8 yıldır bu ısı yapıyorum senın dedıgın fıyatı istanbulda okul arasında babalarının zoruyla bır mekana gıren 12-13 yasında cıraklar alıyor : )
Printable View
Turkiyede gercekten hakkiyla isini yapan bir dukkanin 20 liraya araba yikayarak guzel para kazanacigna inanmiyorum sahsen
Ben ne yapıyorum
Kapı arasına ayrı camların içlerine ayrı dışlarına ayrı kaportaya ayrı iç plastik aksama ayrı bez kullanıyorum.
Gün içinde 4 tane falan peluş kullanıyorum ortalama. Çünkü peluş arabayı en az fırça kadar çiziyor bence.
Tüm yıkadığım araçlara jant temizleme için ilacı ve jant fırçasını mutlaka kullanıyorum.
Detaylı olarak araç yıkatmak isteyen olursa jantları söküp davlumbazları yayların aralarını falan temizliyorum.
İkram gelen müşteriye mutlaka soruluyor. Bekleyen kişi çay kahve soda vs ciddi şekilde talep ediyor.
Bekleme salonumda ps mevcut. Ayrıca müşteriye yönelik bi pc de var.
Titiz müşteriler için mutlaka sadece onların aracına ait malzemeler ve kilitli dolaplar gerekiyor.
Pedal silmeyi alışkanlık haline getiren elemanlar lazım. Adam tekrar basacak kirlenecek diye düşünmemeli.
Paspaslar tertemiz yıkanmali, halı olanlar sert fırça ile temizlenmeli. Toz ise hava vurulmalı.
Paspas kağıdı sadece önlere değil arkalara da konmalı. Bi araca konulan 4 tane paspas kağıdı 25 kuruş.
Koku müşteriye sorulmadan sıkılmamalı. Müşteri için bi kaç çeşit koku alternatifi olmalı.
Eksiklerim var tabi. Yapmak istediklerim
Lift koymak istiyorum. Araç altı yıkama işi çok önemli.
Off road araçları için ekstra uğraşacak bi alan istiyorum.
Maliyetler biraz az olsa araca özel bez kullanmak isterim.
Yapabilecek bazı ekstra şeyler var tabi. Daha tecrübeli olan abilerim yazmış zaten. Benim yaptıklarım ve istediklerim bu şekilde. Ama sen gerekeni zaten yapacaksın. Yolun açık olsun. Allahım bol kazanç versin şimdiden.
Benim özen gösterdiğim konular bunlar.
Genelde her sey yazilmis, benim magdur oldugum ve yorumlarda gormedigim bir nokta var ki; tek kapili arabalarda koltuklari katlarken yapilan insanlik disi muamele :) Sag koltugum kilitlendi bunun yuzunden, gidip sokturup mekanizmayi tamir ettirmek zorunda kaldim.
Baska hakkaten her detaya deginilmis :)
Bi de Cekmecelerden ziyade daha merkezi bir yere ve Anadolu yakasina da bir bayi isteriz :D
Yatırım fizibilitesi çok iyi yapılmalı
Çalışacak personelin içinde işi çok iyi bilen en az 1 Drogba olmalı
Bekleme salonu düzeni,sigara içme yeri konforlu olmalı
Yıkama sonrası ve iç için Hava şart
Arabanın arkasından Jant içi ve akslardaki çamurlar temizlenmeli
Bir de yıllardır aklımda olan bir düşünce var ps,tv,gazete insanları oyalamıyor dükkanda camekan içinde aracını net olarak gören bir yerde Kuaför olmalı.ciroyu hem 2 ye katlar hem de insanlar sıkılmaz ve hem den hem müşteri 1 taşla 2 kuş vurmuş olur.avm lerdeki yıkamaların pahalı olma sebebini daha ucuza yakalayabilirsin. fakat senkronizasyon çok iyi olmalı
http://img571.imageshack.us/img571/8206/1vob.jpg
Önces-Sonrası şeklinde fotoraflar, duvarlara afiş halinde asılabilir.Mekanınıza ilk defa gelen bir müşterinin ön yargısını kırabilirsiniz...
-arabanın üst kısmına ayrı bez alt kısmına ayrı bez kullanılmalı
-kapıyı veya bagajı açtığımda akan su, veya görülen çamur toz vs. olmamalı,
-20-25 lira nedir aluminyum :D
- jantlara özen gösterilmeli
-plakadan tampondan egsozdan aynadan damlalar akmamalı
-arabanın içine firma sahibinin beğendiği kokular sıkılmamalı :D ben beğenmiyorum onları akü
-hızlı cila atılmalı
- gerekirse WASHCOAT atılması seçeneği oluşturulmalı :D "efendim şapur şupur yıkama mı yoksa washcoat mu istersiniz" diye sorulmalı :D
-polisaj yapılması istendiğinde "öhhh" dedirten fiyatlar olmamalı,
- tek bir kit olmalı, ve arabanın herşeyini temizlemeli o kit, onu alırsan bu yok şu yok olmamalı
- aynı zamanda o detailing centerda köşe biyerde kaplama seçeneği veya plastidip seçeneği olmalı, arabamızın polisaj yapılmaması veya renk değiştirmek istediğimiz bölgelerine seçenekler yapılmalı,
-çay kahve içilecek ortam olmalı, istediğimizde oturup aracı detaylayan arkadaşımızla el ense sohbet etmeliyiz :D
-bence ilk dikkat edilmesi gereken kapıda karşılamayı yapacak yıkama işini yapmayan güleryüzlü prezentable denebilecek bir eleman olmalı. hoş karşılama hem iyidir hem güven verir. aracıda hem yıkama yerine (farklı yerdeyse kurulama alanına) hem de teslimde bu kişinin kullanması gerekir. kısacası yıkayan adam kullanmasın arabamı.
-kurulamada ani gaza frene basıp yada kapıyı bagajı aça kapaya üstündeki suyu akıtmaya çalışmak olmasın. bunun yerine hava tabancası olması şart.
-yine kurularken üstündeki suyu silecek veya benzeri kauçuk plastik türü ürünle yapmasın.
-bekleme yerininde aracı görmesi şart zırt pırt yerinden kalkıp arabaya bakmakta hoş olmuyor.
-içeriyi temizleyen adamın dış yıkama yapandan ayrı olması lazım ıslak tulumlarla koltuğa oturunca iz yapabiliyor.
-iç ve dış aksamdaki plastik parlatıcılar, kokular gibi şeyler müşteriye sorulmadan yapılmamalı. çünkü bu tarz ürünler her müşterinin seveceği şeyler olmayabiliyor.
Ben şahsen en çok beklemeye uyuz oluyorum hem sıra beklemek birde sıra gelince işlerin yavaş işlerlemesi çok sıkıntı oluyor. Sırf bu sebeple çoğu zaman kendim yıkamayı tercih ediyorum. En başta buna çözüm olması lazım gibi geliyor bana.
Maslak civarında olsun :)
Siz kendi arabanızı yıkamaya götürdüğünüzde o yıkamadan ne beklersiniz, arabanızı nasıl bir şekilde almak istersiniz ?
- Benden önce kullandığı bez,sünger ıvırı zıvırı benim arabama yaklaştırmasın (her yıkamadan önce veya sonra kendi bezimle süngerimi evde makinada yıkarım, yıkamaya öyle giderim). Damlalar,camdaki bez izleri,çamurluk ve lastik içlerindeki sorunlar-hatalar bunları zaten siz benden iyi biliyosunuzdur.
- Ps3 vs. gerek yok bence doğru düzgün rengi kaymamış tv ve yayını lig tv vs. günlük gazete,dergi, rahat koltuklar ve bu oturduğum yerden arabamı net görmem gerek.
- Günlük taze ürünleri olan Yiyecek İçecek Otomatı.
- Temiz tuvaletler
- Taze Çay :)
Bana bunlar olsun yeterde artar bile, Allah yardımcınız olsun, bol kazançlar.
yıkandıktan sonra cam fitillerinden cama süzülünce o su damlacıkları aşşağa doğru :D kundaklayasım geliyo o yıkamayı.... benim yıkadığım gibi içini dışını cilasını jantları hiç bi zaman özen gösterilmiceği için aracımı hep kendim yıkarım. Benim yaptığım işçiliğe eminim 70-80 lira para isterler...
Arabayı çekerken kesinlikle koltuk ayarının değişmemesi çok önemli sonra düzen tutmuyor :D
benim gözlemlediğim en önemli sorun hafta içi iş olmaması hafta sonu yoğunluk olması mesala sonax a giderim devamlı karsıyakada hafta içi çalışıyorum ***** sadece c.tesi gidebiliyorum eleman yıkamayı bitirir kenarda 1 saat kadarda kendim takılırım ki çoğu zaman eleman tam bitirmeden bıraktırırım mekan kalabalık oldu diye başka arabaya gecer ki sabah erken giderim 8,30 da acarlar 8,45 de orda olurum rahat yıkansın diye ona rağmen 2-3 hafta önce normal yıkama 25 tl olmasına rağmen çok oyalandım diye eleman 35tl aldı benden ve beni kaybetti zaten normalde yıkayan elemana 5-10 bahşiş bırakıyordum bahşişi mekan sahibi aldı hafta içi dükkanda düzenli iş olmayınca mekan sahiplerini gözü dünüyor resmen 45dk araba cıkartıp hafta sonu max iş yapmaya çalışıyorlar ve kötü işçilik oluyor bence fiyatı yüksek tutup kalite oturtmak en güzeli olur ama tr de oda zor görünüyor mesela kendin yıkama işi çok tutulur gibi geliyor aynı parayı vereyim kendim yıkayayım :)
2 tane sarışın bombanın köpürte köpürte , kaputundan kayarak vs. arabamı yıkamasını bekliyorum. 100 TL veririm!
Bunca şey 20-25 liraya hayal olur bence.
Sevdiğim bir abim bu işi yaptı. 100 lira gibi bir rakam veren müşterisi geldi.Neden taban paspasının altını silmediniz dedi. Utan be adam dükkanı mı satın alıyorsun ?
Başka bir müşteri aracına iç kuaför yaptırmış. Kamera kayıtlarından tarihe baktık. Tam 25 gün önce gelmiş. Giderken memnun gözüküyor. 25 gün sonra gelip "Koltuğu adam gibi silmemişsiniz burada leke var" dedi. "Sever misin sabaha mı bırakırsın "
Diğer yorumlara katılıyorum. Ama insanlar hep eksik bir şey bulacaklardır :)
Allah sabır ve bol kazanç nasip etsin :)
İki gundur sivas tarafinda keklik acilisindayim daglarda.
Kisaca yazayim;
Parlakligin cabucak gitmemesi.
Boya korumadan aldiginiz aracin cizikleri gitmis sanarak iki gun sonra yine ayni ciziklerin olmasi.
Lekelerin kalmamasi.
Plastik ve o tip yuzeylerin kirlenmemesi.
İc temizligin yapilirken deri ve detaylara max ozen gosterilmesi.
Malinin arkasinda durmasi.
Yikama hizmeti vermesi.
Guler yuzlu olmasi.
Arabaya gore fiyat sisirmemesi.
Gibi ayrintilari beklerim,sanirim cok oldu ;)
Arabayı kullanmaya çok hevesli olmayan çalışanlar olmalı.
Önce müşteriye sorulmalı, belki adam arabasını başkasının kullanmasını istemiyordur.
Mesela ben asla arabamı bir başkasına teslim etmem.
Teslim etmezsem tavır falan da yapmamalı çalışan.
Özetle videoda ki gibi bence.
Herşeyde olduğu gibi güzellik ayrıntıda gizli burada da ayrınıtlı yerler basit ama oldukça etkili.
The Ultimate Detail - YouTube
Yikayanlar zorla anahtari istememeli tercih sormali bizim cekmemizi istermisiniz diye.Ben sevmiyorum baskasinin direksiyona gecmesini.Bide Onurcan sen orda ol geyik yapalim yikama bahanesi olsun :)
1. Kesinlikle arabama Fırça vurmasın
2. Önce su tutup kitleri akıtsın, Ardından köpük sıksın ve üstünden süngerle geçsin.
3. Tanzikli suyu yakından tutmadan güzelce arabamı durulasın.
4. Daha sonra güzelce nokta su damlası bırakmadan silsin kurulasın, içini güzelce kapı kolları, havalandırma deliklerini, araları silsin parlatsın. Gram toz istemem içinde. Paspaslarımı güzelce yıkasın ve üstüne parlatıcı torpido sütü vursun. İçten ve dıştan camları aynı bezle ve cam temizleme beziyle silsin gram leke istemem..
5. si ve en önemlisi Jant ve lastikler, Önce jantları güzelce Silsin 1 damla su damlası kalmayacak sekilde, Lastikleride pis bi bezle silsin üstündeki suyu alsın ve vursun lastik parlatıcısını bol bi sekilde..
Arabayı ben hep iç dış kendim yıkarım Bazen üşendigimde götürürüm oto yıkamaya Aynen bu yazdıgım sekilde yaptırırım Çok fena darlarım yıkamacıyı onlarda Huyumu bildikleri için ne kadar kıl ne kadar takıntılı ne kadar pimpirikli adam oldugumu bildikleri için ben Söylemeden bu sekilde yıkıyorlar :D
Bence tazzikli hava , siperlikteki aynalar , sol ayak dayama pedi ve camlar silinirken önce 4-5 parmak açıp üstünü silmeli kapadıktan sonrada tamamını silmeli köşelerde kalıyor.ben bunlara dikkat ediyorum en çok.
Valla bunca sayfadan çıkan sonuç herkesin istekleri farklı, kimisi bişeyin yapılmasını isterken kimisi istemeyebiliyor.
Bence bu kadar insanın isteklerini karşılamak kolay bişey değildir, o yüzden allah sabır ve kolaylık versin yıkama işi düşünenlere :)
Çok çok titiz istekler gördüm, sanmıyorum herkesin bizim kendi arabamız gibi özen göstereceğini. Bazı istekleri okurken kendim bile şaşırdım valla... :)
Bana soruyor iseniz 10-15 tl makuldur , fakat işletmeci olarak araç başı düşecek olan maliyeti düştükten sonra kurtarıyor ise.
Bu işi yapacak kişi oyalanmadan videoda ki gibi seri bir şekilde çalışır ise 30 dk sürmeli bence.Fix 10 tlden çok da iyi çalışır bence sürümden kazanılır ama dikkat edilmesi gereken şey yapan kişinin zaten 10 tl alıyoruz e birde yarım saate bitecek diyip işi baştan savma yapmamalı.
Videodaki gibi temizlik + 10 Tl ( veya 15 ) + 30 dk süre , bence ideal bir yıkamadır.
Tabi bu fix yıkama yapan bir yer için , diğer fikirlerimi ekliyeceğim zamanım olduğunda :)
Yahu bazılarının istekleriyle fiyat hiç uyuşmuyor ki. Yıkamacıların, araç başı ayırdıkları süreyle kazanabildikleri miktar bariz. + personel ile daha çok araç yıkanır, fakat bahsedilen yıkama şekli ile ne kadar kar eder işletme muamma.
Fırçayla giren türkmenlerin çalıştığı yerler iç dış 15'e yıkıyor. Ki çoğu bölümleri atlayarak yapıyorlar temizliği. Onlar bile 15 lira isterken. Hem ince detaylara girip, hem hekpsi için ayrı bez kullanıp, hem kuru hemen hemen yaş yer bırakmayacak şekilde kurulayabilecek bi işin hakkı en az 25 tldir bence. Çünkü personel normal bi yıkama vaktinden fazla zaman harcayacak araç başında.
Her neyse, eğer temizlikle fark yaratırsanız ödenecek miktar açtığınız semte göre çok bulunmayacaktır. Bu konuda tabiki iş çalışanlarda bitiyor.
Şimdiden bol kazançlar biliyorum, anadolu yakasında, üsküdar, kadıköy, göztepe civarı açarsanız yıkamaya size geliriz artık. :D
Arkadaşlara ek olarak benim gıcık olduğum bir husus var. Camları olduğu gibi kapalı siliyorlar. Halbuki camın üst kısmı ile kapı cam fitil-çerçevesine giren 1-2 cm'lik üst kısmı hep kirli ve dalgalı kalıyor. Camı azıcık aralayınca acayip göze batıyor. Bunun gibi detaylara dikkat edilirse güzel olur.
hayatın da bısıklet yıkatmamış bırıne araba yıkatmasın, kaputu sıldıgı bezle konsolu sılmeye kalkmasın, ve iş yerımden ya da evımden gelsın alsın yıkayıp gerı getırsın
çok samimi soruyorum. bu videodaki işçiliğin hakkı sizce gerçekten 15 tl ve 30 dk mıdır ? siz eğer bu işçiliği 30 dkda bitirin mesleği bırakırım.
o koltuk aralarına süpürge vurma işi hiç mantıklı bir hareket değil bana göre. oralara hava vurarak pisliği ortaya çıkarıp süpürerek çok daha temiz bir alan saglanıyor. o adamın eline alıp hava peteklerini temizledigi fırçayı kullanmayan yere zaten gitmeyin bence. kimse o dar alanları silip temizleyemez zaten. ama onun dışında kimse eline alıpta ızgaraların arasına ilaç sıkıp fırçalayamaz bence. bu videoda gördügünüz tarzda bir yıkama için ortalama 2 saat gerekir. ve aynı anda 3 tane araç yıkayabilen bi yer bile olsa adam günde en fazla 12-13 tane araba yıkayabilir. bu tarz bi yıkamanın hakkı da bana göre 50 tl civarıdır. böyle iş yapan yerler yok sanmayın türkiyede. siz hakkını tam olarak verdikten sonra dogru düzgün bir yıkamacıda bu adamın kullandıgı malzemelerin tamamı var zaten. jantların içlerini temizlemek için aracı sagından solundan kaldırıp arkalarından içlerine peluş sokuyorum yeri geldiginde.
Valla bazıları hem karnım doysun hem pastam dursun modundalar:)) İnsanları anlamak güç valla :)
Bir üstteki mesajımı okumadınız sanırım , 50 Tl bende vermeye hazırım fakat dışarıda kaç kişi 50 tl ye aracını yıkatır ? Zaman konusunda hakılı olabilirsiniz , fakat eleman yavaş yavaş hareket edip bir aracı 1.5 saatte yıkamamalı olabildiğinde seri davranmalı.
Ben fikrimi söyledim dediğim gibi burada işin ne kadar hakkettiğini yazmadım , bana göre full tempo akşama kadar çalışılsın geliri iyi olsun isteniyorsa sistem bu olmalı , fikrinizede saygı duyarım..
Aracım yıkanırken plakalara far ve stoplara tazikli su ile dalmayan,içini süpürürken koltuğu abartı bir hızla ileri geri yapmadan kibarca davranan, yıkadıktan sonra araçtan en ufak su akmaması için titizlikle hava tutan,camları indirdikten sonra fitil içinde kalan kısımları silen,benim yıkama eldivenim şampuan ve kurulama bezimi kullanan,özellikle kışın araç altını yıkayarak tuzlardan arınmasına,gözüne zift iliştiğinde gaz yağı ile yıkamasına,her yıkamadan sonra hızlı cila ile cila yapmasına,temizlik işlemi bittiğinde aracı güvenli bir ortamda kapılar kilitli şekilde muhafaza ettiği için hiçbir özel eşyamı kontrol altında tutmak zorunda olmadığım ve bu sebeblerden ötürü fena alıştığım 12 yıldır aracımı yıkayan bir yıkamacıya sahibim:)
Yıkama otomatları iyi olur, dönen fırçalı olanlardan iyi kir söküyormuş onlar, göbek taşıda varsa var oh miss.
Yıkamada çalışacak personelin laftan anlayan, algısı açık, kendi bildiğini değil senin istediğini yapacak kapasitede olması önemli. Allah düzgün insanlarla karşılaştırır inşallah.
Tabi birde bizim gibi adamlarla uğraşması zordur hem her şeyin en iyisini isteriz hemde diğer yıkamalarla aynı parayı vermek isteriz, sen benim arabayı 1,5 saatte yıkarken diğer taraftaki yıkamacı 30 ar dk 3 araba yıkadı senin 3 katın para kazandı. Tabi birde malzeme işi var senin kullandığın malzemeyle onunki bir değil sen 8TL malzeme kullanırsın o 3TL kullanır vs...
nanolu olsun detayli olsun 10 lirayi gecmesin;
nerde var 3 kurusa 5 kofte abartmissiniz :D :D
otoparki buyuk olmali bence. kendi araban uzerinde ugrasicak mekan olmasi da onemli. mesela polisaj makinesini fln siz kiraliyabilirsiniz. ayrica insanlara detailing dersi verilebilir. girisi cikisi zemini duz olmali. bazi yikamalar var girmesi cikmasi ayri iskence oluyor.
Butun mesajları atlamadan tek tek okudum ve okumadan once yanıma bı A4 kağıdı aldım, belırtılen ısteklerı sırayla yazdım..
Sıkılmadan okumanız ıçınde arada esprılı bır dılle konuları anlatmaya çalıştım..
Oncelıkle bahçeşehırde oto yıkama ışletıorm daha doğrusu çalışıyorum.. :)
Yorumların genelı oto yıkamaların pahallı olmasından ve oto yıkamada kaybedılen zamandan dert yanıo.. :)
Bılınmeyen herşeye dışardan yorum yapmak kolaydır..
Hızmet sektoru çok zor bır sektor, samımıyetıme ınan kı yerı gelıo muşterıye 'ben sana 20 lıra verım baska yerde yıkat' dıosn..
Isteklerın onune geçılmıo, kımısı camlarım ıç dış temız olsun yeter dıo, kımısı sadece ıçı onemlı dıo, bı dığerı benm ıçın jant onemlı dıo, beklentıler farklı olunca muşterıyı memnun etmek zor oluo, arabaları hep 4 4 luk yapmak zorundasın bu da zaman ıstıo..
Yanı ucuzda olsa pahallıda olsa, guzel temız hızmet ıstıorsanız zaman her turlu olmak zorunda, burda orta noktayı bulalm.. :)
Bazı arkadaşlarn ıstek ve fıyat orantısı o kadar garıp kı hayretler ıçınde kaldım, 'sadece fıltre ıle 20 beygır aldım' dıen adamın mesajını okuomuş gbı hıssettım kndımı.. :D
Bır ış yerının; vergılerı, stopajı, kırası, elektrık, su, yemek, personel gbı bır çok gıderı vardır..
Herkeste duz mantık oluşmuş, 'ne var yaa alt tarafı oto yıkama' dıo..
10 yaşında çocukta araba yıkıo, bu ış o kdr basıt deıl, tek bı maddesı var bu ışın 'TITIZLIK'..
15-20 mılyar toplayan yıkama açıo, bı arabanın malıyetı 3 lıra, 4 ayda amortı ederız dıo, bakıosn 3 ay sonra dukkan bı yazı 'devren satılık'.. :D
Yanlış anlaşılmasın benden daha tecrubelı esnaf abılerım vardır, ben 2.5-3 senedır oto yıkama ışletıorm ama bı arabanın malıyetı hıç 3 lıraya duşmedı..
Dışardan bakınca 1 lıra su, 1 lıra kopuk, 1 lıra elektrık denıo, bu mantıkla tek kışı gunde 10 araba yıkasa, ayda 300 araba yapar, 3 lıra malıyetı olsa, 20 lıradan yıkasa araba başına 17 lıra kalır hadı 15 kalsın buda ay sonunda 4.500tl yapar :D sızcede kulağa hoş gelmıo mu..? :D
Koşedekı multecı 15 lıraya yıkıo doğru, ben ıskının suyunu kullanıorm ıskıye atık su parası verıorm, kopuk tankıma çoğumuzun kullandığı yada bıldığı markalı kopuğu, cılayı koyuorm, kışın kır çozucu, yazın ıse boya koruma eklıorm, tedaşın elektrığını kullanıorm, arabayı temızleme esnasında en pahallı 5 farklı bez kullanıorm, o un çuvalıyla toz kopuk alıo, kuyu suyunu basıo, kaçak elektrık kullanıo tek bezle arabanızı sılıo sonra araba benımkınden daha temız oluo tabı, nasıl olmasın... çunku o kullandığı kopuk deıl asıt.. :D
Hızmet sektorunde surumden kazanma dıe bışy yoktur, ışı sabunlama vardır.. :D
Benm duşuncem, bellı başlı mşterı gelsın, arabanın a'sından anlamayan muşterı gelmesın, fıx bı fıyat olsun 50 lıra ama mını onarım gbı mını detaylı, zıft varsa zıft temızlığı, kol dayamada leke varsa o lekeyı çıkarma, derılerın zamanı geldıyse derı koruma, cıla uygulaması, jant lastık bakımı.. ama bu şekılde detaylı çalışıncada 2 araba yapılması 2 saat surer, 3ncu arabaya 3 saat sure vermemız lazm, eee durum boyle olunca muşterı gene sıkalacak :) 'para vercem hızmet alcam sıra beklıorm, bunlar paraya doymuş yavaş çalışıorlar arkadaş' dıecekler.. :)
Okuduğum mesajlarda yazılan taleplerın %90'ını bız dukkanımızda uyguluyoruz, herkes kendını over, gıdıp gormedıkten sonra karar vermezsınız, ılla aracınızı yıkatmanıza gerek yok, gelın çayımızı kahvemızı ıçelım, tanışalım.. sohbet muhabbet edelm, herkesı beklerım..
Koltuk ayarıyla oynanmasından bende şıkayetçıyım daha doğrusu bırı benım koltuk ayarımı bozunca sınır olurum, bızde koltukla oynamayı sevmıorz ama aracın ıcı temız olması ıçın koltuğu mecburen en one en arkaya alıorz, uç noktalar kırlı kalmasın dıe, 'koltuk ayarını bozmazsanız sevınırım' dıen muşterınınde koltuk ayarıyla oynamıorz, temızleyebıldığımız kadar temızlıorz..
Su akma olayının çaresı yok, araba kurulanır 2-3 saat yatar ondan sonra havalarsın o zmn olur, ama yarm saatte hazır olan arabadan su akar, ıstedğn kdr hava tut yola çıkınca havanın gırmedığı kıyıdan koşeden su gelır ve akar..
Hızlı yıkama dıe bışy yktur, bı aracn yıkanma suresı bellıdır, hızlı hızlı yaparsan en fazla 5 dk oynar.. aracın hızlı bıtmesıdekı asıl faktor muşterıdır :) ne kdr az kırletırse o kdr çabuk bıter..
'Iç-dış 20 lıraya yıkıorz, muşterı gelıp her yerde 10 lıra her yerde 15 lıra dıo, butun muşterılerde bu ağız alışkanlığı olmuş :) ben 94ten berı bahçeşehırde oturuorm hangı yıkama napıo kaça yıkıo çok ıyı bılıorm, bnu muşterı tatlı dılle anlatınca, tmm 20 verım kız gbı olsun dıo, arka kapıyı açıp koltuğa bakıorm, sankı arabanın arka koltuğunda kızlık ... tovbe tovbe.. :D
ınsanlar 5 lıra ıçın yalan soyleme gereksınımı hıssedıo, kalıteyı arttırma hevesınızı olduruorlar, 20 ye mı yıkayım 15e mı çekım, kalıte arttırıp 25 mı yapım? gelın sız karar verın..
Ps3 olayını bnde çk dşundum, ıçerı ps3'u kurduğum zmn muşterıyı kaybettığım andır :D mşterının ps3 oynamasını bırak eş dost arkadaşan muşterıye oturcak yer kalmayacak.. :D
Lıg tv alalm dedık, ış yerı olduğu ıçn 10.000 lıra yıllık ıstedıler, kardan çok zarar, mıllet glcek tek ıç yada tek dış dıecek maçını ızleyck 10 lıraya, sınırsız çay kahve :D bızım mılletımızın ruhunda verdığı paranın kat kat ustunu almak var :D
Bende para kazanamak ıstıorm, muşterıyı gerı gondermek ıstemıorm yada bekletmek ıstemıorm ama olmayacak şeye soz vermekte ıstemıorm, 'tmm abım 10 dk ya hallederz' 1 saat sonra araba hala aynı yerde, boyle bı goruntu daha mı hoş olur..
Hem araba ılk gun kı gbı olsun hem 20 lıra olsun çok uç noktalarda..
Mercedese bınım ama fıyatı Çın arabasını geçmesın demek gbı bışy...