Tabi ki. :) Telefon numaranı PM'lersen whatsapptan yollayabilirim ve ileriki projeler içinde bilgi paylaşımında bulunabiliriz :) Vernik balona koruyucu gibi bişey oldu ilginç bi şekilde patlamadı balon indi sadece. :)
Printable View
3Ds Max 2012 veya 2013'ün Full sürümünü sorunsuz ve ücretsiz indirebileceğim bir yer var mı arkadaşlar ?
Arkadaşlar bi arkadaşımın atolyesini yeniliycez , lift in olacağı , genelde 2 tona yakın ağırlıktaki araçların sirkülasyonu olacağı bir tamirhanede zemine fayda/maliyet açısından fayans mı epoksi mi?
bir abimin garajını yapmıştım zamanında:
http://img35.imageshack.us/img35/3144/9m03.jpg
dışını granit kapladım, dış mekanda 4 cm lik yakılmış granit içeride ise 2 cm lik cilalı granit kullandım... zemini ya kaliteli bir epoxy yapın ya da en az 2 cm kalınlığında yapay ya da doğal taş kullanın, 1,2 cmlik fayanslar kesinlikle dayanmıyor, çıt çıt gidiyor...
Epoksi pahalidir direkt maliyet kaygisi varsa ilk alternatif olmamalidir
Seramik bi hayli daha uygun maliyetlidir vede uygulama suresi ve kolayligi epoksiye nazaren daha avantajlidir
Epoksi nin zemin hazirligi daha zahmetlidir altyapisini iyi yapmak gerekli self-leveling gibi islemler gerekli ve kuruma suresi kullanim icin uzundur
Lakin epoksinin kalitesini ve gorunumuni seramik ile almak imkansizdir
Epoksi cok cok dayaniklidir std araclar degil agir sanayi icin dahi sorunsuz kullanilabilir
Sizin ihtiyaca gore kaymamasi icin dokuli yuzey gerekli
Sartlar uygunsa epoksi iyi bi secim olur
aslında yapılan hata burada, fayans döşemek için de en az epoxy uygulanmadan önceki gibi düzgün bir satıha ihtiyaç var, kalekim tarzı yapıştırıcılar en fazla 3 mm de etkilidir daha kalını ancak dolgu yapar ve de yapıştırmaz... üzerine 2 ton çıkacaksa eğer burada statik ağırlık dayanımı da önem kazanır, bunu karşılayacak da hiç bir fayans yok, mecburen 2 cm lik malzeme seçilip harçlı uygulanmalıdır...
Bu detay zaten yuk tasiyacak x-y-z malzemlerinin hepsi icin gecerli
Epoksideki fark ufak puruzlerin ve ufak yuzey bosluk ve bozukluklarinin katiyen olmamasi gerekli
Seramikte veya dogal tasta veya mermerde bu sekildeki yuzey bozukluklari pas gecilebilir muhim gorulmeyebilir ama epokside asla
zahmetli olan kismin basinda bu geliyor zaten
herkese merebalar konu kirliliği olmasın die konu açmadan buradan bilgilerinize başvurmak istedim
ist bağcılar güneşli geçen sene bi dublex daire aldım şuan içinde ikamet ediyorum 3 yıllık bi bina iskanı vs alınmış belediyeyle herhangi bi sorunu yok bina 3katlı+çatı dubleksi var şimdi kardeşim evlenicek ve ev fiyatları uçtu.
amacım benim üstümdeki yarı daire şeklinde olan arkası yüksek önleri alçak çatıyı kaldrıp normal bi daire şekline çevirmek
bu işi gizlice yapamam bina tam köşe başında şikayet etme durumları muhtemel zabıtalarla sorun yaşamak istemiyorum gerekirse sadece izin için 20 30 bin vermeye hazırım
burda sizden öğrenmek istediğim kısım ben bunu resmi bi şekilde hani belediyeye gidip harcını vs ne deniyosa artık parasını verip resmi bi şekilde yapabilirmiyim böle bi durumu söz konusumu biraz araştırdım tadilat izni alınabiliyomuş o izinle ben istediğim işi yapabilirmiyim
Tadilat izni alabilirsiniz ama çatının eğimiyle oynamak ya da aynı eğimde bırakıp yükseltmek mümkün değil.
süper olmuş bu konu.. muhabbeti de bölüyor gibi olmasın ama yakın zaman da (birinin kabası bitmek üzere diğeri yeni başlayacak) 2 otel projemizle ilgili ayıp olmazda bilgi alabilirsem süper olur..
ben mimar yada mühendis değilim bina nasıl yapılır bilmem ama otel nasıl olmalı odalarda hangi malzemeler kullanılmalı az çok bilirim bilgi edinme konum bu yönde olacak
bizim bağcılar belediyei biraz katıymış bu konularda o yüzden sordum
valla diyeceğim tek birşey var 15 gün içinde alabileceğiniz bütün izinleri aldınız aldınız sonra çook daha zor olur. hazır tam seçim zamanı belediyeler insiyatifi çok
Otel projelerinde amac onemli. Bazilari nasilsa 5 senede bir tadilata giriyorum der uygun malzeme secer bazilari ise bir kere yapayim 15 sene sadece yatak yorgan degistireyim der ona gore malzeme kullanir. Otelcilerle anlasmak zor bu nedenle :) yine de malzeme seciminde yardimci olmak sterim ben de
Bir çok konuya belediyeler farklı bakabilir, plan notları farklı olabilir. Aynı belediye olsa bile bu ay bir şeyi yapmanıza izin verirken 1 ay sonra başka bir şey isteyebilir. Ama çatı yükseltmek ya da çatı eğimini değiştirmek her yerde yasaktır diye düşünüyorum. Ama denilen gibi seçim öncesindeyiz ve Türkiye'de yaşıyoruz gidin bir konuşun.
Bu epoksi denen şey sadece iş yerleri için mi? daireler için uygun oluyor mu?