yalnız aşırı derecede sevimsiz birşeysin
Printable View
yalnız aşırı derecede sevimsiz birşeysin
Arka tamponuı gidip Subarudan almışlar toplama araba yapmış bunlar.
Hep subaruya mok atıyolardı :)
Sen gelme diye bi video vardı, hayrına onu koysa ya birisi.
Bir çıksında tam anlamıyla ozaman herşey belli olur şimdi nedesek boş
dolmuş şeklinden vazgeçmicek honda belli oldu. uçan araba çıksa gene yuvarlak yaparlar kesın
bu arabalar tr ye gelmez :)) 1.6 250hp motor stock,azıcık kurcalansa 500 olur galiba
http://www.themotorreport.com.au/con...ype_r-1114.jpg
sabah 5 de kalkıp bakkallara ekmek dağııtlır bunla :)
4kapı typer ile ailelerinde typer alması hedefleniyor olsa gerek :D
Herkez bakar tsak gecer olmamis bolmem ney gitmez der typre bi gelir turkiyeye plazalara kosar bakmaya bi iki tane trafikte gorur bi iki tanede doldururlar sonra patlar gider ep3 geldiginde formun garisi vti yi bilmiyodu nunbergte en hizli ònden ceker olucak demisler bu adamlar mùhendis gerizekali deil sacma iddakarda bulunmazlar gazeteci yada fanatiklerin isi honda her zaman zewkli araclar yapio bu bir gercek ne varsa eskilerde var bu aci bir gercek
b16 motor varken b18 motor varken pistlerde reno nerdeydi. bnce içinden geçer renonun
çıkınca gözümüz alışır ,biz türkler nelere alışmadık ki :D
son koyulan foto cok amatör kaçmış, işi bilen adam hondanın öyle bir egzos ucuyla artık piyasaya araba çıkartmıycağını bilir. kırmızı logosuda çok hoş ayrıca:D shoppdrawing:D
şu çalışmalar bile dünya genelinde nasıl bir talebin oldugunun göstergesidir type-r a. nurburgring konusundada renocular coşmuş fazla sahiplenmişler önden çeker araç rekorlarını ama unutulmasın honda japon markasıdır ve japonyada renonun esamesi okunmaz hatta ithalatı varmıdır bilmiyorum bile ama bu type-r lar tamamen avrupa için geliştiriliyor hatta şuan wtcc de motorunu geliştiriyolar, söylendiği gibi nurburgring rekoruna oynadığını açıkladıysa Honda boşa değildir diye tahmin ediyorum.
Desenize typer'ların fiyatı yine tavan yapacak ve ben typer alamayacağım :) Kimse beğenmiyor ama gayet güzel bence ve nürburing olayınıda eğer mühendisler söylediyse gerçekten olur daha japonların boştan yere ortaya bişey attığını görmedim
1.6 265 hp düşünüyorlar ve non vtec olacakmış açıklamalara göre ingiltere fabrika yöneticisi böyle demiş. ama ekleyerek 300 hp ye çekmeye çalışıyorlarmışlar.
Nur olayıda geçrken en hızlı önden çeker olacak diyorlar.
ta ta ta ta yapmadıktan sonra boş ..
:D
Nerde kaldi vtec olmadiktan sonra honda motorunun esprisi mecburen dunyanin egildigi ufak hacim turbo olayina donecekler heralde emisyon yakit vs muhabbetine vtec motorlar paha bicilemez olacak :) nurburgringde 2015 te rekor kiracagiz demek cok ilginc renaultta o esnada rs serisini gelistirmiyor mu olacakmis acaba garantisini mi almislar ki once mevcut rekor var ortada onu bi gecsinler.
reno kendi rekorunu kırarda hondakininki kırabilcekmi bakalim :))
bencee herseyi gectim ep3 kasasını yeniden cıkarsalar rekor kırarlar.
2015 te konuya bi hort çekmek lazım
bence, yeni nesil düşük hacim yüksek güç konularında tüm japonlar malesef sınıfta kaldı
mesela hala subaruda 1,4 ya da 1.6 turbo bi motora sahip bi araç yapmadı (varsa bile ben bilmiyorum)
Toyotanın durumu daha içler acısı motor konusunda hiç bi yenilik haberi gelmiyor.
Honda dan gelen haberde 2015 yılı için ölme eşşeğim ölme
Yani ne düşünüyorlar bilemeiyorum
Hemen hemen tüm markalar aşırı beslemeli motorlara geçti bi japonlarda tık yok
WRX'ler ileride 1.6Turbo olarak gelicek STI'lar 2.0 turbo olucak.
nedeni basit Honda tamamen kendi imkanları, argesi ile üretim yapan bir firma motor üretici bir dev, kendini kanıtlamış bir dünya markası, avrupalı rakipleri gibi ortak platformda geliştirilmiş mercedesinden renosuna nissanına yada bmw mini valkswagen gibi birbirinin kopyası motor ve şanzuman üreten bir firma değil. kendi markasına özgü ruhu olan motorlar üretmek zorunda hissediyor kendini, kaldıki hondanın daha çok yeni 1.6lt dizel motoru piyasaya sürüldü performans verilerine bi göz atın en basit parametresinden 120hp. 300 nm.tork dizel motor başka varmı acaba piyasada. bu motora uygun yeni bir tam otomatik şanzumanda yakında piyasaya sürülecektir.
sağlam adımlarla ilerleyip yine efsane, düşük hacimli aşırı beslemeli motorlarda yakında gelecektir diye düşünüyorum, aynı şekilde toyota ında yakında bu tip motorlar üreteceğini tahmin ediyorum ben.
1.6 120 bg 300 nm tork bravo var ılk onda cıktı zaten :)
Hondada ileride su sorun bas gosterebilir 1.6 ve 2.0 atmosferikte dunya lideriydi ancak zamanla clio rs gt86 gibi(aklima ilk gelenler) atmosferiklerle diger markalar seri uretim motorlarda guc bazinda yetistiler hondaya ama honda beslemeli motorlarda diger markalarin gerisinde kaldi en azindan su an icin,beslemelilerde kendilerini hizla gelistirmeliler dunya duzenine ayak uydurmalari icin.Illaki yapacaklar ama avrupali ureticiler cok yol aldi bu konuda.
Mami abimin bir lafi vardi ; Pokemona benzemis amua going :D
tabiiki birebir aynısı değil ama 1,9 bloğunun kısa stroklu hali 1,6dci ler temel gene aynı.
f8q idi aslı.1,9 dti common rail olmayandı
dci gelince mecburen bloğun adı f9q oldu
bu motor destroke edilip yeni özellikleriyle r9m oldu.130 hp de 160 hp de r9m motor koduna sahip ama 1,5 dcilerin 65 ten 110 hp ye kadar tüm versiyonlarında k9k olduğu gibi r9m de de r9m den sonraki 3 hane farklı,muhtemelen turbo/enjektör farklılıklarıda r9m den sonraki 3 hanede kodludur.
zaten reno elinde kaya gibi 1,9 ve 1,5 blok varken yenisini niye yapsın :)
Civic Type R Tease :)
Civic Type R Tease - YouTube
Neyin kavgasını yapıyorsunuz ya :) Adamlar güzel güzel geliştiriyorlar aracı, tip olarak değil belki ama mekanik olarak çok iyi bir araç olacağını düşünüyorum.
Önlerinde de güzel bir hedef var nurburg rekoru gibi, bunu geçebilirlerse çok iyi iş başarmış olurlar
Çoğu kişi beğenmemiş ama bence gayet hoş
Honda'nın dizel motoru için övmeniz gereken yer gücü torku değil, hafifliğidir.
yeni hb civic lerde ki komple stop mevzusu bunda yok sanırım güzel,
4 kapı olsun artık kovalamaca araçları huzura erelim :D