ben bugun menimi kaldirdim, filmleri napcan dediler kapilarda var abi sokerim onlari da deyip 2 kapidakileri cikarttim 4 taraftan fotolari cektiler egzozun sesine baktilar yolladilar, pazar pazar sira da olmuyor cok kolay oldu.
Printable View
ben bugun menimi kaldirdim, filmleri napcan dediler kapilarda var abi sokerim onlari da deyip 2 kapidakileri cikarttim 4 taraftan fotolari cektiler egzozun sesine baktilar yolladilar, pazar pazar sira da olmuyor cok kolay oldu.
Arabayı aldığımdan beri (mart ayında aldım) ilk defa bir kaç kere çevirmeye girmiştim ama rutin kontroldü kimse şeritlere takılmamıştı.
Bugün köprü girişinde direk aldılar, ehliyet ruhsatı verdim direk şeritler ruhsata işli değil dedi. Biliyorum dedim ama fabrikasyon böyle olduğunu söyledim, internetten fotoğraf gösterdim.
Fabrikasyon böyle olabilir, ruhsata işli olması lazım dedi. Ceza vs yazmadan gönderdi, sanırım takım elbiseli ve sinek kaydı traş olmanın etkisi var bunda :D
Bende Camaro yu aldığımın 2. haftasında çevrildim arabayı bağlamaya kalktılar üzerindeki şertiler yüzünden ruhsatta sadece siyah yazıyordu. Rüşvetle çıktık işin içinden ertesi gün ruhsatı çiftkurtların kafasın atmıştım değiştirin bunu diye... Polisler açık arıyor ve çokta güzel buluyor.
Twitterda, @radaristanbul var. Faydalanabilirsiniz.
amk ilk defa evdeki 2 arabanında evrakları tam eksik gedik noksan hiç bişi yok ceset torbasına kadar var arabalarda ama aylardır çeviren yok :D
bizim zamanımızda polis daha bilgiliydi sanki misal impreza wrx çevrildiğinde spoilerinin orjinal olduğunu bilirlerdi trafikde polislik yapıcak insanların kesinlikle araçlar hakkında teknik bilgisi olmalı bugün fabrikasyon şeritli üretilen araçlar var fabrikasyon spoilerli karlıklı araçlar var onu bırakın drl gündüz farı nı sis farı sananlar var.. geçen bir forumda okudum dedim bu kadarda bilgisizlik olmaz adamın mercedesdeki gündüz farını sis farınız açık diye ceza kesmeye kalkan polis olmuş... dh de okumuşdum galiba..
yani eğitim şartmı şart yoksa bu eğitimsizlikle trafikde sürücülerle polis arasında çok sıkıntılar çıkar üstüne vatandaş haklı ise daha beter sıkıntılar çıkar bazı araçların fabrikasyon nasıl üretildiğini bilemeleri gerekir bilmiyorlarsa merkezi arayıp öğrenmeleri gerekir..
:D:D:D:D:D:D:D önceden var dı ya hani 4 5 sene önce inanmış rollingciler :D
filtre takıyo geliyo 20 beygir :D akü kutup başını sök tak 15 beygir :D rollinge çkıcak yemek yemiyo ağırlık yapmasın diye :D aynı pompadan benzn almalar filan :D
beni 3 hafta önce kızıltoprak benzincide çevrdklerinde ben bu aracı nası susturayım dedim laf olsun diye söyledm gerçi ağzımdan çıkıverdi öylece, polis benle yaşıttı direk kustu adam içindeki kini.
cevap: buna binme ozaman git başka araca bin.
yani diceğim yeni polisler çok kıskançlar, buda onları daha hırçın yapıyo ceza yazarken.
kesinlikle haklısınız...Benim başıma aynı olay geldi 2.köprü girişinde çevirdiler alkol yok eksik yok kemer takılı ee sizin 166lira cezanız var halil bey! Sebep? Sis farlarınız açık geziyorsunuz durun dedim orda sis farı degi day light yani gündüz farı bunlar asla kapanmaz farlar kapalımı gezim yani? Yok ben anlamam yazıcam öye böyle derken amiri geldi sonra ona izah ettim ruhsatı resmen aracın içine fırlattı yürü git dedi ya sabır diyip devam ettim.Ayırca cadde taraflarına inip bile bile lades olmanında anlamı hiç yok bilgili degil polisler araçta coilover var ee tüv belgeli ben bu şekilde muayeneden geçmişim standartlar dahilinde bir basıklık var ama polise göre araba basık jeep gibi olmamız gerek :D ilk çevirme olayının başladıgı gün geçmiştim mecburen hepsinede girdm çok şükür cezasız atlattım ama cuma cumartesi pazar günleri asla akşam üzeri inmem bi daha o taraflara kusur illaki buluyolar
Polisler cahil falan değil.. Geçin o işleri.. Polisler gayet iyi biliyor sis farını da DRL led leri de, spoileri de, şeritleri de onu da bunu da.. Sadece salağa yatıyorlar. Yerse..
Niye?
2 ay sonra 2014 yılı bütçe görüşmeleri başlar, o zaman yazdıklarım yerini bulur..
Yılbaşına kadar trafik kontrolleri sıkı olacak..
Neden?
Ceza kesmeleri gerek.. 2013 bütçe görüşmelerinde öngörülen rakamın tutturulması gerek..
Ocak ayında çiftlik gibi olur tüm caddeler.. Yıllardır öyle oldu, bu yıl da yine öyle olacak.. Neden şaşırıyorsunuz ki bu kadar? Alışmadınız mı hala bu senaryoya?
konular hep polise dönmekte , açıklama yapmak bize düşmekte :D
aramızda istisna memurlar var tıpkı bu siteye üye olup milleti dolandıranlar gibi çürük elmalar var aramızda bunu baştan belirteyim
polis cahil değil karşıdaki kişi derdini ne kadar anlatabiliyorsa o kadar yardımcı olabiliyoruz
ceza limitine gelince trafik şubenin amir müdürlerinde şöyle bir zihniyet var ne kadar çok ceza o kadar başarılı memur , az ceza mobbing sürgün tehdidi psikolojik baskı
bütçe görüşmelerine yorum yapmayacağım çünkü kesilen cezalar hepimizin cebinden çıkıyor (geçen gün bende seyir halinde telefon görüşmesinden ceza yemişim :D )
herkes , milletin ödediği vergiler çerçevesinde maaşını alıyor ve ayağına hizmet geliyor (benim ödediğim vergilerle maaş alıyorsun sözünden nefret ediyorum bu ay maaşımdan 750 tl bende vergi ödüyorum , bununlada sizler maaaş alıyorsunuz)
arabamız modifiyeli diye binmeylimmi diyen arkadaşlar var akşam çevre yoluna çıkıp gazlamanıza kim ne diyor şehir içinde apaçiliğe gerek varmı ?
Dediginiz cogu seye katiliyorum ama benki standart egzos la ceza yiyip muayeneye sevk edilmis adamim. Oyle apacilik falan da degil isiktan kalktim, 1 bitti.. Arkadan terorist kovalar gibi gelip onume kirdilar. Egzos var yok bilmemne kaldirima cikarttim arabayi komple egzosun standart oldugunu gorup ceza kesildi.
Su an S2000 kullaniyorum, daha cevirme olupda durdurulmadigimi bilmiyorum. Neredeyse her allahin gunu 2 sokak asagida cevirme yapiyorlar HER ALLAHIN GUNU ve ailece biktik. Saat 10-12 arasi bir basliyorlar 4 e kadar, kendi arabami zaten o saatler arasi istanbul yonune dogru alamiyorum ama alakasiz havada babama zincir bulunmamaktan ceza kestiler.
Demem o ki, ben her gun sizin bu curuk elma dediginiz adamlarla muhattapim. Haftada bir gorusuyoruz, bagzen sirf eglenceden elimde alkolsuz bira cevirmelere girip 1 saat uflemem muhabbeti yapip ufleyip 0 cikartip bende onlari cildirtmaya basladim.
Simdi birde su max limit 70 mevzusu cikti, kimseye ceza gelmezken benim eve 82 ile geldi. Ya 82 nedir ya.. E simdi bu cihaz calisiyor mu calismiyor mu ? Ben 70 le gidiyorum artik millet paso 120 ile geciyor, bu insanlarin cezalari bilerek mi yollanmiyor yoksa alet mi duzgun calismiyor cozemedim...
Ha birde E-5 uzerinde bir adet 50 tabelasi var.. Cakallar simdi oraya radar kurmuslar, 65 le de oradan ceza yedim. E-5 TE 50 NEDIR ARKADAS ? Okul yok birsey yok bir tane ust gecit var bir benzinci var ne 50 si ?
Bana kalirsa o arkadaslar curuk elma degilde, siz kurunun yaninda yaniyorsunuz. Daha yazarim kitap olur.. Sehirlerarasi yolda hoperlor olmayan sokuk aracimla yuksek sesle muzik dinleme cezam bile var :)
Zamaninda cok gazladim, cok abuk sabuk hareket yaptim ki eskilerden herkes asagi yukari bilir, sakin giderken yedigim cezalarin 10 da 1 ini yemedim. Velhasil kelam, insanlar birbirine dusman olmus; ceza keseyim caydirici olsun insanlarin cani yanmasin degilde.. Bak ibneye eylul de niye zincir tasimiyor mus ben gostereyim ona, aaa bak serefsize arabasinda kirmizi cizgi var ruhsatta kesin yoktur, aa bak janti var kesin bilmemnesi de vardir, egzos kafasi var yaz hemen yapistir egzos cezasini tipine donmus.
Bu ulkede en fazla can kaybi, sakatlik emniyet kemeri takmamaktan meydana gelirken, en dusuk cezayi sen emniyet kemerine yazarsan senin niyetin bellidir. Her ay gazetelerde ben 5 tane emniyet seridi kazasindan yasam yitiren insan goruyorken sen bu kadar boktan cezalar kesersen senin niyetin insan degil para kazanmaktir, bu kadar basit.
Sadece polisler degil sistem kulliyen yanlis.
dediklerinize bende katılıyorum sistem komple yanlış , trafikte bir standart olmalı il veya ilçe trafik komisyonu yollarda ki hız sınırını belirliyor , polis ona göre hareket ediyor , örneğin x ilinden y ilçesi ve z iline yolculuk yapıyorsunuz x ilinde şehiriçi trafik hız limti 70 sorunsuz geçiyorsunuz y ilçesine geliyorsunuz hız limiti 50 hop radara düşüyor ceza yiyorsunuz , z ilinde artık tereddüt yaşıyorsunuz , herkesin bildiği bir durumda mimlenen araç markaları örneğin şahin markası artık herkes biliyor nasıl bir modifiye akımı altında kaldığını , bmw e30 şahinin bir üst versiyonu :D honda zaten akıllara zarar , subi ve evo gibi araçlarda cabası arkadaşlar bu sebeple bu marka araçlar üzerine yoğunlaşıyor , ceza yazmak isteyen tebeşir bile sorup adamı çileden çıkarabilir, lakin süper spor araç kategorisindeki ferrari lamborgihini gibi araçlara yanaşmaya çekinebilirler ya zengindir yada sen benim kim olduğumu biliyonmu durumları :D
Maalesef bir cok is kolunda bu sorunlar var ve istedikten sonra genelleyebiliriz... Universitelerde oyle hocalar var ki ulkeyi teslim etseniz 1 gun surer istikbalimiz.... Hayatinda hic bir sey alip satmamis pazarlama profesorleri vs vs...
Bende orjinal siyah cam ile problem yasadim... Polis cocugu olarak polis katili olabilirdim...
Askerlik muayenesinde icimden neler gecti neler....
Hastahaneye gittigimde esim yine gerildin der... Ukala doktorlar yok mu!
Maalesef herkesin bir on yargisi vardir... Bunu kirmak cok zor... Kici kirik farlari acilan 323 varken defalaeca cevrildim... Lantistede... Ama c70le tek kapi bile olsa cevireni hatirlamiyorum. Ufak tefek bur tek kapi olsa bolca cevirirlerdi galiba...
Daha komedisi... Yeni mazda6 lansmanina gidiyorum... Hafif ticarileri ceviriyirlar.. Tum doblo connevt vs durdurdular istisnasiz. Beni mercedes vaneo ile gecirdiler. Herkesi tek tek saldiklari bir yerdi. Oyle uzaktan cevirme degil. Halbuki ayni siniftalar... Al burdan yak!
polis bence cahil falan değil bilmiyorlar sadece bazı araçların ekipman donanımlarını o kadar..
bilmemek cahillik değildir bence..
ben polisin bilmediği kanısındayım bazı arabaların donanım ve ekipmanlarını..
keza denilen gibi olsa drl nin ne olduğu bilen polis gidip araç sahibiyle tartışmayı göze alıp heleki haksız olduğunu bile bile ceza yazmaya kalkmaz çünkü ceza yazayım derken karşısındaki avukat hakim savcı yada hakkını aramasını iyi bilen bir vatandaşsa başı ciddi derde girebilir ağrıyabilir..
ceza kesilicekse o kadar çok kesilicek şey varki rahat bulur gidip aracın orjinal donanımı üstünden kesmeye kalkmaz...
emniyet kemerinden keser film varsa ondan keser zaten her 10 araçdan yedisi sekizi filmli o konuda hiç sıkıntı çekmezler en basitinden çift reflektör ilk yardım çantası yoksa bile ceza kesebilir yani kesmek isterse bulur bir şeyler standart mevcut ekipman üstünden ceza yazmaya kalkmak bence bilmeden yapılıcak bir harekettir..