User Tag List

Sayfa 9/11 İlkİlk ... 7891011 SonSon
200 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Sigorta neden karşılamıyor ? ( Pert )

BosphorusBoys - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2012 OCAK AYINDAN BU YANA SİGORTA ŞİRKETLERİ NASIL KARLI DURUMDA İSE İSTER ARAÇ SAHİBİNE VERMEYİ YADA VERMEMEYİ YAPABİLİR Kİ MÜŞTERİM ISRARLA ANAHTAR TESLİMATI İSTERKEN PERT EDİLDİĞİNİ BİLİYORUM

KONU İLE İLGİLİ ;

Quantum Müdürüm Aradıda Şöyle konuya göz gezdirdim.
    Saçmalıkdan başka birşey değil.

Karşınızda Kim var sizin en az 10 yılını geçirmiş hasar servisi müdürleri ve 5 yıldan fazla sigorta şirketinde çalışıp işi bilen elemanlar.

Hangi salak sigorta size sıfır araba verir. üstüne bir 12k verin eski aracınızı verim der
    saçmalayın allah aşkına.

karşınızda Kurt gibi şirketini zarara uğratmayacak insanlar war.
    bu aracın hasarı ztn 12€ değil bunu çocuğa da sölesen söyler.

boşuna daha fazla yazıp saçmalayı kesin bence forumu boşu boşuna meşgul ediyorsunuz.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Caesar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Size tavsiye aracı verin 0 arabanızı alın yolunuza devam edin. 1 gün önce bu arabaya nasıl binecez satarken zarar edecez şeklinde düşünürken bugün kar etme derdindesiniz.

Mubarek ramazan günü ne sigorta şirketi sizi zarara soksun nede siz şu işten kar etmeye calışın.

Hakkınız ne ise onu alın fazlasını almaya calışırsanız ileride sonuçları daha kötü olabilir.
    Ayakta alkislanir....

Dune kadar 'yardim edin, madurum' deniyordu bugun ise kar maximizasyonu pesinde kosuluyor...

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar dedikleriniz tamamen doğru yani araç takla atmış yolda tavanının ustunde 25 metre sruklenmıs falan fılan ama gorunurde o kadar da vahım degıldı yanlıs gormedıysem dırekler fılan egrılmemıstı ha ıllakı deforme olmustur orası ayrı.

dıger konuya gelıcek olursak. 15 eu ya satmaları evet cok garıp yanı o arabanın ölüsü en az 30 35eu yapması lazım.

ama ortada en basta yapılan bı hata zıncırı var sanırım o araba 12 eu ya tamır olmaz degılmı bunda hem fıkırız..

12 eu ya tamır olur dıye okey veren hem sıgorta sırketı hemde servis bu hatayı kapatmak ıcın dısarıya yansıtmamak ıcın ıkısı bırden gogusleyecekler bu hatayı ve ortadan kaldıracaklar..

birisi isviçre ergo birisi mercedes

prestij bu şirketler için 130 eu luk bi arabadan önce gelir sanırım... bu yuzdendirki boyle bi yola gidilmiş olunabilir..

tabi en doğru cevabı gene konu sahibi verecektir.

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı powERS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar dedikleriniz tamamen doğru yani araç takla atmış yolda tavanının ustunde 25 metre sruklenmıs falan fılan ama gorunurde o kadar da vahım degıldı yanlıs gormedıysem dırekler fılan egrılmemıstı ha ıllakı deforme olmustur orası ayrı.

dıger konuya gelıcek olursak. 15 eu ya satmaları evet cok garıp yanı o arabanın ölüsü en az 30 35eu yapması lazım.

ama ortada en basta yapılan bı hata zıncırı var sanırım o araba 12 eu ya tamır olmaz degılmı bunda hem fıkırız..

12 eu ya tamır olur dıye okey veren hem sıgorta sırketı hemde servis bu hatayı kapatmak ıcın dısarıya yansıtmamak ıcın ıkısı bırden gogusleyecekler bu hatayı ve ortadan kaldıracaklar..

prestij bu şirketler için 130 eu luk bi arabadan önce gelir sanırım... bu yuzdendirki boyle bi yola gidilmiş olunabilir..

Ne prestiji kardeşim ya Adam 2 dk da kıwırır kurallara göre hiçbirşey diyemezsin
    pardon ya kusura bakmayın biz yanlış yaptık onun için 12€ verin eski aracınızıda size verelim der mi hangi şirket der ??? saçmalamayın arkadaşlar
    elemanını çıkarır işten gerekirse revizyon yapar.
    sigorta şirketleri salak mı bu kdr..

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

ben pek katılmıyorum bende aracın resmini gördüm bende taklalı araç topladım o araçda kaportada direklerde bir şey yokdu gördüğüm kadarı ile zaten mercedes direk içlerinde bildiğin çelik levha kullanıyor yani o direkler kolay kolay çökmez zaten resimlerdede belli idi.. o masraf büyük ihtimal airbag toplama ve genel belki araca komple boya masrafı idi.. şu var 12 bin demişler 30 bin demişler bu araç sahibi için bir şey ifade etmez.

neden etmez her sigortanın pert oranı farklıdır %50 ila %70 arası değişir aracın sigortası isviçre ise %60 dır pert oranı büyük ihtimal bu aracın sigorta yaptırılan rakamı ne %60 ı ne eder.. bunu hesap kitap yapın zaten aracın masrafı 30 bin euro olsada normal koşullarda gene perte çıkmaz..

burda 50-60 bin tl lik araçdan bahsetmiyoruz.. bence bir hata yok mevla 12 bin olmuş 20 bin olmuş o bir şeyi değiştirmez bunun yanlış bilgilendirmeyle bir alakası yok şahsi fikrim kaldıki araba işi süprizlere gebedir orda bilirkişi 12 bin der aracı tamire alırlar bir bakarlar şanzımandada sıkıntı var hayde ek masraf gerçek masrafı tamire alınıp araca başlamadan kimse bilemez yani o verilen rakamda afaki kalır.. bunların hepsi benim şahsi düşüncem..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burda anlamadigim ama hoslanmadigim biseyler var kokusu cikar elbet ...

Aracinin hasari dusuk cikti sonra duzeltildi ve perte cikartildiysa kasko bedeli uzerinden piyasa arastirir sana onu oder gecer gider sirket... Senin aracinda pert edilmis olur kasko sirketine noterden satis vermeden sende ne yeni arac nede parani alamazsin kasko sirketinden

Adamlari dava etsen bile adamlar hasarini ennihayetinde sonuca ulastirmis ve pert etmisler . Yani hakkini almis durumdasin kasko sirketini suclayabilecegin zirnik olay yokken neden sana belese (15bin euro) eski arabani da versinler ?

Anlatmadigin ne varsa o kismida anlat ki bilelim
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla dostum sigorta şirketleri eskiden daha namuslu çalışıyorlardı ve gerçekten bu şekilde olaylar olduğunda dışarıya duyurmamak için ellerinden geleni yapıyorlardı. özellikle yabancı ortaklı şirketler prensib meselelerine önem veriyorlar..

sigorta şirketlerinin hasar öderken bu kadar fiyat oldurmeye pazarlık yapmaya başladığını ben bu forumda öğrendim.

ha dediğin gibi. yanlış yapan personeli çıkarırlar işten belki ama yaptıkları hataya da katlanırlar.

Bu olaya gelecek olursak adamlar 15 eu diye bi para belirlemişlerdir sovtaj için o yuzden arkadaslarda tamam demıslerdır.

sonucta arac sahıplerıde sılah dayamadılar hem sıfır vercenız hem 15 eu ya vercenız dıye..

sen hangı kurallardan bahsedıyosun mesela 2dk da kıvırırlar dıyorsun ?

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok dallandı budaklandı. Bakalım altından ne çıkacak.

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TT bu dallanıp budaklanmayıda çözer muhtemelen 10-15msj sonra sorun anlasılıcakdır

cidden ortada bi saçma durum var
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben pek katılmıyorum bende aracın resmini gördüm bende taklalı araç topladım o araçda kaportada direklerde bir şey yokdu gördüğüm kadarı ile zaten mercedes direk içlerinde bildiğin çelik levha kullanıyor yani o direkler kolay kolay çökmez zaten resimlerdede belli idi.. o masraf büyük ihtimal airbag toplama ve genel belki araca komple boya masrafı idi.. şu var 12 bin demişler 30 bin demişler bu araç sahibi için bir şey ifade etmez.

neden etmez her sigortanın pert oranı farklıdır %50 ila %70 arası değişir aracın sigortası isviçre ise %60 dır pert oranı büyük ihtimal bu aracın sigorta yaptırılan rakamı ne %60 ı ne eder.. bunu hesap kitap yapın zaten aracın masrafı 30 bin euro olsada normal koşullarda gene perte çıkmaz..

burda 50-60 bin tl lik araçdan bahsetmiyoruz.. bence bir hata yok mevla 12 bin olmuş 20 bin olmuş o bir şeyi değiştirmez bunun yanlış bilgilendirmeyle bir alakası yok şahsi fikrim kaldıki araba işi süprizlere gebedir orda bilirkişi 12 bin der aracı tamire alırlar bir bakarlar şanzımandada sıkıntı var hayde ek masraf gerçek masrafı tamire alınıp araca başlamadan kimse bilemez yani o verilen rakamda afaki kalır.. bunların hepsi benim şahsi düşüncem..
    ilk başta şunu söyleyim. benim yorumlarımda tamamen benim sigortacılık bilgilerim dahilindedir bu olaydaki kişilerle şirketle tutarla aracın değeriyle ilgili bi bilgim yok.

herkes aracın 15k eu ya verilmesi üzerinde durduğu için, nasıl olabilir bunu bilgim dahilinde bu şekilde olabilir demek istedim.

ilk ve ikinci paragrafında aynı fikirdeyiz.

3. paragrafında bahsettiğin araç süprizdir tamam tabiki sürprizdir gorunen parcaların dısında o parcaların baglı oldugu ıc aksamda da bıseyler cıkabılır. ama bilirkişi ne işe yarıyor ? adam gelicek bakıcak serviste tamire başlamadan önce kaza sırasında bozulan parçaları çıkaracak ona göre fiyat belirlenecek deme ?

ve o işlemde olmuş 12k eu demişler.

kaza anında hasar goren parcaları oder kasko kazadan dolayı gittiyse araç servise.

aracın al kısmında hasar yok ise havalanmış takla atmış tavan ustunde duran bi arabanın şanzımanının kazadan dolayı arızalanması hasar gormesı cok zor. bunu arastırırlar ona gore hesap cıkartırlar.

mısal;

senın arka stopların kırık gıttın trafıkte onden carptın bırıne tutanakla gıttın servıse bılırkısı geldı baktı on tarafın hasarlı.

arka tarafındakı stoplardan bahsettın adam derkı onun ıcın ayrı bı tutanak gerekir. kazayla alakası yok.

o stopları o kazaya ve hesaba dahıl etmez.

Alıntı ef186 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burda anlamadigim ama hoslanmadigim biseyler var kokusu cikar elbet ...

Aracinin hasari dusuk cikti sonra duzeltildi ve perte cikartildiysa kasko bedeli uzerinden piyasa arastirir sana onu oder gecer gider sirket... Senin aracinda pert edilmis olur kasko sirketine noterden satis vermeden sende ne yeni arac nede parani alamazsin kasko sirketinden

Adamlari dava etsen bile adamlar hasarini ennihayetinde sonuca ulastirmis ve pert etmisler . Yani hakkini almis durumdasin kasko sirketini suclayabilecegin zirnik olay yokken neden sana belese (15bin euro) eski arabani da versinler ?

Anlatmadigin ne varsa o kismida anlat ki bilelim
    bugra abi bu yazı banamıydı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    EVET YİNE KONUYA YAZILMIŞ ÇİZİLMİŞ . DURUMU ŞÖYLE ÖZETLEYELİM O ZAMAN KİMSENİN KAFASINDA SORU İŞARETİ KALMASIN .

Kasko şirketi yapan araçla mercedes benz aynı aile şirketine ait iki firma . Yani bizim iki ayrı bilirkişi zannettiğimiz aynı firmanın yolladığı iki farklı kişiymiş sadece . Bizde aracı kendi otoparkımıza çekerek dün Vodkan nickli abimin önerdiği yerden ustayla beraber aracın hasar tespit raporunu ve işçilik maliyetlerini çıkardık . Ayrıca anlaşmalı oldugumuz firmayi arayıp 2 . inceleme talep ettiğimizi fakat adli tatilden dolayı gecikeceğini söyledik . Fakat bize 2 Firmanın direkt olarak bölge sorumluları randevu talep edip kendileri direk incelemek istediler . Ve kendi çıkardıkları 2 . rapora göre aracın pert düzeyinde olduğunu ve kendi çalışanlarının anlaşmalı olarak aracı haksızlık yaptıklarını göz önünde ve devam eden şirket anlaşmamızı göz önünde bulundurarak kazalı aracı alıp yenisini maliyetsiz olarak vermeyi önerdiler . Fakat 2. olarak özel bir avukat bize aracın bizde kalma hakkımız oluduğunu görüşme esnasında belirtip sadece beyan edilen mal hasarını şirketlere belli bir yüzdeyle ödeyip eski aracı elimizde tutabileceğimizi belirtti . Bizde pazartesi iki şirketin hem şehir büroları hemde merkez bürolarıyla yapılacak anlaşmadan sonra 15k euroyu ödeyip yeni araç için gereken prosedörü uygulayacağız . Eski aracı da yine VODKAN abinin önerisi doğrultusunda İstanbul da özel bir mercedes servisinde yine kendi tarafımızdan yaptırıp 3 ay gibi bir kullanım sürecinden sonra tekrar yaptırılan şirket tarafından bizden satın alınacağı söylendi .

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tam türk işi olmuş ben daha keskin sanardım mb ve sigorta şirketlerini

sen bin ben senden alırım olayı acayip bi fantezi olmuş.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tam türk işi olmuş ben daha keskin sanardım mb ve sigorta şirketlerini

sen bin ben senden alırım olayı acayip bi fantezi olmuş.
    Vodkan abiye mesaj atarsınız size gereken bilgiyi verir orasını o ayarladı .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla dostum sigorta şirketleri eskiden daha namuslu çalışıyorlardı ve gerçekten bu şekilde olaylar olduğunda dışarıya duyurmamak için ellerinden geleni yapıyorlardı. özellikle yabancı ortaklı şirketler prensib meselelerine önem veriyorlar..

sigorta şirketlerinin hasar öderken bu kadar fiyat oldurmeye pazarlık yapmaya başladığını ben bu forumda öğrendim.

ha dediğin gibi. yanlış yapan personeli çıkarırlar işten belki ama yaptıkları hataya da katlanırlar.

Bu olaya gelecek olursak adamlar 15 eu diye bi para belirlemişlerdir sovtaj için o yuzden arkadaslarda tamam demıslerdır.

sonucta arac sahıplerıde sılah dayamadılar hem sıfır vercenız hem 15 eu ya vercenız dıye..

sen hangı kurallardan bahsedıyosun mesela 2dk da kıvırırlar dıyorsun ?
    Güzel Kardeşim ;
    ekspertirizi kim yapar götürülen servis eksper buna göre araştırma yapar ikinci el piyasa değeri parçalar tedarik vs vs
    pert yada değildir bu sigorta şirketinin bileceği iştir.
    Şimdi bu rapor yanlış olsa bile sigorta şirketi pardon özür dileriz mi diyecek araç sahibine komik sadece.
    Hele Sıfır Araç vereceğiz üstüne 12€ verirseniz eski aracınızı size vereceğiz
    hangi salak şirket bunu yapar ?
    Sigorta şirketi İstediğini yapmakta özgürdür 2012 başından bu yana aracın pert olma durumunda şirketin karına göre ister size anahtar teslim fiyatı verebilir istersede aracınızı pertt edebilir direkmen.

vodkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gözün aydın dünün maduru bugunun fırsatcısı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fakat 2. olarak özel bir avukat bize aracın bizde kalma hakkımız oluduğunu görüşme esnasında belirtip sadece beyan edilen mal hasarını şirketlere belli bir yüzdeyle ödeyip eski aracı elimizde tutabileceğimizi belirtti .
    Bu kısmı anlamadım.

yasada ya da sigortacılık sektöründe böyle bir şey var mıdır? Hangi koşullarda böyle bir hak nasıl elde edilir?

Konu hakkında uzman kişilerden (mesleki uzman.. bilgi kirliliği açısından tahmini düşüncelerinizi beyan etmemenizi rica ediyorum) bilgilerini paylaşabilirler mi?..

Çalıştığım yerin elinde 1400 tane araç var, biz böyle takla attıramıyoruz kasko şirketlerine yahu..

cagri-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Az önce anlattıgım durum bu sanıyorum.

Araç açık arttırmaya cıkacagı bedelden araç sahibine teklif ediliyor ilk olarak, anlatım biraz devrik ama benim anladıgım kadarıyla olay bu sanırım.

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu kısmı anlamadım.

Yasada ya da sigortacılık sektöründe böyle bir şey var mıdır? Hangi koşullarda böyle bir hak nasıl elde edilir?

Konu hakkında uzman kişilerden (mesleki uzman.. Bilgi kirliliği açısından tahmini düşüncelerinizi beyan etmemenizi rica ediyorum) bilgilerini paylaşabilirler mi?..

çalıştığım yerin elinde 1400 tane araç var, biz böyle takla attıramıyoruz kasko şirketlerine yahu..
    sen buradan biliyorsun benzin mazot fiyatlarını :d:d:d:d

ibooo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yalan söylüyo gibi geldi 3 ay kullanıcan kasko sirketi geri alicak falan ilk defa duyuyorum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)