Konu direksiyon tecrübesi mi ? Sizin direksiyonunuza laf edin oldu mu ? Benim yaşım kadar direksiyon tecrübeniz olması bazı şeyleri değiştirmiyor...Anladınız mesajı..Yeterince yalaka var konuda, bunu sizin görmeniz mümkün değil.
Printable View
bence tartışmalık birşey yok,arkada önde araba olursa yapıcak hiç birşey yok ama ben tecrübeme dayanarak bir keresinde bende yolda giderken sol şeritten kedi fırladı hızım 130km civarı kedinin kaçtığı istikametin tersine kırdım arabayı kurtardım belki basit saçma gelebilir ama gerçekten işe yaradı,ayrıca daha önce çarptığımda veterinere götürdüm ve karşınıza çıkan hayvana hiç bir şekilde ne korna çalın nede selektör yapın dikkatini dağıtmayın dedi buda ilginç bir yaklaşımdı
hayvanlar genelde sizin manevra yaptığınız yöne doğru yöneliyorlar.. en azından 2 defa başımdan bu şekilde geçti.. ikisinde de vurdum ama hızım az olduğu için sanırım hayvanlara pek zarar gelmedi ..
bi haber okumuştum 2 sene olmadı. bi araba işlek cadde gibi bi yerde giderken önüne yaya atlıyor sonra çarpmamak için direksiyonu kırınca otobüs durağı gibi bir yer insanların içine dalıyodu o geldi aklıma. geçmiş olsun.
Kimse bilerek ve istiyerek bir hayvana vurmak istemez
Ama hersey bi anda oluyor karari sadece o an hiza ve yolun durumuna gore insan kendisi refleks olarak karar veriyor
Benimde basimdan gecti kurtarabilecegimi gordugum icin refleks ile sol sag yapip kurtardim
Kurtaramayabilecegini anliyacagimiz zaman vurmaktan baska caremiz yok
Kaderde ne varsa olacaktir
sakin kullanip hic boyle olaylara karismamak lazim :-) t
bak kardeşim daha sitedeki insanları tanımadan millete yalaka diyorsun, buradaki adamların hepsi seni suya götürür susuz getirir laflarına dikkat et, saygılı davran insanlar. hızın ne oldugunun hiç bir önemi yok aniden gelişen bir olayda hiçbir *** yiyemezsin. ben 50 km ile giderken sağ şeridimde giden motorlu dallanmanın yaya geçidinden geçecem diye sagına soluna bakmadan zart diye önüme dönmesiyle adamı ön camıma aldım. aramda 3 mt bile yoktu. hiç frene bile basamadan adama çarpıp 9 mt.de duran bir araçla bu kazayı yaptım. sen neyin tribindesin yok yaşadım ettim. o adamın yüzünden ben dünya kadar bela ile ugraştım adam 15 gün yogun bakımda kaldı. çok süratliydim, yok manevra yaparak kurtarırdım mı diyeceksin. adı üstünde kaza bu aniden karşına çıkar telafisi olmaz. bilerek gidip parçarsanda zaten kaza olmaz. adam burada başına gelen bir olayı deneyim olarak yazmış sen hadsiz şekilde atarlanıyorsun. efendi ol, haddini bil !
Sen kimsin ki benim kardeşim oluyorsun terbiyeni sen takın önce ! Had öğretecek sen mi kaldın..Kaç sene takip ettim yorumlar attım öğrendim,bildiğimi anlattım bu sitede zamanla bıraktım, gördüğün iki günlük üyeliğe göre yorumlama ! Daha konuyu anlamamışsın burda artistlik yapıyorsun ben ne demişim önce onu kavra.Benim için konu kapanmıştır bu tip insanlar yüzünden..Birbirinizi pohpohlayıp durun,tarzınız bu.
frene basınca araç kontrolden çıkıyor aynı anda manevra yapmaya kalkılırsa ya fren ya manevra yapmalı bence
senin mesajını falan anlamıyoruz cunku yalakayız biz
sen bu konuyu açanın anlatmak istediğini benim veya birçok yazan kişinin anlatmak istediğini kavrayabilmiş değilsin
burda kimse hayvanları ezin oldurun demiyor
konunun anafikri belli kendi canınızı eşinizin çocuğunuzun canını veya çevrenizdeki kişilerin canını tehlikeye atmayın diyor
varsa yapılacak birşey zaten gerekenı herkes yapar veya yapmaz burda da yaptım veya yapmadım diyede yazabilir sen yap veya yapma
ayrıca direksiyon tecrübesi soğukkanlı olabilmek asıl bu durumlarda birşeyleri değiştiriyor
insanları konuyu anlayamışşsın diyip saygısızlık yapıcağına once bizim ne demeye çalıştığımızı anlamaya çalış
lan bana bak gece gece sinirlendirme adamı kes sesini. adammısın madamısın belli değil nerenle konuşacağını ögren. fındık kadar beyninle millete akıl dagıtmaya kalkma konuyu anlamamışız. bir sen anladın forumun kalanı salak anlamadı değilmi. sen bundan sonrada sadece oku yorum yazıpta benim tepemin tasını attırma!
konu karıştı hayırlı olsun :) peki köpeğe çarpma durumunda hava yastıklarının durumu nedir sensörlere denk geldiği durumlar oluyor mu acaba ? perte kaymayalım sonra ?
bu siteyi beğenmeyenler neden bu sitede ?
Kuşadası Adnan Menderes Havalimanı arası gidip gelmekle geçiyor yazlarım. Bilenler bilir Ahmetbeyli'ye gelmeden önce virajlarda çok fazla domuz sürüsü geziyor. Beyaz bir Linea'nın çarptıktan sonra ki görüntüsünü gördüm içler acısıydı aracın hali.
Konuya gelince kimse vurun üstüne sürün gerekirse ama öldürmeden bırakmayın dememiş. Böyle bi hava yaratmaya çalışmasın kimse. Mal geri gelirde ya kurtarırım diye düşünüp sonucu daha kötü olacabilecek bi kaza yaşasak ? Sadece uyarı yapmak istemiş konuyu açan abi. Büyütmeye gerek yok.
160 değilde, 120 bile olsa, aniden karşıma çıkan kediden köpekten kaçacak kadar direksiyon hakimiyetim olduğunu sanmıyorum. Kurtarsam bile toplayamam heralde. Belki ESP filan olursa...Çok ani bir tepki çünkü, haddiden fazla kırabiliriz bir çoğumuz direksiyonu.
Arada da düşünürüm giderken olsa ne yaparım diye, o an verilecek bir tepki. Daha öncede söylenmiş zaten, refleks ne yöne götürürse artık.
Bunun türevi birşey oldu, yoldaki kedi değildi, öndeki Tır'dan hava körüğü düştü arkadaşımın önüne, 4 kişiler arabada, Düzce civarı TEM. Hız yaklaşık 90-100 civarı. En sağ şeritten yuvarlanarak bir anda önüne düşmüş. Kaçmamış, son anda fren yapmış direksiyona sıkıca tutunup, neticede altına aldı körüğü. Airbag vs patladı, karter dağıldı vs. Ama sağ salim çıktılar çok şükür. Kaçmaya çalışsa ne olurdu.. Yaşanmadan bilinmez heralde o da..
benım temde onume kamyon demırı fırladı 20cm x 2 metre gidi bi demır dusunun sagından solundan kacmaya calısanları hiç anlatmıyım tvde gormusunuzdur belkı
benım arkadaslarda panik yaptı ama direk bastım ustunden gectım karter korumaya zarar verdı o kadar yoluma devam ettim
Sizin vicdan azabınız ile benimki sanırım farklı işliyor. Tuhaf tabi ama göreceli şeyler bunlar.