User Tag List

Sayfa 372/538 İlkİlk ... 272322362370371372373374382422472 ... SonSon
10222 sonuçtan 7.050 ile 7.068 arası

Konu: Benzİn zammi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bütün gurbetçi kavatlar (söylediklerimin zıttında pek çok insan var onları tenzih ediyor ve kullandığım kötü üsluptan dolayı herkesden ayrı ayrı özür diliyorum) Türkiye'de her şey çok iyiymiş, orda ırkçılık yapıyolarmış, biz burda çok rahat yaşıyomuşuz onlar kesin dönüş yapacakmış vs vs. konuşurken aldığı euro maaşıyla burada paşalar gibi yaşamayı biliyolar, üstüne bi de 530'la gelip hava atıp ekmek yedikleri yeri boklayıp s.olup orada paşalar gibi yaşamaya devam ediyorlar.. Bu devirde ağlayan %70 yalancıdır şef. Ağlayan, iş yok her şey çok kötü zarar ediyorum diyen gidip de her ay bir adet sıfır araba almaz, Kıbrıs'ta tatil yapmaz vs vs..
    Not: Çok doluyuz buralara patlattık vallahi..

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben aslında benzinin ucuzlaması taraftarı değilim. benzin 7-8 TL gibi rakamlarda güzel olur, Eğer asgari ücret 10bin TL olursa
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben aslında benzinin ucuzlaması taraftarı değilim. benzin 7-8 TL gibi rakamlarda güzel olur, Eğer asgari ücret 10bin TL olursa
    Zaten o şartlar olsa bir Allahın kulu gurbete gitmez aga. Bizim yaşam standartlarımız diğer ülkelerin ötesinde olmuş olur Gurbetçi dediğimiz profil zaten bizim gibi 3. dünya ülkelerinde var. Sen orta yaş grubu bir Almanın yada Amerikalının Türkiyeye normal pozisyonda çalışmaya geldiğini görebilirmisin? olmaz. Çalışan tabiki var ama adam zaten kendi ülkesi bazlı firmada birde şark görevine gidiyormuş gibi katlanmış euro ve dolarla burada çalışmaya gelio.

Geçen bir konuşmaya şahit oldum. St.Joseph deki Fransızca öğretmeni Türkiye de görev yapıyor diye 6000 euro maaş alıyormuş desteklerle birlikte. Baba bu 42.000 TL maaş ve buranın yaşam koşulları demek.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

hak_on - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Direk bize pardon pardon tabancaya yansiyacak.
    Ha buarada,daha otv alacağı var devletin. Ne kadar mi?
    Ne sen sorrr,ne ben soyleyim...
    Otv mi? Yahu verginin 3 kat vergisi iste. Rahat olun,2023 de dunya bilmemnesiyiz....
    Pompaya Ne zaman yansıcak zam? Ona gore tedbirimizi alalım.

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hak_on Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pompaya Ne zaman yansıcak zam? Ona gore tedbirimizi alalım.
    Pompada 6 kuruş civarı bir zam oldu.

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pompada 6 kuruş civarı bir zam oldu.
    Hayir,o kar ayarlamasi.
    Suan 36krs var. Bakalim otv den mi yoksa pompaya mi...

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayir,o kar ayarlamasi.
    Suan 36krs var. Bakalim otv den mi yoksa pompaya mi...
    Cahillik

Pompada artışı hissetiğimiz an zam zannediyoruz. Adını sen koy, ben bana girene bakarım

36 kuruş konusuna girmek istemedim. Küfür ederim mederim, bir de forumdan olmayalım şimdi...

_opeth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sürekli girdiğim göztepe Class'ta lpg 3.40TL seviyelerinde Anadolu yakasında ucuz LPG sanırım yok. Benzini ama iyi fiyattan 6.78 mi ne

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    LPG'li aracımıza genelde OPET,Shell,Po dışında yerlerden yakıt almazdık önceden. Durumlar bu vaziyette olunca bir kereye mahsus Milangaz'dan gaz almak zorunda kaldık. Ün yapmış akaryakıt firmalarının bir depo gazıyla en çok 200-205 km bandında gidebilen araç birden 237-245 bandını görmeye başladı. Performans konusunda aracı arada bir kullanan babam da ben de gazlama merakında (fiyatlardan ötürü) olamadığımız için pek bir fark göremedik sollamalarda vs. bizi hiç üzmedi ancak.. Ün yapmış akaryakıt firmaları performans için bir şeyler karıştırıyormuş bu sebeple daha az km yapıyorduk zannımca.. @997TT ağabey sen de akaryakıt işiyle uğraşıyorsun senin de görüşünü merak ediyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı baskan96 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    LPG'li aracımıza genelde OPET,Shell,Po dışında yerlerden yakıt almazdık önceden. Durumlar bu vaziyette olunca bir kereye mahsus Milangaz'dan gaz almak zorunda kaldık. Ün yapmış akaryakıt firmalarının bir depo gazıyla en çok 200-205 km bandında gidebilen araç birden 237-245 bandını görmeye başladı. Performans konusunda aracı arada bir kullanan babam da ben de gazlama merakında (fiyatlardan ötürü) olamadığımız için pek bir fark göremedik sollamalarda vs. bizi hiç üzmedi ancak.. Ün yapmış akaryakıt firmaları performans için bir şeyler karıştırıyormuş bu sebeple daha az km yapıyorduk zannımca.. @997TT ağabey sen de akaryakıt işiyle uğraşıyorsun senin de görüşünü merak ediyorum..
    Milangaz gördüğüm yerden alırım çünkü cezayir gazı ve oktanı yüksek diye biliyorum. Totaller bir ara hep satardı daha sonra demirören grubuna devredilince 997tt murat abininde uyarılarıyla total'den alışverişi kestim. Eğer kaynağı bozmadılarsa Milangaz iş yapar. Hem menzilli hemde oktanlıdır.

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Milangaz sadece denk gelmistir,aman diyim.
    Bedava verse alirim ancak.
    Ucuz buldugunuz guvenilir markalardan alın.
    Cezayir gazi eskidendi,cok eskiden....

Günkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    forever energy abi en ucuz gaz orda opetlede aynı kmyi yapıyorum.

ozoozo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En ucuz benzini kullanıyoruz dediysem bugün foruma yazmayı bırakayım ben... yazdıklarım aynen şu "daha önce euro bazlı dahi en pahalı yakıt bizdeydi (avrupa 1.20 eurodan benzin alırken biz 1.30 eurodan alıyorduk, sonra onlarda 1.40 euroya çıktı oda ayrı yani daha pahalı devam etse idi biz 1.50 eurodan alacaktık en pahalı kalmak için), şimdi o seviyelerde olmaya devam etse 12 TL den almak durumunda kalırdık, şuanki seviyesini bu sebeple memnun kalmak zorundayım" aradaki farkı anlayacak kadar zeki bir insansın ben biliyorum seni

Lütfen biri de ama orda asgari ücret bilmem kaç euro alım gücü aynımı yazmasın. Ya aq ben yüksek lisans mühendislik ve ayrıca işletme okumuş birisiyim. Zaten sürekli işim gereği yurt dışındayım millet ne alıyor ne kazanıyor onada 3-5 tecrübesel vakıfız. Ama realite var, biz siktiriboktan bir ülkeyiz. aq bu yöneticilerin savunulacak tarafımı var, zaten muhalif düşüncedeyim oyumda o yönde. ama illa tartışılacak ya basmakalıp bir laf çıkar karşımıza.

Bende yakıtı bunun 3 de birine almak tabiki isterim, ama alamıyoruz aldırtmıyorlar aq

Abi yanlış anlama cahilliğime ver ama bu nasıl bir matematik yada finans hesabı ben anlamadım

Senin hesabına göre biz her zaman Avrupa ve Amerika dan daha ucuza benzin mâl edeceğiz , bizim paramız değer kaybettikçe adamlara uyarladığımız para birimi gittikçe düşücek , örneği adamlarda litresi 1.40 euro ise , bizde litresi 10 lira olup euro da 10'a dayanınca biz 1 euro ya mı almış olacağız ? Senin hesabına bana biraz polyannacılık gibi geliyor,

Bu matematik hesabı ile ilerleyeceksek elde ettiğimiz gelir de doğru orantılı artması gerek ki dediğin hesabı yapabilelim. Yine başa dönecek gibiyiz ama asgari ücret vs. diye bu işin gerçeği bu. Birim para üzerinden bile ilerlersek yine aynı şartlar veya Türkiyede şartların iyi olduğu anlamı uzaktan yakından çıkmıyor.

Plastidip'in TR yetkilisiydiniz yanlış hatırlamıyor isem 2015 de elde ettiğin kâr marjı ile 2018 in 8. Ayında elde ettiğin kâr marjı aynı mı ? Değişen piyasada ki artışları müşterine yansıtabiliyor musun ? Bence yansıtamıyorsun çünkü millette para yok , yansıtırsın ama 10 tane gelen müşteri sayısı 4 e 5 e düşer orası ayrı.

Yurtdışında nereleri baz aldın bilmiyorum ama bende Billkent Üniversitesi Fransızca&İngilizce Muhasebe mezunuyum , MBA yüksek lisansı yapıyorum, 3.5 senede amerika da yaşadım, abim 9 yıldır orada yaşıyor , amerikada da şirketim var, Türkiyenin de önde gelen holdinglerinden birinde çalışıyorum ancak senin bahsettiğin gibi millet ne alıyor ne kazanıyor uzaktan yakından alakası yok. Türkiye de paranın değeri mi var , bugün 10 bin tl maaş alsan bu 10 bin para birimiyle ne yapabildiğine bakarsan doğru hesabı yapmış olursun.

Yani hala nasıl olur da bu şartlarda bizi Avrupa veya Amerika ile kıyaslayıp , bence yakıt fiyatları uygun diyorsun benim pek mantığım almadığı. Amacım herhangi bir saygısızlık , veya terbiyesizlik yapmak değil gerçekten anlamadığım için sordum,soruyorum.
    Amerika da veya Avrupa da hangi sektörü Türkiye ile kıyaslayacak olursan aldığın para birimiyle (Dolar,euro,yen vs baz almadan) her türlü bizden yüksek standartta yaşıyorlar.
    ABO TRADING
    STR

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiç ama hiç anlamamışsın. Yazını okudum, tek ricam tekrar benim kısa 3 paragrafımı oku.

Bizim Özgür kardeşimde geçen celallenip bana geçenlerde yazdığım yazıdan taş atmış "abi hani biz zaten en ucuz yakıtı kullanmıyormuyuz, devam et" diye. Bende dedimki "biz düne kadar en ucuzu değil direkt en pahalıyı kullanandık, bunuda Avrupalı bu paraya alıyorken biz euro olarak bile daha pahalıya alıyoruz olarak burada bas bas bağırdık"... �imdi burada bir STOP vereyim çünkü millet sadece bu yazıyı okuyarak algıladığını yazıyorum çünkü verilen cevaplar bile hep aynı olduğundan artık ortalama almama bile gerek yok. "abi sen avrupada asgari ücret kaç para bilionmu, alım gücü ne bilionmu, abi nasıl asgari ücreti benzin parasına bölmez alım gücüne bakmazsın" ok mi gelen cevaplar bunlar. Benim cümlem çok basit ya. euro olarak zaten daha pahalıya almıyormuyduk yinede??? EVET. oda o dönemler 1.20-1.25 euroyken bizde 1.30 eurolarda değilmiydi?? EVET. �imdi Avrupada 1.45 euroya fırlamış son dönemde benzinde bu bilgiyide alarak bizde 1.50 eurodan yüksek durumda olurmuydu?? (burada olurmuyduyu yanlış anlamayın zaten sikilmeye alışmışız adam bize bundan satıyorum diye diretse sanki bişeymi dicektik, hakkımızmı var ). 1.50-60 euroda bize 11-12 tl olaak yansıyacaktı.... Lütfen 2. stop . Bu aq mun yazımız yazmasaydım keşke ne akp Lİ OLMADI�IMMI KALDI? ne cahil küçük beyinli olmadığımmı kaldı, ne olaylara vatansever olduğumu sanıp biboktan anlamadığımı ifade edenmi oldu?? hepsini gördüm şükür. İyide ben bir muhalifim, 2 sadece basit bir cümledeki özne ile başladığım yakıt türünün o çarpan ile çarpıldığında edeceği rakamı verdim. Bunu anlamak bukadar zormu ya??

Gelelim diğer anlattığıma "şimdi 1 euro benzin demiştim" yine demeseydim keşke. 1 euroda sen alım gücüne göre bunu hesapla diyenler başladı. Abicim 40 yaşını geçmiş bir Türkiye vatandaşı olarak yazıyorum ve hepinize soruyorum ama ciddi cevap verin istediğiniz tarihide belirtelim (Gazi Mustafa Kemal Atatürk dönemini hariç tutalım abi o bizim özelimiz, o dönem değerlenidireleck bir dönem değil tartışmaya açık değil doğrusu) hangi aq mun yılları arasında bizim yakıt alım gücümüz Avrupadan iyiydi??? hiç olmadıki Babam 70 de Almanyaya taşındı diyorum askerden gelir gelmez burada iş para kazanamayacağına karar vererek alım gücünü kötü görüp oraya gitmiş. Orada yok paraya çalışmış neyse bişeyler yapmış etmiş vs.

Yani ben asla akp yi savunmam savunamam görüşüme çok ters. Sadece diyorumki adamların öyle bir çarpanı varki 1.5 euroya satıp bizden kazandığı yakıtı 1 euroyada bize satınca hala kazanıyor. O biçim bizi sikiyorlar anlıyacağınız. Ve ben şemsiye açılan taraf olduğum için en azından şimdilik sadece 1 euro olmasına sevinen taraf olabiliyorum deyip KİNAYE yaptım. Ama taşlandım malesef. Hala anlamayan arkadaşlarım için son yazım lütfen daha çok yormayın
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiç ama hiç anlamamışsın. Yazını okudum, tek ricam tekrar benim kısa 3 paragrafımı oku.

Bizim Özgür kardeşimde geçen celallenip bana geçenlerde yazdığım yazıdan taş atmış "abi hani biz zaten en ucuz yakıtı kullanmıyormuyuz, devam et" diye. Bende dedimki "biz düne kadar en ucuzu değil direkt en pahalıyı kullanandık, bunuda Avrupalı bu paraya alıyorken biz euro olarak bile daha pahalıya alıyoruz olarak burada bas bas bağırdık"... Şimdi burada bir STOP vereyim çünkü millet sadece bu yazıyı okuyarak algıladığını yazıyorum çünkü verilen cevaplar bile hep aynı olduğundan artık ortalama almama bile gerek yok. "abi sen avrupada asgari ücret kaç para bilionmu, alım gücü ne bilionmu, abi nasıl asgari ücreti benzin parasına bölmez alım gücüne bakmazsın" ok mi gelen cevaplar bunlar. Benim cümlem çok basit ya. euro olarak zaten daha pahalıya almıyormuyduk yinede??? EVET. oda o dönemler 1.20-1.25 euroyken bizde 1.30 eurolarda değilmiydi?? EVET. Şimdi Avrupada 1.45 euroya fırlamış son dönemde benzinde bu bilgiyide alarak bizde 1.50 eurodan yüksek durumda olurmuydu?? (burada olurmuyduyu yanlış anlamayın zaten sikilmeye alışmışız adam bize bundan satıyorum diye diretse sanki bişeymi dicektik, hakkımızmı var ). 1.50-60 euroda bize 11-12 tl olaak yansıyacaktı.... Lütfen 2. stop . Bu aq mun yazımız yazmasaydım keşke ne akp Lİ OLMADIĞIMMI KALDI? ne cahil küçük beyinli olmadığımmı kaldı, ne olaylara vatansever olduğumu sanıp biboktan anlamadığımı ifade edenmi oldu?? hepsini gördüm şükür. İyide ben bir muhalifim, 2 sadece basit bir cümledeki özne ile başladığım yakıt türünün o çarpan ile çarpıldığında edeceği rakamı verdim. Bunu anlamak bukadar zormu ya??

Gelelim diğer anlattığıma "şimdi 1 euro benzin demiştim" yine demeseydim keşke. 1 euroda sen alım gücüne göre bunu hesapla diyenler başladı. Abicim 40 yaşını geçmiş bir Türkiye vatandaşı olarak yazıyorum ve hepinize soruyorum ama ciddi cevap verin istediğiniz tarihide belirtelim (Gazi Mustafa Kemal Atatürk dönemini hariç tutalım abi o bizim özelimiz, o dönem değerlenidireleck bir dönem değil tartışmaya açık değil doğrusu) hangi aq mun yılları arasında bizim yakıt alım gücümüz Avrupadan iyiydi??? hiç olmadıki Babam 70 de Almanyaya taşındı diyorum askerden gelir gelmez burada iş para kazanamayacağına karar vererek alım gücünü kötü görüp oraya gitmiş. Orada yok paraya çalışmış neyse bişeyler yapmış etmiş vs.

Yani ben asla akp yi savunmam savunamam görüşüme çok ters. Sadece diyorumki adamların öyle bir çarpanı varki 1.5 euroya satıp bizden kazandığı yakıtı 1 euroyada bize satınca hala kazanıyor. O biçim bizi sikiyorlar anlıyacağınız. Ve ben şemsiye açılan taraf olduğum için en azından şimdilik sadece 1 euro olmasına sevinen taraf olabiliyorum deyip KİNAYE yaptım. Ama taşlandım malesef. Hala anlamayan arkadaşlarım için son yazım lütfen daha çok yormayın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bizim Özgür kardeşimde geçen celallenip bana geçenlerde yazdığım yazıdan taş atmış "abi hani biz zaten en ucuz yakıtı kullanmıyormuyuz, devam et" diye. Bende dedimki "biz düne kadar en ucuzu değil direkt en pahalıyı kullanandık, bunuda Avrupalı bu paraya alıyorken biz euro olarak bile daha pahalıya alıyoruz olarak burada bas bas bağırdık"... Şimdi burada bir STOP vereyim çünkü millet sadece bu yazıyı okuyarak algıladığını yazıyorum çünkü verilen cevaplar bile hep aynı olduğundan artık ortalama almama bile gerek yok. "abi sen avrupada asgari ücret kaç para bilionmu, alım gücü ne bilionmu, abi nasıl asgari ücreti benzin parasına bölmez alım gücüne bakmazsın" ok mi gelen cevaplar bunlar. Benim cümlem çok basit ya. euro olarak zaten daha pahalıya almıyormuyduk yinede??? EVET. oda o dönemler 1.20-1.25 euroyken bizde 1.30 eurolarda değilmiydi?? EVET. Şimdi Avrupada 1.45 euroya fırlamış son dönemde benzinde bu bilgiyide alarak bizde 1.50 eurodan yüksek durumda olurmuydu?? (burada olurmuyduyu yanlış anlamayın zaten sikilmeye alışmışız adam bize bundan satıyorum diye diretse sanki bişeymi dicektik, hakkımızmı var ). 1.50-60 euroda bize 11-12 tl olaak yansıyacaktı.... Lütfen 2. stop . Bu aq mun yazımız yazmasaydım keşke ne akp Lİ OLMADIĞIMMI KALDI? ne cahil küçük beyinli olmadığımmı kaldı, ne olaylara vatansever olduğumu sanıp biboktan anlamadığımı ifade edenmi oldu?? hepsini gördüm şükür. İyide ben bir muhalifim, 2 sadece basit bir cümledeki özne ile başladığım yakıt türünün o çarpan ile çarpıldığında edeceği rakamı verdim. Bunu anlamak bukadar zormu ya??

Bu arada ben hiç bir şekilde AKP yi savunuyorsunuz veya akplisiniz demedim demem de , o benim yargılayacağım veya haddime olan bir durum değil. Herkes özgürdür , ben siyaset yapmıyorum sadece kıyaslamanı gerçekten , laf çarpmadan veya taş atmadan anlamaya çalışıyorum.

Siyasi dem vurmaları kenara bırakarak ;

Bu hesabın bana mantıklı gelmesi için benim euro kazanmam lazım abi , haliyle avrupada 1.50 olan benzin Türkiye de hala 1.60 ok diyebilmeliyim.

Diğer bir kaçırdığın nokta "bence" (bence diyorum, yanlış anlama lütfen) Amerika da veya Avrupa da benzin 1.20 iken şuan 1.40 oldu diyorsun, evet mantığı anladım. Eskiden 25-30 kuruş euro bazlı fark oluyordu ancak şuan 10 kuruş fark oldu buda oradaki Artış Oranına göre bize uyarladığında iyi diyorsun ancak bu sadece rakamsal olarak iyi bir şey.

İşi realiteye döktüğünde adamlar 1.20-1.30 dan benzin alırken sendeki euro kuru 2 liraydı , adamlarda şuan benzin 1.40 senin euro kurun 7.5 , hal böyle iken bu durumun neresine iyi yine çok şükür diyebiliyoruz ben onu anlamaya çalışıyorum.

Yani özetle senin bu hesaba iyi diyebilmen için , dünyada tek bir para birimi olması gerek veya Türkiyenin de örnek gösterdiğin ülkelerle aynı para birimi kullanıyor olması gerek ki, Avrupa'nın , Amerika'nın bizden daha iyi şartlarda olduğunu hemfikir olarak kabul edip , bizim ülkemizdeki kötü şartlara rağmen biz adamlardan 0,20 PARA BİRİMİ daha fazlaya alıyoruz deseydin doğru olabilirdi.

2. Paragrafta sorduğun soru için ; Evet , Türkiye hiç bir zaman ne Amerika ile nede Avrupa ile yarışamadı , böyle gitmeye devam ederse de biz ölene kadar yarışamayacak.

Yani bu benzini kıyas işi biraz şey gibi ; Paranın reel değerini hiçe sayıp , devalüasyonu hiçe sayıp , olsun ben hep 50 liralık benzin alabiliyorum demek gibi bir şey. Senin yaptığın kıyaslama ile 50 liralık benzin alıyorum diyen vatandaşın kıyası da mantıklı aslında , çünkü ömür boyu 50 liraya bir miktar yakıt alabilecek belki 0,01 lt dahi olsa.
    ABO TRADING
    STR

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BEN YAKIT UYGUN YAZMADIIIIIIIMMMMMMMMMMM

Allahını seven beni forumdan atsın. Abicim takdir ediyorum en azından yazdıklarımı okuyorsun. Ama benim yazdıklarım Kuranın bugünkü arapçayla okunup Türkçeye meal edilmesi değilki. Yani ne Özgürün dediği gibi "en ucuz yakıtı kullanıyoruz" yazdım ne senin bir önceki yazımı okuyup "biz yakıtı uyguna alıyoruz" ifadesi var veya onu kastetmedim.

Dünyada kıyas edebilmek için Özgül kütlede nasıl bir barem kullanıyoruz Su gibi. hani birimi direkt 1. Yakıttada kıyas için ya Dolar ya Euro kullanmıyormuyduk. Hani mesela Almanyayı siktir edelim Portekiz ile kıyaslıcaz aldığımız yakıtı "onda bilme kaç Euro LT si bizdede şu Euro diyorduk ya hani". Zaten Amerika kıyaslıcağımız yerde değil adam galonu yani 3.78 lt sini bile benzinin bizim lt ye denk gelen paramızdan ucuza alıyor.

Ben konuya KİNAYE li yaklaşıyorum. Uyguna alıyoruz değil eski kuru bıraktık 1.5 eurodan almayı 1 euroya satıyorlar "ammada insaflılar aq çocukları" diyorum

ya sinirden çok küfretmişim özür dilerim. Birde yazdıklarımı herkes unutsun çünkü anlaşılamıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BEN YAKIT UYGUN YAZMADIIIIIIIMMMMMMMMMMM

Allahını seven beni forumdan atsın. Abicim takdir ediyorum en azından yazdıklarımı okuyorsun. Ama benim yazdıklarım Kuranın bugünkü arapçayla okunup Türkçeye meal edilmesi değilki. Yani ne Özgürün dediği gibi "en ucuz yakıtı kullanıyoruz" yazdım ne senin bir önceki yazımı okuyup "biz yakıtı uyguna alıyoruz" ifadesi var veya onu kastetmedim.

Dünyada kıyas edebilmek için Özgül kütlede nasıl bir barem kullanıyoruz Su gibi. hani birimi direkt 1. Yakıttada kıyas için ya Dolar ya Euro kullanmıyormuyduk. Hani mesela Almanyayı siktir edelim Portekiz ile kıyaslıcaz aldığımız yakıtı "onda bilme kaç Euro LT si bizdede şu Euro diyorduk ya hani". Zaten Amerika kıyaslıcağımız yerde değil adam galonu yani 3.78 lt sini bile benzinin bizim lt ye denk gelen paramızdan ucuza alıyor.

Ben konuya KİNAYE li yaklaşıyorum. Uyguna alıyoruz değil eski kuru bıraktık 1.5 eurodan almayı 1 euroya satıyorlar "ammada insaflılar aq çocukları" diyorum

ya sinirden çok küfretmişim özür dilerim. Birde yazdıklarımı herkes unutsun çünkü anlaşılamıyorum
    O zaman biz senin kinaye yaptığını yada makara yaptığını anlamamışız abi çünkü verdiğin cevaplar çok ciddi ve samimi gözüküyordu Bende ondan mantığını anlamaya çalışıyordum.

Bakın kurtarın kendinizi şu basmakalıp laflardan. "Benimde euro olarak maaş almam lazım, yok benimde yaşam standartım aynı olsun ozaman". Kardeşlerim ben 40 ı devirdim babam 75ini devirdi. 70 larda Almanyaya gittiğinde de Türkiye maaş olarak aciz bir yerdeydi, tüm bu yıllar boyuncada hep aynı kaldı. Yoksa bizimkiler veya milyonlarca kişi niye gurbete gitmiş olsun. Bu hükümeti zerre kadar sevmiyorum, ama bu adamlar değil bu diğer ülkelerle aramızdaki gelir adaletsizliğini bulan. Sadece bu ipneler verginin oranını eşşeğin amına su kaçıracak sevşyeye getirip birde üstüne üstlük yeni vergiler uydurdular. Kısacası biz bu konu altında yıllarca en pahalı yakıtı aldığımızı iddia ettikmi?? ettik çünkü dopruydu. Şimdiyse avrupanın en ucuzuyuz. Malesefki ben şuandan bile memnunum çünkü 1.40 euro 12 tl yapıyor. Hiç işime gelmez o seviye.

Bizim silkinip artık bıdı bıdıcı basmakalıpcı muhalefet yapımızdan çıkıp farklı yöntemler denememiz gerekiyor.
    Doğru bir yaklaşım ama. Yıllarca Dünyanın dolar yada euro olarak en pahalı benzinini kullandığını defaaten iddia ettiysen. Bugün bu durumdanda istifade edeceksin. %9 geldi diye aman yandı götüm muahabbeti yapmamak lazım
    Ben bu yazdıklarını ciddi sanıp , ciddi şekilde cevap ve mantık arıyordum. Çünkü 1.40 euro 12 tl yapıyor diyip açıklama yapman oranın birim ücreti ile bizim kurumuz çarpıp şükür ediyorsun sanmıştım.
    ABO TRADING
    STR

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benzinin litre fiyatı 1.5 dolarda sabitlendi - Haberler
    çok değil bir kaç ay önce benzinin pahalılığı konuşulurken bu haberleri sürdüler piyasaya
    bu açıdan bakınca ben de 7 lira olan benzine razıyım sıkıntı yok
    yoksa benzin şuan 10 tl olmalı
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)