Melih çim ben Demir Yiğit in amcası selam,
İlk başta geçmiş olsun demek istiyorum.Ben bu filmi bir yerden hatırlıyorum.Sanki daha önceden seyretmiş gibiyim....
Bundan bir kaç ay önce Yiğit seni formdan defalarca kez uyarmasına rağmen yine Murat Engin üzerinden HGP firmasından mal almanızı anlamış değilim.Ortada daha geçen sene yaşanmışı varken neden böyle bir işe girdin,neyse olan olmuş sağlık olsun.
Bu HGP ye geçen sene şsyan eden hatta ağır itam eden Murat ne olduda senin şanzuman kiti istediğin zaman HGP bir anda müthiş şöyle böyle firma oldu anlamadım.o kısa sürede ne değişti acaba bizmi kaçırdık.karısını telefona çıkaran HGP emailere telefonlara cevap vermeyen HGP ne olduda gözde firma oldu da mal alınmaya gidildi....çok manidar...
Bu forma YiĞİT yaşadığımız sıkıntıları ve sorunları dile getirdiğinde hep biz suçlu ve haksız olduk.birkaç olayı yakından bilen dışında kimse bize haklısınız demedi.
Gelelim zurnanın ZIRT dediği yere....
Murat beyin durumu çok iyi onun paraya ihtiyacımı var o bu tür bir şeye neden tenezzül etsinki gibi lafları okudukça şok oluyorum,inanamıyorum okuduklarıma.neden mi?
Bu beyfendi sonuçta bir TUNİNG firması sahibidir ve işini profesyonel anlamda yapmaktadır.yani ticari olarak faliyet göstermektedir.İki kişinin arasında mal alımı satımı vs... varsa ve bu ilişkide işin içine para girmişse buna kabaca TİCARET denir.siz ne derseniz deyin.isterseniz kıyak deyin.Burada kar etmiş etmemiş zarar etmiş gibi şeylerin hiç bir değeri yoktur.
Gelelim kıyak yada yardımcı olma konusuna....
Bu kitin almanya fiyatı 2200 euro.Eğer kendi kitinizi gönderirseniz fiyat otomatik 2000 euro ya düşüyor.Buna ölüsü % 10 indirim alsanız ki biz daha önce aldık(daha fazlasını almanız mümkün)kit oldu 1800 euro.Buraya kadar tamamm sanırım.Alman her sattığı parçaya fatura kesmek zorundadır ki bunun tersi almanyada mimkün değildir.Bu faturayla çıkışta %19 tax free aldığınızı da hesaplarsak parça minimum 1458 euro ya Tr ye maliyeti vardır.Buna gidiş dönüş yol paralarını koymuyorum neden....! Murat bey kendi ağzında zaten fuara gittiğini giderken götürüp gelrken alırım dediğini hemde HGP yi ziyaret ederim dediğini biliyoruz.E insan kıyak yaptığı birindende kendi zevki için gittiği seyahatin parasını alacak değil ya.....
Şimdi gegelim hesaba.1458X2.4 desek o günkü kurdan 3500 tl buraya maliyetidir.Yani Melih in verdiği 6500 tl yi göz önüne alırsak evet bende sizin gibi düşünüyorum Murat bey Melihe iyilik yapmış hiç para kazanmamış demek isterdim.!
Kaldı ki Murat bey HGP nin ne kadar sorunlu bir firma olduğunu herkesden çok iyi bildiği halde neden acaba Melih i defalarca kez uyarması gerekirken hiç uyarmadı neden?
Ha diyelim ki Melih taktı kafaya abi lle getir bana dedi,Murat ''bak melih ben sana bunu getiririm ama bir sorun olursa beni ilgilendirmez benim garantimde diğil,ben bunun distrübitörü değilim'' gibi söylemleri neden söylemedi.Neden Melih göz göre göre mağdur edildi.Madem Murat beyin HGP ile arası çok iyi bu işi rahatlıkla çözemez mi ?
Madem hani herkesin dediği gibi adamın altında FERRO SU VAR CEBİNDE PARASI SAYGIN BİR İŞ ADAMI diye konuşuyoruz o zaman sıfır bir kit getirtsin Saadetine telf açsın söylesin Melihe versin konuda böylece tatlıya bağlansın Murat ta ağbiliğini göstersin,öğle değil mi?
Neyse aslında yazacak bir kamyon şey var ama kimseyi daha fazla kırmak ve üzmek istemiyorum.Ben kendi konumun üzerine BETON döktüm.Melih in mağduriyetini görünce dayanamadım yazdım.Yazdım çünkü insanlar burda farklı bir pencereden konuya bakıyorlar ve Melih suçluymuş gibi konuşuyorlar.Ben konuya bir bakış açısı getirmek istedim yanlızca.
Melih çim aracını yürütmek için elimizden geleni yapacağımızdan emin ol.senin nasıl bir durumda olduğunu en iyi ben bilirim.ben bunların çok daha uzun bir sürede daha yoğununu yaşadım biliyorum.
Saygılarımla....