ulan herseyi anladımda bu 106 vtecler ne olacak 1 2 sene sonra hepsi 15 yaşı geçmiş olacaklar hurdaya mı gidecek araclar ?
Printable View
ulan herseyi anladımda bu 106 vtecler ne olacak 1 2 sene sonra hepsi 15 yaşı geçmiş olacaklar hurdaya mı gidecek araclar ?
sadece ilk mesajı okudum yalan olmasın. Road Runner'ı elimden alabilecek bi gücü varsa gelsin bekliyorum. :Deli:
Tam anlamıyla saçmalık benim gözümde benim arabam bir çok arabadan daha güvenli daha konforlu.Madem bu araçlar trafikte terör saçıyor bu Tüv' ne iş yapıyor ? Bu Araçlar Tüv'den Nasıl Geçmeyi Beceriyor Denetimde Eksiklikmi Var ?
http://www.techturkey.com/forum/sohb...stermelik.html
http://www.techturkey.com/forum/sohb...ali-gecis.html
yeterli cevap olur sanırım
Eski arabalara dokunacağına, sıfır model Era'lara magiruslara otobüslere binen ayaklı katilleri durdursunlar !!!! İş eskilikte değil zihniyette, tekerlekli katil gibi sinyal vermekten bi haber insancıklar var trafikte !!!!!!!!
saçma 96 model bmw mercedes suan satılan bir çok 0 araçtan daha güvenli ve sağlam
2001 model şahin daha mi güvenli bir çok 90 model araçtan
İçişleri bakanlığında çalışan bir tanıdıktan aldığım duyuma göre kasko değeri karşılığında, alınan sıfır aracın ötv veya kdv sinden düşürülmesi gündemde diyor henüz net değil ama.
20 yasındaki aracı kaskolatamıyorsun ki hangi deger ?
Noterden satış yaparken çıkan bir değer var ya o işte.
Kasko Değer Listesi | Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği
1999 dan eskiler yok iste, onu diyorum neye gore belirleyecekler fiyatı ?
nasıl noterde fiyat yazarken yüzde bilmem kaçı düşüyorlar aynı hesap var onun bir tablosu uzun zamandır al sat yapmadığımdan unuttum mesela benim şahin 96 model 99 şahin yazıyor 8000 lira atıyorum yüzde 10 eksiği desem değeri 7200 lira bu tarz bişey sigortacı arkadaşlar daha iyi bilir.
23 senedir aynı arabaya biniyoruz ailecek Allah ömür verdiği sürede bineceğiz... Bu dvlt ne *** yerse yesin yine bineceğiz...
vtec fiyatları düşer typer ve s2000 fiyatları yerlerde sürünür bu iş olursa :)
Aynen öyle...
Baskıcı olmak bunların südünde var heralde. Bunlar tatlı dil nedir, anlayışlı olmak, saygı duymak yada empati nedir bilmezler... Anca yasaklarlar. En ufak protestodada biber gazını basarlar. Halk onlar için kukladır, yada evcil hayvan... ..kime kadar yolları var...
Koyunun olmadıgı yerde keçiye Abdurrahman Celebi derler, sıfır fiyatlarının cosmasindan kaynaklanıyor hersey. Sıfırı 40 binden 60 bine çıkıyor, herkes zincirleme yükseltiyor fiyatını :)
Tam 93-94 model bir arac alma arefesindeyim cok tereddüte düştüm. En kotu senaryo nedir sizce beyler? Sonuçta kayıtlı 16 milyon aracın yarısı 94 model veya daha eski.
Zor bu iş.O kadar amerikan araçları,mercedesler,vosvoslar hurdaya çıkamaz bi anda.
Yok yani.Bir kez e39'a niyetlendim ya kesin çıkar bu karar onuda aldırmazlar.Adamı sinir ederler.Bayiden sıfır bmw alacak paramız vardı da biz zevkimizden mi 1998 model bakıyoruz.
Kanun dediğin adil olmalı; insanların dişinden tırnağından arttırıp kenara koyduğu birikimler zaten o yaşlardaki araçlara yetiyor, daha iyisi ÖTV üzerinden KDV hesaplayan bir sistemle almaya yeltendiğin otomobil zaten diğer ülkelerdeki 2 araç fiyatına tekabül ediyor.Kendi ülkene göre adil değilsin diğer ülkelere göre hiç adil değilsin, zor bir yasa gibi gözüküyor ama evvelden zor dediğimiz her şey bugün kanun oldu bu memlekette.
neyin kanunundan neyin adaletinden bahsediyorsunuz =)
EE şimdi benim 72 w115 ne olacak çöpmü yani?
15 yaş çok erken örneğin 98 passatları ele alalım abs çart curt var o zaman 2011 lada ya binelim o daha beter
doktor görmeden sağlık raporu verip gerizekalıya soru sorar gibi ehliyet sınavı yapılırsa olacağı bu saçma sapan kazalar kazayı araba değil söför yapar
bunların yasasına da yasamasına da koyup koyup çıkartmalı lan zaten zor nefes alıyoruz memlekette kredi borcu ödemekten anam ağladı 96 model arabaya adamlar şimdi tutup elimden mi alacaklar bu kadarda olmaz ya
8 milyon arac sozkonusu, surec nasil isleyecek gercekten merak ediyorum. Benim aklıma 3 senaryo geliyor,
-50/100/200 liralik vergileri 4 haneye çıkartacaklar (kesin gözüyle bakıyorum)
-Eskiden yaptıkları gibi hurda yasası çıkacak (muhtemelen boyle bir hamle olur)
-Direk trafikten men edecekler(Bu cok gerçekdisi)
Benim almayı düşündüğüm arac cok bir kayıp oluşturmaz, en son trafikten çeker kampüste kullanırım da; e30'lar e36'lar W124'ler vs. asiri bir deger kaybı olur. Yer yerinden oynar, bütün araclar cok ucuzlar ama kimse binemez, Allah hayretsin bu isi. Belirsizlik olunca da ne yapacagını bilemiyor insan.
ortada sadece bir demeç var yani başbakanın bir platformda ettiği bir laf.. Ben kimsenin gelipde ver arabanın anahtarını bu arabaya devlet adına el koyduk hadi şimdi git yoluna diyiceğini düşünmüyorum bu insanlık dışı devlet dışı bir davranış olur bildiğin taş devri kanunu olur..
büyük ihtimal insanları cezbedicekler vergi indirimleri hurda teşviki eski aracını getir yeniyi ötv kdv indirimli götür tarzı şeylerle piyasadaki eski araçları hurdaya ayırıcaklar yani insanlar isteyerek gönlüyle vericekler..
burdada aracı değerli olan insanlar ortaya çıkıcak çünkü değil onlara hurda indirimi ötv indirimi ne olursa olsun araçlarını vermezler onlar.. ben vergilerdede ciddi bir yükseliş yapılıcağını düşünmüyorum bu hükümet buraya böyle büyük hatalar yaparak gelmedi çünkü başbakanın yanında onlarca danışmanı var hesap kitap yapıyorlar anadoluda köylerde ufak şehirlerde kasabalarda maddi durumu imkanı olmayan ve elindeki araçlar kendilerine yeten şükür eden insanlar var bu insanların kazandıkları para belli kendi karınlarını zor doyuruyorlar istediğin kadar zam yap verigiye alamıycağın bir verginin devlete faydası olmaz bu bir gerçek...
zararı kaybı olur tam aksine sen 5 bin tl lik araçdan 1-2 bin tl vergi iste bakalım bir günde mtv den gelen vergilerinde ne kadar düşüş olucak kimse veremez vermez değil veremez öyle vergisiz kuralsız sürerler.. bence bunların hepsinin hesap kitabını yapıyorlar piyasadan kaldırabilicekleri kadar çok aracı hurda teşviki ötv kdv indirimi gibi yöntemlerle temizliycekler kalanlarda kalıcak zaman içinde eriyip gidicek şahsi fikrim..
İnsallah dediğiniz gibi olur.
hurda indirimi çıkarsa ve büyük ihtimal bu seferkinde afda getiricekler hurdaya çıkıcak araçların geçmişe dönük ne kadar trafik mtv falan borcu varsa silicekler bu teşviki dahada arttırıcak bence..
şahsi fikrim bu işden en karlıda galeriler ve araba bayileri çıkar piyasada ne kadar hurda haşat varsa sahiplerinden satın alır toplarlar..
kaldirsinlar o zaman 0 araclardaki vergigiyi alalim bizde amk gazetesi:Deli:
peki ben 95 c200 elegance mercedes peşindeyim aldım mesela bu arabanın kasko değeri 18.000 desem ötv mtv den o kadar düşecekmi acaba ?
Bu okuduklarım eğer yasalaşırsa, gördüğüm en saçma yasalar sıralamasında liste başı olabilir...
İnsanların tek düzen koyun gibi yaşamasını istiyorlar sanırım... İnanılır gibi değil...!
Eşim eski arabaları sevmez, ona söylediğim bir sözü hükümetede söylemek istiyorum...
" Eski araba yolda bırakmaz, bakımsız araba yolda bırakır..."
Tam tersi eski araba genel anlamda giderler sınıfında yeni arabaya oranla devletin cebini daha çok doldurur.. daha fazla yakıt tüketir buda devletin cebine daha fazla vergi demekdir.. daha fazla değişen parçası vardır daha sık sanayiye gider ve yan sektörleri besler usta servis parçaçılar v.b.. tabi bunların vergisi stopajlarındada payı olur..
Yeni araçların artık zaten çoğunun 5 yıl garantisi var ek para verilirse uzatılıyorda zaten ilk sene bir yağ su değişiyor 50-60 bin km ye kadar ciddi bir masrafı olmuyor ve garantiden dolayı insanlar garantisi bozulmasındiye resmi servis dışında hiç bir yere götürmüyorlar..
kısaca eski aracın vergisi düşük olabilir ama gider listesi daha kalabalık ve masraflıdır yeni araca göre haliyle devlete daha çok para kazandırır..
peki,ya ben maddi durumum gereği eski araca biniyorsam yada hani sözde sıfır araç almama yardımcı olacakmışya bu aldığım yeni araç benim tempramdan ne kadar güvenli neye göre ve kime göre...