User Tag List

Sayfa 5/15 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
269 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: İstanbul trafiğinin çözümü var mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    istanbul trafik sorununun çözümü VAR, üstelik gayet basit.

15 milyonluk nüfus 5-6 milyonlara inecek. bu kadar basit.

işim gereği TR'de bir sürü şehire gittim. eminim sizlerden de gidenler vardır. mesela samsun'da işe 2 saatte gittim, eve 3.5 saatte döndüm diye bişey duyan var mı?

eskişehir'de bilmemne yolunda kaza var, bir araba öndekine dokunmuş, tamponu çatlamış, 3.5 saat bekledik diye tecrübe yaşayan oldu mu? (ciddi bir kaza olsa da durum değişmez)

adana'da, izmir'de, ankara'da, bursa'da, gaziantep'te, konya'da....... geriye kalan 80 ilimizde metrobüs rampa yukarı şişti, köprüde şerit kapandı, okullar açıldı okullar kapandı, bayram öncesiydi, arife sonrasıydı, kıl döndü tüy döndü trafik oldu 4 saat kaybettim diye birşey oluyor mu?

olmuyor.

diğer illerde de çeşitli sebeplerden dolayı blokajlar oluyor, ama yolların üzeri araba ile kaplanmadığı için makul sürelerde çözülüyor.

finans, üretim, teknoloji, şu bu o bütün konularda istanbul'u merkez yaparsanız,
    edirne'den hakkari'ye her yeni mezun istanbul'da iş var abi burada bulunmuyor, istanbul'a gidecem derse,
    göç veren gümüşhane'nin nüfusu kasaba seviyesine inmişken göç alan kadıköy, bakırköy gibi ilçeler isveç büyüklüğüne gelmişse,
    her türlü enternasyonel organizasyon için istanbul'da yapalım, aa dünya şehri, diğer şehirlerimiz köy, onlardan bi halt olmaz denilirse,
    herkes istanbul'da fabrika, atölye, depo, ofis açmayı hedeflerse,
    hepsinin üzerine ta 80'lerde devreye alınması gereken metronun 30 yıllık gecikmesini eklerseniz,

(eğitimsizliği, sinyalizasyon problemini, teknoloji fukaralığını, KORKUNÇ boyutlarda park problemini, ters istikametteki kazaya mal gibi bakarak kendi istikametini yok yere durduran zihniyeti saymıyorum)

maalesef istanbul halkı hayatının üçte birini arabanın içinde geçirir. 5 tane daha köprü yapılır. yollar 8 katlı olur. yine de yetmez.

ya da nüfus, üretim, eğitim ve yaşam diğer şehirlere EŞİT şekilde yayılır. şehirler birbirine ulaşım ve iletişim ağları ile bağlanır. insanlar insan gibi yaşar (bkz. Almanya).

erturul çiçek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @phantom Abi sen iyi zamanda gelmişsin samsun'a bence

Yazdıklarınıza hak veriyorum ama bir soru sormak istiyorum nüfusu nasıl azaltacaksınız?

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    istanbulu spor başkenti dediler tutmadı, kültür başkenti dediler tutmadı, tarih başkenti dediler tutmadı, şimdi en son finansın başkenti olucak falan diye bir şeyler söyleniyor oda tutmıycak büyük ihtimal..

anlamadığım bu hırs neden istanbul zaten kendini ispat etmiş bir şehir dünyaya iki günlük bir şehir değilki tarih kadar eski.. bir marmaray yapdılar kazılarda antik çağdan kalma tekneler kalıntılar çıkdı bizansdan bile yüzllerce yıl öncesi o zamanlarda bile istanbulda yerleşim medeniyet varmış...

Gerçekden bu şehri seviyorsan tam aksine tüm o eski mimari otantik havası ile şehri büyütmeden eski osmanlı sınırlarına sadık kalarak korursun yada geçdi artık o ya korurdun diyelim.. istanbul buram buram tarih kokuyor zaten..
    bir sürü ermiş aziz evliyalarında kabirleri mekanları var..

bir şeyler yapıyoruzda bence ne yapdığımızı bizde bilmiyoruz gökdelenler gökdelenlerin yanı başında gecekondular toplu konut siteler karman çorman bir sülület karmaşık bir beton yığını görüntü.. ve hala inatla şehri doldurmaya çalışıyorlar..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erturul çiçek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yazdıklarınıza hak veriyorum ama bir soru sormak istiyorum nüfusu nasıl azaltacaksınız?
    tabii başka illerde de trafik sorunu var, ama hiçbiri istanbul kadar usandırıcı ve ekonomik açıdan verimsiz değil.

üretim & eğitim faaliyetlerini illere eşit dağıtırsan nüfus kendi kendine azalır. bütün iyi üniversiteler, fabrikalar ve banka merkezleri istanbul'da olacak diye bir kanun yok.

niye insanlar istanbul'da izmir'e oranla daha fazla iş bulabiliyorlar?

ya da tersten bir örnek vereyim, hadi tüm devlet organizasyonunu istanbul'a taşıyalım

cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, 20 küsür bakanlık, bakanlıklara bağlı onlarca genel müdürlük, BDDK, SPK, Merkez Bankası...

sonuç ***** değil mi?

SGTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erturul çiçek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Insanlarin istanbuldan goc etmesinden bahsediyor ayni istanbula olan gibi.almanya ornegine tamamiyla katiliyorum.orada 1 tane istanbul yok 10 larca istanbul var.istenildigi kadar ulasim artsin insanlar bilinclensin.nufusun artmasi yetmezmis gibi bide ustune goc varsa bu is zor.anadoluda olucak uretim istihdam bunun uzerinde calisilmali.is toplanmamali dagitilmali

emrah-58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sahiden ya bide suriye plakalı jeepler ve lüx araçlar çıktı trafiğe sürekli görüyorum
    BOYASIZ GÖÇÜK DÜZELTME ' PDR DENT REPAİR

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    gidecek bir yer olsa bir dakika durmam burada,

butun sirketler ilginc bir sekilde burada..
    Built to fall....

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen john waynen
    imkanım olsa 1 dakika durmam burada inanın.

madem konu istanbul trafiğinden, istanbulun kendisine döndü
    o zaman bu lafı hatırlatırım size

istanbul: türkiyenin en büyük köyü

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    istanbulu spor başkenti dediler tutmadı, kültür başkenti dediler tutmadı, tarih başkenti dediler tutmadı, şimdi en son finansın başkenti olucak falan diye bir şeyler söyleniyor oda tutmıycak büyük ihtimal..

anlamadığım bu hırs neden istanbul zaten kendini ispat etmiş bir şehir dünyaya iki günlük bir şehir değilki tarih kadar eski.. bir marmaray yapdılar kazılarda antik çağdan kalma tekneler kalıntılar çıkdı bizansdan bile yüzllerce yıl öncesi o zamanlarda bile istanbulda yerleşim medeniyet varmış...

Gerçekden bu şehri seviyorsan tam aksine tüm o eski mimari otantik havası ile şehri büyütmeden eski osmanlı sınırlarına sadık kalarak korursun yada geçdi artık o ya korurdun diyelim.. istanbul buram buram tarih kokuyor zaten..

bir şeyler yapıyoruzda bence ne yapdığımızı bizde bilmiyoruz gökdelenler gökdelenlerin yanı başında gecekondular toplu konut siteler karman çorman bir sülület karmaşık bir beton yığını görüntü.. ve hala inatla şehri doldurmaya çalışıyorlar..
    Daha yeni İstanbul'a taşındık, bu dediğinizi bire bir yaşıyorum. Ispartakule'de evimiz var, yüksek yüksek binalar 10 dk yürüyorsun tahtakale mahallesine iniyorsun. Aynı muhitte bu kadar fark uçurumu olacak şey değil.
    "Korkmadık, savaştık"

wrcsinan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Metrobüsteki koltukları söksünler.Ciddiyim 10 tane koltuk olsun onada yaşlılar,çocuklular otursun(zaten o konuda sorun yok yer verme konusunda iyiyiz gözlemlerime göre)
    Çünkü koltuklar cidden boşuna yer israfı.Biraz düşünün dediğimi anlayacaksınız.

Not.Her sabah saat 7'de metrobüs ile acıbadem-bahçelievler seferi yapan bir öğrenci
    benim bindiğim metrobüsler başka galiba.

koltuk sökülme olayı mantıklı ama

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    metrobusde yer verince oturanlar tarafından dışlanıp cıkışta taciz edilenler biliyorm
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu hic okumadan yaziyorum vaktim oldugunda bastan okuyacagim...

Iki hafta kaldim Ist da. Buranin en lanet cildirtici trafigi ist un trafigi in yaninda akan trafik gibi kalir. Gozlemledigim ve elimden geldigince durdurmaya calistim ama asil trafigi emniyet seridine giren yada sag taraftan devam edipte ilk sapaktan cikmasi gerektigi halde cikmayip tekrar sola girmeye calisanlar yapiyor. Buna kesinlikle cozum bulunmasi gerek cunku sagdan araya kaynaklar yuzunden trafik hic ilerlemiyor. Ikinci gozlemim ise yaz bitip okullar acildiktan sonra aniden habersiz baslayan yol calismalari. Bir yol kapaninca kesinlikle alternatifi olmuyor ve en yakin baglanti noktalarini asiri etkiliyor. Aslinda uzun uzun cok yazilabilir ama sahsi dusuncem ist da kesinlikle araba kullanilmaz. Maddi boyutu bir yana omurden calinan saatler, yasanan sinir stres ve her an kavga olasiligi. Allah bu lanet sehirdr yasayanlarin yardimcisi olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Abi dediklerine tamamen katılıyorum şehirin nüfusunu düzenleyici bi takım çalışmalar yapmaları lazım köyden iş için gelenlere belirli bi süre oturma izni ya da bunun gibi şeyler

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Allah tüm İstanbullulara akıl versin
    Aklı olanlara da sabır versin

Valla yaşanacak bi hali kalmamış

tek yapılacak şey
    İstanbulda bulunan şirketlere ve işyerlerine ek vergi koyacaksınız anadolunun diğer şehirlerine verilen teşvikleri artıracaksın
    Sonuçta insan kendi toprağında doyarsa neden İstanbula gitsin
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

h.savas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    son bikaç gündür z.burnu b.çekmece ye gidiyorum toplu taşıma ilede,illahlah ettim, h.köy durağında mavi otobüsteki insan kalabalığına akıl-sır erdiremedim hala....
    tabi ya ...

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu hic okumadan yaziyorum vaktim oldugunda bastan okuyacagim...

Iki hafta kaldim Ist da. Buranin en lanet cildirtici trafigi ist un trafigi in yaninda akan trafik gibi kalir. Gozlemledigim ve elimden geldigince durdurmaya calistim ama asil trafigi emniyet seridine giren yada sag taraftan devam edipte ilk sapaktan cikmasi gerektigi halde cikmayip tekrar sola girmeye calisanlar yapiyor. Buna kesinlikle cozum bulunmasi gerek cunku sagdan araya kaynaklar yuzunden trafik hic ilerlemiyor. Ikinci gozlemim ise yaz bitip okullar acildiktan sonra aniden habersiz baslayan yol calismalari. Bir yol kapaninca kesinlikle alternatifi olmuyor ve en yakin baglanti noktalarini asiri etkiliyor. Aslinda uzun uzun cok yazilabilir ama sahsi dusuncem ist da kesinlikle araba kullanilmaz. Maddi boyutu bir yana omurden calinan saatler, yasanan sinir stres ve her an kavga olasiligi. Allah bu lanet sehirdr yasayanlarin yardimcisi olsun.
    aslında bunları düzenlemek yerine sizin oralardaki çözüm daha iyi olabilir

katı trafik kuralları 50 km üzerine çıkılmıcak yerde çıkınca bi kaç ay ehliyete el koyma, hatalı şerit değiştirmede 200 dolar ceza vs
    Livestrong

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Arkadaşım çeşmeye taşındı en güzel istanbullu benim diyor yılda 15 gün geliyorum istanbulun keyfini çıkartıp gezip tozup mekanlara takılıp dönüyorum diyor.. 16. gün kalsam uzatsam tatili afaganlar sinir basmaya başlıyor diyor..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S.Özeren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aslında bunları düzenlemek yerine sizin oralardaki çözüm daha iyi olabilir

katı trafik kuralları 50 km üzerine çıkılmıcak yerde çıkınca bi kaç ay ehliyete el koyma, hatalı şerit değiştirmede 200 dolar ceza vs
    Hersey uzun uzun konusulabilir ama emniyet seritlerine girenlere sagdan sola kaynak yapanlara, yasak olmasina ragmen arac parkedip giden arkadan gelen trafigin tek serit eksilmesine sebep olanlara kesinlikle cozum bulunmasi sart.. Ozellikle semtlere giriste gidim gidim gidiyorsun 100mt lik yolu 20dk da geciyorsun birde bakiyorsun ayinin biri yasak olmasina ragmen arabayi birakmis gitmis arkadan gelen ne yaparsa yapsin .Bir tane polis yada yetkili gormezmi anlamak mumkun degil .

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bakın, istanbul trafiğindeki sadece ama sadece uyanıkları-saygısızları-çakalları çıkarın
    aslında şu an dilim dönmüyor onların farklı bir ismi var
    trafik sıkışıklığı yarıya iner.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)