entersan işler.. bu araba işleri kardeşi kardeşe düşman eder.... ortada küçümsenemeyecek bi miktar para var . karşida iyi niyet var... suistimal varmı onu çözemedim.... takip etmek gerek..
Printable View
entersan işler.. bu araba işleri kardeşi kardeşe düşman eder.... ortada küçümsenemeyecek bi miktar para var . karşida iyi niyet var... suistimal varmı onu çözemedim.... takip etmek gerek..
arkadaş madur olmasa konuyu açmaz bence karışık bi konu
Ne guzel soylemıssın;
"Ha birde Murat şurda hatalı. Tanıdığım kadarıyla alakası olmasa bile insanlara yardımcı olmaya calışıyor. Ne gerek var? Al sana sonucları. Boşver kim ne yapiyorsa yapsın."
Benım hatam hep bundan oldu zaten.Ben kapıma her gelene yardımcı olurum,aıleden oyle gorduk.Bu forumdan kac kısıye staj-ıs-yardım yada ıvırzıvır ıslerını bır telefonla hallettım. Bana para teklıf eden yada bır suru sey,tek ıstegım,melıh dahıl,Hayır duası et yeter dedım. Benımle ıletısım kuranlar yazsın tersı varsa,aksı varsa ıyılıklerı yazmayın,aramızda hep.
Yahu hala malının arkasında durması gerekıyor dıyorsun,daha ne dıyım sana melıh,soz bulamdım!
Ha buarada bana upgrade balataları olmayan kıt getırdıgımı,kandırıdıgmı yada dolandırdıgımı falanda soyleyıp ıftıra ettı,sonra deg sokulunce ve balatalar upgrade oldugu anlasılınca,neyse yaa. Inan keyfımı kacırıyorsun!
Ayıp,cok ayıp,senden sonra tum bu ıslerı kestıp.Cevremde benımle ınıltılı KIM varsa yardım olayını kaldırdım,hep can sıkıntısı verdı!
Iylık yap denıze at....
Lastık patasa,onuda bana atardın ya,dua edelım patlamamıs!
Allah kımseyı dogru yoldan sasırtmasın,sorunu cozmek *** atmakla oluyormus,vay anasını....
yaklaşık 5 seneden beri usa dan günay bana parça gönderir bende onun adına satarım parçayı.şimdi benden alınan bir parça aracınıza birebir uyuyor ve sıfır paketinde elinize ulaştı.siz bu parçayı taktınız ve aracınızda sorun çıktı.kusura bakmayın ama bu benim sorumluluguma girmez nihayetinde gelen parça aracınız için üretilmiş ve sorunsuz elinize gelmişse top artık sizdedir.
bence parçayı alınan yere mail atın aracınızda oluşan problemi anlatın size firma yardımcı olacaktır.
Murat bey Melih kargo gümrük vs mağdur olmasın diye arada bildiğin kargoculuk yapmış ihale üstüne kalmış olayın özü bu. Burada suçlu malı üreten firmada değil bence. ürünün montajını hatalı olarak yapan kişi.
Bu zamanda kımseye iyilik yapmıcaksın arkadaş
Insanlari karalamak bu kadar kolay olmamali .
Merhametten maraz doğar derlerdi , doğruymuş.
Sorun:Parça mı montaj mı hatalı bilinirse aranızda çözülür kanaatindeyim mahkemeye gitmeden
İlk mesajda tahmin etmişti işin içinde bir gariplik olduğunu.. İyilik kötü birşey, her önüne gelene yapmamak lazım..
Konu mahkemeye taşınırsa da sonuç alınamaz diye düşünüyorum. Kanıt yok, belge yok, fatura yok.. Taşıyana bir de mahkeme masrafı patlar.
bende şöyle bir içimi dökim ozaman...bu aracı 2011 yılında aldım stok bir şekilde,ve başladım yapmaya.idda ediyorum şu türkiyede benden daha fazla tsi yada tfsi olarak aracını dolduran yoktur
revonun tüm motor kulağından tutunda şanzuman kulağı,hpa motor sports dsg yazılım hemde stage 4 olandan,okada bobine kadar ve toplamda 70.000 tl harcadım.benim en şanssız olduğum durum aracımın adanada olmasıydı,çünkü bu işi bilenler hep istanbuldaydı.çok şükür ne kırıldı nede bişey oldu araç.1 yıl önce aracın benzin pompasının içindeki itici kırlıdı ve emme egsentriğine zarar verdi.bu işlemi adanada yaptırdım.ama ozamandan bu zamanakadar giden araç bir gider bir gitmez oldu.sürekli p310 b arızası verdi.bayçuyu aradım dedimki bu aracın böyle bir arızası var sorun nedir?melih dedi sorun birçok yerden olabilir bu sebeple bana getirmen lazım.dedimki bayçu ben bu aracı sana 1000 km uzaklıktaki yere böyle ha dediğimde gönderemem .sen söyle ben burada baktırim dedim.kapalı konuştu sıkıntı ön pompa olabilir arka pompa olabilir dedi ve ben böyle aylarca kaldım ortada moralim çok bozuldu arayışa girdim...ne yaptıysak başarılı olamadık ,tabi bu arada bayçuya çok kırıldım vs vs...adanadaki 2 plus araçlarla deniyorum 210 km ye kadar yanyanayız.şaşırıyorum nasıl oluyor bu falan.dayanamadım bayçuyu aradım dedim sana bu aracı tırla gönderiyorum,tamam gönder dedi.tabi bu arada aracın içinde 100 oktan benzin tolıan karışık gönderdim.bayçu teste çıktı ve bu araçta bir sıkıntı var kasıyor kendini dedi.kendi daynolarına çıkardılar araç 6 avansta 462 hp verdi ve dayno eyrisi araç 7100 devirden sonra güç düşüyor.tuttular aracın egsentriklerine sentesine arka ve ön pompasına baktılar
sente yarım diş kaçık çıktı arka benzin pompa hortumu yırtık enjektorlerin altına gelen pullar yok ,egsoz sorunlu dedi sen bırak bakalım dedi,2 günde aracı bitirdiler.içerisinde benzin kalmadığı için avansı 4 e alıp, pompa benzini ile bu sefer 465 hp çıkardılar ve dayno eyrisi güç 7800 e kadar yükseliyor.levent y arkadaşım ,artık kardeşim diyorum dostum diyorum, kendisine hiçbir zorunluluğu olmadığı halde aracımla ilgilendi.daha 2 gün önce 100-200 ölçtü 4 avans 170 basınç
araç 7.8 derece çıkardı ve vidyoda var eğim ise 2.2.demekki yakıtla 6 avans dereceler çok daha iyi olacak.gece beni levent aradı dediki melih abi bak bu aracın şanzumanı yine olmamış vitesi yavaş atıyor nasıl olur levent erdem usta yeni şanzumanı söktü yaptı dedim.inan bana bu olmamış dedi,leventin kapalı otoparkı var ve sessiz bir ortam olması sebebiyle ,araçtan çıkan her sesi duyabiliyorsunuz.dediki vitesi geriye alıyorum yada D moduna alıyorum tıkırt diye ses geiliyor vites düşürüyor ekranda ama 1 saniye sonra araç tepki gösteriyor dedi...dsg mekatironik yada içindeki yazılımda bişey olma ihtimali yok ben bu sorunu kavramayı değiştirdikten sonra bu sorunları yaşadım.gelelim murat beyin kendini savunma şekline,herşey bukadar basit olamaz.sitede bağzı arkadaşlar yurt dışından parça tedariği yapıyor.alıyor getiriyor satıyor.ben şimdiye kadar 1 parçamı dahi başkalarının aracılığıyla getirtmedim,hep powershoptan aldım,garantinin olmayacağını yemin ediyorum sormadım.murat engin hep olayın iyi yerlerinden bahsettiği için şöyle güzel olacak böyle olacak dediği için hep hayaller aleminde yaşadım.demedimki murat peki bu parça sorunlu olursa neyapacaz ? onuda sordum gerçi oda 15 gün önce murat sorun var bu kavramada hala dedim,benim yapacak bişeyim yok hgp ile işini çözersin dedi.fakat ben bu parayı hgp ye vermedimki.haricen bu kavramaya verdiğim paranın haddi hesabı yok.garanti için nasıl almanyaya gönderim gidiş 300 dolar dönüş 300 dolar.oda hgp garantiyede sokmayabilirmiş vs vs ...bu saatten sonra insanlar ne yazarsa yazsın canları sağolsun sorun değil,ama kazanırım ama kaybederim bu davayı elimden geleni yapacam.tüm herşeyi çıkarttırıyorum yapılan alışverişin belgelerini vs vs .burada tek madur da ben değilim yiğit neden yazmıyor bu konuya bilmiyorum ama çocuk yaşadığı sıkıntıları yazsa destan olur benimki gibi...
evet her önününe gelenlerden biride benim .keşke yapmasaydıda bende bu sorunları yaşamasaydım.bunları söylemek kolay tabi,birde araç sahibi ne halde onu düşünmek lazım.bu sizce iyilikmi,ortada bir enkaz varsa onu kaldırmak yaptığı iyilikse başta dediğiniz onun devamını getirmek lazımdı,ben ne bilirim hgp firmasını,zaten olaya hakim olabilecek biri olsam işi kendim hallederdim.biraz onjektif bakmak lazım.bu mal 100 tl de olabilir 10.000 tl de olabilir farketmez,ben o parayı kazanabilmek için anlımın damarı çatlıyor.şayet dava yı kazanamazsam o para direk çöpe atılacak.yazık günah değilmi
neyse sert bir şekilde tepki verdiysem kusurabakmayın
kapida odeme sistemi kullaniyor kargo firmalari;
biliyorsunuzdur, orda aldiginiz mp3 calar 3gun sonra bozulunca suclu kargo sirketimi?
aracım ın vites atması yanlış anlamışsın o hpa yazılımı yaptırdığımda süper olmuştu.benim bu kavramayı değiştirmemdeki sebep araç daha iyi vites atması değildi,orjınal kavrama bir zamandan sonra tutamıyor plakaları,birde şanzumana zarar vermek istemediğim için bu parçayı aldım.yoksa orjınal kavrama 1.500 tl
20.000 km kullanıp yenisini almayıda bilirdim.zaten ben bu araçla 40.000 km yi herhalde 6 yılda yaparım
buna inanın ben kimseye *** atmam,sadece yapamayacaksan yapamayacam de yaparım deme bu ustalar için konuşuyorum parça getiren için arıza olduğunda arkasından durman için herşey için...
2 tarafı da tanımam. Tanımadığım için de objektif bakıyorum. 2 tarafın açıklamalarını da okudum ve kendi mantığımla bir tarafa hak verdim. Hak verdiğim taraf "karşı taraf" olduğu için "objektif bakmak lazım" demek olmamış.
Para zor kazanılıyor evet. Lâkin yurtdışından bir mal getirecekse x kişisi, nereden getireceğini sorarım. Getireceği parçayı sorarım. Parçanın uyumluluğunu sorarım. Parçanın kodunu sorarım. Getirene değil, getireceği yere... PArça geldiği zaman da aracıma takmadan önce doğru parçamı diye kontrol ederim, kodunu karşılaştırırım, arabama uygun doğru parçamı diye bakarım. Neden bunları yaparım, çünkü para zor kazanılıyor.. Bu noktadan sonra eğer tüm bunların cevabı olumlu ise aracıma takarım. Bu noktada da getirenin sorumluluğu kalmaz.. Adam yurtdışından telefon getirse ve yanlış kullanımdan/üretimden bozulsa parası getirenden istenmiyorsa burada da istenemez.
Konu mahkemeye taşınacakmış. Bence taşınsın.. Daha fazla yazmak, havanda su dövmek.
kavramanın içini açamazsınız doğru plakalarmı takılmış diye,söküldüğü andan itibaren onun mm ayarı var balas tutmaz vs bu sebeple bakmadım.yiğitin aracı bana referan s oldu oda aynı parçayı taktırdı ama o direk gittittirdi,orada içi açılıp yapılmadı.biz murat enginle böyle anlaşmadık bana dediği senin parçayı verecez orada direk güçlendirilmiş parçayı alacaz.oradan bana resimler gönderildi parçam içi sökülmüş içindekiler çıkarılmış başka şeyler takılmış vs vs.ve oraya gidip verdi adamların başında bekledi 2 saatte aldı böyle işmi olur hadi adam orada o zamansızlıktan yanlış hesap yaptı vs.resimlerin hepsi var yükleyecem akşam
Murat abi ile uğraştığınız yada uğraşacağınız kadar iş'i yaptırdığınız ustalarla-servislerle bu kadar uğraştınız mı? Onlar hata yapmama ihtimali 0 mı peki ? Onlar da yapamadıkları için getiren kişi veya firmamı sorunlu göndermiş dediler ürünü?