faruk arkamızdan sövmüyon dimi lan :D
Printable View
faruk arkamızdan sövmüyon dimi lan :D
Bir detailing dukkanindan+yikamadan neler beklentiniz nedir?
nefes alsın yeter:)
saçmalama olm :D çoğu kışı benm dualarımla ayakta duruo ahahah.. :D
sevmedğm adamlar dukkana gelemıo :) gelenler rahat davransın sorun yk.. :)
akşam uyurken bıraz duşundum, hem hızlı olsun hem kalıtelı olsun hemde ışletmecı kazansın dıe aklma bşy geldı.. :)
çoğu kışı bız kndımız yıkayalm, bızım arabamızı bızden daha temız yıkayamazlar yazmış, aslında perone araba gırecek ve surelı sıstem olcak sure başlayacak, dakıkası 1 lıra, kopukledı yıkadı kuruladı 30dk surdu 30 lıra :) kopukledı yıkadı kuruladı ıçını aldı cıla attı 1 saat surdu 60 lıra :) bu şekılde hem kımse boşa oyalanmaz hem dukkanda araba olduğu sure zarfında ışletmecı para kazanmış olur..
Faruk agzına saglık ellerin dert görmesin döktürmüşsün maşallah
Faruk kardeşimizden izmirde şube bekliyorum şaka bi yana izmirde böyle dükkan bulamadım henüz.
Arabayı tam manasıyla yıkayamayıp.üstüne bide alıcaklı gibi kapıdan bekleyen bahşişçilerden nefret ediyorum. kendi işyerim olsa yıkamacı; ilk koyacağım yasak bahşiş olurdu herhalde.
1:yıkamadaki bahşiş
2:Valeye verilen bahşiş
bu iki şeyden nefret ediyorum.
ıyı dıleklerınız ıçın tşk edrm..
ışının başında durup ışı takıp eden yıkamacı çok az, para getırır mantığıyla 2-3 kışı ortak açıorlar bırı doktor bırı ınşaat fırmasının sahıbı dığerı bılmem necı, dukkanın başında bı gun bırı oluo 3 gun kımse olmuo yada hergun bırı oluo ama burosunda oturuo dışarda ne olup bıtıo haberı olmuo :) ıstanbulda farklı yerlerde şube aç dıen çok kışı oluo, beylıkduzunden gelen muşterım var, beylıkduzu-bahçeşehır 15 km falan, ama şube açarsak başında durmamız lazm yoksa bızde ışı sabunlamış oluruz :D şuanlık abımle beraber tek dukkan ışletıorz, ılerleyen donemlerde bızde şube açmak ıstıyoruz nıyetımız var ama emın adımlarla ılerlememız lazım, şube ışı bıraz askıda..
eğer sureklı gıttığınız bı yerse, arada ufakta olsa bahşış vermenız gonul almanız bnce ıyı bışey, yanı en azından benm açımdan oyle, herkese aynı hızmetı gosterıorm tıp bırakan kışıyede fazlasıyle gerı donuorm, duzenlı olarak gelen muşterılerımın bazen aracı temız oluo, yanı kırlı ama çok kırlı deıl, mısal 1-2 kere bufeye gıtmış dışı toz olmuş ıçınde bışy yok torpıdoya bı bez geçılse aynı temızlıkte olcak, arabasını guzelce ıç dış yıkıorm bu sefer bızden olsun dıorm :) yada sureklı tıp bırakıyordur arada hızlı cıla atıp gonlunu alıorm, tabı bu her yerde boyle deıl :) adam ışını yarım yamalak yapıo bıde utanmadan gozunun ıçıne bakıo bahşış ver dıe, kapından ayrılmaz :) zatn boyle bı yere bı daha gıtmeyın, para ıçın bu ışı yapan ınsanlardan sıze hayır gelmez onlardan uzak durun, ışını duzgunce yaparsın, arac sahıbı arabasını teslım alır, 'ben yıkasam bu kdr temız olmazdı' dedırtebılıosan zatn muşterıyı kazanmışsındır, tıp alım dıe ış yapılmaz..
vale olayına bende sınır oluorm, ısteyen zatn bırakır, zorla araba almaya gerek yok yada arabanı park edersın kımse olmaz arabayı almaya gıdersın koşarak bı tanesı gelır kapını açar, gıdene kadar camın dıbınde bekler...
mümkünse çalışanlar kendi cd ya da flash belleğini teybe takıp son ses damar şarkı dinlemesinler :D
Diger Yorumlar İçinde CVP vereyim
Komple Meguiars Urunleri Kullanıyoruz Sadece Lastikler Degil Davlumbaz İçlerine Kadar Silikon Çekiliyo.... koku paspas kagıdı vb gibi şeyleri yazmıyorum bile ... kaporta ayrı bez cam ayrı bez konsol ayrı bez jant ayrı bezle silinir bizde ayrıca temiz bez 1 aracta 1 kere kullanılır 2 ciye yıkanır ve piyasada kullanılan mikrofiber bez kullanmayız köpek derisinden yapılan özel beyaz bezler var tanesi 20 liraya yıkamalara satılan bez bunlar mevcuttur bizde .... detaylı temizlige gelince kısacası sunu soyliyim aracın stepnesi dahil stepnenin alt kısmına kadar uygulama yapıyoruz ayrıca motor yıkama ve korumayıda yanında hediye ediyoruz.. boya koruma yıda kısaca geceyim meguiars 85 83 82 66 21 komple uyguluyoruz ...
bunları reklam amaclı yazmadım eger yazma sebebim insanlar şunu demesin 5 lira maliyeti var bilmemne var ... 20 lira alınıyor bu 20 liranın icinde sadece malzeme maliyeti var sanmayın sakın !!! bu dukkanın kirası var işcisi var sigortası yemegi var oyle sizin dediginiz gibi karsıdan gorunmuyo bu işler lutfen biraz vicdanını yoklayarak bir yıkamacı yerine koyarak kendinizi yapın yorumlarınızı ... ve biraz ciddi yorumlar olursa bizimde mutlaka vardır eksiklerimiz buradan takip ederek bizlerde eksiklerimizi gidermeye calısırız tsk eder keyifli ve aktif forumlar dilerim ( murat ersoy )
ayrıca koltuk ayarları yazmıssın eywallah fakat bu aracın icinin rahatca supurlmesi için koltukların ileri geri cekilmesi gerekiyo supurgenin girdigi yer var girmedigi yer var .... eger hala sikayetiniz varsa mercedes tarzı koltuk hafızalı araclar alın yıkandıktan sonra tekrar aynı ayara getirilir zaten ;)
Kopek derisinden bez mi? Butun dunyayi takip ediyorum ilk defa boyle bir iddia duyuyorum.
evet cinden geliyor kopek derisinden yapıldıgı soylendi bizede fakat bu bezi kullandıktan sonra diger mikrofibez bezlerin hepsini cope attım cok guzel su emiciligi var ve kesinlikle iz bırakmıyor bursada iseniz dukkana gelip gorebilirsiniz gordugunuzdede cok sasıracaksınız
white@ iyide abi her yıkama dükkanı aynı diğilki tamam sen işini iyi yapıyosundur 15-20 den fazlasını hakediyosundur ona bişey diyen olmaz ama dün gittim yıkamacıya adam tek bi bezle arabayı tavaf etti etek altına vurduğu bezi kaputa da vuruyo bu ne şimdi bu adama 20 lirayı hakediyomu sizce ? lastikleri bile parlatmadı adam bide tanıdık olcak kan beynime çıktı.. çok mecbur kalmadıktan sonra yıkamcıya araba vermem .. ki zaten kendi arabamı kendim yıkarım götürmem asla .
kendıme gore yazayım , kendı arabamı cok goturmem ama arkadaslarmla falan gıttgımzde olanlardan toplıyayım.
araba yıkama yerı kesınlıkle ayrı olacak veya oturma yerıne ses gelmıyecek abı az gelecek.ne konustugumuzu duyamıyoruz.
musterının ayakları oturma yerıne gecene kadar kesınlıkle ve kesınlıkle ıslanmayacak.
oturma salonunda xbox veya turevlerı olabilr.
kendı arabanı kendın yıka veya kendı pasta cılanı yap bi nevi makına kıralama gıbı bır bölüm ufak ayırabılr ( alan buyukse yer varsa ) koyucan bı makıta devam hevesı olan gelsın.
fıyatları pahalıda olabilr hc sknytı degl yeterlı ıs gorulsun.
kullanılan ürünler kesınlıkle kolpadan olmıcak ıcerıde lastık mermı 1 saat sonra kımse yok urunu olmaz.
aklıma gelenler bunlar
hakkıyla araç yıkama 20tl
orta sekerli yıkama 15
girçık tek posta 10 tl .
kostik denen illeti kullanan yıkamalara gitmeyin bnmde sizlere tavsiyem budur.hatta kendi köpügünüzü yanınızda götürün kostik lastikleri resmen eritiyor çok zararlı.
babacan senin goturdugun yer yıkamacı degil o zaman adı yıkamacı oranın... yerinde olsam mekanın kalabalık oldugu bir zamanda ayıbını yuzune vururum ki bu isin nasıl bir iş oldugunu anlasın .. ayrıca tanıdık falan bunlar boş iş sen destek olma amaclı gidiyosun cokta guzel bi dusuncen var ama adamın senin aracına uyguladıgı muameleye bak...
diger yaptıgım yorumlarda biraz sert eleştiri yaptım bunun sebebi bakıyorumki yorumların hepsi aynı her yıkamacıyı aynı kefeye kosmuslar veriyolar ayarı boyle bi mantık yok .. ayrıca arkadasın birisi yazmıs maliyeti 3 lira 5 lira + kendiside yıkamacı suyu yerden cekiyosa kirecli su... tabi maliyeti 3 lira olur nede olsa su bedava bide ne oldugu belirsiz urunler kullanıyo oh ne guzel valla boyle işe can kurban o zaman biz yıllardır bosuna tırmalıyoruz eywallah benimde suyum yerden geliyo fakat arıtma tesisi koydum her ay tuzu var bilmemnesi var belediye suyu kullansam daha karlı fakat oda kirecli oldugu icin bu sistemi uyguluyorum pahalıda olsa kısacası benim mantıgım şu kardeşim sokaktaki her araba ne kadar arac sahibininse bi o kadarda benim kardesim.... cunku biz bu işten ekmek yiyoruz colugumuz cocugumuz var bilmem anlatabildimmi eksigim varsa duzeltin keyifli forumlar
Konuya çok yabancıyım ama artık butik yıkamacı açılmalı
İsteyen müşterinin girip kendi arabasını kendi yıkayabileceği ve cilasını atabileceği bir bölüm olmalı bence (tabi alan genişse) . Saçma gelebilir ama ben kendim yıkıyorum girtiğim zaman, meg şampuanıda reyondan alıp makinayı ayarlatıyorum. Kısacası biraz kendi rahat hissetmeli gelen müşteri ve memnun kalmalı her açıdan
Yıkamacı olayı gerçekten önemli.
Gittiğim 3 mekan var benimde.
Evime yakın olan.
1. SONAX AKADEMİ
2. CAR WASH İKBAL
3. AUTO JOY ( AVCILAR )
1. yıkama suyunun basıncı düşük tutulmalı ( park sensörü -ayna ısıtması -geri görüş kamerasını bozuyor farların içine su almasına sebebiyet veriyor, boyada çatlak varsa avuç içi gibi kaldırıyor)
2. kesinlikle sünger kullanılmalı
3.bilindik kaliteli malzeme yıkama şampuanı kullanılmalı
4.torpiya sürürülen malzeme mutlaka iyi bişey olmalı leke bırakmamalı aşırı parlak durmamalı.
5. araç paspasları ıslakken araca koyulmamalı ( koku yapıyor)
6. Gerisi işçilik
7. Aşırı sıra beklememeliyim
8. fiyat en son baktığım şeydir. 5-10 fazla olması sorun değil.
genelde kendim yıkarım özelliklede güzel havalarda çünkü basınçlı arabayı yıpratıyor. geçen tipin biri şort varken ayağına tutmuşlar suyu bacak param parça dikiş üstüne dikiş 3 ay üzerine basamadı. basıncı sen düşün ayağı jilet gibi kesiyor boyaya napar ;) bu anlamda basınç önemli
birşey sormak istiyorum, aracınız yıkandıktan sonra işletme arabaya kendi reklamı olan koku bırakıyor ya, onun ayna askısı olanından mı olmasını tercih edersiniz, 100 ml sprey şeklinde olanından mı?
ben genelde sprat kullanmıyorum. bir kere kullandım nasıl olduysa akmış temizlemesi daha sorun oldu. kokularımıda kendim alıyrum. forumdan birinden nurburgring kokusu almıştım hala kullanıyorum. oto yıkamaların bıraktıkları kokuların etkisi kısa oluyor zaten.
1.kendim yıkamak istersem 5-7 tl gibi bir rakama yıkamalıyım
2.kesinlikle bir lift alıp araçların altını sıcak suyla yıkamalısınız isteğe göre
3.paspas üstüne gazeteler olmalı
4.kendinize ait little trees tarzında kokular olmalı
5.çay-kahve-internet olan bir bekleme salonu olmalı güzel dekore edilmiş
6.ben sölemeden ekstra ücret almadan jantları vs ilaçla temizlemeniz lazım
7.her araca kuaför misali farklı bezler kullanmalısınız küçük bir çamaşır makinasında bezleri yıkayarak döngülü şekilde kullanabilirsiniz.
8-kesinlikle kompresörle her araca aynı özeni gösterip depo kapağı fitiller gibi yerlere hava verilmeli
ben bunlara bakarım genelde yıkamacılarda. bu yazdıklarımı yapıpta güzel işçilik varsa ve ben tekrar elime bez almıyorsam su damlamıyorsa 20 tl çok değildir bence.
ben hala dukkanin acilmasini bekliyorum arabami getirmek icin,son durum nedir?
Anadolu yakasında açmayacaksanız kendimi katmıyorum :)
Sahi,mekan nerede açılacak
Yazan arkadaşların çoğu kendine özel garaj yaptırmalı bence, afaki istekleri var çünki, unutmayın bunu yapan bundan para kazanıyor, eğer size araba yıkattırırsa, çamaşır makinasında bez yıkayıp onla silerse, ps3 internet gibi özellikleri olursa bu araba 50tl'den aşşağı yıkatmaz, 15 20 lira veripte bu kadar afaki istekler çok saçma.
Konuyu biraz geç gördüm Onurcan şimdiden hayırlı olsun öncelikle.Dogrusu eskisi kadar titizliğim kalmadı otoparkım musait kendim yıkayıp cilalıyorum.Hem hızlı yıkıyorum hem cillop gibi oluyor.Yıkamacılarda hödük herifler çalışıyor zevkle yıkaması imkansız zaten sürekli suyun içinde ağır iş butun gun araba yıkamak 2 kuruş maaş alıyorlar kim bahşiş veriyorsa onunkine özeniyorlar.Uzun süredir kendi arabamı kendim yıkadığım için ve kızıltoprak meguıars el değiştirdiğinden ve eski haliyle (Keremde iken) alakası kalmadığı için senelerdir gitmiyordum.Son zamanlarda birkaç yıkamacıya gittim hepsiyle neredeyse karakolluk oluyordum.
Gözlemlerim neticesinde gerekirse iç dış yıkamaya 50tl verecek birsürü arkadaşım olmasına ragmen guzel araba yıkayan yıkamacı yok.Beklenti yuksek değil jantlar guzel yıkansın arabanın sagından solundan su damlamasın camlar guzel silinsin bu başka birşey değil.Davlumbaza su tutmaktan aciz yıkamacılar var.
Ya çoğu kişi arabanın sağından solundan su akmasın diyor iyi hoş güzelde bu arabalar suyla yıkanıyor samanla değilki ne kadar hava tutsanda iyi kurulasanda genede akacak o su başka çaresi yok..
Bi Kere Dükkana Bakan Adam Suratsız Olmayacak Abi. Tanıdık Tanımadık Kim Varsa Güler Yüz Göstermeli.
çok uzun uzun okuyamadım. ama benim en çok dikkat ettiğim meselelerden biride aracın altını lipini vurmadan kırmadan girip çıkabileceğim bir yer olmalı.
özenli, dikkatli çalışmaları, kalorifer petekleri vs kırmamaları lazım öyle ince yerleri dikkatli silmeliler
etek altlarında filan toz kalmamalı..
+ en ayar olduğum şey benim aracımı çekerken kendi arabası moduna girmeyecek basmayacak sis filan yakmayacak emanet kullandığının farkında olacaklar.
isteklere bittim yemin ediyorum :) cem yılmazın sahnesi aklıma geldi :)
yanlış mesaj....