Hiç ama hiç anlamamışsın. Yazını okudum, tek ricam tekrar benim kısa 3 paragrafımı oku.
Bizim Özgür kardeşimde geçen celallenip bana geçenlerde yazdığım yazıdan taş atmış "abi hani biz zaten en ucuz yakıtı kullanmıyormuyuz, devam et" diye. Bende dedimki "biz düne kadar en ucuzu değil direkt en pahalıyı kullanandık, bunuda Avrupalı bu paraya alıyorken biz euro olarak bile daha pahalıya alıyoruz olarak burada bas bas bağırdık"... Şimdi burada bir STOP vereyim çünkü millet sadece bu yazıyı okuyarak algıladığını yazıyorum çünkü verilen cevaplar bile hep aynı olduğundan artık ortalama almama bile gerek yok. "abi sen avrupada asgari ücret kaç para bilionmu, alım gücü ne bilionmu, abi nasıl asgari ücreti benzin parasına bölmez alım gücüne bakmazsın" ok mi gelen cevaplar bunlar. Benim cümlem çok basit ya. euro olarak zaten daha pahalıya almıyormuyduk yinede??? EVET. oda o dönemler 1.20-1.25 euroyken bizde 1.30 eurolarda değilmiydi?? EVET. Şimdi Avrupada 1.45 euroya fırlamış son dönemde benzinde bu bilgiyide alarak bizde 1.50 eurodan yüksek durumda olurmuydu?? (burada olurmuyduyu yanlış anlamayın zaten sikilmeye alışmışız adam bize bundan satıyorum diye diretse sanki bişeymi dicektik, hakkımızmı var

). 1.50-60 euroda bize 11-12 tl olaak yansıyacaktı.... Lütfen 2. stop . Bu aq mun yazımız yazmasaydım keşke ne akp Lİ OLMADIĞIMMI KALDI? ne cahil küçük beyinli olmadığımmı kaldı, ne olaylara vatansever olduğumu sanıp biboktan anlamadığımı ifade edenmi oldu?? hepsini gördüm şükür. İyide ben bir muhalifim, 2 sadece basit bir cümledeki özne ile başladığım yakıt türünün o çarpan ile çarpıldığında edeceği rakamı verdim. Bunu anlamak bukadar zormu ya??
Gelelim diğer anlattığıma "şimdi 1 euro benzin demiştim" yine demeseydim keşke. 1 euroda sen alım gücüne göre bunu hesapla diyenler başladı. Abicim 40 yaşını geçmiş bir Türkiye vatandaşı olarak yazıyorum ve hepinize soruyorum ama ciddi cevap verin istediğiniz tarihide belirtelim (Gazi Mustafa Kemal Atatürk dönemini hariç tutalım abi o bizim özelimiz, o dönem değerlenidireleck bir dönem değil tartışmaya açık değil doğrusu) hangi aq mun yılları arasında bizim yakıt alım gücümüz Avrupadan iyiydi??? hiç olmadıki

Babam 70 de Almanyaya taşındı diyorum askerden gelir gelmez burada iş para kazanamayacağına karar vererek alım gücünü kötü görüp oraya gitmiş. Orada yok paraya çalışmış neyse bişeyler yapmış etmiş vs.
Yani ben asla akp yi savunmam savunamam görüşüme çok ters. Sadece diyorumki adamların öyle bir çarpanı varki 1.5 euroya satıp bizden kazandığı yakıtı 1 euroyada bize satınca hala kazanıyor. O biçim bizi sikiyorlar anlıyacağınız. Ve ben şemsiye açılan taraf olduğum için en azından şimdilik sadece 1 euro olmasına sevinen taraf olabiliyorum deyip KİNAYE yaptım. Ama taşlandım malesef. Hala anlamayan arkadaşlarım için son yazım lütfen daha çok yormayın