Ya fotoğrafçılıktan çok sağlam ekmek yiyen var ama bir çok kişi hobi olarak yapıyor.Senin yerinde olsam polisliği seçer, fotoğrafçılığı da hobi olarak yapmayı düşünürdüm.
Kardeşim o zaman 2.yol sana daha uygun maddi olarak kaygın olmayacak Polislik,Astsubaylık,Devlet Memurluğu gibi bir iş bulucaksın çok iyi olduğun başka bir konu yoksa para kazanacak diğer tutkularını daha kısıtlı şekilde yaşıcaksın ne biliyim yine Fotoğrafçılıkla ilgilenebilirsin gayet.Baktın bu işte iyisin ve ciddi teklifler var yürür gidersin garanti olur senin için.
Polislik yada AstSubaylık dene derim.Tsk hakkında az çok bilgim var Astsubay olarak başlarsın o sırada Subaylık içinde sınava hazırlanırsın Teğmen rütbesinde başlarsın min. 3000 gibi teğmen maaşı Astsubaylarında 2700 gibiydi Jandarma'da misal.Bu da garanti bir iştir yüz kızartıcı bi suç işlemediğin sürece atılmazsında.10 yıl çalışır tazminatlı çıkış hakkına sahip olursun.Emir komuta zordur kahrı çoktur ama artılarını da ayrı bi kefeye koyup değerlendirmekte fayda var. Benden bi fikir
If you don't follow through on your dreams, you might as well be a vegetable.
Burt MUNRO
kardeşim polislik güzel seçenek hiç değilse elinde bir meslek olur.yaşın daha genç belki ilerde fotoğrafçılık hakkında güzel projeler yaparsın.ama şu anda garanti iş yapman lazım o yüzden polislik üstüne yürü derim ben.karar senin
fotografcılıkdan cok saglam ekmek yiyenler cok saglam paralar zamanlar vererek bu işten ekmek yiyor ve cok saglam bi cevre ile
ama benm ne o kadar sermayem nede zamanım var nede cevrem var o kadar
polislik daha iyi bi secim ama o anıları gömek cocukluk hayalınden vazgecmek ve o stüdyonun önünden her gecisimde keşke cekme faktörü var bide
polis olursan umarım suçsuz işçileri, öğrencileri, senin görüşünde olmayanları, Türk Bayrağı taşıyanları dövmez, gaz sıkmazsın..
Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
https://www.instagram.com/biramemuru/
Yok ya ne vakit sıkıntısı en çok boş vakit onlarda.Hemde baya dağ taş dere ırmak yabani hayvan kısacası doğa fotoğrafı çekersinAstsubay girersin Kara ve Jandarmaya rahat rahat aklında olursun Polislik olmazsa ben sadece onun için örnekledim..
Sen yolunu çiz Polis olur,Askeriye olur,Gardiyanlık olur,kpss olur bulunur bir yol gönül isterdi bir fabrikam,ajansım vb. işim olsun gel başla demeyi ama sadece akıl verebilirim malesef![]()
If you don't follow through on your dreams, you might as well be a vegetable.
Burt MUNRO
Ben olsam polislik deyip bazı şeyleri uzun vadeye atardım.fotoğrafçılık çok hoşuna gidebilir,belki de hayatındaki en vazgeçilmezin.ancak biraz reel olup sıcak paranın daha çok döndüğü bölüme yönelmen lazım.henüz 18-19 yaşındayız gelecek için bir şeyler yapmak için en enerjik,bol zaman dolu bi yaştayız benceNasip olurda polis olursan zaten fotoğraf aşkını hobiye dökebilir,belki de elde ettiğin gelir ile de tahmin edemeğin ekipmanları alabilirsin.
Hobilerini 2.plana atarken duygusal olma bence.sıcak paraya,seni en kötü günde bile geçindirecek iş kollarına yönelmelisin
![]()
Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1
Torpilin olmadan polis zor olursun bu devirde.
'06 Honda Civic Turbo'12 Mini Cooper S Roadster
'02 Honda Civic Type-R-'05 Mitsubishi Lancer Evolution VIII
'03 BMW M5-'12 Mercedes SLK 250 AMG-'12 Honda Accord
bi nevi mantık evliligi diyorsunuz yani
iste o pskolojiye sokamıyorum kendimi ben normal kendi cekimlerimi bile parala yapmıyorum ki ( dügün fotografları ayrı tabi )
yani otomobil cekimlerini bedava yapıyorum cunku otomobil de benim için bi tutku ona yakın olmak onu en iyi göstere bilmek için
Anladığım kadarıyla sevdiğin,hoşlandığın işleri yapmaya pek fırsatın yok bi şekilde para kazanman gerekiyor. Öncelikle Allah yardımcın olsun...
Kendimi senin yerine koydum da,Allah korusun öyle bir durumda olsaydım hobiymiş,sevdiğim işmiş vs vs hepsinden vazgeçer,gerekirse anneme iyi bir hayat yaşatmak için gider pazarda limonda satarım,çöpte toplarım. Açıkcası hobilerini,tutkularını düşünecek bir durumda değilsin. Durum böyle olunca da polislik en mantıklısı görünüyor senin için,fotoğrafçılığın yaşı yoktur hobi olarak yine devam ettirebilirsin ama önceliklerin farklı. Allah yolunu açık etsin,inşallah hakkında hayırlısı ve en iyisi olur.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)