löw rider ; şöyle düşün.
araç perte çıktı yada çıkmadı. arkadaş hasarlı aracı kasko şirketine bıraktı. yeni aracı aldı. kasko şirketi aracı sovtaj la sattı 15k eu ya.
15 eu yu kasko şirketine ver hasarlı arac sende kalsın. 0 arabayıda al.
söylendiği gibi 12 hadi düz 15 eu da masraf cıksın.
totalde 30 eu ya aynı arabadan bır tane daha ? ha pertten donme ama mercedes![]()
*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...
O aracın sovtaj bedeli 15k EURO muymuş ?? Bence yanlış bilgilendirme var. O aracın sovtaj bedelinin, göründüğü kadarıyla daha fazla olması lazım.
Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.
vay canına hem pertli araç elimde kalıcak hemde sıfır araç vericekler 15 bine euro bir para değil elimde araba kalıcaksa olaya bak yaw valla helal olsun çok iyi hayatımda ilk defa böyle bir şey duyuyorum.. kasko şirketi gözgöre göre büyük zarara giriyor.. normalde sineğin yağını sıkarlar..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Size tavsiye aracı verin 0 arabanızı alın yolunuza devam edin. 1 gün önce bu arabaya nasıl binecez satarken zarar edecez şeklinde düşünürken bugün kar etme derdindesiniz.
Mubarek ramazan günü ne sigorta şirketi sizi zarara soksun nede siz şu işten kar etmeye calışın.
Hakkınız ne ise onu alın fazlasını almaya calışırsanız ileride sonuçları daha kötü olabilir.
Yalnız bu nasıl bir hatadır özrü bile mümkün olamaz
12k € hasar çıkartılıyor akabinde yanlış yaptık buyrun size 100k € luk yeni araba diyorlar
Pes..
Beyler iki ihtimal var.
Ya aracınızın rayiç bedelini öderler. Örneğin 100.000 euro (rakam takribi)
Ya da (aracın savotaj bedelini 15.000 EURO varsayarsak) 85.000 euro + hasarlı aracı verirler.
Bu durumda , siz 0 km aracı aldığınızda. Hasarlı aracı sigorta şirketine vermiş olmak durumundasınız. Sigorta şirketide bu hasarlı aracı, bu iş ile ilgilenen firmalara sunar ve teklifler alır ihale usulü.
Kendi aracınızı almak isterseniz zannediyorum bu gibi durumlarda öncelik tanınabilir.
Olayın ayrıntılarını bilmeden afaki olarak konuşuyoruz.
Bizi aydınlatın![]()
Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.
Gören de adam hırsızlık yapıyor zannedecek, ortada bir hata var, adamlar öneri sunmuş, mağdur taraf da kabul etmişler.
Bu kardeşimiz mazlum sessiz bi insan olsaydı,hakkını arayamasaydı, hasarlı arabasını tamir edip itekleselerdi adama, sigorta şirketi diyecek miydi, ayıp ettik filan diye.
uzun uzun yazdım sildim.
kulağımı acıtan bir şeyler var, eksik ya da ayrıntı bilgi gibi..
evet ortada adamların yaptığı bir hata var en baştan beri herkes söylüyor da, bu hatanın telafisinin karşılığı bu değil gibi geliyor bana.. Dur bakalım..
vay canına adamlar 170 bin tl lik aracı bedava veriyorlar üstüne diğer kazalı 170 bin tl lik aracıda bana 15 bin euro ver elinde kalsın isterse tamir et kullan ister sat diyorlar.. bende herşeyi gördüm sanırdım şu araba aleminde ibr yaşıma daha girdim.
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Şimdi normalde pert ettiğinizin zaman araç ***** sigortaya kalır ve bu araç açık arttırmadan satılır. Açık arttırmaya çıkacağı bedeldende ilk olarak size teklif edilir, aracınızı almak istiyormusunuz diye. Ancak benim kafamı kurcalayan bu aracın ( fotoğrafını görmedim ancak) modeli ve yaşından dolayı en ölü hali bile en az verilen paranın herhalde 3 katını eder. Yani 15.000 euro çok çok ucuz o araç için, karışık olan nokta o.Yoksa verilen bedel normal çünkü aracın sıfırını kasko temin edicekmiş. Ancak araç değilde biz parasını istiyoruz deselerdi ve diyelimki araç 90.000 euroysa , o hasar kısmını aracı almaları durumunda (15.000euro) kesilerek sahibine 75.000 euro verilecekti.
işin karlı kısmı 15 bin euro ver araba elinde kalsın kısmı.. 15 bin euro o aracın parasının yanında çerez parası kalır.. 15 bin verip araç onlara kalıcaksa harika..
Aynen rakam çok garip bende onu diyorum yoksa ilk teklif onlara sunuluyor, aracın onlara verilmesinde istiyorlarsa mahsuru yok ancak 15.000 euro çok acaipmiş.
Bu arada koyabilirseniz fotoğrafları birdaha koyabilirmisiniz, resimleri görmeden afaki yorum yapıyoruz çünkü ama söylenene göre çok daha fazla hasar var?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)