Kardes bende seni ariyodum
Ksr bakma ole tahmin ettik ve anlik boslugumuza geldi soledm
Zaten snradan editledm ksr bakma tekrar
Printable View
o değilde o kadar organizasyon oluyor bi tane lcd televizyon koyun arkadaş o tv ler ne öyle çağ dışı :D
kaza yapan araca tekrar geçmiş olsun..
kaza yapanlara geçmiş olsun, tabi zemin ıslak pistte kolay değil oluyor böyle şeyler. Kasko hasar karşılamıyor sanırım ?
sormak istediğim birşey var. bugün arkadaşlarla konuşurken aklımıza geldi.istanbulparkta f1 seyrederken pistin heryerinde bulunan kameralar sayesinde bir aracın attığı turu izleme imkanımız var.yarışan yarışmacılarda belli bir ücret ödese ve attıkları turları dvd şeklinde alma imkanları olabilirmi? yoksa bunun için ciddi bir reji ekibi ve altyapıyamı ihtiyaç var?
illaki alt yapı ve ekip gerekli ancak bu böyle bir şey masraflı olur demek değil elbette.Keza masraflı olsa bile bahsettiğiniz gibi pist için para ödeniyor ve karşılığında bu tarz bi hediye ya da ne bileyim bi uygulama olabilir.Bu işte daha uzman olanlar elbette yazarlar ancak bende böyle bir uygulama olmamasının eksiklik olduğunu düşünüyorum.
Kaza yapan hasar gören kişilere geçmiş olsun..
Ben de bir şey farkettim, pistte uzun düzlüklerden sonra viraja gelmeden önce tabelalar neden yok? Kaç metre kaldığını gösteren? 200-150-100-50 diye?
görmedim ama talihsizlik yaşayanlara büyük geçmiş olsun diyorum öncelikle. Geç gitmeme rağmen fazlasıyla keyif aldığım bir hafta sonu oldu benim için. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürler...
Öncelikle kaza yapan tüm arkadaşlara geçmiş olsun demek istiyorum....
Günlerdir insanlar polis tarafından zulüm görüyor, dövülüyor, hatta şu an alenen cinayetlerin işlendiği söyleniyor. Ben de dün ve önceki gün kızılay ve tunalıdaki eylemlere katıldım, bol bol bibergazı ve su yedim. Dün Corvettei servise bıraktım yarış balataları almıştım çünkü, arabayı bıraktıktan sonra kızılaydaki eyleme gittim. Eylem çıkışı dönüp arabayı aldım. Gece 5e kadar uyumadım, çünkü ülkede bir devrim gerçekleşiyor ve hem hüzünlü hem de mutluyum... İstanbula gelsem mi gelmesem mi diye çok düşündüm... Gelmeyip kızılaya gidebilirdim ama bayrağımı alıp gelmeye karar verdim sonunda, kızılaya yarın gideceğim.
Bugün toplamda 3 tane düzgün tur atabildim, çünkü dün taktığımız balatalara konulacak hidroliğin ne olacağını araştırmamıştım. Yanlış koyulan hidrolik sıkıntı yarattı. 1 tur attıktan sonra hidrolik hemen kaynamaya başlıyor ve bunu ilk farkettiğimde frenler hiç tutmadığı için az kalsın bariyerlere patlıyordum. Daha sonraları da 1 tur atıp 3-4 tur soğutma turu atmak zorunda kaldım. Attığım turlarda da tahmin edersiniz ki frenlere bir türlü güvenemedim, ne zaman tutup ne zaman tutmayacağını bilemediğim için. Bununla birlikte Ankaradaki eylemlerle uğraşmaktan nos tüpümün dolu olup olmadığını kontrol etmeyi de unutmuşum ve boş tüple gelmişim istanbula. Nos da basamadım, bazı yerlerde gereksiz yere metanol basıp arabanın performansını düşürdüm.
Tüm bunlarla birlikte tabi ki Z06yla ilk defa piste çıktığım için arabanın tepkilerini ve piste uyumunu, viraj hızlarını, fren noktalarını vb anlamam, pratik etmem gerekiyordu, doğru düzgün 3 tur gazlayabilince bunlar da pek mümkün olmadı, bir dahaki sefere artık. KEndimce çok kötü döndüm, pratik yapmış oldum. Ayrıca en iyi turumda da önüme bir MAserati çıktı, onu geçmek için viraj çizgimi bozup zaman kaybettim...
2:20:190 yapmışım ve resmi olarak günün en iyi 3., genelde en iyi 4. süresiymiş. BEnce şimdilik yeter, çok daha aşağılara indiririz inşallah... ŞİMDİ DİRENİŞE DEVAM!!!
Pist Yagmur olmasina rağmen bence eğlenceli ve güzeldi.
350z ler bildigin japon mafyasi gibiydi bi ara hepsi peş peşe yanlayarak girdi düzlüge cok güzel görüntüler geldi.
Porsche düzlükte durdu burnout falan yaptı sanıyorum ki Buğra abi onuda kara listeye aldi.
Mehmet abinin sarı ep3 ü tam bi cup arasi gibiydi :)
Gökhan abim (urfa) her zaman ki gibi efsane :D
Bora abimi zorla pistte çıkarttik dayi ile bizi kırmadı gitti aracı aldı geldi 1bar 0 avans la nasil iyi gittiğini iyi gördük.Maşallah
Emeği geçen herkesin eline sağlık
ps: canberki izleyemedim ya video ceken varsa paylaşirsa sevinirim :D
Kırmızı ve gri evo çok iyi koşuyorlardı helal olsun
350z lerden biri patladi o hareketlerin sonunda, porsche sahibi ne amacla o taskinligi yapti onu da anlamak mumkun degil... Pistteki arkadasimin onunde yanladi 2 350z videolarini koysam arkadan gelenleri nasil tehlikeye attiklarini gorursunuz... Bu tarz hareketlerle guzelim etkinlige golge dusurmeyelim lutfen...
Bende var kaza videolari denk geldi cekerken aksam koyacagim
Oncelikle insanlar sokaklarda direnirken orada olmak vicdan azabi yaratti bana gercekten. Fakat aksam eylemlere katilarak kendimi affettirecegim.
Bunlar bir kenara, muhtesem bir gundu. Istanbul Park'i yagmurdada tecrube ettim. Intihar saldirisi gibiydi, moulded lastiklerle yagmura ciktim :)
Gunes acinca olay ayri boyuta gecti tabi, 2 senelik arka standart balatalarimin hakkin rahmetine kavusmasi bile durduramadi.
45 araba yorumum; Tek hata bos turdan sonra herkesin arka arkaya cikisiydi. Onun disinda bence mukemmeldi. Daha aslinda pist kulturu olusmadigi icin aynasini kicini basini kollamayan arkadaslar vardi benide zor durumda biraktilar fakat adrenalin doruktaydi. Ben boyle devam etmesini isteyenlerdenim. Bazi yerlerde biraz agresif gecisler yaptim fakat sunu unutmamak lazim, bu tarz hareketlere maruz kalmak istemiyorsaniz eger.. Arkanizdan bariz sizden hizli gelip sizi yakalayan kisiye; cizginizin disina cikarak yol verin hic bir sikintiniz kalmaz. Lakin eger arkadakini yavaslatip onun cizgisinde durursaniz o kisi de buldugu noktada atak yapar.
Bazi arkadaslar beni gordugu an yol vermeye basladi en ufacik sikinti yasamadim ikinci seansin part 2 sinde. Part1 de herkes zorladi . Duzlukte gecin diyorsunuz da seanstaki araclarin yarisindan fazlasini ben duzlukte gecemiyorum, benim en hizli oldugum yer virajlar, her duzlukte uzayip, her virajda beni yavaslatmasi mantikli gelmiyor. Tekrar edeyim 45 araba feci zevkliydi. Bir an kendimi Touring Car Challange da hissettim :D
Sikayetler kismi;
Bunu kotu birsey olarak algilamayin, bu elestiri kivaminda bir yazi. Dedigim gibi arkasindan hizli geldigimiz arkadaslar virajlarda beni kastirdi, birakmadilar.. Ama eger onlari gecerken yaptiklarim onlari rahatsiz etmediyse, onlar da bu kapismadan zevk aldiysa sikayet etmiyorum :)
Megane Rs- Hangisi oldugunu bilmiyorum, videolardan bakacagim. 3 viraj 3 kere ustume kirdi bir sekilde, ortalik kalabalik oldugundan arkadas aynasini pek kontrol etmedi sanirim.
Yigit (Sanirim)- Sari Megane Rs Trophy galiba. Oncelikle cizgin superdi, 8. virajda sogutmadaydim onumden gectin ve cok keyifle izledim. Videoda da var, adam burayi cozmus diyoruz :)
Fakat ayni zamanda onumde 5 araba varken ve atak yapiyorken solumdan oyle geldin ki asiri dikkatim olmasa yada o ustume gelen Megane lardan biri olsam kesin cakismistik. Orada gorup biraktim ve gittin ama istedigim gitmemen beraber turlamamizdi fakat bir daha karsilasamadik, bunun icin de uzuldum, cizginden birseyler ogrenebilirdim ; )
Kimse yazdiklarima kirilmasin lutfen, iyi niyetle yaziyorum bunlari. Videoyu yayinlayinca da goreceksiniz zaten kufur yok birsey yok, genelde gulusmeler var.
Birde Mehzent e serzenisim var, Mehmet birak ta gidelim yaaa hahaha :D
Edit: Kazalar..
Oncelikle butun arkadaslara gecmis olsun. Fakat baktigimda kazalar olmamasi gereken noktalarda gerceklesti ve bu da gereksiz hareketlerden dogdunu dusundurdu bana.
Dun icin hem guzel hem uzucu birgundu ayni seansi paylastigim arkadaslara sari corvette corsa gsi bmw ye ve 350z ye cok gecmis olsun yagmurunda azizligine geldik bende araci fazla yormak istemedim en nihayetinde hep birlikte bu atmosferi yasamak guzeldi emegi gecen ve bize bu sansi veren istanbulpark a bugra abiye tesekkurler
Onurcan pistin zevki insanlar birbirini tanidikca daha cok cikar :) S/F de gecemedin ama sen de araba da virajlara cok iyi giriyorsun tebrik ederim... 40 yerine 30 arac sanki daha iyi olur gibi, pist yonetimi ve organizatorler bunu gozden gecirirler diye umuyorum, bir de sehir disindan gelenler 8 de gelmese? Sabah 5 te ciktik ama yolda pompa rolem arizalandi onunla ugrasirken arkadaslarim gec kaldi ama sagolsun organizasyondaki arkadaslar hemen yardimci olup seanslari kaydirdilar, emin olun cok stresli oluyor sabah oraya yetisme telasi...