Bence önemli olan (kendi adıma konuşuyorum) yolun hıza müsait olup olmadığı değil ha hesaplar böyle yapılıyor olabilir ama ben aracın ani manevralarda veya kaza durumunda hangi hızlarda ne şekilde hasar göreceğidir
örneğin 80 100 km civarı giderken önünüze aniden birşey fırladı frenleme ile duramasak bile direksiyon manevrası yapabiliriz rahatça en azından o önümüze çıkan şeye vursak bile mesala araç çıktı tali yoldan en az hasarla kurtarırız
ama yol müsait diye 180 km hızla gidilirken lastik patlaması önümüze birşey fırlaması durumunda hiç bir şans yok
bence bunlar göz önünde bulundurulmalı tamam otoyollar araç trafiği hariç herşeye kapalı ama ülkemizde arızalı aracın arkasına işaret niyetine kaya koyup işi bitincede onu kaldırmadan giden insanlar var
aslında aynı şeylerden bahsediyoruz ama ben sadece çevre ve yol faktörleri değil insan faktörüne göre hesaplanmasını isterdim ben 80 km hızla giderken aracımla 4 takla attım 100 metre tavan üstünde sürüklendim o esnada birkaç kezde duvarlara vurmuş arac dönerken üstümü başımı çırparak çıktım araçtan aynı kazayı biraz daha hızlı yapsam etkisi daha büyük olurdu