Benim Minion sana emanet abi he, sonra yan çizme tükkan açılmadan bana haber et günü o güne izin alıyorum ilk araç ben olucam makinemle geliyorum çatur çutur dalıcam fotoğrafları. :cool: Tükkanın fotoğraflarını da alırım, oda benden olsun. :D
Printable View
her araca sıfır bez açılsın yıkanan her araç için bi kompresör hazır beklesin hava vurmaya. lastik yanaklarının iç tarafları da parlatılsın. arabanın altı mazotla yıkansın. üstü ipek peluşlarla en kaliteli şampuanlarla yıkansın. ve yıkama 15 tl olsun. yıkamacı zarar ederse ? etsin ne var ki sanki dimi.
istekler çok saçma gerçekten. kimse bişeyi isterken detayını düşünmüyor bence. bir oto yıkamada 3 tane adam çalışıyorsa eğer o 3 adamın günlük maliyetleri sana ortalama 120 liradır. günde 20 lira su elektrik harcasan 10 lira malzeme harcasan 10 lira da ıvır zıvır çaya kahveye gitse 150 lira bi dükkanın açılış kapanış masrafı var. ps koysun kahve çay sınırsız olsun hava vursun bezler hep yeni olsun makinede yıkansın falan. istekler süper arkadaşlar. ama yaptıgım maliyet hesabına bi bakın. 150 lira açıp kapatınca masraf gidiyor. buna daha makine bakımları vergiler zart zurtlar dahil değil. 15 liradan araba yıkansa 10 araba sırf günü kurtarıyor. 10 arabadan sonra yıkamacı kar ediyor belki. belki o da yok.
ha benim burda dükkanımda ps var. arabalara hava da vururum müşteri isterse. bezlerim sürekli yenilenir. her arabada tekrar tekrar yıkanır. çay kahve sorulmadan gelir müşterinin önüne.
ama kimsenin arabasının iğne deliği noktalarına kadar girip temizlemem 15 liraya. adam rica eder koltugumda ufak bi leke var sil diye yaparım o ayrı. ama kapı lastiklerinin arasını açıp oralara ilaç sıkmam mesela. arabanın yıkanması temizlenmesi gereken her yeri eksiksiz temizlenir. mesela sunroof olan her aracın sunroof camının etrafı ve mümkünse eğer havuzu silinir. ama kalkıp ekstra incik boncuk yerlerin temizliği ne bilim her yıkamada araca wax falan atmak söylemesi kolay ama yapması zor şeyler. söylerken biraz düşünün arkadaşlar lütfen. bi cafeye gidip 10 liraya bi tavuk yemegi yerken yanına biraz da et koyun aynı paraya diyemiyorsan, bi ps cafeye gidip ps oynarken saat ücreti 10 dk geçince 2 saatlik ücret ödüyorsan oto yıkamaları da aynı gözle bi görün lütfen. hiçbir oto yıkama sahibi böyle deli paralar kazanmıyor emin olabilirsiniz.
örnek herkes diyo ki böyle uygulama tr'de yok. Benim dükkanıma arabasını bırakıp gerçekten bu işi hakkıyla isteyen birisi varsa eğer altından girip üstünden çıkarak komple bir uygulama yapmak istiyorum videosu fotoğrafı herşeyiyle. ama böyle bi uygulama yapıp 300-400 veririm hakkı budur fazlası saçma diyen varsa hemen hesap yapıp koyarım.
http://www.youtube.com/watch?v=KYPDs2ls0NY
gerçekten bütün samimiyetimle soruyorum. bu videodaki gibi bir uygulamanın sizin gözünüzdeki bedeli nedir ? 5 gün sürecek kusursuz iğne deliğine kadar temizlenecek araç.
tek beklentim işin salla paça yapılmaması...aracıma özen gösterip yıkanması ve sonrası sağdan soldan su damlamadan temizlenmesi bunun sonrası aracımı alıp çıkmıyorum ben,ufak tefek detayları kendim yapıyorum ztn :)
bu tarz 1-2 sürekli müşterisi olduğum yer var ztn senelerdir onlar beni ben onları iyi tanırız :) benim aracım 2-3 saatte yıkanır temizlenir mesela :D:D
detailing işine gelince kesinlikle kullanılan ürünlerin kalitesi önemlidir,yapılan işlem sonrası yüzümün gülmesi için araçta herhangi bir leke,hare vs kalmaması kafi
ücret olarak her zaman yapılan işin hakkını verme taraftarıyım,beğenmediğim işe,işçiliğe saçma paralar vermek istemem :)
Camları adam gibi silsin yeter.
Topaz Detailing London - Ferrari Enzo Detail (120 hours) - YouTube
gerçekten bütün samimiyetimle soruyorum. bu videodaki gibi bir uygulamanın sizin gözünüzdeki bedeli nedir ? 5 gün sürecek kusursuz iğne deliğine kadar temizlenecek araç.[/QUOTE]
Benimde türkiyede olsun istediğim tarz budur , hatta nasip olursa kendiminde düşündüğü dükkan tarzıdır , ingililterede çok sık böyle klasik yıkama anlayışında deil ''az ama öz'' anlaşıyışında olan bir yer.
En önemliside bu gibi bir yeri işleten biri uygulamaya yaptığı aracı müşteri olarak deil kendi arabası gibi görüp ona göre özveri göstermeli..
Eğer araç komple baştan aşşağı sıfırlanıyorsa en ufak deliğine kadar şahsen 1000 tl olsa yapılabilir + olarak örneğin araç satılacak olur bu uygulamanın satışta bile mutlaka yararı görülür verilen para bile çıkar..
Yurt dışında bu uygulama 4bin sterlindir tahmini, TRde böyle işyeri açmayı umanlar bence vazgeçsinler o işten, çünkü yurt dışındaki araçlarla trdeki araçlar arasında ciddi fark var, ve insanlar arasında, işin içinde olan arkadaşlar doğru bir şekilde açıklamasını yapıyor zaten, benim düşüncem de tr'de ne kadar salaş o kadar iyidir, günde arabasına özenen insan 1 2 tane gelir gerisi, tozu pisi gitsin tarzı müşterilerdir ve insanlar da para kazanmak istiyor, kişiye özel hizmet beklemek saçma.
Yazın soğuk, kışın sıcak bekleme salonu,
Enazından çay, kahve makinası
Güleryüz ve samimiyet,
Yaptığı işi sevmesi
Bunlar yeterlidir, 9 sayfadır bahsedilenlerin çoğunu içine alıyor zaten. Bazı arkadaşların yorumlarına baktım da çok ütopik beklentilerde bulunmuşlar. O kadar hizmeti adam verir vermesine de sen 30-40 liraya " çok yeaa" deme bi zahmet. Dile kolay geliyor söylemesi. :)
yıkama 20 bizim gibi adamlara 40 lira olsun ama en azından araba cıktıktan sonra tekrar bezle silmiyim.spoilerın altı camur olup temizlenmemiş olmasın vs vs he bide bakırköy taraflarında olursa yıkamacı süper olur :)
Bir detailing dukkanindan+yikamadan neler beklentiniz nedir?
Kendisini anadilinde ifade edebilmesini beklerdim.
Detayli temizlik dukkanindan+yikamadan beklentiniz nedir? olarak yazinca cok uzun bir baslik olacagindan dolayi yazmadim. Neler beklersiniz yazacagima da kafam dolu oldugundan bir hata yapmisim fakat bunu duzeltmeyi bilmedigim icin kaldi.
Yoksa kendimi iyi ifade edebildigimi dusunuyorum.
yer olarak hangi semt belli mi açacağınız yer?
iğne deliği şekli uygulamanın hakkı bence minimum 1000- 1500 tl, o da 2 günlük iş ise eğer, yetkili servisler gibi saat başı işçilik yazılacak olursa bu işin altından kimse çıkamaz kusura bakmayın :)
adam akıllı bir yıkamanın hakkı da bence 30 tl dir, 1 saat üzerinden hesaplarsak ki kötü bir mebla değil sanırım yıkama / detailing işinde olanlar için kurtarıcı denilebilir.
bu iş bir nebze sanat işi, işsiz olup yıkamacıda çalışan adam da var neticede bu işi keyif için canı gönülden yapan da, ikisinin aynı fiyata aynı mekanda aynı arabayı yıkadıktan sonraki durumu gözle görülebilir derecede farklı. Birisinde bahsedildiği gibi geçmiş sayfalarda, orasında burasında çamur kalır su damlar, her şeyi söyleyerek yaptırır / düzelttirirsin, diğerinde ise hiçbir şey demeden gözün arkada kalmadan istediğin gibi teslim alırsın arabanı. Ki zaten hakkıyla yapan adama günümüzdeki 15 liralık yıkamadan sonra ben 20-25 bırakıyorum direk olarak, o onun hakkıdır çünkü..
Herkes leventin son cümlesindeki gibi olsa inanın bu işi yapanlar kendiliğinden 1 kademe yükselir kalite olarak :)
Bir kelime fazla olmuş, ama ben bile okurken dikkat etmedim, hamura dönmüş beynim o kelimeyi atarak düzgün şekilde okumamı sağladı :D :D :D
Tamam len, bu kadar bilgi yeter, hadi aç şu dükkanı, alt yıkama ve detaylı davlumbaz temizliği istiyorum :)
Tez dükkan açıla :)
5 gun uğraşılan bı araba 1000tl, ayda 6 araba çıkar 6000 tl..
şımdı giderlere bakalım..
sokak arasında bı dukkan tutsanız 1500tl
2 tane eleman olsa 2000tl
6 araba ıçın elektrık su faturaları 500tl
aylık muhasebe ucretı 1500tl
dığer gıder(telefon, ınternet, aıdat, pos makınesı, çay, kahve, ısınma, soğuma vb..) 500tl yazalm
ne ettı 6000 lıra..
kullandığımız urunlerıde bırı hedıye etmış olsun, bedavaya aldık dıe sayalım..
elemanlarında yol ve yemek masrafı olmasın dukkanda yatsın multecıler, yemekte yemesinler, yatacak yer verdık sonuç olarak...
ış yerı sahıbı? onun ne onemı var ya, onemlı olan detaılıng...
Ayrıca En Önemlisi Güler Yüzlü Esnaf Olmalısın Hocam. Ne Kadar İyi Yıkarsan Yıka Eğer Mahkeme Duvarına Benzer Suratla Müşteriyi Karşılarsan Bir Yere Kadar Gelir İnsanlar.
Ayrıca Şahinede Aynı Ferrariyede Aynı Özeni Göstermelisin. Geçenlerde Meguiars ın Historia daki Yerine Gittim Adam Audiyi Bmw yi Porsche Güzelce Özenerek Süngerle Yıkadı Benim Aracıma Ve Bi Kaç Araca Köpük Tutup Bıraktı :)
Şimdiden Allah Bol Kazanç Versin
yıkamada hıç para yk :) onun ıçınde bı eleman alırsak 1000 lıradan fazla artış olacak, o da anca kendı parasını çıkartıcak..
sıze şahsı bı lafım yok, dışardan bakıp yıkamacıların delı gbı para kazandığını ve hızmet vermedığını düşünenlere mesajım..
arkadaşların mantığıyle butun yıkamacılar delı gbı para kazanıo ama hepsı gerızekalı! ıçlerınden 1 tanesı bıle akıl edemıo şurda yazılanları, hadı akıl edemedı burda fıkır verılıo yazılıo çızılıo onları goruorlar ama o kadar salaklarkı dukkanlarında bunları yapmıorlar.. hadı 10 kışı yaptı 100 kışı yapmadı 10.000 kışı yapmadı 1 kışı yapmaz mı ya?! arasından 1 kışı çıkmaz mı..
arabaya tecavüz edıp 20 lıraya sıfır şekılde gerı almak ısteyen arkadaşlara soruorm, sızce böyle bı ıhtımal var mı? herşeyde ıstısna vardır ama bu yıkama olaynda dedığınz ıstısna yok, neden yok..?
bekara karı boşamak kolay..
Topaz Detailing London - Ferrari Enzo Detail (120 hours) - YouTube
şu vıdeoyu bı kez daha benım ıçın ızleyıp elını vicdanına koyup buraya yorum yazabılırmısın.. (daha once pasta cıla detaılıng ışıne gırmedıysen hıç yorum yazmazsan sevınırım.)
yada sen gel benım dukkanıma ben bı demo araç bulım sana 5 gun verım bu ışlemlerın aynısı yap, araba bıtsın tech turkey'de detaılıng ıle uğraşan bı ton arkadaş ve uzman var, jurı olarak toplansınlar onaylasınlar 10 uzerınden 10 desınler hemen notere gıdıp arabayı senın ustune vercem bu kadarda buyuk konuşuorm, yapamazsan sen bıze bı yemek ısmarlarsın.. :)
hemen geçen ay kı muhasebe ucretımı yazıorm sıze;
kdv 71
sıgorta 353
bağkur 353
muhtasar(stopaj) 1093
muhasebe ucretı 150
toplam 2020..
bu ay yıl sonu ıçın, defter parası damga parası var daha.. :)
muhasebecım eskı bı arkadaşımdır, kendısı sıteyede uyedır, muhasebecıysenız ve fıyatlarda bı yanlışlık varsa soyleyın, arkadaşım banamı kaldırdı bılgım olsun.. :D
Yada sen gel benım dukkanıma ben bı demo araç bulım sana 5 gun verım bu ışlemlerın aynısı yap, araba bıtsın tech turkey'de detaılıng ıle uğraşan bı ton arkadaş ve uzman var, jurı olarak toplansınlar onaylasınlar 10 uzerınden 10 desınler hemen notere gıdıp arabayı senın ustune vercem bu kadarda buyuk konuşuorm, yapamazsan sen bıze bı yemek ısmarlarsın.. :)[/QUOTE]
Oraya gelme gibi bi imkanım malesef yok , fakat burda sizin gibi yıkama detailing işi ile ilgilenen birçok kişi var onlardan ricam ellerini vicdanlarına koyup 5 günde bir aracı bu şekilde yapılıp yapılamıyacağını söylesinler :)
Videoda araç 5 günde yapılmış , fakat videodaki aracın ferrari enzo oluğunu üzerindeki ayrıntılı yerlerin , motorun , temizlenmesindeki gereken dikkat ve zorluk maksimum seviyede , ayrıca adamlarında profesyonelliğin son seviyesinde çalıştıkları gayet açık herkes görebilir , anlatmak istediğim bu kadar handikap varken bile araç 5 günde yapılabiliyorsa , buralarda yapılıp yapılamıyacak olmasıda burdakilerin değerlendirmesine kalsın :)
ıstedığım soruların cevabını alamadm neyse gecen mesajlarda yazıordunuz yaa arabaya gore uygulama farkı olmasın, her araba eşıttır dıe :) bızde her araba aynı zatn ferrarıde gelse 5 gun cıtroende (kendı arabamı yazdım, şmdı mıllet markaya takılır bıde..)
asıl handıkap kalıtesız arabalarda :) ornek vermek gerekırse bı japoncu olarak japon araclarının boyası ıncedır, ben yaparm ederım dıenı sonra tampon kaput yakanı çok gordum :) araba ne kadar kalıtelıyse o kadar temız ve sorunsuz bıtıo..
sen 10 gun uygulama yapılsın de 10 gun uygulama yapılır o arabaya, yeterkı para sıkıntısı olmasın reçete uzar gıder..
detaılıngcılere soralım bu araç 1000lıraya yapılır mı, yada vıdeoyu ekleyen kışıye ulaşalım ve orada ne kadar fıyata yapıldığını oğrenelım, tr şartlarına gore fıyatı çevırelım bakalm ortaya çıkan fıyata kaç kışı okey dıeck.. :)
[IMG]http://u1312.hizliresim.com/1j/k/vmlld.jpg[/IMG]
böyle bi detailing yaparsanız herkes gelir bence :D :D işin şakası tabi :)
1- dandik köpük kullanılmamalı ( yada müşterinin verdiği şampuan varsa onunla yıkamaya razı olunmalı )
2- arabalar kesinlikle süngerle yıkanmalı
3- durulama işlemini güzel yapılmalı çamurluk içleri tertemiz yapılmalı ve jantlarda en ufak balata tozu çamur kalmamalı
4- kurulama yapılırken 3 adet tertemiz bez kullanılmalı 1'i camlar için 1'i arabanın az pislenen yerleri için diğeride çamurun daha fazla sıçradığı yerler için
5- lastik parlatıcısı kaliteli olmalı 1 saat sonra akıp lastiği rezil eden tarzdan olmamalı.Arabaya aynaya asılan kokulardan asılmalı ve yerlere hemen parçalanıp gitmeyen kağıt koyulmalı.
6-ve en son en önemlisi güler yüzlü esnaf olunmalı bide arabayı yıkanacak yere çekerken personellerin arabayı çakal çukal babasının malıymış gibi kullanmaması lazım
haa bide en son sprey olarak hızlı cilada yapılabilir eşantiyon olarak.
şahsen böyle bi yıkamaya benden temiz 25 lira çıkar :)
Video daki arac 4-5 bin pound a yapilmis. 4-5000 tl de sen ona, anca o zaman kurtarir. Hani kaliteli eleman falan olacak su olacak bu olacak anca o zaman kurtarir.
Burada yorum yapip 1 araci tamamen %100 dogru bitirmenin ne demek oldugunu bilmiyorlar sanirim. Bize cok musteri geldi, araci alkolle sildigimizde kahrolan, yapmayin.. Su yazilanlarla sadece bu isi gercekten profesyonelce yapmaya calisanlarin piyasasini kiriyorsunuz.
Sokakta 200-300 arasi yaptiranlari goruyorum , doldurucu cilalara aboneler. Bu herseyi ozetliyor.
Aracı yazarken ayırt ediyosun diyeceğinizi tahmin ettim , anlatmak istediğim araç üzerindeki ayrıntılı yerler örneğin motor kısmı ( 2.20 ile 3.00 dk arası ) , adamlar motor içindeki karbon parçaları sökerek polisaj yapıyor , 4 jantı söküp ayrı ayrı temizlik , gereken yerlere zımpara , rutüş boyası , aracın alt kısmının temizliği , aracın üstündeki tüm karbonlara polisaj , motor içi karbonlara koruma filmi vs vs video izlendiğinde herşey gayet açık.
Ben 5 günlük sürenin yetersiz olacağı hakkındaki düşünceniz kısmına cevap vermiştim , tekrar ediyorum yukarıdaki işlemlerle bu araç 5 günde bitiyorsa ( mikroskopla detaylı analizine kadar ) , burada da bir araç elbet biter aynı işlemleri eksiksiz yaptığımızı düşünürsek bile :)
Siz de benim için uygundur dediğim fiyata takılmışsınız , oradaki maliyeti buraya çevirirsek burada ortalama bir araç bile alınabilir belki :)
Sonaxın en pahalı paketi 890 TL olarak görünüyor , iki uygulama aynı mıdır ? gidenlerden de yorum bekliyorum..
Detailingcilerden ve herkesden ricam videoyu izlesinler ve bu uygulamanın 1000 Türk Lirasını hak edip etmediğini değerlendirsinler :)
her arabanın az çok ayrıntılı yerlerı var, motor yıkama ve korumada bende her yerını fırçalıorm, sokulebılen her yerın altını temızleyıp koruma sıkıorm, muşterının oraya bakmayacağını bıle bıle, kı bu uygulama ultra lux bı bıçımde yapılıo o dedıklerını yapmak zorunda zatn, onurcan 4000 pound dıo hadı bız onu tl yapalm kısacası aracını bu şekılde temizlesem 4000 lıra verırmısın bna..?
ısteklerını aslında bu vıdeo anlatıo ama o vıdeodakı para senı yansıtmıo dmı? bızı kızdıran şeyde bu zatn, duşun aynı o tarz temızlık ıstıosn ve 200 lıra olsun dıosn bıze sence mantıklımı..? (kızgınlığımızı anlaman ıçın rakamı o kdr duşuk yazdm, rakam sadece bı ornek..)
ben 5 gun yeterlı olcağını soyluorm zatn, senın yorumlarına bakılırsa senın ıçın yarım gunluk ış, elemana bıle gerek yk yazdın.. "Benim düşüncem bu , ayrıca bahsettiğim sistemde elemanlık birşey yok."
douu nıcklı arkadaşlar 5 gun kıyı koşe temızlencek bu araç ıcın sızın fıyatınız nedır dıe sormuş, sende cvp olarak 1000 lıra demışsın, ben fıyata takılmadım sana takıldım.. usttekı mesajında ıkı bolumu kalın yazı olarak ışaretledım, aynı mesajda hem olur hem olmaz dıe yazdın..