Mantolama var ama ben ısıyı stabil tutmak peşindeyim. Dediğinde haklısın hiç mantolama yoksa boya ile bişrey elde etmek zor.
Printable View
gazın inanılmaz pahalandığı şu zamanda, üzerine bir hırka almak ya da otururken ufaktan bir battaniyeyi üzerine almak çok daha akıl karı geliyor.. Onun dışında kombili evde oturduk oturalı, kış boyunca kombiyi hiç kapatmıyoruz. Akşam eve geldiğimizde 4 5 derece artırıyoruz yatarken geri düşürüyoruz..
bende küf sıkıntısı var nasıl keseriz basına gelen varmı
ben bu yaz kışa hazırlık olarak eski pimaşları komple söktürdüm yeni fırat penden çift camlı 9 luk diyorlar galiba en kalının bir altı kalın çerçeveli pimaş yaptırdım bariz şekilde ısıda bir fark oldu şu anda bile şu soğuk demiyceğimiz havalarda bile geçen yıllara oranla bariz fark var
artı ses izalasyonuda oldu eski pimaşlardan dışarının yol rüzgar insan sesi fazla geliyormuş muş diyorum çünkü onlarda çift camdı ama yalanmış bunları taktırınca anladım şimdi en ufak bir ses gelmiyor..
birde kooperatifden kalma kapılarıda söktürdüm yerine yeni nesil vakumlu kapılar taktırdım gereksiz odaların hepsinin kapıları kapalı buda ısıda tasarruf sağlıyor..
bir duvarlara dokunmadım ama onuda pimaşçıların duvarcı ustalarına sormuşdum bez var abi demişlerdi önce duvarın boyasını kazıyormuşsun sonra o bezi duvara yapıştırıyormuşsun sonra üstüne alçı alçı üstünede boya atıyormuşsun falan dedi işçiliği çok maliyetli dedi benimde o kadarına ihtiyacım yok..ama onu yaparsan çok büyük fark olur ısıda hissedersin falan dedi muhabbet arasında..
konuyu şöyle bir okudum da ben hakaketen cennetteymişim:) ev o kadar sıcak oluyor ki sadece salon ve mutfağın peteği açık ev hamam gibi peştamelle geziyorum ben:D merkezi sistem güvenlik kapıcı yakıt dahil 200 tl aidat...
neresi orası :) lüksdür kesin :D
300-400 gelıyo kombiye bizim sort tshirt gezıyorum ama kıs oncesı bakım şart kombiye farkediyo baya
baca sorun olmasa kuzine kurmak lazım.
evet az önce faturayı aldım apartmandan ilk başda kendımınkini ararken komşularınkıne bakdım önce :) birde gördüm genelde hepsi 230-470 TL arası a.... dıycekdımkı bir bakdım 168 TL gelmiş öptüm başıma koydum :) 1 ay boyunca hıc ayarına dokunmadık 35 de yandı zadece bır kackez 1 saat fılan 50 de yakdım .
ben komple 3 oda 1 salon bir balkon kapısını değiştirdim artı tuvaletleri değiştirdim birde ben normal pimaş taktırmadım dediğim gibi en kalının bir altını yaptırdım ısı ve uv filtreli camlı yaptırdım komple çerçeveler değişdi epey evin içinde inşaat işi oldu birde ekstradan ahşap rengi istedim bir kere yapıcaz tam olsun dedim öncekiler beyazdı hastane rengi gibi hiç hoşuma gitmiyordu böyle daha sıcak oldu
ben 12 taksit yaptırdım toplamda 5 bin tl ye mal oldu küsüratıda varda önemli değil o .. birde no name bir pvc ciye yaptırmadım fırat pene yaptırdım camlar misal çift taraflı açılıyor bütün camlarda kendinden sineklik var raylı inmeli çıkmalıki o çok güzel bir özellik yazları pencereyi açdınmı içeri sivri sinek uçak haşare falan girmiyor..
10 senedir aklımdaydı hep yaptırıcakdım bu yaz ancak fırsat oldu keşke daha önce yaptırsaymışım diyorum önceki pimaşlarda çift camdı ama yalan hikayeymiş onlar no name di 90 lılarda yaptırmışdık bir pvc ciye... eskiden araba sesi kapıda oynıyan çocukların sesi evin içindeydi şimdi hiç biri kalmadı sırf onun için bile iyiki yaptırmışım diyorum ayrıca önceki senelerde yılın bu zamanları evin içi soğuk olurdu kalın giyinirdik şimdi oda kalmadı ama esas sınavı bu kış bir kar yağsın o zaman vericez o zaman anlıycam esas farkı :)
@darkmoon
evin kacıncı kat abı bılmıyorum ama 5K TL'ye 6 odacıklı yaptıramassın o ztn yalan :D fırat değil noname dahi yapamaz,yaparsa da ıcınde guclendırme U profıl olmaz,olsa bile L profil olur oda dayanıksız olur blabla.Velhasıl kelam 4+12+4 yerine belki 4+16+4 kullanmıslardır vs gibi diyeyim.Camda 6mm kullandıklarını hıc sanmıyorum ,ki öyle olsa gene 5K TL'ye cıkamassın :D he ama şöyle bi durum var genelde kahverengi %50-60 daha pahalıdır beyazdan.Cıkarken uretımde pahalı oldugu ıcın satısada bu yansır.Yoksa pencerelerin kötüdür iyidir bişey demiyorum.Fakat 6odacıklı vs yuksek katlı bınalarda kullanılıyo 70liktir muhtemeln eger yeni bi seri üretmediyse şayet fıratpen..Hayırlı olsun,bu arada eskı no-name'ler ile tek farkı diftungların yeni olmasıdır muhtemelen söyliyim:D(lastik contalar eskidikce aradan üfleme yapar farketmezsiniz:D lastık contalar degısse bıle camlarda dırek farkedılır derecede ses azalımı oluyo:D
Dikkatimi çeken asıl konu Sineklik surgulu vs dedin,iyi yapmışşın abi hayırlı olsun:D ama tekrar söylüyorum extreme bi seri almamışsın bilgin olsun :) Sineklik farkı ve kahve renk farkını düştügün zmn normal standartlarda bi pencere aldıgını sende anlarsın ztn :)
%50fark dussen 2500 yapar. 500lirada sinekliklere düşşen 2lira yapar :)
camlar ciddi farkediyor
bizde geçen sene pimapen olarak değiştirdik
3 oda 1 salon + 2 balkon komple kapandı ve 2 balkon kapısı 7 -8 bin tl civarına geldi oda eş dost hatrına :D
ev güneş aldığı için doğru duzgun kombiyi çalıştırmıyoruz bile :)
HHAHA lan biz üretimi türkiyeye açalım fena para var demek :D :hehe: :D
biz inşaat işi yapıyoruz ben muhasebedeyim gerçi fazla şantiye kısmıyla ilgili değilim ama bizim pimaşları yapan firma yapdı benim evi :) yani öyle bir hata yapma şansları lüksleri yok.. :) bana verilen fiyat o tabiki sen gidersen o fiyatı hayatta vermezler :) ben hiç parada vermeden yaptırabilirdim onuda belirtiyim :)
Ama kesinlikle herkes bence yaptırmalı çok fark ediyor çok memnunum.. bizim eski pvc ler pvc diyordukda turşuymuş onu anladım.. kışn ısıdanda çok kar ediceğimi düşünüyorum.. site kapalıdı bir şey yazıcakdım şimdi yazıyım bu iş bir defa yapılıyor ömürlük yapılıyor yani ben şahsen yaptırdım artık ölene kadar dokunmam pimaşlara o yüzden verilen her kuruşu hak ediyor yaptırmışkende bir defada iyi bir şey yaptırmak şart..