User Tag List

Sonuçlar: ds5 için ne dersiniz?

Katılımcı sayısı
164. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • evet alınır

59 35.98%
  • hayır alınmaz

32 19.51%
  • alternatiflere bak

73 44.51%
Sayfa 4/7 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
120 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: citroen ds5 nedir, ne değildir?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Passat 1.4 TSI 160 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG Comfortline 78.000 TL

tereddütsüz şahsi görüşüm
    Golf MKVII 1.6 Tdi

McKrop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gorunusu mukemmel. Bence passattan daha fazla ilgi ceker. Motoru hakkinda bilgim yok ama 80.000 tl cok fazla bir rakam

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ds3 veya ds4 değil.
    dizel değil, dizelin otomatiği de değil.

arkadaşlar başlıkta ve konunun içinde ds5 1.6 thp bva (156 hp) yazıyor, dikkatli okuyun lütfen.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FATİH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle aklınızda bulunanları emek verip yazdığınız ellerinize sağlık arkadaşlar cümleten.

mali durumumu sizlere belgelenebilir gelirler olarak aktardım. yani bizler memur olduğumuz için ticaret yapmamız yasak ve ekstra kazancımız varsa bunu bankalara belgeleyemeyiz. abimle ortak olduğumuz firmadan gelen gelirlerim var ki bu araç için kullanacağım kredi 80.000 tl'ye kadar, aylık 3.000 lira şeklinde ödemeyi karşılayabiliyor. o konuda sıkıntı yok yani. citroen'in teb cetelem'le adıma çıkardığı 60.000 tl'lik krediyi 48 ayda 1.700 tl civarı taksitlerle ödeyebiliyorum. vadeyi 36 aya çıkarırsam faizden olan zararım daha da düşüyor tabi.

c4'le birlikte ds5'in de arkada torsiyona sahip olmasını dün auto motor&sport'un test yıllığı 2013 dergisinden, ds5'in testini okurken öğrendim. aynen şöyle yazıyor: "ds5, c4'ün uzatılmış platformunda yükseliyor. yani arka süspansiyon sistemi c4'te olduğu gibi torsiyon çubuğuna sahip."

bu aracın kronik sıkıntıları olduğunu söyleyen arkadaşlarımız var ama bu çok tuhaf, çünkü araç piyasaya çıkalı 2 yıl bile olmadı bildiğim kadarıyla. bu kadar kısa zaman diliminde kronik sorunlar nasıl belirlenebilir?

aracın en güzel fransız olduğu yönündeki düşünceleri hoş karşılıyorum. harbiden bambaşka bi etkileyiciliği var, bilmiyorum yakından incelediniz mi? bana kalırsa c6 ve ds5 gelmiş geçmiş en güzel fransız tasarımlarında ilk 5'tedir. tabi bu benim zevkimden yola çıktığım düşüncem.

80.000 tl bi fransız'a, ds5'e verilir mi? bu tartışılır ama birçok galeri gezdim son bi haftadır ve ilginç fiyatlarla karşılaştım. yahu 45.000'e linea, 60.000'e ceed, 75.000'e scenic, 80.000'e golf, 85.000'e qashqai var. belki de hiçbiri bu aracın donanım, prestij ve teknoloji seviyesine yaklaşamaz bile. ha herşey donanım değil tabi orası öyle...

dizelini düşünmüyorum. çünkü hem etrafta hem forumlarda hem de okuduğum her testte citroen'lerin dizel-otomatik şanzıman ikilisinin başarısız olduğunu, sorunlu olduğunu öğrendim. aracın gidişine olumsuz etki eden ve soruna meyilli bi şanzımanı istemem. tam otomatik de değil üstelik. 156'lık thp'de otomatik şanzımanın tıkır tıkır çalıştığını öğrendim.

hayırlısı olsun arkadaşlar, illa ki bu araç olacak diye birşey yok tabi. maksadım bu araç için ön inceleme, araştırma yapmak. bugün yine gezecem ford'dan vw'ye kadar...

devam edelim lütfen.

Fatih hocam, takıldığım sadece tek bir nokta var, o da C4'ün arka süspansiyonuna torsiyon yazılması. C4'te arkalarda torsiyon yoktur, araçta toplam 4 adet amortisör ve 4 adet de yay vardır. Okuduğunuz dergide muhtemelen baskı esnasında bir sorun oluşmuş. Neden bu kadar iddialıyım? Eski bir C4 kullanıcısıyım
    öyle işte.

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FATİH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ds3 veya ds4 değil.
    dizel değil, dizelin otomatiği de değil.

arkadaşlar başlıkta ve konunun içinde ds5 1.6 thp bva (156 hp) yazıyor, dikkatli okuyun lütfen.
    aynen abi konu çok saptı yaa
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

speed_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkes ornek vermıs fatıh abı bende bır ornek vereyım 2 .cı el kia optima harıka tasarımı var.
    doğuştan araba manyağı

neothenew - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fatih hocam, takıldığım sadece tek bir nokta var, o da C4'ün arka süspansiyonuna torsiyon yazılması. C4'te arkalarda torsiyon yoktur, araçta toplam 4 adet amortisör ve 4 adet de yay vardır. Okuduğunuz dergide muhtemelen baskı esnasında bir sorun oluşmuş. Neden bu kadar iddialıyım? Eski bir C4 kullanıcısıyım
    Bildiğim kadarıyla önceki kasa C4'ler için haklısınız tam bağımsız arka süspansiyon kullanılıyordu, hatta aynı dönemdeki focus ve volvo s40 ile de aynı platformu kullanıyorlardı, yürür aksamları da aynıydı, yol tutuşu da hemen hemen focus ile aynı seviyedeydi... Buna karşın güncel C4'lerin arka süspansiyonları eski kasa C4'lerden farklı olarak torsiyon. Ayrıca DS5 için de ilk çıktığından beri yerli yabancı basında okuduğum yorumlar, aracın bilinen güncel C4 şasisinin uzatılmışı olduğunu belirtmekte, isimlendirmeden dolayı algılanılanın aksine araçta C5 şasisi kullanılmadığı, dolayısıyla yol salınımı ve konfor olarak C5'in hidraktif süspansiyonlu versiyonları ile kıyaslandığında çok konforsuz olduğu olduğu da belirtilmekteydi.

Ayrıca "D" segmenti araba alacak olsam, şasisi uzatılmış "C" segmenti araba almak yerine aynı paraya gerçek "D" segmenti araba alırdım, örn: Passat, SuperB, C5, 508 ve hatta Latitude bile konfor anlamında daha iyi bir seçenek olacaktır.

yusufbatırel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benzınlısı alınmaz herkesın dedıgı gıbı satarken zarar ettırır bu yenı cıkan cla bakabılırsın aynı paralara gelıyor

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eworen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu takipte sıkıntı yaşamışsınız
    1.6 thp versiyon da mcp şanzıman yok
    vede 156 hp lik versiyonu albea nın geçme şansı N.Ş.A. da mümkün değil..

Not: N.Ş.A. ( Normal Şartlar Altında )

Öte yandan DS5 gerçekten şık bir araç hatta baya bayaa şık ve güzel
    ama uzun vadede ciddi değer kaybı yaşaması çok yüksek olasılık
    araç biraz ağır fabrika verisi tüketim değerleri dahi yüksek performans sadece yeterli kıvamda

Diliniz bi hayli yanmış şahsi tavsiyem Vw CC alın 1.4 160 hp başınız ağrımaz doya doya kullanırsınız..
    he CC sıradan bir araç DS5 in yanında doğrudur ama "0" KM ds5 de cesaret işi biraz
    Dostum bn dizel için konuştum thp güzel Motor gt rc cooper familyasının motoru var ne sıkıntıları oldugunu biliyosundur umarım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi iki tane c4 var; biri eski kasa, biri de güncel versiyon. dergide torsiyon ile ilgili olarak yazılanlar bu ikisinden birisi içindir ama hangisi bilemiyorum artık. #64'teki mesaja bakılırsa arkadaşımız c4'lerin son kasalarında torsiyon olduğunu anlatmak istemiş.

bu arada 156'lık thp'nin sorunlarını cidden merak ettim. ne fransız'mış bunlar arkadaş, herkesin dilinde bi sorun furyasıdır gidiyor. yeminle şu forumda 106'dan c4'e, megane'dan 207'ye, hatta rc'ye kadar kullanan arkadaşlar var. anlatılanlara bakılırsa bu arkadaşlar nasıl sorunsuz sıkıntısız kullanıyolar fransız'ları anlamış değilim.

zamanında ilk kasa makyajsız 307'nin bitmek bilmeyen sorunu sıkıntısı vardı, hatta dillere düştü ve destan olmuştu tamam da yahu bunların hepsi mi böyle?
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    thp motor bir sürü geliştirme gördü revize gördü o eski sıkıntıların çıkacağını sanmıyorum.Sıkıntı çıkan parçalar güncellendi sıkıntılar çözüldü.

Zaten bir sıkıntı olursa garantin var kafan rahat olur

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu an mevcut THP lerin sorunların bende merak ettim ?
    ilk çıktığında vardı bi kaç yanlışı da sonra kalmadı diye biliyoruz ?..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    thp motor bir sürü geliştirme gördü revize gördü. o eski sıkıntıların çıkacağını sanmıyorum. Sıkıntı çıkan parçalar güncellendi, sıkıntılar çözüldü.

Zaten bir sıkıntı olursa garantin var, kafan rahat olur.
    oh be, yahu şöyle pozitif şeyler söyleyin ne var...

aracın teknik özellikleri, citroen ds5 1.6 thp bva:
    motor tipi: yüksek basınçlı, direkt enjeksiyonlu, turbo
    motor hacmi: 1.598 cc
    silindir sayısı ve tipi: 4/sıralı düz
    maksimum güç: 156 hp/6.000 dd
    maksimum tork: 240 nm/1.400 dd
    şanzıman: 6 ileri otomatik
    bagaj hacmi: 468 lt
    ağırlık: 1.532 kg
    maksimum hız: 202 km/s
    0-100 km/s hızlanma: 9.7 sn
    yakıt tüketimi: 5.6/7.3/10.3 lt
    depo hacmi: 60 lt
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eworen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu an mevcut THP lerin sorunların bende merak ettim ?
    ilk çıktığında vardı bi kaç yanlışı da sonra kalmadı diye biliyoruz ?..
    basınç arızası veriyor, 156lık thp lerde hala sente atlama sorunu var sente atlayınca revize ediliyor güncelleme atlamadan yapılmıyor, bobinler sıkıntılı ...

sonuç olarak sen sağdan soldan duydugun okudugun farzı mahal şeylerle hareket ediyosun bnde citroen servisinde çalısan birisi olarak gördügüm tecrübe edindigim arızalarla geliyorum, sürekli igneleyici yazıyosun bide )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam sen kararını vermişsin zaten Hayırlı olsun
    Golf MKVII 1.6 Tdi

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragon07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    basınç arızası veriyor, 156lık thp lerde hala sente atlama sorunu var sente atlayınca revize ediliyor güncelleme atlamadan yapılmıyor, bobinler sıkıntılı ...

sonuç olarak sen sağdan soldan duydugun okudugun farzı mahal şeylerle hareket ediyosun bnde citroen servisinde çalısan birisi olarak gördügüm tecrübe edindigim arızalarla geliyorum, sürekli igneleyici yazıyosun bide )
    hocam bizde c4 alırken servisten arkadaş bisürü birşey saymıştı özellikle soketler nemlenince digitaller sapıtıyor , elektronik olarak sorun yaşarsınız vs vs ama 5 senedir en ufak arıza çıkarmadı.Ha dediğin dogrudur sıklıkla gelen arızalar bunlar olabilir ama her markanın belirli modellerini incelersek onlarda da kronik sorunlar oldugunu gözlemleyebiliriz sanırsam.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı dragon07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

yaw hacı fabrika problemli senteyi revize etmiş değiştikten sonra sorun çıkartmıyor, fabrikadan problemsiz sente yerine problemli olanla mı gönderiyorlar bu arabaları ?

HkN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Scirocco- Cupra gibi araçların donanımları zayıfmı geliyor ? BU tarz bir düşünce yokmudur ?

FaTiH44 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hangi c4'ün arka süspansiyon torsiyonmuş ben onu merak ediyorum,hepsi amortisör yay
    03 FIAT PALIO SPORTING 1.6 16V | 98 HONDA CIVIC VTEC VTI HB
    14 SEAT LEON FR 1.4 TSI | 15 VW CC 1.4 TSI DSG
    17 VW PASSAT B8 1.4 TSI| 18 SEAT LEON FR 1.4ECOTSI DSG

13 VW POLO GTI 1.4 TSI DSG

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)