1000 km bakımında herkes yağ değişir ya da değişin diyor
ben 1000 km kontrolüne gittim herhangi bi yag degisimi olmadı
oradaki usta, gelen bilgilere göre ilk 10 bin km fabrika yagı kalıcak dedi
ben ise 5 bin de bir değiştirme taraftarıyım
Printable View
1000 km bakımında herkes yağ değişir ya da değişin diyor
ben 1000 km kontrolüne gittim herhangi bi yag degisimi olmadı
oradaki usta, gelen bilgilere göre ilk 10 bin km fabrika yagı kalıcak dedi
ben ise 5 bin de bir değiştirme taraftarıyım
Sakin ve kuralina uygun rodajdan sonra siki gazlanma sonrasi(bir iki tane top speed den bahsetmiyorum)(pist en iyisi) yag degisimi cok cok iyi olur...
ben kendimce ufak sorunlar buldum oyüzden 1000 kmyi zorluyorum şuan için.Bir an önce gerekli kontrolleri yapılsın normal kullanıma geçeceğim zaten.İşe falan motorla geliyordum yol olsun diye arabayla geliyorum.10,000 KM yi 1 yılda mümkün değil yapamam tatilleride hesaba katarsa ortalama 2 senede yaparım gibi 10-12 km arası
Hayırlısı olsun ...
Kitapcikda ne yaziyor?
hiç okumadım fakat 1000km ve 5000km de çok savaş verdim değiştirmediler 7-8 bin gibi artık dirençleri kırıldı değiştirebildim. Ben 3000 km civarlarında yağ değiştiririm her aracımda.
Motulu önceden bikaç arabamda denedim sıcaklıkla ilgili bi faydasını görmedim. Ah bi kırmızı intake olsa herşey çok güzel olucak :) ;)
nasıl ozel bir yağki bu , sonradan temin edilemiyormuymuş merak ettim valla :D
Biriniz kitapcigi okusa?
Eminim Hinda birseyler yazmistir bununla alakali...
orijinal yağı da ince type r'ın.
Orijinalide 0-20 galiba Baybars abi. Motulde benim daha önceki tespitim şu ya performanslı kullanımda yüksek ısılara daha geç geliyor. Faydası olabilir bence 300v nin Onur denedikten sonra yazar illaki.
Kitapcik okumadan aracin limitleri zorlanmaz ki yahu...
Hani bilindik bir arac olsa anlarim ama yeni cikmis bir model...
Neyse birileri okuyup yazar...
Konu başlığı da fk2 tayyar olsa artık. ***** 16 ları da gelmeye başlamış. :soru:
hayırlı olsun... @PiscocuK
teşekkürler @EwReN
profil resmini atabilirmisin? kırmızı detaylar çok güzel duruyor
Rodaj bolumu kesin vardir...
Yag degisimini sormuyorum.
Tum spor araclarimda kisa yada uzun rodaj bolumu hep vardi...
1000KM rodaj yapın diye yazıyor
buyur dostum... @PiscocuK
http://i.hizliresim.com/kvmQ8q.jpg
http://i.hizliresim.com/pPlANr.jpg
maşallah çok güzel duruyor:icon_tup:
jantlardaki kırmızı şeritler ilk defa gözüme güzel geldi bu şekilde, maaşallah
Beyazı kanlı canlı görmedim hiç.Resimler efektli sanıyorum,yoksa kirli beyaz mı aracın orjinali.
Çok iyi ama maşallah (:
Bu kadar basit yazmaz. 1000km rodaj yapin. İyi gunler dileriz.
Maşallah kirli beyazında ayrı bir sadeliği var kırmızılarla tamamlamış kendisini araç. Kazasız belasız çok güzel.
Yukarida ki fotodaki kirmizi ayrintilar standart degil,dogru mu?
Yakismis bu araca..
Buarada resmin ham halini atarmisiniz?
hayır standart değil. sadece jantlarda ki kırmızı çemberler standart.
resmin ham hali bu şekilde.
http://i.hizliresim.com/X4mR26.jpg
Cidden guzel olmus... Eylul de alayim diyorum ama pist ucreti sagolsun adam open cinsden...
Yap tabi,ne demek :)
Evet baktım fabrika 0W20 demiş. Japon arkadaşlar 1 mikron mertebesinde toleranslı blok yapıyor tabi. Camaro'ya 20-50 Shell Rotella koyuyorum misal, kompresyon anca düzeliyor :) Pistonla blok arasına 13 14 anahtar girer.
300V konusu ise biraz değişik. Okudum okudum fazla racing kılıklı bir yağ gibi geldiydi. Ben günlük de kullandığımdan, emmeye de gelsin gömmeye de diyip Çupraya normal 5-40 Motul aldıydım, hoş o da rafta duruyor hala. 50 sayfa teknik veri print edip vizkozite eğrilerini çizip, nihayetinde normaline karar vermem de pek saçma geldi şimdi de neyse :)
Bu araba işi pek zor yahu. İşten gelip evde oku allah oku, o forum senin bu sayfa benim çalış babam çalış. dışarıdan üniversite bitiriyor gibi.
Mavisi fazla yok ama bence çok yakışıklı.
Honda Civic Type R 2.0T Stage 2 by BR-Performance - YouTube