aha sende s2000 yerine rx8 dedin ya şaşırttın beni şuan:D
Printable View
honda al kardeş vti denilen araçlar altından kolay değerleniyor ileride s2000 de öyle olur mu olur yani =)
şaka bir yana böyle bir tercih şansım olsa düşünmem s2000 derim o da cabrio sevdamdan yoksa rx8 çok daha mantıklı..
motortrendin 3 araç testi... rx-8 - s2000 - 350z
First Place: 2004 Mazda RX-8
Unconventional thinking has its rewards. You'd be hardpressed to find anything conventional about the Mazda RX-8, and it turns out that's a good thing. Engine, steering, styling, and packaging are all unique.
Second Place: 2004 Nissan 350Z
From the first moment behind the wheel of the Nissan 350Z, we got the distinct feeling it was the heavyweight of this threesome. Although it tips the scale between 196 and 390 pounds more than the other two, it also has about a 50-horsepower advantage, and, more dramatically, over 110 pound-feet more torque. If you consider the power-to-weight ratios, the Z still comes out ahead, as our acceleration times demonstrate. In fact, this is the quickest 350Z we've tested thus far.
Third Place: 2004 Honda S2000
The list of revisions and improvements to the Honda S2000 for the 2004 model year is substantial and does much to soften the car's sharp edges--but those edges are still there. The less-frenetic character of the 10-percent-larger engine (to 2.2 liters) is complemented by a kinder, gentler suspension and taller, wider tires. A new brake-pad material takes full advantage of larger tire contact patches and gives better feel. Further, the direct-link gearbox has a wider spread of ratios, and carbon-fiber replaces brass in forward synchronizers for improved shifting action--if that's possible. A limited-slip differential quells nervousness in low-grip or limit-handling maneuvers.
Compact Sport Coupe Comparison - Honda S2000, Mazda RX-8 & Nissan 350Z - Motor Trend
S2000'i 190 - 195cm 5 140-150 Kilo kullanan iki kisi var bu forumda...
S2000'in direksiyonu birinin bacaklarinin arasina sikisiyorsa, o adam arabadan inmeden kalp krizinden hayatini kaybeder, oyle bir bacak dunyaya gelmedi daha...
S2000'in tentesi sikinti cikardigi gibi, Rx8'in arka kapilarida sikinti cikarabilir, bagaj kapagi dusebilir...
Ne ?
Hic arka kapisi bozulan, bagaj kapagi yola dusen Rx8 duymadiniz mi ?
Bende 2 gun sonra tentesi bozulan S2000 gormedim..
Ben alici mantigi ile dusundugum gunlerde ikisi arasinda kalmamistim...[/B]
-------------------------------
S2000'in maliyetini hesaplarken kaskosundan, bozulmayan tentesinden bahseden siz, Rx8'in yakitinin yanina birde yag masrafini eklemeyi neden unuttunuz ?
Yag'i bedavayami aliyorsunuz siz ?
-------------------------------
[B]
Man S2000'in agirlik dagilimi kotu olabilir
Ama bununki degil...
Ayrica;
Rx8'de artik 50:50 degil !Alıntı:
With its front/mid-engine and rear-wheel-drive layout, the RX-8 achieves a 52/48 front/rear weight distribution
2011 Mazda RX-8 Overview - 2011 Mazda RX-8 - Overview - CarGurus
Her turlu havada karada denizde s2k' sirf honda vtec s2k askim yuzunden aylardir araba alamadim cunku bir turlu kafama gore s2k bulamadim. Ama azimle s.can betonu deler cebimde 85-90 lira param var elbet guzel bi 09 s2k cikicak karsima :)
Bu arada BENİM GOZUMDE RX8 s2k e asla bir rakip olamaz ancak bmw nin m serileri(m3 , z4m vs..) surus zevki olarak rakip olabilir gerisi fosss. S2k hayrani olan adama ferrari gibi gelir olmayana ise hic birsey.......
zevk için alıcaksanız s2k
ama günlükse Rx8 terchim ederim ben
Bu cevap mi simdi ?
2011 model 52:48 cikti diyorum...
"Artik uretilmiyor" diyorsunuz...
Kimlerle fikir alisverisinde bulundugumu ve baslik sahibinin kime araba danistigini gosterdiginiz icin, tesekkur ederim...
Mazda Rx8 degil reklami 50:50 yapilan cogu arac gercek bir 50:50 tuturamaz, surucunun kilosu, deponun doluluk orani bunlar hep orani etkileyecek gercekler...
Keza 50:50 reklami yapilan cogu araba 49:51'dir bu inceleme yapilan aracin deposuna, incelemenin soforlu/soforsuz yapilmasina ve soforun kilosuna, arabanin donanimina vs... bagli...
Rx8'in otomatik sanzumani ile manuel sanzumani birebir ayni kilo mu geliyor ? Sekil olarak bire bir ayni veyahut agirlik merkezleri ayni yerde mi ? Yoksa otomatik Rx8 ile manuel Rx8 arasinda suspansiyon yukseklik farki mi var ?
Elimdeki en objektif kaynak bu idi ama araba 2004 yilinda'da 50:50 degildi...[/B]
[B]Buradan anladigim, Rx8 ne 2 nede 4 kisilik, 50:50 tuturmak icin 3 kisi binmek lazim...Alıntı:
That's wrong. A magazine hear in Greece did the same thing with the 8 with 3/4 of gas. The distribusion was 51.9% front and 48.1 rear when empty (1380kg). Then up to four people they measured:
51.75%-48.25% front-rear with driver
51.68%-48.32% front-rear with driver and passanger
49%-51% front-rear with four passangers
RX8Club.com - View Single Post - corner weights!
4 kisi binince arkasi, 2 kisi binince onu agir geliyor...
ikisinide kullanmis biri olarak sana diyecegim, kesinlikle s2000. 1 sn bile dusunmene gerek yok:)
Bu forumda sorulmayacak soru bu. Vti lar bile evo, sti, m3 lerle kiyaslandi ki s2k ya rx8 cok basit kalmis m5, gtr fln olmaliydi.
Drahte Rx8 konularında yaptığın yorumların hayranıyım.
Teknik veri ve tecrübelere dayalı anlatmaya çalıştığın şeyler çok mantıklı geliyor.Rx8 fanatiklerinin gözardı ettiği negatif ayrıntıları çok güzel gün yüzüne çıkarıp bilgilendiriyorsun insanları.Tebrik ediyorum.
Rx8 sevenlerine,fanatikliklerine saygı duyarım sonuçta hepimiz aynı olay için burdayız otomobil tutkusu..
Evet rx-8 in iç mekanı o sınıfta bir japondan beklenmeyecek kadar kaliteli görsel olarak güzel,ne bileyim içmekanın genişliği, 4 kişilik olması bir avantaj .Yakıt tüketimini vergiyle absorbe edebildiğinide düşünebiliriz ama s2000 çok farklı bir keyiftir .Oturuş pozisyonuyla yaşattığı hislerle o içeri aldığı rüzgar,iç mekandan gelen tıkırtılar bile insanın canını sıkmaya yetmez.Cabrio ve 2 kişilik çok farklı bir kavram bana göre.
s2000 bence;)
Drahte ben S2000 e sığamıyorum hem de 2000 senesinden beri. O zaman 100 kilo değildim sen düşün. Sığabilseydim S2000 sahibi olmuştum. Bu arada evet Rx8 4 kişilik diyenlere sesleniyorum hiç arkasına oturmayı denediniz mi. Önde kısa biri oturmuyorsa arkada oturmanın imkanı yok. Oturma pozisyonu çok iyi değil ve direksiyonu gerçekten kalitesiz. Uçuk rakkamlar vermediğin sürece yürümüyor. S2000 yol tutmuyor diyenlere de söyliim kullanmasını bilirsen S2000 çok iyi yol tutuyor. S2000 in pistte çıkardığı dereceye RX8 yaklaşamaz.
bende s2k diyorum zevk işde.
yazan 101 cikişiyim bir yorumu dahi okumadım ama 100 kişide s2000 al demiştir,mazda al diyen sadece vergisi için yöneltmiştir seni rx8 ze.......
Esikibin..
tabiki s2k !!!!
kimisi konfor demiş kimisi yakıt demiş yav. arkadaşlar ztn bu aracı alan kişilerin genelde 2. arabaları da var. hafta sonu kullanıyorsunuz. genelde trafikde olmuyorsunuz. ikiside zevk . adralin dolu. ama s2000 ayrı bir şey.
rx8 4 kapı hafta içi hafta sonuda kullanıma gelir..
http://images.thecarconnection.com/m...00097476_m.jpg
ümraniyede anket yapsan tofaş şahin mi , Vw polo mu diye tofaş oyları alır goturur :D Burda da honda alır doğal olarak.Git ingilterede sor S2000 mi Rx-8 mi diye 5 tane oy alırsa S2000 iyidir :) Keza avrupada da öyle... Ama turkiye honda satısının agırlıklı oldugu bir yer oldugu için normal. Birkaç sene önce ingilteredeydim... Araç fotografı cekmeye cıkıyoruz arkadaşla... Sokak başı mx-5 (nerdeyse her sokakda) , supra , skyline , rx-8... s2000 yok.. kaç tane sattıysa artık.. 2 ayda toplam 2-3 s2000 ya gordum ya gormedim.
Nerede aradığına bağlı.
Euromeet 2009 « UK S2000 Owners Club
rx8 ingilterede satar tabi adamlar millet çoluk çocuğunu taşıyor binek 4 kapı araba diye pazara manava gidiyor arabayla bizde spor ağırlıklı kullanılıyor..
http://uberjumper.hwcommunity.com/al..._019.sized.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v6...X-8/rx8010.jpg
http://i105.photobucket.com/albums/m...-53-54_877.jpg
http://i105.photobucket.com/albums/m...-36-46_102.jpg
rx8in yakit bakimindan cok buyuk dezavantaji var yag degisimininde diger araclardan en az 2 kez daha sik yapilmasi gerekir ve sentetik yag disinda yag kullanamazsiniz.. ayrica hemen her gun gazlayip devir donmesi gerekir ki kurum baglamasin ..
kisaca rx8 yakit konusunda caninizi sikar..
Bana gore gereksiz bir arac ne spor araba ne aile arabasi boyle aralarda biseyler ama cok cok iyi bir tasarimi var.
s2000de 70-80 k lira verilecek araba degil bence baska araclara yonelin.
O kadar olsun abi :) largest meeting diyor toplamda " 227 adet " S2000 gelmiş ve tüm avrupadan gelenler bunlar :) Neyse ya bu tabi 2 aracında birbirinden üstün oldugunu göstermez.. sadece basta arkadaş e burda anket yapalım sonucta hangi aracın iyi oldugu ortaya cıkar gibi bir mesaj yazınca , bende anketle aracın iyi olup olmadıgı ortaya cıkmaz anlamında iş buraya uzadı :)
Tamam oda doğru ama ingilterenin en çok satan spor aracı mx-5 dir.. minnacık içi dışı :)) Demekki sırf cocuk tasımakla alakası yok.(rx-8 de ayrı etkisi var tabi) Sadece ingiltere değilki avrupada öyle.. Ama kesinlikle 4 kapı olması cok buyuk etken.. canını yediklerime bak :))
ben rx-8 e pek spor araç gözüyle bakamadığım için görüntüsü şekli öyle olsada yukarda arkadaş güzel yazmış ne tam spor ne tam aile iki arada ama kötümü değil kendine ait bir tarzı havası varki araçların birbirinin kopyası olarak üretildiği bu devirde bu çok güzel bir özellik araca kendine has bir kişilik karakter katıyor..
s2000 ile bence katogorileri ap ayrı bir insan s2000 mi rx8 mi diyorsa bana göre konuyu açan arkadaşım için yazmıyorum genel olarak diyorum ne istediğinide bilmiyordur.. s2000 nin olayı tarzı segmenti klassmanı belli rx8 in belli.. onuda zaten konunun başında doğan cabrio al diyen bir arkadaş anlamış güzel bir tii yapmışda sanırım kimse anlayamadı..
mx-5 e gelince mx-5 bana göre spor araç değildir keyif aracıdır ingilizler keyfine düşkün insanlardır onlarında o yanını severim :) mx-5 in satması doğaldır hastasıyız aşığıyız mx-5 forever diyoruz :D mx-5 amerikanın gelmiş geçmiş en çok satan roadstarıdır.. dünyada en çok satış yapmış roadstardır.. mx-5 başka bir olay keyif zevk onun havası kendine has bir karakteri var.. imkanım olsa düşünmeden alırım :)
hiç düşünme bence s2000
RX8 yağ masraflarından bahsedilmiş 17.000 km den beri kullanan olarak o konuya açıklık getireyim. 5 litre dexelia yağ 105 tl civarı olması lazım. 5 litre yağı devamlı devirli kullanan birisi olarak 5000 km boyunca yani iki bakım arasında ekleyerek bitiremiyorum. 4 litre falan anca ekliyorumdur, 5000 km de 80 lira gibi bir yağ maliyeti var, 10.000 km de de 160 lira yapar. Ki gazlanmayan bi araçta bu yağ kullanımı çok daha az olacaktır, 120-130 lirayı geçmez 10.000 de. S2000 de de az miktarda da olsa yağ ekleniyor, ayrıca sentetik yağlar minerallerden daha pahalı. Hiç yağ eklemediğimizi bile farzetsek arada 10.000 km için 120-150 lira arası bir maliyet çıkıyor, milletin dert ettiğine bakma yani matematiğini yapınca lafını etmeye değmeyecek rakamlar oldugunu görüyorsun... :)
Ayrıca yağ değişimlerinde dediğim gibi sentetik yağ koyan araç daha masraflı bir servis görmüş oluyor, bunu unutmamak lazım. o aradaki 100 liralık fark daha da kapanıyor...Ben yetkili serviste bakıma 230 lira gibi bir para veriyorum :). 10000 km de bir veriyorsun bu parayı aslında. Ben hassas oldugum için kitapçığında yazdığı gibi 10.000 de değil 5.000 de gidiyorum o ayrı...
ozaman rx8 alırsak ilk seni bulucaz :)nasıl olsa başında var istanbuldada çözülmeyen bir şey yok sanırım:)buluşma nerde olucak bana mesajla bildirirsin istnbulda bnm eski rx8 ci emir koç diye bir arkadaşım vr belki tanırsın buluşmalardan şimdi yeni FORD MUSTANG aldı bilebirsin belki onunla konuşup gelebilirim teldende konuşuruz hem arabalara bakmya gelesim vr istanbula
rx-8'in arka kapılarını aile aracı kimliğiyle bağdaştıranlar var aramızda.
bu kişiler her 4x4'ü arazi aracıyla, her 2 kapılıyı da spor araçlarla aynı kefeye koyarlar tahminimce.
s2k...... 10krktrk
sadece s2k veya rx8 yazanlara soruyorum... neden?
bi kaçına baktım hani rx8 veya s2k demiş ama mesajlarına baktım hepsi maşallah,aleyküm selam, vb. bi yorum yapıyosun bari ne biliyosan onu yaz... durduk yere kafa karıştırma veyada....
http://imageshack.us/photo/my-images...432rv.jpg/sr=1
alışılmışın dışında olması dikkat çekecek bir unsur benim fikrim. zamanında s2000 de s2000 diye koşturuyodum ama Rx-8 bence bir adım önce. bildiğim kadarı ile (duyum daha doğrusu) s2000 in 2. viteste fazla oynamadığı ama aynı zamanda rx-8 in 2. viteste bile direk arkası yanına geliyor. benzin ise s2000 lede gazlanacak rx-8 ilede. o yüzden 3 aşağı 5 yukarı aynı yakarlar
Honda S2k en azindan Rx8 gibi yag yakmiyor, yag eklemek demek masraf demek, arabalarin kasko primleri arasindaki farka takilan birinin bunu atlamasi tuhaf..
Normal tabiki, "Piyasasi" oldugu anda normal, S2000'i bugun 100.000TL'ye satin aliyor, aldigin gibi 100.000TL'ye satiyorsan normaldir...
Artil aldigin urunlerin fiyatlari maliyetlerinden bagimsiz, "Bu cihazi alacak kisi bu cihaza ne kadar para ayirir ? Rakiplerimizin fiyatlari nedir ?" diye fiyatlandiriliyor...
Bunu 100 liraya yaptik, %30 karla 130 liraya satalim diye bir bakkaliye hesabi yok...
Prim yapan hersey ama herseyin FIYATI - TIRAJI yukseliyor...
Eger bu iki araba gercekten rakip olsa idi; Turk insani S2000'i daha mantikli buluyor demek olurdu bu piyasa fiyatlari...[/B]
[B]Kimlermis sabit fikir ile yorum yapanlar ?
Halk Rx8'in kiymetini anlamadi diyorsun yani....
Rx8'in kiymeti Turk insani aptal oldugu icin mi ? Arabadan anlamadigi icin mi ? bilinemedi, reklami mi eksik yapildi ? Neden bilemedik kiymetini Rx8'in ? Belkide kiymeti bukadardir ama sen farkli konumlandiriyorsundur...
"Halk bizi anlamadi...."
-------
200sx ile Rx8'i nasil karsilastiriyorsunuz ki ?
95 - 99 Model 100-250.000KM'deki 200Sx piyasasi ortalama 30-40K TL, 90 Modeline dahi 15-20K TL isteniyor ki bu arabayi alan aldigi gibi 2-3K TL hatta daha cok masrafi goze alip aliyor...
Sence Rx8 13-17 yasina geldiginde, kadraninda 100.000 200.000 Km ile bu piyasayi tutururmu ?
Diger taraftan 8 ila 6 yasindaki Rx8 piyasasi araba guncel olmasina ragmen simdiden 40-45K araliginda, bir 10 sene sonra neler olur acaba ?
Hayir tuturur diyorsan, simdi 40-45K'ya bir Rx8 alsak 10 sene sonra nerdeyse aldigimiz paraya satacagiz, C sinifi bir arabadan bile daha az zarar ettiriyor Rx8 demek ikinci elde...