Sizinde arabanız çalınmış, geçmiş olsun en kısa sürede bulunması dileğiyle...
Printable View
Geçmiş olsun. Acaba kimlerle beraber yaptı adam bu dolandırıcılığı ?
Biz bu galeriden 4 ay önce 2 tane taksi çıkması albea aldık bizzat bu adam bizi ağırlamıstı cay soylemıstı muhabbet etmiştik çok iyi bi insana benzıyordu hatta bayağı bi indirim yapmıştı neden yaptığı belli oldu :)
Az önce haberlerde gösterdi madur olan insanlar adamın dükkanı önünde sabahlamış, olmayan hayali plakalı araçların bijonlarını dahi satmış. Zor durum Allah yardım etsin.
alın teriyle kazanılmış birikimleri giden arkadaşlara geçmiş olsun gerçekten zor durum... ama lütfen herkes bir şey yaparken yasaları adam gibi okusun ya da avukatına danışsın, bu tarz kiralama el değiştirme aracılık vs kanunen yasak
Ticari Plakaların Verilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Karar
Amaç
Madde 1- (Değişik : 94/6311 sayılı karar) Bu Karar'da amaç; vatandaşın ulaşım ihtiyacını
karşılamak üzere toplu taşımacılığın geliştirilmesi, plaka karaborsacılığının ve korsan taşımacılığın önlenmesi,
fiilen çalışmakta olan şoför esnafının haklarının korunması maksadıyla taksi, dolmuş, minibüs ve umum servis
araçlarına verilecek ticari plakaların sayısı, verilme usul ve esaslarını tespit etmektir.
KAPSAM
Madde 2-(91/11158 sayılı karar) Bu Karar, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 12'nci maddesi
hükümlerine göre, İl Trafik komisyonlarınca plaka tahdidi kararı alınan İllerde uygulanır.
.................................
mağdurlar umarım örgüte üye olmak suçuyla falan suçlanmazlar...
gerçi bu olay sadece plakada yapılmıyor... şu an binlerce eczacı olmayan eczane işletmecisi, müteahhitlik karnesi kendisine ait olmayan inşaatçı, yapı denetimcisi, iş güvenliği uzmanı vs. var... kanunen sadece kendinizin yapabileceği işleri başkalarına kiraya vermenin yasal temeli olmadığı gibi üzerine bir de suç... hemen her sektörde bu olayın benzerleri var...
güzel para tayfun...
Aklıma Titan saadet zinciri geldi parti yapıp eğleniyorlardı :D
Titan ve Kenan Şeranoğlu - Video - Alkışlarla Yaşıyorum
Abi kendi sektörüm için konuşuyorum,o kadar çok ki yukarıda bolt yaptığım yerde belirtilen şekilde çalışan..Özelleştirme süreçlerinden sonra iş iyice çığırından çıktı zaten.
Benim görüşüm farklı sektörlerde de bu tarz büyük vurgunların yada büyük iflasların olacağıdır.
şimdi adam bi şekilde dolandırdı.
yani bu işi bu adam yaptıysa başkalarıda yapabilir,başka firmalarda patlayabilir denmiş mesela
başka bir firmada hissesi olan plaka işi olan birileri nasıl kendini sağlama alıcak?yada dolandırılmamak için ne yapmalı?
5 Ay sonra döner piyasaya 70 Milyona tüm borcunu halleder, sonrada ŞEREFLİ BORÇ ÖDEYEN YİĞİT olur :)
Geriye kalan 630 Milyonu kimse sormaz bile.
Geçmiş olsun dolandırılanlara.
Bizim halkımız koyun gibi malesef, 16 kişi birleşip bir taksi almazlar.
Ama böyle ortaklıklara girerler.
Hep bir çoban sürü psikolojisi.
para cokomel egrisi olacak bende plaka işi yapıyorum...
satışını alıp parasını veriyorum ....satışını yapıp paramı alıyorum...
yarım ceyrek plaka satışlarında da ruhsatta isimleri yazıyor her hıssedarın plakaya hacız koyuluyor kimse kimseden habersiz satış yapamiyor bu kadar basit.
adam öldürülmüş olmasın ? kaçtığı kesin mi ?
ceylan oto hayali plaka alıp sattı...piyasadan nakit para 1.350 k ya plaka aldı..
daha sonra 1250k ya bozdurdu....hatta 1 ay sonra teslim alınırsa 1150k kadar düşüyordu... sonunda patladı...
olay bundan ibarettir....zaten dolandırılmiş olanların çok yurt dişinda ikamet ediyor...1 kişi üzerine 1 plaka alabildiği için karşilikli güvene dayalı ticaret yapılıyor...800 850 iken plaka bu insanlara paraları ödenip satişlarini almadilar....şimdi de plaka 1350 k yı görünce satişlari almak için doluştular...bu ınsanın böyle olmasını gene PARA yapmiştir....1000 tl lik bir mal aldığınızda daha fatura istiyorken,1350k lik bir ticarette satış almamanin mantiği nedir çözmek mümkün değildir...
bende MEHMET C. ile iş yaptım plaka aldim sattım ama satişi aldım satişi verdim TİCARET böle olmalıdır.