benm hiç bişeyden döndüğüm yok yazdıklarım ortada size zaten orda dynoya gırın bana gönderin diye bişey yazdığımı hatırlamıyorum :soru:
Printable View
Genel Bilgiler
MarkaRenault
ModelClio 1.8i RS
Üretim Yılı1991
ÜlkeTasarımcı
Üretim Adedi
Model Kodu
Model Ailesi
Karoser ve Boyutlar
Karoser Tipi4/5S HBK
Kapı Sayısı3
Dingil Mesafesi2472 mm (97.3 in)
Ön İz Genişliği1358 mm (53.5 in)
Arka İz Genişliği1324 mm (52.1 in)
Uzunluk3716 mm (146.3 in)
Genişlik1625 mm (64 in)
Yükseklik1395 mm (54.9 in)
Yerden Yükseklik120 mm (4.7 in)
Uzunluk / Dingil Mesafesi Oranı1.5
Ağırlık1025 kg (2257.7 lb)
Ağırlık Dağılımı (ön/arka)Yakıt Kapasitesi43 litre (9.5 Imp gal , 11.4 US gal)
AerodinamikHava Sürtünme Katsayısı
Ön Kesit Alanı
CxMotor Özellikleri
Motor ÜreticisiRenault
Motor YeriÖn
Motor YerleşimiEnlemesine
Motor Yapısı
Soğutma TürüSu
Motor TipiSOHC
Silindir Sayısı ve YerleşimiS-4
Silindir Başına Subap Sayısı2 (toplam 8 adet)
Motor Hacmi1794 cc (109.48 cu in)
Çap82.7 mm (3.26 in)
Strok83.5 mm (3.29 in)
Çap / Strok Oranı0.99
Silindir Başına Düşen Hacim448.5 cc/silindir (27.37 cu in/silindir)
Krank Ana Yatak Sayısı5
Sıkıştırma Oranı9.8 : 1
Yakıt Besleme TipiEFi
Hava Besleme TürüNormal
Kompresör Tipi-İntercooler TürüYok
Katalitik KonvertörVar
Maksimum Motor Gücü106 HP (79 kW)
Maksimum Güç Devri5750 d/d
Maksimum Tork155 N.m (114.4 lb.ft , 15.8 kg.m)
Maksimum Tork Devri4250 d/d
Maksimum Güç Devrinde Tork131.3 N.m (5750 d/d)
Güç / Ağırlık Oranı103.4 HP/ton (77.1 W/kg)
Güç / Motor Hacmi Oranı59.1 HP/litre (44.1 kW/litre)
CO2 EmisyonuYakıt Tüketimi6.2/7.9/10.3 l/100km 90 km/h / 120 km/h / urban
Performans
0 - 80 km/h
0 - 60 mph
0 - 100 km/h8.9 s
0 - 160 km/h80 - 120 km/h (son viteste)
0 - 400 m Hızlanma16.5 s
0 - 1000 m Hızlanma30.6 s
Son Sürat195 km/h (121.2 mph)
Şanzıman ve Aktarma
Şanzıman Türü5M
Son Vites Dişlisi Oranı0.76 : 1
Son Dişli Oranı4.07 : 1
AktarmaFWD
Kullanım, Yürüyen Aksam ve FrenlerDireksiyon Türürack & pinion PAS
Direksiyon TuruDönüş Çapı10.6 m (34.8 ft)
Süspansiyon (ön)
Süspansiyon (arka)
Fren Türü (ön/arka)VeDi/Dr-S
Disk Çapı (ön)
Disk Çapı (arka)
Jantlar (ön)6J x 14
Jantlar (arka)6J x 14
Lastikler (ön)175/60 HR 14
Lastikler (arka)175/60 HR 14
Farketmez kalkıp senin keyfini tatmin edicem diye burdan ankaraya gelecek deyilim.
siz ordan gönderin dedinide idda ettmedim Dyno verisi burda neyse ordada o dur. gördüne inanırsan konuyu en baştan oku senin tahmininle rsi 106 yiyemezz yaa bizde şahidiyiz. 106 Gtı sahibi bile bu nasıl gidiyor dedi camı açıp 110 stock dedim adam ş0ok oldu yani boş konuşmayalım konuştukca batıyorsun sanırım
bu da 206 gti teknik verileri
Genel Bilgiler
Marka Peugeot
Model 206 GTI 2.0-16V
Üretim Yılı 2001
Karoser Tipi 4/5S HBK
Kapı Sayısı 3
Dingil Mesafesi 2442 mm (96.1 in)
Ön İz Genişliği 1443 mm (56.8 in)
Arka İz Genişliği 1434 mm (56.5 in)
Uzunluk 3835 mm (151 in)
Genişlik 1652 mm (65 in)
Yükseklik 1428 mm (56.2 in)
Yerden Yükseklik
Uzunluk / Dingil Mesafesi Oranı 1.57
Ağırlık 1025 kg (2257.7 lb)
Ağırlık Dağılımı (ön/arka)
Yakıt Kapasitesi 50 litre (11 Imp gal , 13.2 US gal)
Motor Üreticisi Peugeot
Motor Yeri Ön
Motor Yerleşimi Enlemesine
Motor Yapısı
Soğutma Türü Su
Motor Tipi DOHC
Silindir Sayısı ve Yerleşimi S-4
Silindir Başına Subap Sayısı 4 (toplam 16 adet)
Motor Hacmi 1997 cc (121.86 cu in)
Çap 85 mm (3.35 in)
Strok 88 mm (3.46 in)
Çap / Strok Oranı 0.97
Silindir Başına Düşen Hacim 499.25 cc/silindir (30.47 cu in/silindir)
Sıkıştırma Oranı 10.8 : 1
Yakıt Besleme Tipi EFi
Hava Besleme Türü Normal
İntercooler Türü Yok
Katalitik Konvertör Var
Maksimum Motor Gücü 135 HP (100 kW)
Maksimum Güç Devri 6000 d/d
Maksimum Tork 190 N.m (140.2 lb.ft , 19.4 kg.m)
Maksimum Tork Devri 4100 d/d
Maksimum Güç Devrinde Tork 159 N.m (6000 d/d)
Güç / Ağırlık Oranı 130.7 HP/ton (97.5 W/kg)
Güç / Motor Hacmi Oranı 67.1 HP/litre (50 kW/litre)
CO2 Emisyonu 185 g/km
0 - 80 km/h
0 - 60 mph
0 - 100 km/h 8.4 s
0 - 160 km/h
80 - 120 km/h (son viteste)
0 - 400 m Hızlanma 16.4 s
0 - 1000 m Hızlanma 29.7 s
Son Sürat 210 km/h (130.5 mph)
Şanzıman Türü 5M
Aktarma FWD
Direksiyon Türü rack & pinion PAS
Direksiyon Turu 3.8
Süspansiyon (ön) I.MS.
Süspansiyon (arka) I.TB.
Fren Türü (ön/arka) VeDi/Di-S-ABS
Lastikler (ön) 185/55 R 15V
Lastikler (arka) 185/55 R 15V
97 model bakarsan sevinirim.
Amma bos muhabbet yahu fabrika verisine bilmemnesine ne bakionuz eski arac bunlar daha once motor yapilmsdr kapakdan inceden alinmistr tornaci saglamdr ustasi saglamdr bi bakmisin sikistirma artmis gucde artmis oncesi bilinmeyen araclar 105diil 115de cikabilir justice o yuzden iddaalasmaya gerek yok giderini gor once sonra konusurz :D
ben gti yürümez demedim, veya öyle birşeyi anlatmak istemedim yürüyorki tutuluyor. tekerlek/kasnak farkı bilmiyorum neyi kastedmeye çalışıyorsun ama. tekerleğe yansıtılan güç, motor gücü beim bildiğim sadece. gerisi teferrüat. okadar bilgim ve tecrübem yok. boş boş konuşmak istemem. madem kasnak, tekerlek oranına göre değişiyor. bunu tek tek denemek gerekir her arabaya aynı şeyi söyleyemezsiniz. nerden biliyorsunuz? arabayı çok yorduklarını, veya arabanın nasıl kullanıldığını, farklı tekerlek ebatlarında bile arabaların farklı şekillerde farklı güçler yansıttıklarını biliyoruz. hangi arbaya hangisi uyar, nekadar yansıtır bence peşin hükümlü olmayalım.
he rsi geçer, gti geçer bilemem. ama bir insan hangi arabadan haz alıyorsa onu kullanmalı. geçmek geçilmek sonu yokki bunun, veya kötülemekle, yermekle araçları elimize bişey geçmezki? ben rsiye bindim, 206 yada 106 yada ne yalan söyliyim rsinin verdiğin zevki hiç biri vermedi bana, rsi değişik birşey. bi anda kaçabiliyor, asi bişey yani. arabanın küçüçük olmasıda buna etki zaten. 206 gtiler nasıldır bilinmez ama 4 kapı 1.4 206 nın virajlarda savrulması nedeniyle satan biliyorum. adam 100-90 arası viraja girmeye korkuyorum diyordu. sadece sohbette geçti bu.
=) Kralsın şampion
ben kımsenın aracını kötülemedim kendı aracımızıda övmedim. bizim bu 2. 206 gtimiz bende sürerken çok viraja girdim hiç bi zaman savrulduğunu farketmedim bilmiyorum o konu hakkında yorum yapmayacagım ama 1.4 ile 2.0 aracı bir tutmak çok saçma olur . her araba motor gücünü tam anlamıyla yansıtamaz yere kastetmek istediğim buydu 1-2 aramayla dedigimi daha kapsamlı olarak anlayabilirsin. ben hiç rsiye binmedim rsininde yürüyüp yürümedigini sürerken haz verip vermemesi hakkında bişey söylemedim söyleyemem zaten binmedim bilmiyorum.
Pejo firması bile 206 serisi çıktında önermedikleri ve sıfır araçların yakın zamanda takla attıklarını yol tutuş olmadını idda etti etap 4. gibi programlarda adamlar inceledi ve okadar iyi yol tutuşu olmadınıda söledi pejo serisinnde en dandık arabasıdır 206 serisi boş muhabbetlerle zaman öldürüyoruz valla gülünç bi durm ya. hayatım boyunca o geçer bu geçer diye ettmedim muhabbeti surda yarım saatir ediyorum vaLLa. saçma sapan şeyler.
Dip not geceyim 206gti ve 1.4lerin yurur aksaminda farkliliklar var yol tutusu haliyle farkli.106gti piyasaya ciktigi senelerde ust segment araclardan bile daha iyi yol tutusu oldugu kanitlanmisti.peugeot yol tutmaz demeyin yani:D
benim bahsettim yeni deyil eski kasa gtı modelli yani. 206 + dan bassetme yani onlar yeni nesil. onlardada farklılık var dedin araba teneke hala özenilmeden yapılan bir araç grubu adamlar okadar mazemeyi düşürmüşlerki tofaş gurub bile daha saglam mazeme kulanıyor kapayı aç kapa anlarsın .
iyice boklamaya başladın arabayı susuyorum susuyorum ama yeter yaşına olan saygımıda bu posttan sonra bekleme kimse burda 206 gti kral 206 gti cok iyi yol tutuyor 206 gti mükemmel bi malzeme kalitesine sahip demedi kendin calıp kendin oynuyosun sıkıntıların var sanırım kendinle çelişip duruyosun neyse çok uzadı cahille muhattap olmak zordur benim postlarıma alıntı yapmadan konuş su dakikadan sonra
208 gti fuarda vardı su anda piyasada normali ar 60 - 70 bin civRı olcaktı diyatlarıda
0-100 7.2 gibi bişeydi tam hatırlamıyorum
özür dilerim, bir tutarken japon kullanıcısı olarak düşündüm. bizimkiler bir kasa yapmış 91 de 22 sene oldu hala aynı kasayla üretimdeler, sürekli değiştirenleri düşünemedim.
tek yanlışımız var bu ülkede, parasına göre araba seçiyoruz, marka tutkusuna göre tutuculuk yapıyoruz, veya biri bir arabayla çok iyi şeyler elde ediyor hemen onun taklitlerini yapmaya çalışıyoruz. ben buna karşıyım, zaten hep fakrlı olan araçlara yorum yapmaya çalışıyorum bu forumda. farklı olurkende zevkli olabilenlere,
fazla uzatmadan haklısınız diyerek, ben konu sahibinin 206gti japoncu olmama rağmen honda vs yerine, rsisiyle devam edip olmayanı yapmasını, arabasından zevk keyif almasını isterim. bence bu ülked tanınmamış bir çok araba var, rsilerde bunlardan biri.
Bencede gunay sen rsi ile devam et:D 70 gun sonra sana hem gti hemde 1.4hdi getrcem ikisiylede dene:D
benle ilgili daha fazla bişey yazmazsan sevinirim hadi iyi geceler hepinize
=) bi almanla fransızı kıyaslamam zaten kalite bariz ortada olur yanlız su anda beğenmedimiz renolar su anda gayet şık güzel araçlar çıkartıyor Reno konusunda şöle diyim dizelde gerçkten güzel yerlere gelmiş bir firma beğenmedin firma
mercedes-benz gibi bir firma A180 CDI serisinin motor blogunu renodan alıyor
yani eskiden evet reno ile pejo kıyaslanmazdı ancak su anda gerçkten güzel yerlere imza atmış bir firma bunun gibi Kia-Hundai de bunlardan birisi bence bukadar hor görmemek lazım kendilerini çok geliştirdi bu firmalar bunun gibi bir çok firma daha var tabi.
Vtı akarr bro :)
Konu baya uzamıs.Burda herkes kendi fikrini sunmakta özgür ki zaten bizde arkadasa 15 bin gibi bir bütceye çıkabilirsen 206 gti düşünebilirsin yeterince tatmin eder dedik.Hiçkimsenin arabasını kötülemedik.Arabanın eksilerini artılarını söylemedik.Ancak 307 ile 106 gtiyi , stock rsi ile 206 gti tokatlanır dediğin zaman mantık dışını çıkmış olursun.Bu aynı 206 gtinin vti yada rs yi gecme hayali gibi.Gnykrt kardeşim insallah gönlüne göre olur istediklerin.
Yahu şu Reno konuları hep böyle tartışmalara yol açıyor nedense:D
Maziden bir video koyayımda kafalar iyice karışsın...
UF rsi vs BTH 206 RC
Rsi filtre egzoz arka koltuklar sökük
BTH RC 2 kişi.
edit: Alt devir basıldı.
Bu arada ciğerleri yerinde saxo ilede denedik. Saxo devrinde basıldığında 150 160lara kadar arabalar yanyana. 150 160 sonrası saxo önde olmaya başlıyor ve hız arttıkça fark netleşiyor/artıyor. Video konusunda üzgünüm. Saxo'nun arkadaşları çekmişlerdi zamanında ama çekildiği ile kalmıştı.
15052010019.mp4 by EREN34 - Car Videos on StreetFire
Clio rsi ile ilgili önerilerden çıkmış konu karşılaştırmalar bölümüne taşınacak hale gelmiş gerek yok ne birbirinizi kırın ne de sinirlerinizi bozup üzülün anlamsız işler bunlar 3 günlük dünya.Ben yinede tekrarlıyorum görüşümü olay sadece yürümesi değilse eğer eli ayağı düzgün bi 206gti seni "fiyat - performans" konusunda öne taşıyacaktır ama bu demek değildir ki sen aracına araya koyacağın farkı harcayıp daha hızlı ve keyifli bir rsi yaratamayasın.Tamamen tercih ama rsi a yapacağın yatırım hep cebinden çıkacak ve satarken faydası olmayacak yarın bir gün sana şayet olaya ticari yönden de bakmak istersek.Aslında senin tam olarak ne istediğinle alakalı konu?Ben satmam uğraşırsam uzunca binerim mi diyorsun yoksa belli olmaz her an elden çıkarıp değiştirmek isteyebilirim mi?
beyazı böyle çok güzel ya. emektar redline canavarı
http://img3.imageshack.us/img3/9067/pic00004u.jpg
Bende varım burda cocukca konusulmus bazı yerlerde arkadaşlar bende bır rsi sahibiyim ve mek harcayarak topladım arabamı stok sayılır ama sunu soyleyebılırım rsi la ugrasması modıfıye etmesı zor zannaat gerçekten bende akıl karı olmayan işlerle uğraştım zamanında benımde sana söyleyebılecegım rsi bana göre 206 gti kadar iyi bir araba motoru çok saglam yag su olmasın banamısın demez eren bu konuda çok bilgili bir arkadaşaımız banada zamanında çok yardımcı oldu çok tş ederim onada (:
herkesin zevki farklıdır rsi güzeldir hoşdur sahibine eyw, ama birazda mantığa davet ediyorum:)