User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
57 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Son Susturucuyu Çıkarsam Zararı Olurmu???

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sorun olmaz die düşünüyorum son susturucunun çıkması ses baya artar belki fazlaca cızırtılı olabilir belki

borla modellerine baktım internette normal susturuculardan daha ufak (orta susturucu kadar) 2 susturucu kullanmışlar

susturucusuz ve 2 ufak susturucuyla denemek lazım aslında

B&B 97-04 Corvette C5 "Bullet" Quad Tip Exhaust, Wild Vettes - C5 & C6 Corvette Performance Parts and Apparel

linkte fotoraflı görünüyo seside mevcut
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Alper_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    manifolt la çıkış ne kadar kısa olursa risk fazlalaşır diye biliyorum..susturucular iptal olunca da bir risk oluşur..yani en azından bir tane susturucu olursa daha iyi olur

birde sistemi tamamen boşaltınca araba geriler..sadece ses için denenebilir..

subap neden yanar? bence önce onu araştırmak gerekir. Konuya yazan benden daha bilgili arkadaşlar var bence onlardan bi açıklama alalım

mrtysn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yakit artar da o cok onemli diil Allah yardimcimiz olsun artikk
    Don't believe everything you hear,
    Real eyes, realize. real lies.
    2Pac Shakur

gorke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    corvette motorlarıyla ilgili bilgim yok. fakat bu tarz bir araçta egzos sisteminin değişimi sıkıntılar yaratabilir diye düşünüyorum. sonuç itibariyle afr değerlerinizde değişimler olcaktır diye düşünüyorum. remap gerekicektir bence. turbo olmadığı için araç net konuşamıyorum. tepkimeler ve işletim sistemiyle ilgili bilgim yok. fakat mantıken düşünürsek yeni bir yazılımsız, yeni bir egzos bu tür değerli ve performanslı bir araç için bence yazık olur. benzin hava karışımınız değişeceği için gerek alt gerek üst kapak fazla detonasyona uğrayacaktır (motor içi tepkimelere göre zarar görecek parçalar olabilir). belli bölümlerde değişen afr değerleri ise performansa etki edicektir. kesin budur diye söylemiyorum sakın yanlış anlamayın, fikir alışverişi sadece... bu arada iskenderin yaptığı bir çok arabaya şahit oldum gerçekten borla kalitesinin üstünde işler yapıyor... tabi burda arge(uzunluk-kısalık-çap-metal kalitesi vs), test aşaması, gerçek kazanılan güç ile ilgili çalışan çok büyük şirketler olduğunuda unutmayalım.
    Sakin güç...

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iyide corvet zaten gaza bastın mı ortalığı yıkan bi araç
    bide bunlar sökülürse düşünemiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    subap neden yanar? bence önce onu araştırmak gerekir. Konuya yazan benden daha bilgili arkadaşlar var bence onlardan bi açıklama alalım
    konu hakkında çok bilgi sahibi değilim o şekilde olduğunu duymuştum..zamanında arkadaşımın babası anlatmıştı..egzoz sitemindeki sıkıştırmayı yok ettiğimizde supaplara zararı olduğunu ve egzozlu iken oluşan sıkıştırmanın supaplara fayda sağladığını söylemişti..

vtec26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende de 1.6 v4 civic var ,orjınal boruları uzerındeyken sadece son susturucuyu cıkartıp 200 250 mt kadar gazladım,altlar kesınlıkle oluyor ama ustlerde de artış var şimdi benım aracım v4 oldugu ıcın sesı cok guzeldı ama sizin aracınızda ne olur bılmem
    Naturally Aspirated FTW
    e36 3.28 Coupe individual

hakotech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Semii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hacı adama sorarlar sapikmisin die
    Borla egsozum var ama kesmiyor beni dio adam beyleeeer
    kanka tarifi mumkun olmayan duygular ıcındeyım..bir koruklu otobus sesı gecen gun bastırdı benı sanırım oda duz boru cekmıstı..cok ıcerledım ve bu kararı aldım
    Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hakan cikart gitsin sesten bunalinca takarsin ama yolda yan yana gelmeyelim cok net cam degil bina yikariz benim egzozlar asa yukari su an senin istedigin sistem
    hakanım subaplara bı zararı olmadıgını dusunuyorum bende ama bı kac yere daha soracam eger yok ıse ıskender ustada gel bunu sole yapalım derse muhakkak yan yana bı gelıp meetıng yapalım
    Alıntı -MuRaT- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tek zararı polislerle fazla muhatap olursunuz
    onlarla sıkıntı yok olunca kirvemın adı işe yarıyo saolsun (abdülkadir aksu )
    [QUOTE=iz_sport;6095213]
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bu arada aracı kaca aldın
    bi bilgim yok
    Alıntı Emir_b16a Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sorun olmaz die düşünüyorum son susturucunun çıkması ses baya artar belki fazlaca cızırtılı olabilir belki

borla modellerine baktım internette normal susturuculardan daha ufak (orta susturucu kadar) 2 susturucu kullanmışlar

susturucusuz ve 2 ufak susturucuyla denemek lazım aslında

B&B 97-04 Corvette C5 "Bullet" Quad Tip Exhaust, Wild Vettes - C5 & C6 Corvette Performance Parts and Apparel

linkte fotoraflı görünüyo seside mevcut
    aslında cok cızırtı olmuyo..lınktekı ıslem aslında duz boruya yakın bısey..sorun olmassa onlarıda ıstemıyorum..keza borladan bole bı sıstemın türkiye malıyetı bı haylı fazla olucak..
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende merak ıcındeyım valla..bı aydınlık getiremedik şu meseleye
    Alıntı mrtysn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yakit artar da o cok onemli diil Allah yardimcimiz olsun artikk
    anasını aglatacam kardesım ortalığın
    Alıntı gorke Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    corvette motorlarıyla ilgili bilgim yok. fakat bu tarz bir araçta egzos sisteminin değişimi sıkıntılar yaratabilir diye düşünüyorum. sonuç itibariyle afr değerlerinizde değişimler olcaktır diye düşünüyorum. remap gerekicektir bence. turbo olmadığı için araç net konuşamıyorum. tepkimeler ve işletim sistemiyle ilgili bilgim yok. fakat mantıken düşünürsek yeni bir yazılımsız, yeni bir egzos bu tür değerli ve performanslı bir araç için bence yazık olur. benzin hava karışımınız değişeceği için gerek alt gerek üst kapak fazla detonasyona uğrayacaktır (motor içi tepkimelere göre zarar görecek parçalar olabilir). belli bölümlerde değişen afr değerleri ise performansa etki edicektir. kesin budur diye söylemiyorum sakın yanlış anlamayın, fikir alışverişi sadece... bu arada iskenderin yaptığı bir çok arabaya şahit oldum gerçekten borla kalitesinin üstünde işler yapıyor... tabi burda arge(uzunluk-kısalık-çap-metal kalitesi vs), test aşaması, gerçek kazanılan güç ile ilgili çalışan çok büyük şirketler olduğunuda unutmayalım.
    vararam air intake sistemde var araçta egsoz sıstemı ve bunun ıcın yazılım zaten mevcut..catsız olarak yapıldı yazılım o degerlerde yani..afr sonları sokersek sıkıntı olurmu bu durumda aceba?
    Alıntı erhanarici18 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iyide corvet zaten gaza bastın mı ortalığı yıkan bi araç
    bide bunlar sökülürse düşünemiyorum
    bende düşünemiyorum onun için bakıp denıycez ınsallah..
    konu hakkında çok bilgi sahibi değilim o şekilde olduğunu duymuştum..zamanında arkadaşımın babası anlatmıştı..egzoz sitemindeki sıkıştırmayı yok ettiğimizde supaplara zararı olduğunu ve egzozlu iken oluşan sıkıştırmanın supaplara fayda sağladığını söylemişti..
    yinede tesekkur ederim bilgi için bunu araştırıcam..
    Alıntı vtec26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende de 1.6 v4 civic var ,orjınal boruları uzerındeyken sadece son susturucuyu cıkartıp 200 250 mt kadar gazladım,altlar kesınlıkle oluyor ama ustlerde de artış var şimdi benım aracım v4 oldugu ıcın sesı cok guzeldı ama sizin aracınızda ne olur bılmem
    altlarda biraz kayıp bekliyorum,ustlere cok cıkmıyorum zaten..amac sadece ses suan

Jackie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kanka madem kirven A.Aksu, cupra zamanında yeşilköydeki polislere niye ağladık ulan !!
    Charged & Supercharged

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Jackie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kanka madem kirven A.Aksu, cupra zamanında yeşilköydeki polislere niye ağladık ulan !!
    Ota boka isim vermiyoruz canim halledilmicek mesele olursa isim gecer

Jackie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dragger smiley i yapistir hemen zaten hiiammna
    Charged & Supercharged

ChtArdARSL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Customda yapıldı bırtne vette.. Resmen soba borusu 90 lık+headers wardı aracta.. Sızın borular kaclık?? Gurul gurulduu superdı wallahı her yer sallanıyordu..
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bütün foruma makas atmış lavuk. En az 3 kişi şahit olmuş

190E M104 3.2 24v engine upgrade..
    Dr.Ecu
    Tayfun Gün (Tago)

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    subapların yanması için bir çok etken var benim bildiğim ama asıl sebep fazla ısınmaları ya da ısıyı kapağa transfer edememeleri. Ayrıca standart beyinlerde sabit ayarın haricinde correctionlar vardır. Bunlar sayesinde sıcaklık - 10 a da düşse +40 dereceyede çıksa aracın karışımı doğru şekilde ayarlanır. Sadece egsoz sisteminin değiştirilmesiylede atmosferik bir araçta correction değerlerini aşacak kadar sapma yapacağını düşünmüyorum. Bir çok turbo japon aracında bile afr çok sapıtmıyor. Durum böyle olunca egsozun çeşitli sebeplerden yanma odasındaki ısıyı arttırması imkansız. Mekanik arızaların haricinde de yanma odasında ki ısıyı değişmesinin sebebi yok. Belki bir ihtimal headers tan sonra boru olmazsa belki boruların eksikliğinden headers fazla ısınıp contaya zarar verebilir. Yanlış düşünüyorsam düzeltir zaten bilgisi olan arkadaşlar.

mrtysn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cahitarsal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Customda yapıldı bırtne vette.. Resmen soba borusu 90 lık+headers wardı aracta.. Sızın borular kaclık?? Gurul gurulduu superdı wallahı her yer sallanıyordu..
    Alevok'un vette yapildi customda inlete inlete dolasiyo denk geliyorum otobanda ara sira
    Don't believe everything you hear,
    Real eyes, realize. real lies.
    2Pac Shakur

E0041 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    perf düşer yakıt artar garip bir ses çıkar 6000cc su motoru düşünün aynen öyle

gırtlağına kadar dolu n/a bi motorunuz yoksa free flow egsoz sizi her zaman geriye çekecektir..
    OKAN YILMAZ

..MTM & PRO STOCK GARAGE..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hiç bi zararı olmaz , eski amerikanların yarısı egsozsuz dolaşıyo

Yiğit Ş. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yap hevesini al takarsın geri. çok dolaşamazsın zaten olmaz bişi
    *
    Alıntı 10ur_K Nickli Üyeden Alıntı
    *simdi yok homsitora gidelim yok midpoyint yok starbaks
    *a..... o zmnlar yoktu oyle
    *bi cay iciriodun
    *bisinema
    *finishim

Arenimo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence diğer kısımlara da baksın kafasına yatmayan yer varsa yapsın,

en son gallardoya egzoz yaparken görmüştüm mangal yakmıştı sağolsun, adam sanatkar
    O geceden bir kare

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yarın iskender abiyi bi arayıp sorucam..herangi bir zararı olmadıgını solerse hafta içi sonları sokuyorum ınsallah..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)