abi bu motor kaç kuruş yakıyorki halen daha yakıt konusunda tatmin olmadın? :D
Printable View
abi bu motor kaç kuruş yakıyorki halen daha yakıt konusunda tatmin olmadın? :D
allah kaza bela vermesin istanbul da zor olur ancak antalya izmir ankara gibi illerde benim tavsiyem today kmde 0,09 kuruş yakıyor tabi buna yakmak denirse :D
Kazasız belasız iyi günlerde
arkadaşlar bu motor hakkında ne düşünürsünüz ? yakıtı, kullanım maliyeti filan. fiyatı çok uygun ve yeni başlayan biri için önerir misiniz ?
Mondial Motor
bence ikinci el yamaha ybr 125 veya honda cbf 150 tarzında en azından kalitesini kanıtlamış motorlara baksan daha iyi olur diye düşünüyorum
scooter-normal motor fark etmez, çin çindir.
Mondial:
diğer çin malları gibi servisleri sıkıntıdır
ama inanılmaz ucuz ve bol yedek parçası vardır
komple scooter balata seti+kayış ~25-30tl (kymco scooter 300-500 tl arası)
1 ayna 15-20 tl (piaggio marka sccoter tek aynası ~420tl)
ön fren balatası 12tl
ön fren diski 17 tl falan
korna 3.5 tl
buji 3 tl
komple motor conta takımı 15 lira
piston seti 12 lira falan
anlatabiliyormuyum?
arıza çıkarır, ufak tefek sorunları vardır
öyle alayım nasılsa sıfır motor, 2 sene sorunsuz biner satarım diyorsan
başka hayal kur.
bozulduğu zaman senin elinden tamir işi gelirmi?
birşeyler tamir eder, çözüm üretebilirmisin?
işte yol ayrımı burada
yoksa 55 wattlık halojen farlara bakan kedi gibi bakarmısın?
garantisi var ama?
unut o garantileri ve ona göre karar ver.
ben 2005 yılında sıfır zat150 scooter aldım
bozuldu yaptım, sıkıntı çıkardı tamir ettim,yolda kaldım hallettim
gittim parçalarını kendim aldım taktım
8 sene krallar gibi bindim ve sattım
aynı sene zat150 alanların şu an kafalarında saç yok.
Dedıklerınde haklısın Hakan abı sorunsuzluk ıstıyorsan vespa,honda alıcaksın.. Yaklasık 4. Vespam hıc bırınde perıyodık harıcı cok sukur arıza dıye servıse uğramadım.1 senedır durmadan bınıyorum 3.000/6.000 ve 12.000 bakım yaptırdım suan 13400 kmde. Hıc durmadan ayvalık,cesme,izmir gezdi geldi gene tık demedı oğlan :)
3000: yag bakımı(fıltre-yag-hava) 90 TL
6000: yag bakımı(fıltre-yag-hava) + ön fren balata 140 TL
12000: yag bakımı(fıltre-yag-hava)+ varyator bakımı bılya,kayıs ıvır zıvır 440 TL (içime oturmadı degıl)
ehe
ben zat150 ye komple motor yaptım
piston-segman-komple tk conta-krank-buji-yağ pompası-exantrik zinciri-yağ zinciri-benzin filtresi-zincir gergileri. Hepsi sıfır.
hepsi 145 tl falan tutmuştu galiba
ayrıca şu an scooter bakıyorum
marka birşeyler alayım diyorum sym-kymco gibi falan en azından
ama çinden ayrılmak gerçekten zor
özellikle yedek parça fiyatlarını gördükten sonra
ya şuan arabamı satarsam elimde max 2.5 lira gibi bi rakam olur. ybr filan beni çok çok aşar. daha bunun kaskı montu filan var. bugün gittim baktım adamın dediği 100lükler sıkıntılı oldu artık gelmiyor 125likler daha sorunsuz kendini kanıtladı bunları satmaya devam ediyoruz dedi. debriyajlı vitesli ve çok hafif. öğrenmek için ideal. sorun çıkarır mı bilmiyorum tabi. çıkarırsa da ampüle bakan kedi gibi bakabilirim abi, daha güvenmiyorum o konuda kendime.
aklımda hiç olmayan bi araçtı motorsiklet. enduro, naked filan ara ara bakardım çok param olursa alırım hayali kuruyodum ama hiç ciddiye almadım bu konuda kendimi.
ama bu ara çevremde motora geçen çok kişi var. benzin de aldı başını gitti. kış geliyor gerçi ama aklımda ciddi ciddi düşünmeye başladım artık.
bir de şu var. ybr filan tip olarak hoşuma gitmiyo ya :D böyle klasik cruiser tarzı daha bi hoşuma gitmeye başladı bu aralar. başlangıç için hoşuma biraz da o yüzden gitti sanırım :)
CBF 150 de çok var piyasada ,YBR alternatifi olarak düşünebilirsin.
musti hayırlı olsun motorun. o motorla dalga geçiyosunuz da agility ciddi teker yapabilen bi alet. güzel ve kıvraktır. güle güle bin
Çok iyi teker yaptığını saolsun Seçkin aldığımın ertesi günü gösterdi. Motorum ile burnout yapmaya çalışırken motor teker yapınca Seçkin motoru tutamadı ve uçtu gitti. Sağı solu kırıldı motorun , ön amortisörlerden biri ve üçgeni bozuldu. Seçkin'e bir şey olmadı allahtan , ertesi gün tatile gitti.
Aldığım gün inanılmaz heyecanlı ve hevesliydim. İçimde kaldı hepsi. Siz siz olun scooter da olsa motorunuzu vermeyin kimseye. :) Seçkin şimdi bana yenisini alacak , bende kaldığım yerden motosiklet hayatıma devam edeceğim. Gerçi kış geldi , hava da soğudu ama yapacak birşey de yok.
Dün Super Bike izlemeye gittik , yarışta , stunt elemanda çok iyiydi. Motosiklet güzel olay. :)
Honda cbf 150 kullanıyorum. Hem konforlu hem az yakıyor. Şehir içi en mantıklı araçlardan biri. Düşünen varsa tavsiye ederim.
pcx'i aldım dünyam değişti.
arabalarımı nerdeyse kullanmıyorum.
imkan geçince elime Honda cbr600fa ya da yamaha xj6 diversion f düşünüyorum.
bu arada duke de çok tatlı makina :) denk gelince mutlaka kafayı çevirip baktırıyor.
hysoung un x5 i gelicek duke replicası güzel yapmışlar fiyatıda kesin makul olur..
Çok da benzemiyor , şimdi baktım bende.
hysoung one on one yapmaz zaten gt250 lerde ducati 999 kopyası oda one on one benzemiyor..
yerli ve yabancı forumlarda genel kanı duke a çok benzediği yönünde..
fiyatıda makul olur sanırım ben çok satıcığına inanıyorum arkasında yerli bir distiribütörde var parça servisde zaten sıkıntısı yok...
Mekanik olarak nasıl olacağı da çok önemli. Freni , hızlanması vs vs .