim.. yani çakmalar bir yana orjianalleri ne yapıcaz..
size garanti veriyorum diyelimki xenon yasak edilsin insanlar xenonu mumla arar.. bu sefer fırsatçı rantçı pek çok ithalatçı gözü kör edicek hiç bir standart değeri olmayan çinden garip garip ampüller getirir.. zaten xenonların piyasaları çok düşdü belliki satışlar çok düşdü.. komple xenonu trafikde yasak etsinler buna en çok ithalatçılar sevinir çünkü yeni ürünle gene satış patlaması yaşarlar..
Siz yazdığınız bilerekmi yazıyorsunuz yoksa cehalettenmi böyle oluyor. "ayet" kelimesini böyle saçma sapan şeyler için kullanmayın.
Orjinalinde xenon olanlarda far yıkama var zaten. İster reflektörlü olsun isterse mercekli. OEM xenon olanların tümünde far yıkama var. TUVTURK te bu hafif kusur olabilir belki ama arabanın xenonlarının orjinal olup olmadığını anlamanın en kolay yolu budur. Çünkü kimse bununla uğraşmaz. Uğraşmıyor.
Dünya para harcayan adam birazcık daha harcasın otomatik far yüksekliği ve yıkama için gerekli ekipmanı da alsın.
Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami
--..-.----.-..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)