Topragım aynen öyle olacak:)
Printable View
sonuçta yapılmış bi proje hayırlı uğurlu olsun da akpliler sanki öyle bir seviniyor ki onlar para vermişte biz vermemişiz siz binmeyin der gibi vatana millete hayırlı uğurlu olsun deyin geçin :)
@0M42 , @bilalasmali
Kullanilcagindan hic kimsenin suphesi yok fakat kullanmak icin ne kadar dogru isliyor onu tartiyoruz .
proje zamanından erken açılmış olsada japonların kendi isimlerini tehlikeye atıcak şekilde proje teslimi açılışı yapabiliceğine inanan varmı ?
aksaklık her projede olabilir bence bunu siyasetle karıştırmamak gerekli
Allahtan işim pek düşecek bi güzargah değil. Bu tür işlerde nokta kusurlar söz konusu dahi olamaz diye tahmin ediyorum. Ona göre yapılmıştır edilmiştir.
Ama bu kadar tartışma varken 1000 de 1'i doğru çıkar diyede binmem :D can bu borumu....
bir programda dün dediler tünel istanbulda olabilicek en büyük depremden çok daha fazlasına dayanabilicek şekilde tasarlanmış yapılmış.. japon zaten kendi fay hattında depremle iç içe yaşıyor onun önlemini kesin almışdır hatta ilk onun önlemini almışdır.. düşenin halinden ancak düşen anlar hesabı..
elektronik mal satıyoruz bütün gün bazı adamlar özellikle japon malı istiyorlar.
sonra iade alıyoruz bazen "KUL YAPISI" deyip geçiştiriyoruz...
Kul yapısı bu bazen evdeki hesap çarşıya uymaz.Dua edelim :)
Bizden varya bir hok olmaz. Bize metrobus gibi gorebilecegimiz tasitlar lazim. Suyun altindan gidende kafamiz karisur, ucak yere inince alkis kopar. Yol yapsinlar yol bir hundan anliyoruz
Ne japon muhendismis arkadas japon cikip a harfine bu b diyeceksiniz dese b diyeceksiniz kimse kimseyi kandirmasin neymis acil durum kolu cekilmis ya biraksin herkes palavrayi Allah askina yapicaz demek icin acildi illaki aksakliklar olucaktir ama keske eksiklikler giderilipte acilsaydi
Ilk zamanlar ilk yapilan her iste problem olmustur,dogru planlama yapilsada beklenmeyen gelismeler her zaman olur,
cok guzel olucak hele taksim tarafina baglanti acilinca
ya marmaray size girsin ya bize bişiolmasın::)
Japon'un yaptığı her şeye binerim arkadaş :D
forumun adı techjapan.com olsa yeriymiş :D amba çok japon hayranı varmış. hepinize benden birer geyşa. :D
diğer yandanda bana göre bütün testler yapılıp a dan z ye kadar öyle açılmalıydı. Sonuçta kul yapısı. Bana göre o boşaltım pompaları bile denenmeli. onu geçtim bizim Türk aklıdır. mühendis her nekadar herşeyi tasarlarsada sonuçta iş işçide biter bana göre. Mühendis der 5 koy işçi 3-4 koyar gerisini satar. aaa olur mu öyle hiç demeyin. Oluyor :)
bunların dışında gayet güzel gerekli bir proje bana göre bir sonraki proje metrobüs yoluna kat çıkıp tren yapmak ardından metrobüs yolunu e5'e geri kazandırmak olmalı böylece hem trafik aksamaz hemde bir süre sonra e5'e ek şerit açmış gibi olursunuz.
tarih planlayanı başlayanı değil bitireni yazıyor.
Kaldırımları yenilemek kadar basit birşey değil ki bu sırası denk geldi de yaptılar diyorsun. Büyük işti ve yapıldı, ve herkes bu projeyi tayyiple anacak, sağa sola atlamanın bir anlamı yok..
Hem bunu tartışmayada gerek yok biz sonucuna bakalım, marmaray hayata geçti mi geçti, işe yarayacak mı evet ama diğer ulaşım sistemlerine entegre edilmesi ve banliyö hatlarının bir an önce yenilenin çalışması lazım..
o zaman halkalıdan , gebzeye tüm şehri boydan boya geçen modern bir ulaşım aracımız olacak, entegrasyonlar bitince pendiği atatürk havalimanına, maslağı kartala raylı sistemle bağlamış olacak..
yeterlimi kesinlikle değil..
bence şehrin kuzeyinden geçen bir yay şeklinde bir metro hattı ve boğaz geçişi daha olmalı bence,
örneğin:
bakırköy --> kağıthane --> maslak --> kavacık --> kozyatağı
şeklinde bir hat olursa, şehrin etrafında ring sistemi kurulmuş olur
ama böyle bir proje gündem de yok malesef..
İstanbul a hayırlı uğurlu olur inşallah. Henüz binmedim ama ilk fırsatta deniyicem. Erken açılmış geç açılmış muhabbetine gelince o konu hakkında yorum yapamıcam çünkü bilgi sahibi deilim yorum yapan diğer arkadaşlar gibi :S Türk halkı deneme tahtası modunda saçma sapan ortaya çıkan alakasız haberlerede hiç kulak asmıyorum öyle olsa resmi ilk seferi tayyip yapmazdı. İnşallah hayırlısı olur memleket için ne diyelim.
Mecidiyeköy-Tekstilkent metrosu var ayın 18nde ihale edildi.. Beşiktaş'ta sanırım füniküler ile entegre olacak.. Şişhane-Hacıosman metrosu mecidiyeköy durağından aktarma olacak yeni hatta.. Hat M.köy, çağlayan, kağıthane, nurtepe, yeşilpınar, gazi mahallesi, 100yıl, metris,tekstilkent sırasında ilerleyecek..
Kısaltma olarak ERTMS (European Rail Traffic Management System) adı verilen sinyalizasyon sistemi... Son derece güvenlidir, Siemens'in bir kolu tarafından üretilmiş uzman Türk personel tarafından montajı yapılmıştır. Testleri bölge bölge yapılan sistem Tren'lerin içinde kurulu onboard sistem ile çalışmakta, makinist ve merkez tarafından sürekli takip edilmektedir.
Tünel...
Tünelde senelerdir binlerce personel ve onlarca oto adı verilen iş makinaları çalışmıştır.
Görmediğiniz birçok güvenlik önlemi vardır.
Projeler ve malzemeler ne malıdır, ne malı değildir çok önemli değil. Ağırlıkla Türk mühendisleri, Türk teknisyen, teknikerler ve işçileri tarafından montaj işlemleri yapılmıştır. İçerde çalışmalar sırasında siyaset ve siyasetçi yoktu... Onlar dışarda ne dedi kimsenin umurunda olmadı. Çalışan (ki kolay koşullarda çalışılmadı...) herkez elinden gelenin en iyisini yapmak için uğraştı. Projenin büyüklüğünün ve öneminin herkez farkındaydı.
Ülkemiz için çok yeni sistemler ve çok geniş kapsamlı bir projedir, ilk dönemler ufak tefek aksilikler hatta eksiklikler olması mümkündür. Bunlar zamanla düzelecektir. Ama emniyet ve güvenlik konusunda asla taviz verilmedi. Herşey defayen test edildi. Tabi herşey Allah tarafından... Ama kullar burada elinden gelenin en iyisini yaptı.
Bundan sonra işletme kamunun.... Devlet işletecek. TCDD'nin de adam ayırmadan, kayırmadan en iyi ve en gözde personellerini seçtiğini ve yerleştirdiğini düşünüyorum.
ya sen istanbulda yaşamıyosun yada 2050 senesinden yazıyosun. daha kendi kendine giden araç icat edilmedi -en azından türkiyede yok-
HK da geçmişten süre gelmiş bir şehir planlaması var, henüz ülkemiz şehir planlamasıyla yeni tanıştı. zamanla 3. köprü ve yine boğazın altından geçicek olan 2 katlı tünel inşaa edilecek.
zamanında metrobüse sokup çıkaranlar bugün müptelası olmuş bi vaziyette görünen o ki zamanla insanımız mamarayında müptelası olacak hatta şimdiden duyar gibiyim; tıpkı metrobüsten önce ben nasıl karşıya geçiyomuşum, ben nasıl işe gidip geliyomuşum diyenler olduğu gibi, marmaraydan önce ben nasıl yaşıyomuşum diyenleri.
bugün marmarayda aksaklık oldu diye sevinenler yarın birgün kendi uçağımızı yaparda düşerse o uçak götünüze kına yakarsınız.
Zamanın metrobüse sokup çıkarmadılar abicim. Direk metrobusü bize soktular 1.2 m eurolara, sonra ne oldu phileaslar gitti yarı fiyata capacityler alındı .
O zamanda millet yolda kalıyor la bu dediğinde
çıkıp aşırı yüklemeden oluyor dediler 'biz iyi biliriz'' dediler sonra patladı
Sen diyorsun ki millet müptela oldu metrobüse .Az açıp gazete okursan bu metrobüs projesinin aslında bir boka yaramadığı aynı yola ''gerçek anlamda modern şehirlerde olduğu gibi metro'' yapılacağı söylendi.
Ayrıca milletin nasıl dünya metropolü şehrinde nasıl *** göte taşındığını görmezden gelmek ayrı bir mevzu .
Bizim mala lafımız yok estek köstek taşlar yerine oturacaktır !Ama öyle bir paketleyip itelemeye çalışıyorlar ki anlamıyorum.Gözümün gördüğü ile ortaya çıkan problemler, hizmet kalitesi birbiriyle çelişiyor.
saygılar
3. kopru sonrasi olabilecekler;
Ekümenopolis (3. köprüden bahseliden kısım) - YouTube
japonlar işin içinde de olunca iyide kaza oldumu onlar sorumluluk alıp cezayı kendilerine kesip intahar ediyorlar bizimkiler bu işleri ahirete bırakıyor o yüzden bizim insanımız daha çok ölür hızlı trende metroda orda burda ... nerde bizde delikanlı yönetici
beyler japonlar okey temiz sağlam iş yaparlarda, siz 3 köprü temel atma olayını izlediniz mi?
2-3 (seneyi tam hatırlamıyorm ama beklenenden kısaydı)senede bitirirsiniz v.s. diye adamlara canlı yayında bastırdılar adamlar bi şok oldu sonra kafa sallayp hadi hayırlı olsn diyip bitirdiler o görüntüleri kesinlikle izleyin. bizimkiler adamları kendine bırakmamıs olabilirler.
bu sabah marmaraya aktarma olayında gelişme vardı. makinst ayrılıkçeşme istasyonuna geldiğimizde marmararay sirkeci istasyonu kapalıdır anonsu yaptı ve inenlerin sayısı 10-20 civarıydı dünki gibi bi anda boşalmadı metro.
böyle işlere parti katmamak lazım eğer faydalı bir işse doğru yapıldıgı takdirde, sevmediğin x parti yaptı diye karalamakda cahilce, fakat açılısda ulastırma bakanlıgı v.s. bayrakları yerine iktidar partisi bayraklarıyla alanı donatmakda ayrı bi ayrımcılık olmuş.
bu arada ortak noktamız herkes şehir plancısı gibi forumda fırsat verseler şehri iyi planlayabiliriz :D
bide üstlenici firma sahibi yada yöneticisinin bir demeci var bitmezse intihar edicekdik o tarihde diye, mevzu buraya kadar getirildiyse zamanda kısıtlıysa siz düşünün neden yarım yamalak acıldıgını
Metrobus konusunda bir bilgi vereyim
Sınıf arkadasım İstanbul ulaşımda projeci olarak çalışıyor
O güzergahta raylı sistem hattı süresi ile lastik tekerli hattın süresi (sogutlucesme edirnekapi ) ikisinin yapım süresi arasında ciddi imalat süresi farkı var oldugundan metrobüs ortaya çıktı
Yani ulaşım icin acil bir uygulama yapılması gereğinden eğer ki bu kadar çabuk bir çözüm olmasaydı suan berbat bir toplu ulaşım sorunu yaşıyorduk
Kaldiki metrobüs yapılırken metro projesi çizildi hatta birçok yerin projesi bitti ama hersey sıra ile ilerliyor
Metrobüs Gececi bir çözüm olarak yapıldı zorunluluktan yapıldı ayrıca köprü üzerinden raylı sistem malesef eldeki köprü ile suan mümkün degil di
Bu konuda yazanların japon aşkı Hondadan vtecten geliyor :D Marmaray bahane :D
Açılış ne alakaysa akp bayraklarıyla olduğu için desteklemiyorum,demekki sadece akp'liler binecek bizim ne işimiz var .
Eminmisin yoksa tek yük ufak ak bayraklarını tüm açılışa mı maal ediyorsun ben hep Türk bayrağı gördüm en büyük bayraklarda tv den gözüken Atatürk bayrağı ve Ayyıldızlı bayrağımızdı...
Zamanında 2.köprüyü istemezük diyenlerde vardı en güzel boğaz manzaralarında onların evleri var şimdilerde..
Bence büyük konuşmamak gerek binmem ,bizim ne işimiz var gbi...
Şu güzelim projeyi destekleyip gurur duymak varken çamur atmak niye anlamış değilim. Bu projeye çamur atanlar (sözüm meclisten dışarı) o marmaraya binecek mi ? BİNECEK. 3. Köprü yapılmasın edilmesin diyenler ortalığı karıştıranlar o köprüden geçecek mi ? GEÇECEK. Denizin içinde yol yapmak tünel yapmak nedir ya nedir bi düşünün çok basit birşey mi arkadaşlar :) ? Elbette ufak tefek sorunlar olabilir, olacaktır da ama denizin altından binlerce insan taşıyorlar sonuçta, mühendisler sizce en ince ayrıntısına kadar bu işi yapmamışlarmıdır ? Ben yaptıklarının kanaatindeyim. Kimseye karşı çıktığım saygısızlık yaptığım da yok "herkesin fikrine saygı duyarım ama biraz mantıksal düşünmekte önemli" keşke böyle, insanlar birbirini yiyeceğine bir kez olsun birşeyle hep birlikte gururlansak..
Dün Ayazağa Ağaoğlu My Home projesinden bir kaç fotoğraf çektim, yakında yeşil alan kalmayacak, her yere önce bina dikiliyor. Önce şehiri genişletiyorlar sonra alt yapı getiriyorlar.
Ankara-Yapracık'daki Toki konutlarının şehirle bağlantısını sağlayan metro veya metrobüs var mı?
Ankara-Mamak'daki Toki konutlarının şehirle bağlantısını sağlayan metro veya metrobüs var mı?
Alemdağ'daki Toki konutlarının şehirle bağlantısını sağlayan metro veya metrobüs var mı?
Kayabaşı'ndaki Toki konutlarının şehirle bağlantısını sağlayan metro veya metrobüs var mı?
Dünya'nın neresinde otoban kenarında avm var?
Dünya'nın neresinde otoban dibinde yapılaşmalar var, toplu konutlar var? İmar izinlerini kim veriyor ? Sonrada vay efendim trafik oluyor, çok enteresan neden acaba?
Baktılar trafik çözülmüyor, okulu,camisi, alış veriş merkezi olan konutlar, siteler dikelim, buradaki adamlar buradan dışarı çıkmasınlar dediler.
Cem Ceminay'ın Batı Şehir reklamını dinleyin, ne demek istediğim daha net ortaya çıkacak.
3.köprüde bir halta yaramayacak çünkü adamlar 3.köprüye ulaşabilmek için 2.köprünün bağlantı yollarını kullanacak, mevcut yolları bağlantı yolu yapacaklar, böylelikle trafik olmayan bölgelerde bile trafik olacak, bakınız Kurtköy. Ve 3.köprü daha açılmadan, bitmeden tüm uyanık müteahhitler o güzergah üzerine konut dikme peşine girdi. Bu ne demek, şehir yine kontrolsüzce büyüyecek demek.
Marmaray, evet iyi hoş oldu da, yahu zaten Üsküdar'dan Eminönü'ne, Sirkeci'ye, Kabataş'a, Beşiktaş'a geçmekte sıkıntı yoktu ki, yayalar zaten en kötü 15dk'da diğer yakaya geçebiliyor. Ve ayrıca, Üsküdar'da Kadıköy'de zaten bir yoğunluk var; şimdi o yoğunluk dahada içinden çıkılmaz hale gelecek. Çünkü adam evinden metro ile marmaray'a ulaşamayacak, otomobili olan yine otomobili ile marmaray istasyonuna gidecek, park yeri arayacak, yasal değnekçi ispark bir kaç yeri otoparka çevirecek.
Bakınız metrobüs uzunçayır durağı; yahu ben bunca yıldır o noktadan frene basmadan geçerdim, artık oradaki durak yüzünden resmen hareme kadar kuyruk oluyor ve neredeyse günün her saati böyle.
3.köprü yerine de bir kaç noktadan karayolunu tüp geçitle diğer yakaya bağlasalardı daha şahane olurdu.
Neyse, marmaray hayırlı olsun demekten başka birşey bana düşmez.
Sabah sabah götdüm koprum :D
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...01086824_n.jpg
Baliklari göremecez ben kullanmam marmarayi.
tmmob un açılış evveli 11 maddelik bir yazısı vardı, ya da chp nin mi emin değilim ya da ortak mıydı. soruları sordular mı ne cevaplar alındı acaba takip de etmedim sinirimi bozmamak için:)
Bana kimse yok siyaset yoktu o yoktu bu yoktu demesin. Rezilligin daniskasi asagidaki haberde. Allah nasil biliyorsa oyle yapsin. Bes para etmez karakterde insanlar var bazi mevkilerde...
Mynet Mobil
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...22573209_n.jpg
capslar cok iyi :D
ya bazıları diyorki 29 ekimde açmak için aksaklıkları eksikleri göz ardı ettiler falan... Bu tür projelerde göz ardı edilip açılabilme ihtimali olsa izmir metrosunu açarlardı adamın her seçimde metroyla başı dertte metro biticek vaadiyle 3 seçim geçirdi :)