[QUOTE=gespenster;6852499]yaw zor okudum konuyu s yerine ş yazmışsın zekeriye beyaz gibi oldu gözler[/QUO
üstünede 3-5 bira olunca aynı kıwam :)
Printable View
[QUOTE=gespenster;6852499]yaw zor okudum konuyu s yerine ş yazmışsın zekeriye beyaz gibi oldu gözler[/QUO
üstünede 3-5 bira olunca aynı kıwam :)
Murat beyin dist oldugu firmamidir?Murat bey bu urunden kar etmismidir?Murat bey size bu urunun garantisini vermismidir?Yani urunu yapan hgp almanyaya giderken araci olmus almis (ben olsam onuda yapmazdim tanimadigim etmedigim birisine) sonra bu kadar karalamak size yapilsa siz ne yapardiniz?Almis getirmis urun de sikinti varsaki bence sikinti takmayla alakali (stage 4 kavramalar daha huzursuz ori kavramaya gore)daha ne yapsin?Siz once hgp ile iletisime gecip durumu anlattinizmi?
Ben Murat Engini tanirim 5 lira 10 liraya tenezzul etmez olayin icinde baska bir sey vardir aracilik etmisdir parca size uymamisdir ama bunu bu sekilde anlatmak bence karalamakdan baska bir sey degil.
Size revo veya powershop 50.000 liralik mal ve yazilim sattigi her parcadan %100 verim aldiniz sorun sadece kavramadami yani?Lutfen biraz akli selim davranmaya davet ediyorum sizi..
ilk posttaki yazılanlara göre siz haklı gözüküyorsunuz bide diğer vatandaşın yazmasını beklemek lazım. zaten dava açmaya hazırlanmışsınız gerisi adalete kalmış bir olay.
işini halledicem dememiş, parçanı götürmekte aracı olurum demiş adam. parçadaki sorunu aracıyla değil işi yapan firmaya konuşuyo olmalısın.
Benim anlamadigim forum icinden ilan yolu ile yapilmayan bir alisveris icin neden foruma boyle bir konu aciliyor , madem dava acilacak neden foruma konu acma geregi duyuluyor.
İki tarafi da tanimam olay hakkinda da bilgim yok .Sadece konu acilmasina yaptim yorumumu.
Aracı olsa da ortada bir yapılmış ticaret var fatura olması gerekmiyor mu hgp firmasına ait?
Ortada Bir mağduruyet var..
ama aldıgınız parça bır ithalatci fırma tarafındanmı Tr ye getirildi ?
Yoksa bir bavulda vergisi ödenmeden mi geldi ?
Yurt dışından alınan bir parçanın yasal bir yol ile gelmedi ise garantisi olacağını sanmıyorum.
Ama parça yanlış olur sizin aracınıza uyumlu olmaz ise sorumlu arayabilirsiniz
Parca eğerki sizin aracınız için 1:1 dir parça problemlidir ve yasal olmayan bir yol ile Tr ye geldi ise o parçanın garantisi olmaz.
Size basit bir örnek ortlama 20.000$ a yaptıgım B16 Turbo setup um Dartonun malzeme hatasından dolayı çöp oldu
Malzemeyı Usa dan Tr ye parça yollayan arkadasımdan almıstım onu mu suclamam gereklı ?
Umarım problemı cabuk cozersınız ve sorun hallolur..
iki tarafı şahsen tanımam tarafız olarak yazdım bu yazıları.
İki tarafıda tanımıyorum parçayı sonuçta murat bey kendi üretmemiş sadece aracılık yapmış parçada sorun olup olmadığını bilemez bence siz hpg firmasıyla irtibata geçmelisiniz olumsuz sonuç karşılığında da hpg firmasına dava açabilirsiniz tüketici hakklarından söylediklerim yanlış anlaşılmasın sadece benim fikrim bu yönde
bi çok sey bu forumda çözüldü umarım iki üyenin davalık olmadan bu konuyu çözdüklerini buradan duyarız...
kapıcıya siparis verdim, gitti bana yoğurt aldı, ben de yiyip zehirlendim, kapıcıya mı çökmem lazım?
Benim öğrenmek istediğim bir kaç sorular var.
1. Murat durduk yeremi size mesaj attıda şöyle böyle parça var sana alalım onu hem ben almanyaya gidiyorum gelirken getiririm dedi.
2. Yoksa siz o parçayı arıyordunuz da Murat size almanyaya gideceğini söyleyip getirebileecğini mi söyledi?
Olay bu sorularda gizli hangisi oldu?
Murat abiyi cok cok iyi olmasada tanirim, tanisikligim kelam etmisligim var, bizi hic tanimamis oldugu bi zamanda bizim icin rica ettik diye gelip dbn imizi olcmek icin gtrini yola cikardi yolu kesti surda bas burda dur diye yardimci oldu, soyle yaparsak zaman soyle iyi olur diye bir cok ozel bilgi paylasti. Okadar para pul icinde yuzen bir adamken hic kibirsiz yardimsever egosuz biri olmasi beni hep etkilemistir. Bu durum icin ise iyilikten maraz dogar demekten kendimi alamiyorum. 6 bin liralik parcadan parami kazandi bu adam simdi :)
SOn soylıyecegımı ılk yazayım kı uzun yazı okumak ıstemeyenlere kolaylık olur.
Nasıl yapmak ıstıyorsan oyle yapabılırsın. Hakkımda bukadar kotu seyler soyleyıp,Allah korkusu olmadan dedıkodu yapıyorsan,senın muhattabın ben degılım.
Bırazdan anlatıcaklarımı sen dahıl ıyı okunsun!
Buarya konu acmanda garıp ve komık.
Melıh,bana bu sıte uzerınden maıl attı,arabasını yaptırdıgı yer gereksız yere cok parasını yemıs,cok emek vermıs ama hala yurumuyormus.Cebımde param kalmadı,bır de bana arabayı ıstanbula yollayın,yapalım dıyorlar,boye sey olurmu! Yada bu tarz seyler yazdı.Yapılan yerın sahıbı yakın arkadasım,tohmet altında bırakmamak ıcın yazmıyorum,emınım onlarada ıftıralar atıp,bana yaptıgı gıbı dedıkodularını yapmıtır.
Neyse,baya bır mesajlastık bu forum uzerınden,dedımı telde konusalım. Budan zor oluyor.
Aksam saatlerıydı,18 dakıka falan konustuk.Agzının zok yandıgını,bu ıslerden cok sıkıldıgını,arabanın onda artık saplantı oldugunu,cok acı cektıgını ve kaybettıgı paranın haddı hesabı olmadıgını anlattı. Sesınden de bellıydı ıcının sıkkın oldugu vs.
Dedım,onlarla hallet,bu kadar yaptılar dedım.Onlardan hayır gelmıyecegını,tahmın edıcegınız uzerıne bır suru sozler soyledı. Iyı dedım.
Sorunun ne;anlattı,bende almanlarla konusurum dedım.
X fırma,bu kadar cok parca takılıp ugrasılan araca suan mudahele edemıyeceklerını soyledıler.
HGP fırması ıse motor ıcın yarım edemeyız ama Kavramayı upgrde ıle degısırız dedıler. Kı adamlardan 1 ayda cevap geldı!
Neyse;dedık nasıl olucak bu ıs.Kavrmayı yollıcaksınız dedıler.Fıyatta bu.Bende melıhe TUM maıllerı ılettı.Oda fazla parası olmadıgını cargo parası ve Gumrukdekı kadv falan cok pahalıya gelıcegını soyledı. ***** Almanlar dusuk fatura ıvır zıvır ugrasmıyor,2200 euro kavrama-naklıye 200 euro en az tutar,ustune %18 Gumruk KDV sı ve 400-500TL de gumruk masrafı tutucak.
Neyse;Ben Cenevre Fuarına gıdıcektım,yegenımde Almanyaya,sana soyle bır ıyılık yaparım dedım,kavramayı gonder,yegenım yanında gotursun,HGP ye teslım etsın,donerken ben Almanyadan gelıcegım,alırım dedım.
Ok dedı ev kavramayı soktu gonderdı.
kı bunu; bana onlarca maıl,onlarca telefon konusmasında bana zor durumda oldugunu anlattıgı ıcın kabul ettım. O ana kadar arkadaslık ettıgımı,ıyılık ettıgımı dusunuyordum ya,neyse...
HGP ye debrıyaj gıttı,hatta adammlar orada nasıl yapıldıgınıda gosterdı,sanırım Cenevre fuar konusunada HGP zıyaretımın resımlerını koymustum,ıslerını takdır ettıgım ıcın begenmıstım vs...
Neyse ben debrıyajı getırdım,yolladık beyefendıye,oda sanayıde bu ısı anlamayan bırıne taktırmıs ve arabada sorunlar olmus.
Sonra servıse goturmek aklına gelmıs,tabı amac ucuz ıscılıkdı. Bu debrıyaj LITARATURE gore takılmalı.
Neyse sorunlar devam ettı sonra heralde cınku 1 ay ses cıkmadı nedense. Sonra Allah razı olsun,buyuksun adamsın mesajları vs. Neyse...
Sonra yıne bırden ortaya cıktı abı sorun var,ıyı dedık baksınlar servıste.Bakıldı,Erdem baktı Segment oto,takılırken bunun somunları yada saplama tam hatırlıyamadıgım parcaları takmamıslar! Ve o halde kullanılmıs 3 ay yada ne kadarsa. SOnra tamır yapıldı ancak olmadı.
Gelelım zurnanın zırt dedıgı delıge;
Sımdı ben Dsg yı fırmadan getırdım,burda yanlıs dogru montaj yapıldı ancak sorun oldu.Burda bunu gerı alıp ara ıadesı mı yapmalıyım? Desekı HGP ıle konus,soruna cozum bulalım,eyvallah dıyorum ama bana dıyorkı sen bunu al,benı kurtar!
Yahu ben senden yurtdısından telefon ıstedım,getırdın ve bozuk cıktı.Ben sana bunu gerı al,paramı ver,sen ne yaparsan yap mı dıyecegım?
Ha burdakı fırmadan malzeme alırsın,bozuk cıkar o an degısır yanı kullanmadan,anlarım.
Ben tıcarı bır kımlıgım yok,senın ıstedıgın parcayı getırmısım,burada bır sekılde olmamıs,sen hemen benı bokla.
Konunun mıgdemı bulandıran kısmı ıse,bu sahıs arabasını yaptırdıgı kısılere cok "guzel" dedıkodumu yapmıs,soylemedıgı laf kalmıyor ama hıc bır sey olmamıs gıbı benımle konusuyor 2 hafta once!Bende salak gıbı konusuyorum.Hatta bunun ses kaydını almıslar bu cok guvendıgı kısıler!Ayıp be Melıh,nasıl bır yuz var sende!
Sen ıs yaptırdıgın ustanın arkasından bıle atıp tutuyorsun ama yuzune gelınce,soyle ıyı adamsın boyle ıyı adamsın dıyorsun.
Konuyu hatırladıgım kadarıyla yazdım. Isın daha komık tarafı buraya konu acması olmus,cok da ıyı olmus....
Konun yörüngesi tamamen değişti. Murat bence %100 haklı 99 bile değil. Eğer son götürdüğü servisde bunu takarken yanlış takmışlar cartını curtunu takmamışlar dendiyse olay bitmiştir.
Ucuz işçiliğin başına açtıkları Melih bence hemen bir moderatöre mesaj at ve konuyu sildir güldürme insanları kendine. Nokta.
Ha birde Murat şurda hatalı. Tanıdığım kadarıyla alakası olmasa bile insanlara yardımcı olmaya calışıyor. Ne gerek var? Al sana sonucları. Boşver kim ne yapiyorsa yapsın.
kedinden ödün verip bi süre gidip yerinde herşeyiyle görseydin keşke
bu HGP firması ne boktan bir firma arkadaşlar,yine bu forumdan arkadaşımız YİĞİT ,golf r ına bu firmadan turbo kiti almış ve bir dolu sorun yaşamıştı konusu falanda vardı burada.şimdi yine bir arkadaşımız dsg kavrama kitinden sorun yasıyor.yazık bu arkadaşlarımıza,bu harcanan paralara, murat engin in hatası bence malının arkasında durmayan ve bir boka yaramayan parçalar üreten bu HGP firmasının aracılığını yapmak,....kalitesinden ve güvenirliliğinden emin olmadığın,sorun yasayan insanlara çözüm üretmeyen bu HGP firmasından arkadaşlarımızı uzak tutması veya aracı olmaması gerekir diye düşünüyorum, ve yapabileceği birşey varsa da çözüm babında yapacağınada inanıyorum,elinden gelen bişey varsa esirgemez firmayla görüşüp halleder ,bu olayda art niyet olacağını sanmıyorum.
Forumda sunu seviyorum halka acik nasil olsa, ilk yazan haklidir gibi bi durum var ancakkk
"midyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmak" sozu guzel acikliyor sanirim.