bende de aynı sorun vardı havasını aldım baya bi ondan sonra düzelmişti geçen sene :)
Printable View
akşamları saat 8 de evde oluyorum ve o satte kombiyi yarıdan fazla açıp ısınana kadar bekliyorum sonra gece 1 e kadar çalışıyor ve yatarken kapatıyorum. geçen sene bu şekilde evde çok rahat ettik ve ısınma sıkıntısı çekmeden en yüksek faturam 180 tl gelmişti. (cumartesi pazar sürekli açık)
bu sene aynı sistemi denedim ama ev bir türlü ısınmıyor. gittim kağuçuk fitil aldım çelik kapı dahil bütün evin cam ve kapılarına uyguladım ama yinede geçen seneki gibi değil. petekleri komple bolşalttım hiç kirli su çıkmadı bildiğin içme suyu gibi.
ev kira olduğu için çok radikal işlemler yapmak istemiyorum ama bu sene doğalgaz faturalarıyla başımız dertte olacak gibi görünüyor.
şu petek arkası konulan malzeme tam olarak nedir acaba varmı link falan?
Timur abi ürün bu eminönünde sobacılarda taplası 7 tl ye satılıyor fiyat büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre değişiyor tabiki
http://image.evidea.com/ProductImage...74/B211334.jpg
Aslan, bunu tam olarak ne yapıyoruz? petek ile duvar arasına mı yerleştiriyoruz?
Aynen olay budur Timur abi
http://i.emlaktasondakika.com/Files/...9bed083f1c.jpg
kipadan 15-20 tane kapı ve cam süngeri aldım rüzgar alan tüm camlara yapıştırdım perde dahi oynamıyor :)
valla benim taktiği bir deneyim derim bide şu var
ufo arkadaşlar dış mekanda kullanılması gereken bir ısıtıcı bence çünkü ortamı değil sadece vucudu ısıtır.
ben diyarbakırda askerlik yaparken orduevine geçtim. ve orduevinin ısıtma sistemi bi işe yaramıyordu albay gitti ufo aldı gene isyan var. sonra ben biraz kimyamı konuşturdum ufolara kolanın tenekesini üstten kesitim içine su koyduk sonrada ufoya astık bu sayede odada ne arttığından ortam ısınmaya başladı albay bunu fark edince sana bırakıyorum dedi bende gittim ufoları bahçeye gönderdim eski tip ısıtıcılardan aldım tenekeleri kesitim bide dizayn yaptım sağlamlaştıdım iyice devrilmesin diye doğuda görev yapan komutanlar geceleri çok geziyordu. bende sağlamlaştırdım ve yaktık ve on numara yarım saatte 10 metre kare odalar hamam gibi oluyordu. tabii bizede fatura geliyordu ama ufodan sonra düşmüştü :)
oda içi termostat tavsiye edermisiniz arkadaşlar ?
Arkadaşlar fatura geldi 4 petek açık birde banyo kısıkta 45 te yakıyorum 175 geldi.
Konuya bende dahil oluyum :) 40-45 derece arası kombi evdeki bütün petekler açık sayılır (salon hariç) günlük tüketimim 10-12m3 arası .. Peteklerimde ısınmama problemi var :) yarısı sıcak yarısı soğuk + olarak anlık ısınma ve soguma oluyor petekde..
2 petek 2-3 de çalışıyor genelde 245 TL geldi.. :icon13:
şömine yakıyoruz.
çıtır çıtır, ohhh. her akşam kestane, her akşam şarap, ciğerlerim soldu :))) (şaka şaka. romantizm ilk bir kaç kereden sonra kayboluyor.) nerdeyse 1 ton meşe bitmek üzere...
beyler bizim ev alttan ısıtmalı ve dublex, asagıda ana vanalar var 6 tane hepsini tek tek denedim ama hangi vanayı acarsam acayım yukarıya sıcak su gidiyor yukarı ile assagının vanalarının ayrı olması gerekmiyor mu ?