bizdede merkezi sistem var 20 kat 92 daire *2 blok = 184 daireyiz :D kat ve oda sayısına göre olan aidatın içinde ısıtmada(havuz bahçe asansör bakım , güvenlik vetemizlik elemanlarında dahil) 3300 ile 380 arasında geziyor
Printable View
bizdede merkezi sistem var 20 kat 92 daire *2 blok = 184 daireyiz :D kat ve oda sayısına göre olan aidatın içinde ısıtmada(havuz bahçe asansör bakım , güvenlik vetemizlik elemanlarında dahil) 3300 ile 380 arasında geziyor
merkezi sistem ısıtma kullananlar ısıpay ölçer cihazı isteme hakkınız var yöneticilerinizden mecburi tüm apartmana taktırmak zorundalar artık.
kombiyi 45 derece civarı tutun sürekli mutlaka peteklerinizde termostatik vana olsun kullanmadıklarınızı bu vanalar üzerinden tamamen kapatmayın en düşük konuma alın sadece.
sürekli evde birileri varsa kombiyi kapatmamak en sağlıklısı ama uzun süreli ev boş kalıyorsa kapatmanız yararınıza olucaktır (48 saat) ama sabah 9 akşam 5 gibi çalışıyorsanız kapatmayın sadece en düşük konuma alın..
ulan üniversiteyi kütahya simavda okudum :)
ben ömrümde böyle ısınmamıştım
jeotermal enerji peteklere el sürülmüyodu sıcaktan, alttan ısıtma basttığın yer sıcacık
aylık faturam 51 TL idi :D :D :D
eve 3 5 battaniye takviyesi yap özgür :)
evin konumuna,yalıtımına bağlı olarak değişir o derece biraz şöyle izah ediyim petekler ve borular hiç bir zaman sogumasın tesisat sıva üstü ise bunun tolere durumu daha basit ama sıva altı ise daha zor ..
termostat ise 1 sezonda çıkarmaz parasını ama uzun vadece çıkaracağına eminim..
Biz hala soba yakıyoruz salonda yanıyor heryer fırın gibi hiçbirşeye değişmem valla
Geçen sene radyatör arkası için önü folyolu süngerlerden almıştım bir nebze iş görmüştü. Taşınınca henüz eşimin o süngerleri nereye koyduğunu bulamadım umarım atmamıştır.
Geçen gün praktikerin borşüründe ısıfan diye birşey gördüm 1-2 tane de ondan alıp denemeyi planlıyorum. (ayarlanabilir plastik bir zımbırtı, radyatör üzerine takınca bildiğin subaru'nun scoop'u gibi oluyor :D )
Akşamda eve giderken tesanın kapı altı ısı izolasyon zımbırtılarından alacağım. Haftasonuna ayarlayabilirsem tüm camların fitillerini değiştirteceğim. Sonunda evi nefesle ısıtır hale getireceğim :D :D
Yakmayacağım ulan doğalgaz, bu da sana kapak olsun İgdaş :D :D :D
Hahah eyvallah, seneyede çatıya güneş panelleri koyacağım :D
Kendi elektriğimi kendim üreteceğim, seneyede ayedaş'a kapak olur :D
Bahsi geçen radyatör üstü scoop
http://images.ticiz.com/344245_w640_h640_isifan_1.jpg
Isıfan bir ara BİM de var dı 16 TL almadık baktım şimdi yatak odası ve oturma odasına almalı bir tane su haznesi felan var STi görünümlü petek :D
Bu ay adam gibi yakmadık 300 tl gelmiş.Geçen senenin rekoru 890 tl bu sene 1200-1300 civarı gelir heralde.