keşke durmasaydı pilot sonuçta yarışta. Napıcak polis ateş mi açıcak kolaysa yakalasın
Printable View
keşke durmasaydı pilot sonuçta yarışta. Napıcak polis ateş mi açıcak kolaysa yakalasın
Motorsporların da Tarihe kazıdık ismimizi.
Ralli araçlarının normal binek araçlar gibi trafik sigortaları muayeneleri yapılıyor...Özel etaplar yani araçların gazladığı trafiğe kapalı olan yerler hariç normal etaplarda radar kemer vs gibi kurallar geçerlidir...Yani her ne kadar ralli aracı olsada yasal olarak bu araçlar trafiğe çıkabilir trafikte seyir halinde bulunabilirler...
Enteresan bir olay olmuş en azından trafik ile ilgili birimlerin bu konu hakkında bilgilendirilmeleri ufak bir breefing yapılması lazımdı bunuda yapıcak olan ralli organizasyonu değil emniyet olmalıydı...
Yok yanlış okumadım.. İhtimal vermemeniz normal ciddi olduğuma.Maslak sanayide hazırlanan ne kadar ralli aracı varsa hepsi -eskiden - çalıştığım yerde araçlarını denerlerdi.Normal bir evo değil anladım ama burdakiler de bir değil :) sevene müzik gibi; bana mesela :) rahatsız olana azap.. O yüzden demiştim.
Bir şey anlamadım burada.
Ralli normal trafikte mi yapılıyormuş da polisler çevirmiş?
Abi özel etaba gitmek için normal trafiği kullanıyorlar araçlar normal trafiğin bulunduğu kısma normal etap gazlanan ve trafiğe kapatılan etaba ise özel etap deniyor...
Normal etap içerisindeki tüm trafik kuralları hız sınırlamaları sollama yasakları ralli araçları içinde aynen geçerli...
Poliste çevirmeyi normal etapta yapıyor...
polis değilde şikayet eden baya bir hanzoymuş benim anlamadığım bu arabalar orda durup teker yakmadı ara gaz çekmedi 10 sn bir gürültü yapmıştır buna bile katlanamıyorlarsa ne diyeyim ben
olay tam bir saçmalıkta polisin arabadan anlamasıyla bunun ne ilgisi var. Sanki ralli arabası gibi araçlar dolaşmıyor trafikte
O zaman şu durumda aracın ralli ya da normal araç olması önemli değil.
trafiğe çıktı mı? çıktı.
Trafikte seyreden otomobillerin belli özellikleri olması gerekir mi? Gerekir
(hepimizin bildiği şeyler işte; egsoz, muayene, bla bla bla)
Trafikten ralli için değil, etaplar arası transfer amacıyla ralli için özel hazırlanmış otomobillerin trafiğe çıkması için izin alınmamışsa geçmiş ola.
(Ya da ralli için alınan iznin içinde etaplar arası normal trafikte seyredebilir gibi bir opsiyon/madde olması gerek)
Etap arasıymış, değilmiş polisi bağlamaz.. Otomobil o özel etaptan burnunu çıkarsa bile ceza yazabilir.
Bilgim dahilinde şahsi yorumum/düşüncemdir.
Profilinizdeki yaş bilginize dayanarak yazımın geri kalanında size "abi" diye hitap edeceğim sayın Quantum,
Rallilerde, düzenlenecekleri tarihten takriben 6 ay öncesinden başlayan bir idari izinler protokoluyle işlemlere start verilir.
Bu izinler içerisinde, il özel idaresinden, valilikten, belediyeden, yerel yönetimlerden, hatta ve hatta yarışı mahali, başbakanlık veya içişlerine bağlı bir idarenin mahaliyse, onlarda dahil olmak üzere 10dan fazla izin bulunmakta.
Yarış tarihleri süresince bizler, sadece "yol keşif turu" yani antreman geçişlerinde, normal yol otomobilleri yada ekibin o yarışta kullanmayacağı bir "yarış otomobili" ile antreman yaparız. Bu süreçte tüm yollar, trafiğe açıktır. Bizlerde araçlarımızla tüm trafik kurallarına uymak ile hükümlüyüz.
Yarışta ise, zamanımız alınan belli kilometreler içerisindeki, "özel etap" diye isimlendirilen etaplarda özgürce "tabir-i caizse" gazlamaktayız. çünkü rallinin esas amacı, verilen "özel etap"ı, en kısa sürede tamamlamaktır. Diğer özel etaba giden yol ise, "normal etap" diye adlandırılır ve bu yollarda trafik kanunları geçerli olsa da, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafınca belirlenen ve teknik kontrol ekiplerince kontrol edilen izinlerdeki otomobillerimiz ile trafikte seyrederiz, bunların tümü yukarıda belirttiğim izinlerde yazmaktadır. Yani otomobil gürültülüymüş, vay efendim abartı (!) egzozmuş, bunlar yarış süresince yerel halkın kolluk kuvvetlerine şikayet etmesi hiçbir anlam ifade etmez. Bu şikayet ancak ve ancak, hızlı olduğumuz iddia edilirse, polis veya jandarma trafik ekiplerinin kuracağı radar ile tespit edilir veya trafiği tehlikeye sokacak şekilde sürüş varsa tespiti halinde bizi durdurabilir, yasal işlem uygulayabilir.
Sözüm o ki abicim, biz bu şartlar ile, ülkemin idari birimlerinin izniyle yarışıyoruz. Her akşam otobanda, sokak arasında gazlayan adamlar yerine, bir avuç insan olarak senede 7 yarış için dünyanın parasını harcıyoruz.
Bilgilerine sunar, iyi günler dilerim.
Efe ERSOY
zaytung haberi okuyorum zannettim bi an :D:D:D
Engin durum aynen efenin anlattigi preseduru icerir .
Araclarin yada. Organizasyonun eksigi degil polis arkadaslarin kordinasyon eksikliginden kaynaklanmistir artniyetli bir durumda yok anladigim sadece bilgilendirilmemis memurun durumu farkli algilamasindan dogmus zaten gerekli durum aciklandiktan sonra da yollarina devam etmistir araclar. Tabi servis alani etap arasinda belirgin bir sure vardir atiyorum 50 dakika bu surede normal yol kurallarina isiklara hiz sinirlarina riayet ederek etaba ulasmalidir yarisan arac . ( Bu sure aslinda normalden fazladir ve erken giden aracta ceza alir gec giden aracda ) o nedenle sadece trajikomik olarak nitelendirmek lazim bu konuyu ....