Testlerin hangisinin yapılıp yapılmadıgı konusunda suan bir bilgim yok. Avrayya ya gittigimde bir ögrenirim olay nedir diye. ben dış güzergah için çalışıyorum denizin altındaki kısma karışmadım. fakat müşavir firma AVRASYA ile sürekli görüşmedeyım.
Printable View
1 kasimdan itibaren isyerim kazlicesmeye servis koydu.artik metrobus yerine ona binecegim sonrada metroya buda bana yarim saat kazandirir diye dusunuyorum.ins oyle olur tabi:) asagida ikende bozulursa bogazi yuruyerek gectim derim:D
60 metre olan deniz seviyesinden derinliği.
En derini Seikan Tüneli'dir.
http://www.ulasimturkiye.com/userpix...agramsvg_1.jpg
Marmaray Batırma tüneli olarak en derin. Manş ve Seikan tünelleri efsane tünellerdir.
Marmaray da basit bir tünel değildir, müthiş mühendislik çalışmaları uygulandı.
Millette öyle bir algı var ki ha akp yaptı kesin bi şeyler uyduruktur, yav bunun akp ile alakası yok, şu japonların nasıl ince hesaplarla çalıştıklarını görseler bizim insanımız muhtemelen küçük dillerini yutar..
Görmeyene de anlatamazsın işte, efsanelerin arkası kesilmez..
Hiç bi şey olmaz binin.. Sosyal medya'ya japon mühendisliğinden fazla güvenir olmakta ''hüloğğğ'' culuktan farklı değil..
İzmir İzbanda buna benzer olduydu. Faaliyete 9 eylülde girdi. Kasım-Aralık aylarına kadar yolda dur kalk yapa yapa, elektrikler kesile kesile gidip geliyorduk. Yine aynı şekilde insanlar saatlerce içinde kalıyor, bunalıyor ve inip raylarda yürüyolardı...
ve eklemek gerekirse Şirinyer-Kemer istasyonları arası banliyolar taşlanıyor. Camları tuzbuz oluyor. Çok üzücü bi durum ve hala devam ediyor
Özgür'ün izlediği videoyu bende izlemiştim. Burada Cem'e de hak veriyorum. Japonların nasıl ince hesapla iş yaptıklarını görsünler ondan sonra konuşsunlar. İnanılmaz bir mühendislik var. Keşke o belgeseli yerel kanallarda da verseler insanlarımız da bilinçlense..
Kimse kusura bakmasın ama ülkedeki iktidar ''biz yaptık, şu kadar para harcadık, eminenin bilezikleri bozdurdumda yaptırdım, bizden önce avrupadan asyaya geçiş yoktu, bu proje öyle bi projeki şimdiye kadar olanlar boşuna yapılmış, biz biz biz bizzzz '' modunda olduktan sonra, devletin kanalı TRT'de bal reklamı gibi marmaray reklamı yapıldıktan sonra bozulmasına sevinenide hoş görebilmek lazım... Sanırsın bakanlar sıyırmış kolları, japonlarda onların getir götür işini yapmış...
yaptıkları işlerden fazla konuşuyorlar, yaptıklarınında anlamı kalmıyor malesef..
O mesajımda ki yorumumu yaparken , İstanbul'da yaşan insanların bir yerden bir yere ulaşmak için çektikleri çileyi düşünerek yorumda bulunmuştum. Zira Antalya'da henüz böyle büyük bir ulaşım sıkıntısı yok ve eve 15 dk gibi bir sürede ulaşabilmek bambaşka bir mutluluk :) darısı tüm ulaşım sıkıntısı çekenlerin başına. Allah sizlere sabır versin.
Gelelim konuya ..
Aslında bu forumda her şeyi farklı yerlere çekmeye çalışan insanlar olduğundan, böyle konulara yorum yapmaktan kaçınıyorum fakat madem konusu açıldı bir yorum da bulunayım.
Görüşlerine katılıyorum , Antalya için verdiğin örneğide hatırlıyorum ve ekliyorum ; gerek nostalji tramvayı , gerek ilk başlarda adını metro olarak andıkları hızlı tren midir her ne zıkkımsa her ikisi de Antalya'ya atılmış büyük bir kazıktır bana göre.
Dünyanın neresinde görülmüştür ; evinin , dükkanının , ulaşım ağının modernleşmesi(!) sebebiyle değer kaybettiği . Bakınız Şarampol ve Çallı semtlerine.
Zamanında insan trafiğinden yürümekte zorlanılan o semtlerde şimdi eski zamanlarına göre in cin top oynuyor. Dükkanlar değer kaybetti , evler keza aynı şekilde. Yazık değil mi orada ki mülk sahiplerine , esnaflara . (akp belediyesi döneminde başlanmıştı projeye ve büyük ölçüde bitirilmişti, insanlar bu proje döneminde ocaklarına incir ağacı dikildiği için yerel seçimlerde aynı belediye başkanına oy vermeyerek , şu an mevcut bulunan başkana oy verdi ve onun döneminde tamamlandı yanlış hatırlamıyorsam. Keşke hiç bu işe girişilmeseydi..) Ama 100.yıl alt geçitleri için aynı şeyi söyleyemeyiz tabiki..
Bu örnekleri vermemin sebebi, şu an bizleri yönetenlerin ulaşım konusunda yeterli bilince sahip olmadığını göstermekti.
Sizin üniversite öğrenciliğiniz döneminde , burada yaşanan o kazayı ve Marmaray da şu an yaşanan sıkıntıları düşünürsek,
bu iktidar ulaşım konusunda yeterince bilinçli değil diyebilir miyiz ???
Yani asrın projesi olarak anılan bir işte , insanların tüp geçitlerden yürüyerek karşıya geçmesi normal bir görüntü mü ?
Sözlerimi yanlış anlamadığınızı umuyorum, zira sizler bu projede yer alarak elinizden geleni yaptığınızı düşünüyorum. Ama sizin ne yaptığınızı , ne ile uğraştığınızı, hangi riskleri düşünerek hesapladığınızı , bazı kişilerin anlamadığı ve algılayamadığı aşikar...
Mühendis falan değilim ama tam anlamıyla bitmemiş bir projeyi (hele ki suyun altından geçen böylesine bir projeyse) , halkın kullanımına açmak ( ücretsiz olarak hemde) , gerek proje açısından gerekse halkın güvenliği açısından ne derece risklidir ??
Bu tarz projeler yapılırken ' göç yolda düzelir ' mantığı mı güdüyor yönetimdekiler.
Siz bu projede yer alan bir kişi olarak bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?
İyi akşamlar.
Ellerinize saglık bende kendimi yorumumu katacak olursam herhangi bir sorun olduğunu sanmıyorum marmarayda ki boyle birşeyi insan hayatını göze alıp açmazlardı hattı bir arkdas sanırsam yazdı yok Stop düğmesine basma fln provoke edilmeye çalışılıyor bazı şeyler.sen vatandaş olarak şunu de hayırlı uğurlu olsun ülkemizde güzel şeylere imza atılıyor ne kadar yanlışlar yapılsada....
Benim sorumun iktidarla ve iktidarlarla alakası yok. Neden bizim mühendislerimiz yapmıyor? Yada neden yapamıyor? Kendi sermayemiz, kendi zekamız, kendi madenimizle bir *** yapamıycazmı biz?
Bugün yeraltında İstanbul açısından talihsiz çile dolu bir gün oldu diyebilirim. Sabah saat 8 civarında metroya binmek için Kartalda indim. Merdivenlerin kapalı olduğunu görünce ufak bir şaşkınlık yaşadım. Şaşkınlık uzun sürmedi Pendik tarafına doğru bakıp kalabalığı görünce eyvah dedim. İnsanları otobüslerle 2 durak sonrasına taşıyorlardı. 2 farklı görevliye sordum birisi sinyalizasyon kopukmuş dedi diğeri metro arızalanmış dedi. 2 durak sonrasında metroya indiğimdeki kalabalık takdir edilesiceydi :D Bostancıda inmek için piton gibi insanların arasından sıyrıldım diyebilirim. Yolculuk sırasında da yapılan anonslarda Marmaray'a Ayrılıkçeşme durağından aktarma yapılamayacağı söylendi ilk başta, daha sonra da Sirkeci durağında inilemeyeceği söylendi. Şansızlık olarak görüyorum ilk günden böyle aksaklıkları yada öyle görmek istiyorum. Şu hükümeti gram sevmem fakat sırf şu hükümet yaptı diye şu projeye çamur atmanın faydası yok. Bu projeyi bu hükümet hızlandırmış olabilir fakat kendileri kazma kürek sallamadı işin içinde japonlar var o yüzden güveniyorum kullanacağım. Yapılış belgeselini izlemiştim bende hayran kalmıştım. Kaldıki japonların güvenlik ve mühendislik konusunda ne kadar disiplinli olduklarını anlatmaya gerek yoktur diye düşünüyorum. Bu adamlar arkadaşların dediği gibi bu tünelleri uzun zamandır kullanıyorlar ve Japonya depremleriyle ünlü bir ülke bildiğimiz üzere.
Edit: İnsanlarımızın bilinçlenmesi gerekiyor. Marmaray'ın acil durum butonuna basılıp basılmadığını bilmiyorum fakat basılıp durdurulmuşsa şaşırmam. Çünkü bugün metrodaki bu kalabalık yüzünden insanlar binemeyeceğini bile bile kapıları tutup metronun hareket etmesini engelliyordu her durakta anonsların ısrarla uyarıların yapılmasına rağmen. Halbuki 3 dk bekleyip diğer treni beklese binebilecek.
olası durumlar için canlı kanlı her işten anlayan türk insanı ile test bunlar hiç uyanmadınız mı sizde ya :D metrobüsler de artık eskisi gibi bozulmuyor.
akp sevmiyorsun diye projeyi neden boklarsın arkadaş. sanki kendisi atomu bulmuş ta ona buna iş olan tipler çoğaldı.
nat geo da ya da discovery de vardı bu projenin yapımı alamasında tüplerin aşağıda nasıl birleştirildikleri vs.. nette bulursanız izleyin derim.. biz türkler olarak yapsaydık tırsardım ama japon mühendislere acıkcası güvenim tamdır benim.. geri kalan aksaklıklarda zaten hallolmayacak şeyler değil.. asrın projesi vs laflarına ben gıcık oldum keza avrupanın 60 70 sene öncesinde yaptığı şeyleri malesef daha yeni yapıyoruz :)
Cem akpli hep yanlı yazıyor
metrobüste ilk kısmı açıldığında, otobüslerin cevizlibağda dönüş yapacağı alanı planlamayı unutmuşlardır :) otobüsler E5 trafiği kesilerek döndürülüyordu..
bu hükümetin iş yapma politikası bu, önce yap sonra düzeltirsin..
bakınız metrobüs, bakınız duble yollar (İstanbul tekirdağ yolunda çok camlar çatladı, ama 3-4 senedir otoban gibi).. bunları görüp değerlendirmiş biri olarak marmarayında bu yöntemle biran önce ve aksaklıklara rağmen açılacağına adım gibi emindim zaten :)
marmarayın esas faydası banliyö hatlarının yenilenmesi bitip marmaray ile birbirine entegre olunca ve maslak - taksim - şişhane metrosunun yenikapıda marmaraya entegre olması ile çok artacak..
Şehir efsanelerine ve son günlerde çıkan saçma sapan haberlere kulak asmıyorum bende hiç, yok duvarlardan su sızarsa şöyle böyle olurmuş.
Yahu bunu ağaoğlu yapmadı, dünyanın teknoloji devi her Allahın günü deprem geçiren Japonlar yaptı. Biraz düşünse insanlar ne kadar ince noktalarda ince hesaplarla çalışıldığını idrak edebilir zaten mühendis olmaya gerek yok bunun için.
Haa bu akp döneminde yapıldı kaymağını doğal olarak onlar yiyecek tabi ki ama saçma sapan saldırı politikaları komik hakkatten.
Marmara boğazını yürüyen yolcularda tarihe geçtiler ama :D
Gerekli kontroller testle yapılmadan açılması, yolcu taşırken problemlerin devam etmesi tamamen Türk işi ama.
boylede olmus bikere;
Underwater March - YouTube
Sıf belediye seçimlerinde oylar kaymasın diye projeyi yarım yamalak açtılar.
Metrobüs gibi oldu bu da.
İşin içinde Japonlar var, yamuk çarpuk iş yapmamışlardır; ama şu tarihte açılacak denilen her işte bir halt oldu. En basitinden, hızlı tren projesinde ne aksaklıklar çıktı ve çıkıyor ve bu nedenlede vaad edilen sürede açılış yapmak müteahhiti zorluyor.
Eminim ki, hayati olmayan ancak ufak tefek işler kalmıştır; çaktırmadan tamamlarız demişlerdir.
niye bu tür projelere siyasi yaklaşırlar anlamış değilim.. bu tünel bizim vergilerimizle yapıldı kimsenin değil o tünel.. hiç bir partinin cemiyetin değil bize ait.. bugün mevcut hükümet gider yarın başka bir hükümet gelir ama tünel orda işlemeye çalışmaya devam eder torunlarınız biner kimin yaptığını bugünleri bile hatırlamaz ama kullanır.. bu kadar siyasileştirmenin bir anlamı yok..
ilk defalarda olur bu tip aksaklıklar olmasıda bence iyidir bir şey maksimumda iyi olması için sorunlarınında maksimumda giderilmesi gerekir.. japon yapmışdır ama bu sistemi kullanıcak türk halkıdır.. bizim insanımızda meraklıdır japon hayatta acil ikaz düğmesine basmas bizdekiler basar v.b kültüre görede teknoloji şekillenir.. trafo dayanmamışdır daha güçlüsünü takarlar yada alternatif ek bir trafo desteği yaparlar jenaratör sistemi yaparlar v.b ilk zamanlar olur sıkıntı..
kısaca bu proje öyle ufak tefek basit bir proje değil national geographic bile bu tünnel ile ilgili 3 belgesel yapdı birinde kazılarda antik bir şehir bulundu onun üstüne yapdı bu şehir o kadar eski çıkdıki bizansdan bile yüzlerce yıl öncesinde ait bir yerleşim olduğu tekneler hatta teknelerdeki bazı bitkiler testilerin içinde bozulmamış halde bulundu falan.. sırf bu yüzden tünel çalışmaları durduruldu uzun bir süre..
Sorun muslumanlardaki bu kadar kolay birbirini yeme ve kandirilabilme potansiyeli...
Ulkemizdede bu en cok su sekilde ortaya cikiyor; iyi birseyi ya ben veya benim taraftar oldugum birileri yapsin boylece biz prim yapalim yada hic yapilmasinki karsi taraf prim yapmasin
Valla su gayri muslimlerdeki biz din kardesiyiz ve islamafobia gazlamasindaki birlikteligin bindebiri bizde olsa neler olacak ama iste boyle muslumanlar birbirini yiyecekki rahat kontrol edilebilsinler.
Allah sonumuzu hayir etsin...
yavvv bari buraya siyaseti sokmayın insanlar sevdikleri konularla ilgilenip mutlu oluyor , girmeyelim şu konulara , yapmayın yahu , hangi parti gelirse gelsin ne olursa olsun olanlar tek yol , bırakın biz rahatımıza bakalım , bırakın ne halt olursa olsun........ can sıktıgımıza deymez
Marmaray gayet güvenilir bir projedir çekemeyenler saçma sapan iftiralar ile karalama çalışması yürütüyor ama malesef komik duruma sokuyorlar kendilerini.eğitim için kumanda merkezine gittiğimizde karşılaştığımız bazı sorunları gördük ama onlarda zamanla düzelicek şeyler,M2 Taksim-Hacıosman metro hattında istasyon amiri olarak görev yapıyorum ve M2 hattına ne kadar güveniyorsanız marmarayada o kadar güvenebilirsiniz, hayırlı uğurlu olsun tüm Türkiye için...
Şuan bunun gerçekten konuyla ne alakası var gerçekten. Burada tartışılan yapının güvenilir olup olmadığı değilmi ?
Marmaraya gelecek olursak Allah korusun ki o su filan almasın 60 metrede su filan alsa dışarı pompalamaları bir hayli zor çünkü basınç fazla.
O 60 metre basınçta ise yüzer çıkarım diyen varsa hiç demesin çünkü insanın vücudundaki hava bir pet şişe içerisindeki havaya eş değer olur o derinlikte ki buda anında öldürebilir.
Her nekadar japonların mühendisliklerine çok güvensem de hem işim düşmediği için otaraflara hemde daha kesinti sefer aksaklıkları düzelmeden binmem gibi gözüküyor.
bu forumda kimse ile """hic yok yere""" tartismak, biribirini kirmak, biribirine karsi antipati olusturmamak icin pek cok konuya hic yazmiyorum ama
son zamanlarda burada gordugum kadar enteresan sozler de baska yerde gormedim
Öyle yada böyle önemli bir çalışmadır , harika bir mühendislik vardır , İstanbul'a muhteşem kolaylık getirir.... hepsi iyi de neden inatla 29 ekim'de açıldı ? Burada bitiyor bunların değeri işte. Ata'm vermiş o bayramı hediye , edebinle kutla ertesi gün aç ne açıyorsan.
Yok bayram kutlamak yasaklanır çocuklar yoruluyor diye , sonra bişeyler denk getirilir bayram günü MARMARAY kutlarız bundan sonra . Cumhurbaşkanı 12313 sene üst üste hastalanır , Cumhuriyet Hazımsızlığı ile..
Geç bunları anam babam diye bir şarkı vardı melodisi de güzel :) Herkese iyi geceler
Siz Japon mühendislerden iyimi bileceksiniz yav binin gitsin. Tünel su alıp ölürsenizde olduğu kadar olmadığı kader dersiniz olur biter.
bu proje akpnin projesi değilki. zemin etüdleri 1987lerde yapıldı. ozamanlar akpmi vardı?
ha yapım sırası akp hükümetine denk geldi.
bu tarz büyük işle hükümetlerle ilgili olmadığını düşünüyorum.
kuzey anadolu fay hattına 15 Km yakınına 8 milyar dolara mal olmuş bu projeye birşey olmaması için
allaha dua etmekten başka birşey gelmez.
bizde hep beraber dua edelim inşallah birşey olmaz tüyü bitmemiş yetimin hakkı var çünkü
Herkes endişe ile yaklaşıyor ama bir sene sonra herkes güle seve kullanacak marmarayı :)