Tamamen katiliyorum havale yapilcak satis sozlesmesi gorulmeden para alinmayacak mis gibi olur bu
Printable View
Çok geçmiş olsun ama hukuki olarak bir hakkınız olabilecek mi acaba sonucunda noter huzurunda bir sözleşme imzalanmış umarım sizin için olumlu bir sonuç çıkar...
çok kötü olmuş ya geçmiş olsun tekrardan:(
Aaaah ah. Neden her türlü 3 kağıt bizde.
Geçmiş olsun inş. tez zamanda paranıza malınıza kavuşursunuz.
Alan kisiye de yazik. Umarim iki mağdur tarafinda isi cozulebilir.
şu an satış alan şahsın ismi Dursun DEMİR ve Yenibosna Kuyumcukent semtinden trafik sigortası
yapılmış başka elle tutulur gözle görülür bi bilgi yok elimizde bundan sonrası savcılığa kaldı :(
çok geçmiş olsun umarım biran önce bulunur.
İhtimaller;
ya aracı başkasına okutup toz olmuşlardır ya da plakayı değiştirip sanayide biyerde aracı parçalamaya başlamışlardır.
şimdi diyelim yakalandılar yada şikayet edildi. sonuç ve gidişat nasıl olacak.
Sonuçta noterde imzalanmış bir satış sözleşmesi var. orada parayı teslim aldığın hem soruluyor hem de yazılı. şimdi çıkıp karşı taraf, hayır efendim ben parayı teslim ettim derse, almadığınız nasıl ispatlanacak. ancak yakalanan şahıslar sabıkalıdır, dolandırıcıdır falan, o durumda savcılık belki inisiyatifli davranabilir.
önceden banka havalesi falan farklı çıkmaz durumlar ortaya çıkarabiliyor. mesela havaleyi yaparsın satıcı arabayı vermez, oyalar, farklı bir araç getirir vermek ister vs.vs.vs. böyle düşünülürse daha fazla prosedürler gerekecektir...
benim kesin çözüm önerim anlaşılan parayı alıcı notere teslim edilir, noter de satış sonrası satıcıya teslim eder.
yeri geliyor bir araç 1 ay satılamıyor... Bunlar bir iki saat içerisinde
değerinin altında vermeleri gerekir ki satışı yapsın. 2. Alıcı acaba
hiç mi şüphelenmez bu arabanın piyasası şu bu ibneler neden ucuza
satıyor ? Ayrıca gün içinde neden 2.satışı yapılıyor diye hiç mi düşünmez ?
Aracın şuan ki plakası 34 jandarma Manisa 87 ellidokuz
İsimleri editleyin Google da çıkmasın
Çok üzücü bi durum allah yardımcınız olsun. Aracın yeniden satış görmesi ve sigorta yapılması en azından parçalanmamış olduğunu gösterebilir. inşallah parçalanmamıştır.
Dursun demir adlı şahısta mağdur çalıntı bir araba almış olduğunun farkında olmayabilir gibi geliyor bana... Aracın sahibini atlatan insanlar ne yalanlar ne fırıldaklar onuda kandırmışlardır...
bence 2.satışta aracı alan kişi dolandırıcıların arkadaşı olabilir.
şu an yaptığımız kanunen suç olabilir, cünkü arba ücüncü kisinin elinde, ve tezgahtan haberi olmayabilir.
twitterdan destek icin:
https://twitter.com/rezilkisi/status/337838869607223296