Money talks, Shit walks.
www.gizadetailing.com
instagram.com/gizadetailing/
instagram.com/erkusriza/
renault'a da olumlu etkileri olur diye düşünüyorum.
.CeM. Nickli Üyeden Alıntı
Artık 1.6 motorlardan baya güzel güçler çıkıyor kasayı taşıma sorunu olmayacaktır birde edc ye benzer şanzıman gelir otomatik. C serisi bigi E serisi görmeye başlarız. Motor Renoult la ortak olabilir ama E sınıfındada malzeme kalitesinden ödün vermeyeceklerdir. o sınıfta araç almak isteyenler için ÖTV zulmüne son. Mercedes en küçük 2.2 olan dizelleri yüzünden o sınıfta 5 serisine çok insan kaçırdı vergilerin yüksekliğinden. Yerini fazlasıyla geri alacaktır.
Ama ilk başlarda söylendiği gibi sadece almak değil aldıktan sonra kullanabilmekte önemli. Sonuçta bakımı yedek parçası da Mercedes olacaktır. İstanbulda bir sürü traktör gibi yürüyen c180 görüyorum içim gidiyor. A serisi alayım diyorum alırsam masrafı beni aşar deyip vazgeçiyorum.
Bu arada yeni E serisini hem yolda hemde galerilerde görmeye başladım ben sık sık kızıltoprakta. Öndenbiraz küçük bir araba hissi veriyor ama yandan yada çaprazdan büyüklüğünü belli ediyor.
bi yazılım tamamdır 1.6 dizel mersolarla rolle çıkarız haha![]()
W211 kasa bence E kasalar içinde en güzeliydi son kasadan bile hala gözüme güzel görünüyor.. o kasada az sayıda 320cdi yollandı 224 beygirlik tiptironik 7 ileri chip ile 280-288 beygir arasına kadar çıkıyor.. yakışıda motoruna göre çok makul 1.6 benzinli araba kadar yakıyor şehir içi 10 yakıyor uzun yolda 6 chipden sonra 1 litre düşse canavar gibi işde..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Şöyle demek gerçek mercedes ciler için mercedes denildiği zaman akla bunlar gelir.
Yeni modelleri mercedes den saymıyoruz. Eski tadı yok şu arabaların yolda giderken verdiği zevkin yarısını vermiyorlar. Şimdikilerin %95 i beyaz amg paket + cam tavan. Eski mercedeslere bak araştır hepsi birbirinden farklı koltukları renkleri aynı birbirinin eşi araba göremezsin çünkü her donanım opsiyonel kişiye özel. Bu bile farklı kılıyor bana kalırsa. 1.6 motora turboyu dayayarak 130 beygir almış umrumda değil.. Bu arabalar gibi efsane olabilicek bir mercedes göremiyorum ben şimdi showroomlarda.
![]()
daha çok var yukarıdaki listeye eklenecek, sec'lerde tutun da r129 sl'lere kadar... w211 de mesela adam akıllı mercedes'tir bence, hatta e klasse'ler içerisinde ben de en çok o kasayı severim. kolay kolay ulaşılamadığından mıdır nedir mercedes apayrı bi prestijdi eskiden. yanlış anlamasın kemikleşmiş merso'cular, şimdi de hala mercedes premium bi markadır ama 90'larda zirvede yalnızdı ama şimdi değil.
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
işin aslında kabacası şu eskiden markalar kendi dallarında satıyorlardı halk arabası satan halk işi araba yapıp satıyordu premium araç yapanda premium araç yapıp satıyordu. hepsi birbirinin sınırına saygılıydı ihlal etmiyordu..
şimdi bu kalmadı halk işi üretim yapanda premium kalitesinde araç üretiyor
premium araç üretende halk işi araç üretme çabasına girdi pazar kurtlar sofrası oldu kim nerden ne koparırsam derdinde..
bu rekabet yanında fason başka firmalardan motor alma ucuz üretim ikinci kalite parça malzeme kalitesinide düşüş getirdi bir w211 e binin inin w212 ye binin aradaki farka siz karar verin..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Arkadaşlar eski-yeni kıyaslaması yapmak üstüne eskiyi övmek bana mantıklı gelmiyor.Eski her zaman eskidir baş ağrıtır.Günümüz koşullarına öyle veya böyle herkes adapte olmak zorunda.
Mercedes'in 2 özelliği her zaman almam için bana yeterli.(Kendi segmentlerindeki araçlara kıyasla)
Yol bozukluklarını içeri yansıtmayıp,mide bulandıran sesler gelmemesi
direksyon dönüş açısı ve o güzel eğimi![]()
Golf MKVII 1.6 Tdi
yeni hiçmi baş ağrıtmıyor doğuşun bir servisine gitmeni öneririm içerde arızalardan gelmiş araçların çoğu 3-4 yaşını geçmemiş yep yeni araçlar.. eski baş ağrıtır diye bir şey yok bakımsız araç baş ağrıtır eski yada yeni fark etmez zira konuşulan burdaki konu bu değil kaldıki mercedesin eskiside en az baş ağrıtmayan araçlardır temiz bakımlı mercedesler 600-700 bin km leri motoru anahtar değdirmeden görüyor..
tabi motor derken renault motoru değil![]()
bmw de 1.6 ya döndükten sonra audi den haber bekleniyor 1.4 a6 için
Fascination söylediklerinde haklılık olduğu gibi yanıldığın yerler var ne demek yeni mercedesler Mercedes değil denek biraz iddialı olmuş bence evet eskiler nadir di ozaman haklısın ozaman ki alış gücüyle şimdi ki bir mi ? Ozaman bu imkanlar olsa insanlar almak istemez miydi![]()
Extreme örnekler verdiğinizin farkındasınızdır sanırım.Ben eski-yeni araç konusunda öyle düşünüyorumTektük sorun çıkaran yeni araçlar olabilir sanayi'deki görülmeyen eski mersolar bmw'ler ....Silecek motoru bozuluyor 92 model Mercedes'in sıfırı Almanyadan gelse tosba alır çıkma peşine düşüyorsunuz o da uzun süre dayanmıyor vb vb
Golf MKVII 1.6 Tdi
Eski yeni algılamana saygı duyarımda yok öyle bir şey ben corvette topladım ne araçlar topladım hiç birinde öyle bir tosbağa parası parçalık bir şey almadım keza kaldıki muadil parça yani yan sanayide almadım..
sen biraz gözünde büyütmüşsün temiz tıkır tıkır çalışan birsürü araçlar var.. sanayi diyorsun bende tavsiye ederim gir bakalım maslak sanayiye 2.kısımdan gezmeye başla tepeden bütün tamirhanelere servislere bak bakalım kaç tane eski kaç tane yeni modelli araç görüceksinyeni araçlardaki şanzıman elektrik elektronik sorunları azımsanmıycak kadar fazla öyle ekstrem ölçekde falan değil.
neyse konumuz dışında kalıyor bu mevzular
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)