Bence ilk olarak dükkan açan insan bu işi hakkıyla yapan biri olmalı gerek yıkama gerek pastası cilası kıl bir esnaf olmalı.Kendiside çalışmalı her an çalışanlarıda kontrol etmeli kendi gibi özenli insanlar ile çalışmalı.Her aracını kendi yıkar gibi özenerek yıkamalı araç dükkandan çıktıktan sonra sağından solundan damlayan sular olmamalı ve kapı açıldığında kapı altları ve eşiklerin olduğu yerler komple pırıl pırıl olmalı.İzmir'de daha henüz bunları doğru düzgün yapan yıkamacıya rastlamadım.Lift olayı bence şart çünkü detailing dendi mi her türlü olanak sağlanmalı diye düşünüyorum adam dediğinde ben jant içlerini davlumbaz içlerini komple temizletmek istiyorum diye buna olanak kesinlikle sağlanmalı.Ayrıca madem bu kadar detaylı bi iş yapıyoruz devamlılığı olan müşteriler için dolaplar yapılmalı (müşterilerin kendi yıkama şampuan cila parlatıcı v.s gibi ekipmanları için) ve üyelik şekli belirlenmeli gerek aylık yıkama bazında gerekse makul fiyatlarla gold platin vs gibi gruplandırılacak şekilde.Bekleme salonu herkesin dediği gibi insanı sıkmamalı.Aracın yıkandığı yer bol ışıklı olmalı herşeyi güzelce görmeli müşteri hatta siyah beyaz eşliğinde olursa arabanın her detayı ortaya çıkar.Herkesin dediği gibi müşteri kendiside yıkayabilmeli aracını dediğim dolap muhabbeti olursa kişi için makinalar eksiksiz olmalı kullansın kullanmasın olanak verilmeli ki eksiksiz herşeyini tamamlayabilsin.
Akıllı esnaf zaten bu dükkanın temizliği ve düzgünlüğü aracılığıyla gerek orta sınıf gerek zengin sınıf müşteriye rahatlıkla hitap eder.Artı kazanç kollarıda açabilir.Güzel bir kafeterya ufak çaplı yemek geniş çaplı içecek portföyü olursa güzel gelir elde edebilir.Ayrıca standlar kurup Meguiars,Sonax,3M v.s gibi hatta bunun haricinde denediği şunu öneririm dediği ürünleride satmalı ama şunu öneririm diyip fazla kazanç yaptığı malı değil doğru olan malı satmalı.
Kısaca dürüst, temiz esnaf bu işi çok güzel bir şekilde kıvırır ve sağlam para kazanır.Yaptığı işin hakkı olduğunu gören insan pinti değil işin değerini ölçüp tartan insan verir.