User Tag List

Sayfa 30/33 İlkİlk ... 202829303132 ... SonSon
616 sonuçtan 552 ile 570 arası

Konu: 2 Haziranda Nerdeyiz ? Tabiki İstanbul Park !!! haydeeeee

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    emeği geçen herkese tebrikleri, ellerinize sağlık. amacında kaldığı sürece, kurallar uygulandığı sürece sıkıntı çıkmaz inşallah.
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

Hakan Girginer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Dün ben de çok karmaşık duygular içinde gittim İstanbulpark'a.

K grubundaydım.
    Açıkçası, kendi ellerimle yaptığım aracımın en büyük sınavı olacaktı bu.
    İki gün önceden alelacele bir fren soğutma sistemi de yapmıştım, ama test edilmiş bir sistem değildi. (Bana gecenin bir saatine kadar yardım eden Uyumsuz Element, çok sağol, e mi..)

Diğer yandan bu piste ilk defa ayak ve tekerlek bastım.

Velet, benim kapasitemin ve beklentilerimin çok çok üstünde bir performans verdi.

Pist kalabalıktı. Herkes heyecanlı idi, ama benim denk geldiğim tüm arkadaşlar da çok efendi idi. Arkamda, yanımda birini gördüğüm an gaz kestim, yol verdim. Bunun tek istisnası ana düzlük oldu. Orada da, start/finish çizgisinden sonra viraj çizgimi bozmak pahasına da olsa bana yakın olan herkese yol verdim.

Neyse.. İlk turum 3 dakika idi, daha sonra 2:44 yaptım. Bence hiç fena olmadı.

Toplam 6 hızlı turum var. (yaklaşık 4 soğutma turu attım)

Bilanço şu şekilde:

Yarım depo benzin.
    Yaklaşık 8 litre su (water injection)
    Balatalar sağlam (soğutma sistemi işe yaradı yani)
    Lastikler fıstık gibi

En yüksek yağ sıcaklığı - 105C, kırmızı bayraktan sonra sıcak motorla çıkınca 114C
    En yüksek su sıcaklığı - 94C
    Maksimum manifold basıncı - 15 psi
    Maksimum devir - 7842 (kompresyon sırasında - devir kesici 7350'de devreye giriyor)
    Maksimum EGT - 922C, kırmızı bayraktan sonra sıcak motorla çıkınca 1005C (bu biraz yüksek geldi bana)

5. vitesi hiç kullanamadım. Önceleri 2. viraj sonrasında 2 ve 3 arasında gidip geliyordum, 8. virajdan çıkarken 4 yapıyordum, sonra ana düzlükte frenden sonra üçte bırakmaya başladım, çok zaman kazandım. Arka düzlükte tam fren noktasına geldiğimde 4 bitiyordu (7300 devir).

Yağ sıcaklığı 114 olduğunda soğutmaya geçtim, arka düzlüğe çıkmadan 97 seviyesine düşmüştü.

Ancak, çok kel alaka bir sorun yaşadım.

Akşam eve dönerken çok yavaş gitmeye karar verdim. Büyük bir keyifle müzik açtım, elimde çay bardağım (termos ile çay getirdim de), ağzımda sigara, saatte 60 km hızla giderken bir anda gaz pedalı boşaldı. Kenara çektim, bir baktım, kaz kelebeğinin mili kırılmış. 15 yıllık gaz kelebeği, kırılmak için benim Orhanlı gişelerinden geçip üst geçidin ortasına gelmemi beklemiş.

Neyse.. toplamda yarım saatlik işi var. Daha sağlam yaparım, bu sefer 20 yıl gider.

Böyle bir gündü işte.

Haa, unutmadan..
    Ben heyecan yaptım, fotoğraf motoğraf çekmedim. Elinde fotoğraf, video olan varsa, paylaşırsa çok makbule geçer.

Son olarak, ben pistte elimden geleni yaptım, gözüm hep aynalarda arkamdakileri, yanımdakileri kolladım, ama eğer herhangi bir arkadaşın herhangi bir şekilde kaygı duyduğu, hoşlanmadığı, yoluna engel olan bir konumda bulundu isem, özür dilerim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DjHellfireS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oncelikle insanlar sokaklarda direnirken orada olmak vicdan azabi yaratti bana gercekten. Fakat aksam eylemlere katilarak kendimi affettirecegim.

Bunlar bir kenara, muhtesem bir gundu. Istanbul Park'i yagmurdada tecrube ettim. Intihar saldirisi gibiydi, moulded lastiklerle yagmura ciktim

Gunes acinca olay ayri boyuta gecti tabi, 2 senelik arka standart balatalarimin hakkin rahmetine kavusmasi bile durduramadi.

45 araba yorumum; Tek hata bos turdan sonra herkesin arka arkaya cikisiydi. Onun disinda bence mukemmeldi. Daha aslinda pist kulturu olusmadigi icin aynasini kicini basini kollamayan arkadaslar vardi benide zor durumda biraktilar fakat adrenalin doruktaydi. Ben boyle devam etmesini isteyenlerdenim. Bazi yerlerde biraz agresif gecisler yaptim fakat sunu unutmamak lazim, bu tarz hareketlere maruz kalmak istemiyorsaniz eger.. Arkanizdan bariz sizden hizli gelip sizi yakalayan kisiye; cizginizin disina cikarak yol verin hic bir sikintiniz kalmaz. Lakin eger arkadakini yavaslatip onun cizgisinde durursaniz o kisi de buldugu noktada atak yapar.

Bazi arkadaslar beni gordugu an yol vermeye basladi en ufacik sikinti yasamadim ikinci seansin part 2 sinde. Part1 de herkes zorladi . Duzlukte gecin diyorsunuz da seanstaki araclarin yarisindan fazlasini ben duzlukte gecemiyorum, benim en hizli oldugum yer virajlar, her duzlukte uzayip, her virajda beni yavaslatmasi mantikli gelmiyor. Tekrar edeyim 45 araba feci zevkliydi. Bir an kendimi Touring Car Challange da hissettim

Sikayetler kismi;

Bunu kotu birsey olarak algilamayin, bu elestiri kivaminda bir yazi. Dedigim gibi arkasindan hizli geldigimiz arkadaslar virajlarda beni kastirdi, birakmadilar.. Ama eger onlari gecerken yaptiklarim onlari rahatsiz etmediyse, onlar da bu kapismadan zevk aldiysa sikayet etmiyorum

Megane Rs- Hangisi oldugunu bilmiyorum, videolardan bakacagim. 3 viraj 3 kere ustume kirdi bir sekilde, ortalik kalabalik oldugundan arkadas aynasini pek kontrol etmedi sanirim.

Yigit (Sanirim)- Sari Megane Rs Trophy galiba. Oncelikle cizgin superdi, 8. virajda sogutmadaydim onumden gectin ve cok keyifle izledim. Videoda da var, adam burayi cozmus diyoruz
    Fakat ayni zamanda onumde 5 araba varken ve atak yapiyorken solumdan oyle geldin ki asiri dikkatim olmasa yada o ustume gelen Megane lardan biri olsam kesin cakismistik. Orada gorup biraktim ve gittin ama istedigim gitmemen beraber turlamamizdi fakat bir daha karsilasamadik, bunun icin de uzuldum, cizginden birseyler ogrenebilirdim ; )

Kimse yazdiklarima kirilmasin lutfen, iyi niyetle yaziyorum bunlari. Videoyu yayinlayinca da goreceksiniz zaten kufur yok birsey yok, genelde gulusmeler var.

Birde Mehzent e serzenisim var, Mehmet birak ta gidelim yaaa hahaha

Edit: Kazalar..

Oncelikle butun arkadaslara gecmis olsun. Fakat baktigimda kazalar olmamasi gereken noktalarda gerceklesti ve bu da gereksiz hareketlerden dogdunu dusundurdu bana.
    teşekkürler bende ilk defa çıktım istanbulparka pisti çözmeye aracın limitini görmeye çalışıyodum çok kalabalık gurubun içine düşünce aralardan kaçıp sıyrılmak için uğraştım gruptan kopup gidim diye biraz o sıralarda çok yakınlaşmış olabiliriz o anki heyecandan hatırlamıyorum hiç tam ne olduğunu
    INFINITE PERFORMANCE

Cem.B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yiğit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşekkürler bende ilk defa çıktım istanbulparka pisti çözmeye aracın limitini görmeye çalışıyodum çok kalabalık gurubun içine düşünce aralardan kaçıp sıyrılmak için uğraştım gruptan kopup gidim diye biraz o sıralarda çok yakınlaşmış olabiliriz o anki heyecandan hatırlamıyorum hiç tam ne olduğunu
    video varmı yiğit,onurcan beğendiyse izlemek lazım videonu
    Team PAŞAOĞLU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı .CeM. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    video varmı yiğit,onurcan beğendiyse izlemek lazım videonu
    video var 3 tane.sabahki yağmurlu ilk seansın videosunu yüklüyorum şimdi onda pek bişey yokta 2.seansın kırmızı bayraktan öncesi ve sonrası videoları var onlar keyifli olmuş akşam yüklicem
    INFINITE PERFORMANCE

neothenew - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok keyifli bir gündü, A ve D seanslarında çıktım. Motorumun gücü doğrultusunda olabildiğince viraj kasarak zaman yapmaya çalıştım, zira düzlüklerde 150 beygir oldukça yetersiz geldi 200+beygirlik arabalara kıyasla... A seansında babam da yanımdaydı, ilk 3 tur yağış yoktu, video kaydına göre sırasıyla 3:08 - 3:02 - 3:01 - 2:57 dönmüşüm, son iki turumu ise hafıza dolduğu için kaydetmemiş... Babamın keskin virajlar öncesindeki yorumları ile videoyu izlerken çok eğlendik

D sensına tek başıma çıktım, şansımıza güzel yağış vardı seans boyunca, ama beklediğimden az etkiledi ıslak zemin, asfalt gerçekten çok farklıymış, zımpara gibi
    Bu seansta sırasıyla 3:00 - 3:00 - 3:00 - 2:58 - 2:53 - 2:54 ve 2:53 turlar atmışım. Özellikle videoları izleyince farkettim, ilk turlarda bazı virajlara çok yanlış giriyormuşum, son üç tur bir iki viraja düzgün girince sürede ciddi fark olmuş, pistteyken anlamıyor insan farkı

En büyük şansım, her iki seansta da ilk çıkış yapan 3 arabadan biri olmamdı, en azından araba geçmekle uğraşmadım, beni geçmek isteyen hızlı araçlara da olabildiğince yol vermeye çalıştım. Turlarımı istikrarlı atmaya çalışırken genel olarak zamanımı geliştirebilmem de keyif verdi.

Kumho KU 36'lar kuruda zaten iyiydiler, ıslakta ise beklediğimden çok daha iyi performans sağladılar, yine de 19 mayısla birlikte toplamda 60 dakikalık istanbul park turları sonunda sağ ön lastiğin orta kanalları eridi gitti, ön arka rotasyonu şart oldu.

Turlarım bittiğinde izlerken zevk aldığım arabalardan biri kırmızı MX-5 (Godless Commie) oldu, sesi de gidişi de çok güzeldi, sahibinin emeğine sağlık... Bir diğeri de elbette Marutti'ydi, hızlı gitmenin her şey olmadığını, önemli olanın İstanbul Park'ı yaşamak olduğunu oradaki herkese gösterdi, helal olsun sana kardeşim...
    Kaza yapan, ya da sorun yaşayan arkadaşlar oldu, hepsine geçmiş olsun. 40 araba ve rolling start özellikle öğleden sonra seanslarında seyir zevki verdi, ama virajlarda bir o kadar da tehlikeli görünüyordu, neyse ki ciddi bir durum olmadı. Park yönetimi en uygun kararı alacaktır kanaatindeyim...

onurgoyunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Piste cikmis Volvo V40 kimindir? Hangi motorlu? Fotograflar konusunda gördümde

serkan demir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hava yağmurlu olmasına rağmen güzel bir gün yaşadık emeği geçen herkese teşekkürler süper çalışan bir ekip vardı her ne kadar brifinge giremeden piste girmiş olsakta sorun yaşamadık.
    spiker abi ayaküstü verdi brifingimizi
    sorun yaşayan, kaza geçiren arkadaşlara geçmiş olsun.
    yinelenen her seferinde daha iyi olan organizasyonlar yaşarız inşallah.

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugra;resmi sureleri alsak sekerim? Arac-isim olani...

ukku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onurgoyunc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Piste cikmis Volvo V40 kimindir? Hangi motorlu? Fotograflar konusunda gördümde
    Bendim o, t3, 1.6t 150 hp
    if in doubt, flat out.

instagram: utkuuzunoglu

hondablo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle kaza yapan arkadaşlara çok geçmiş olsun ve emeği geçen herkeze çok teşekkürler ederim başta bugra başkana pist çok keyifli bir okadarda araçlar için çok yorucuydu ilk defa girdim istanbulpark a çok keyif aldım 0,6 barda yeterince keyif aldım

ufaktan bir geçiş videomu paylaşıyım dedim stlegal abimle birlikte yan yannn

smoketeg - YouTube

https://www.facebook.com/photo.php?v=10151719513661584
    SMOKE VTEG+BOOST

cumhur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oncelikle insanlar sokaklarda direnirken orada olmak vicdan azabi yaratti bana gercekten. Fakat aksam eylemlere katilarak kendimi affettirecegim.

Bunlar bir kenara, muhtesem bir gundu. Istanbul Park'i yagmurdada tecrube ettim. Intihar saldirisi gibiydi, moulded lastiklerle yagmura ciktim

Gunes acinca olay ayri boyuta gecti tabi, 2 senelik arka standart balatalarimin hakkin rahmetine kavusmasi bile durduramadi.

45 araba yorumum; Tek hata bos turdan sonra herkesin arka arkaya cikisiydi. Onun disinda bence mukemmeldi. Daha aslinda pist kulturu olusmadigi icin aynasini kicini basini kollamayan arkadaslar vardi benide zor durumda biraktilar fakat adrenalin doruktaydi. Ben boyle devam etmesini isteyenlerdenim. Bazi yerlerde biraz agresif gecisler yaptim fakat sunu unutmamak lazim, bu tarz hareketlere maruz kalmak istemiyorsaniz eger.. Arkanizdan bariz sizden hizli gelip sizi yakalayan kisiye; cizginizin disina cikarak yol verin hic bir sikintiniz kalmaz. Lakin eger arkadakini yavaslatip onun cizgisinde durursaniz o kisi de buldugu noktada atak yapar.

Bazi arkadaslar beni gordugu an yol vermeye basladi en ufacik sikinti yasamadim ikinci seansin part 2 sinde. Part1 de herkes zorladi . Duzlukte gecin diyorsunuz da seanstaki araclarin yarisindan fazlasini ben duzlukte gecemiyorum, benim en hizli oldugum yer virajlar, her duzlukte uzayip, her virajda beni yavaslatmasi mantikli gelmiyor. Tekrar edeyim 45 araba feci zevkliydi. Bir an kendimi Touring Car Challange da hissettim

Sikayetler kismi;

Bunu kotu birsey olarak algilamayin, bu elestiri kivaminda bir yazi. Dedigim gibi arkasindan hizli geldigimiz arkadaslar virajlarda beni kastirdi, birakmadilar.. Ama eger onlari gecerken yaptiklarim onlari rahatsiz etmediyse, onlar da bu kapismadan zevk aldiysa sikayet etmiyorum

Megane Rs- Hangisi oldugunu bilmiyorum, videolardan bakacagim. 3 viraj 3 kere ustume kirdi bir sekilde, ortalik kalabalik oldugundan arkadas aynasini pek kontrol etmedi sanirim.

Yigit (Sanirim)- Sari Megane Rs Trophy galiba. Oncelikle cizgin superdi, 8. virajda sogutmadaydim onumden gectin ve cok keyifle izledim. Videoda da var, adam burayi cozmus diyoruz
    Fakat ayni zamanda onumde 5 araba varken ve atak yapiyorken solumdan oyle geldin ki asiri dikkatim olmasa yada o ustume gelen Megane lardan biri olsam kesin cakismistik. Orada gorup biraktim ve gittin ama istedigim gitmemen beraber turlamamizdi fakat bir daha karsilasamadik, bunun icin de uzuldum, cizginden birseyler ogrenebilirdim ; )

Kimse yazdiklarima kirilmasin lutfen, iyi niyetle yaziyorum bunlari. Videoyu yayinlayinca da goreceksiniz zaten kufur yok birsey yok, genelde gulusmeler var.

Birde Mehzent e serzenisim var, Mehmet birak ta gidelim yaaa hahaha

Edit: Kazalar..

Oncelikle butun arkadaslara gecmis olsun. Fakat baktigimda kazalar olmamasi gereken noktalarda gerceklesti ve bu da gereksiz hareketlerden dogdunu dusundurdu bana.

Arka arkaya pistteyken aynı gitmek çok keyifliydi. Yağmurda bu pistin bukdar tutunacağını tahmin etmedim ama inanılmazdı. Daha sonrasında senin yanında oturup bilgilerimizi ve senin agresif pilotajın birleşince çok iyi süreler çıkarmışızdır ve uzun zamandır hiç bukdar güldüğümü hatırlamıyorum))

üzerimize kıran megane rs siyah mat olandı , ygt megane 8ci viraj çizgini keyifle izledik , sc miata sesi ve kontrollü pilotajı süperdi.

kaza yapan arkadşlara geçmiş olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cumhur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arka arkaya pistteyken aynı gitmek çok keyifliydi. Yağmurda bu pistin bukdar tutunacağını tahmin etmedim ama inanılmazdı. Daha sonrasında senin yanında oturup bilgilerimizi ve senin agresif pilotajın birleşince çok iyi süreler çıkarmışızdır ve uzun zamandır hiç bukdar güldüğümü hatırlamıyorum))

üzerimize kıran megane rs siyah mat olandı , ygt megane 8ci viraj çizgini keyifle izledik , sc miata sesi ve kontrollü pilotajı süperdi.

kaza yapan arkadşlara geçmiş olsun.

Yagmur super deneyim oldu gercekten ama tahmin ettigin uzere ben baya korktum hahaha : D Tren gibi gidisimiz muhtesemdi, biliyorsun gran turismo dada ayni yerde ciktigimizdan sen cikarsan bende gelirdim haha

Beraber ciktigimiz inanilmazdi, ne gulduk ya : ) YGT nin 8.viraj cizgisi gercekten cok iyiydi arkasi 10derece disarda ayak gazda, kilitli diff aktif

onurgoyunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ukku Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bendim o, t3, 1.6t 150 hp
    Yeterli geldi mi araç sizin için? Memnun musunuz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yagmur super deneyim oldu gercekten ama tahmin ettigin uzere ben baya korktum hahaha : D Tren gibi gidisimiz muhtesemdi, biliyorsun gran turismo dada ayni yerde ciktigimizdan sen cikarsan bende gelirdim haha

Beraber ciktigimiz inanilmazdi, ne gulduk ya : ) YGT nin 8.viraj cizgisi gercekten cok iyiydi arkasi 10derece disarda ayak gazda, kilitli diff aktif
    o kilit sayesinde virajdada ayak hep gazda işini iyi yapıyo maşallah kendimi bi dışardan izleyemedim merak ettim nasıl görünüyo diye yokmu video?
    INFINITE PERFORMANCE

freelife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o kilit sayesinde virajdada ayak hep gazda işini iyi yapıyo maşallah kendimi bi dışardan izleyemedim merak ettim nasıl görünüyo diye yokmu video?

birdahaki sefer için öneride bulundum bende, tv den yayınlıyorlar orda onu cd olarak daha sonra seans seans herkese ayrı ayrı stabilirler . herkes talepte bulunsa belki birdahakine kendimizi cd den seyreder hemde hatalarımızı görmüş oluruz .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olabilir, bana yandan dalma girisimin var o kesin de fakat videolari direnise katilmis arkadaslara saygidan yayinlamiyorum. O gun vicdan azabi cektim, yarin aksam meydanlardayim bu isler bitsin tadina bakariz

peace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olabilir, bana yandan dalma girisimin var o kesin de fakat videolari direnise katilmis arkadaslara saygidan yayinlamiyorum. O gun vicdan azabi cektim, yarin aksam meydanlardayim bu isler bitsin tadina bakariz

ben de çektiğim fotoğrafları paylaşmakta kararsız kaldım belki bekleyenler vardır diye paylaştım ama vicdan azabı bende de var.
    Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uzaylıların bizi görmesi için çizilen sıfırlar gayet gereksiz..
    https://www.instagram.com/topalworks/

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Bugra; Resmı zamanlar ne zaman yayınlanıyor?
    Bırde duyduguma gore Best Time yapana odul varmıs,ben fazla kalamadım cok hasta oldugum ıcın,nedır odulum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)