User Tag List

Sayfa 3/12 İlkİlk 12345 ... SonSon
223 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Bir detailing dukkanindan+yikamadan neler beklentiniz nedir?

Orçun Dikayak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence ilk olarak dükkan açan insan bu işi hakkıyla yapan biri olmalı gerek yıkama gerek pastası cilası kıl bir esnaf olmalı.Kendiside çalışmalı her an çalışanlarıda kontrol etmeli kendi gibi özenli insanlar ile çalışmalı.Her aracını kendi yıkar gibi özenerek yıkamalı araç dükkandan çıktıktan sonra sağından solundan damlayan sular olmamalı ve kapı açıldığında kapı altları ve eşiklerin olduğu yerler komple pırıl pırıl olmalı.İzmir'de daha henüz bunları doğru düzgün yapan yıkamacıya rastlamadım.Lift olayı bence şart çünkü detailing dendi mi her türlü olanak sağlanmalı diye düşünüyorum adam dediğinde ben jant içlerini davlumbaz içlerini komple temizletmek istiyorum diye buna olanak kesinlikle sağlanmalı.Ayrıca madem bu kadar detaylı bi iş yapıyoruz devamlılığı olan müşteriler için dolaplar yapılmalı (müşterilerin kendi yıkama şampuan cila parlatıcı v.s gibi ekipmanları için) ve üyelik şekli belirlenmeli gerek aylık yıkama bazında gerekse makul fiyatlarla gold platin vs gibi gruplandırılacak şekilde.Bekleme salonu herkesin dediği gibi insanı sıkmamalı.Aracın yıkandığı yer bol ışıklı olmalı herşeyi güzelce görmeli müşteri hatta siyah beyaz eşliğinde olursa arabanın her detayı ortaya çıkar.Herkesin dediği gibi müşteri kendiside yıkayabilmeli aracını dediğim dolap muhabbeti olursa kişi için makinalar eksiksiz olmalı kullansın kullanmasın olanak verilmeli ki eksiksiz herşeyini tamamlayabilsin.
    Akıllı esnaf zaten bu dükkanın temizliği ve düzgünlüğü aracılığıyla gerek orta sınıf gerek zengin sınıf müşteriye rahatlıkla hitap eder.Artı kazanç kollarıda açabilir.Güzel bir kafeterya ufak çaplı yemek geniş çaplı içecek portföyü olursa güzel gelir elde edebilir.Ayrıca standlar kurup Meguiars,Sonax,3M v.s gibi hatta bunun haricinde denediği şunu öneririm dediği ürünleride satmalı ama şunu öneririm diyip fazla kazanç yaptığı malı değil doğru olan malı satmalı.
    Kısaca dürüst, temiz esnaf bu işi çok güzel bir şekilde kıvırır ve sağlam para kazanır.Yaptığı işin hakkı olduğunu gören insan pinti değil işin değerini ölçüp tartan insan verir.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herkesin istekleri ortak aracıyla ilgilide 700-800lira maaşla çalışan adama bu kadar detayı nasıl yaptırabilirsin ki? yıkamacı çok çalışacak onlar için.
    insanı mümkün olduğunca devreden çıkartmak lazım, duş gibi otm. foam lance kabinleri yapılabilir, hem her araca giden köpük kontrol altında olur hem de elemanın insiyatifinde kalmaz... kurutma bile havalı makineyle otm. yapılabilir, 2000 li yılların başında Ankara'da vardı tam otm. sistem ama hat eski olduğu için başarılı olmadı...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

onurgoyunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Müşteriye karşı kullanılan dil çok önemli, hizmet almaya gittiğim yerde abi diye hitap edilmek hoşuma gitmiyor.

Detailing için detaylı bilgiler verilmeli, neyin ne işe yaradığını soran müşteriye detaylı açıklanmalı. Belirli sıklıklarla work shoplar yapılmalı.

Bagajda poşet olduğu zaman süpürge yapmaktan vazgeçilmemeli.

EmreS13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Camlarda bez izi, kaportada leke, jantlarda çamur kaldımı selamımı bile vermem.
    Sırf bu yüzden kendim yıkıyorum şu soğuk havalarda bile.
    06 WTF 36 Corsa 1.7 ///06 FA 9273 İbiza cupra CTH SOLD..
    06 JZ 556 200SX S13 Forged , Drift Car Project

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracımın yıkanmasını izlerken bira ikram edilmesini isterim
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onrcn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet asiriya kacabilirsiniz, sarisin kizlar vs disinda Hakan sende yazabilirsin goruslerini su durumda senden bile korkmuyorum
    Herkesin dedigi gibi kendi yikama alanimiz olsun . Ama siz sadece foamlance ve su verin , diger sampuan , jant temizleyici , parlatici , bezler falan biz kullanalim . Zaman kisitlamasi da 30 dakika veya makul olsun . Kurulama icinde baska bir alana alip kurulama yapabilelim ki , biz yikadiktan sonra geriden gelenlere yer acilsin . Galiba bu tamamen benim istedigim birsey oldu ek olarak buyukcekmece , beylikduzu taraflarinda olursa mukemmel olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı yıkamacıya Fabia ile girdiğimde farklı Passat ile girdiğimde farklı ilgi görüyorum.Arabaların yıkanması bile değişiyor.Bu olmazsa çok iyi olur.Sonuçta herkes aynı parayı veriyor herkese hizmet eşit olmalı.

deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    onur hatırlarsan kurtez hüseyin abının orda muhabbet etmıstık .typer vardı o zaman bende sanayıde yerım vardı : ) hayırlı olsun inşallah cok ılgılı ve bılgılı bırısın .hakkınla yapacağından şüphem yok.
    arkadaşlar musterı olarak cok güzel ,harıka fıkırler verıyorlar ama mekan sahıbı olarak bu sekıl calsırsan ve bu taleplerı karşılamaya calısırsan en az 10 adam ve baya buyuk bır mekan olması lazım.halıyle fıyatlara yansıtman lazım gıderler cok olucak .. ama bazı arkadaşlar malıyetı 5 lıra uçulmasın dıyor nasıl olur bılmem : )

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bostancı Sonax'ın yanında bir yer vardı, unuttum şimdi adını.. Her arabaya ayrı sıfır sünger açıyordu. Takdir etmiştim.. Ayrıca üst katta solarium olması, bekleme kısmında televizyon - bol gazete/dergi, bilgisayar ve internet bağlantısı, wireless, çay / kahve ikramı da çok memnun ediciydi.. Tuvaletler ise son derece temizdi..

Bir kaç sene sonra saçmaladılar, güneşte cila atmaya kalktılar. Gitmedim bir daha..

Cem.B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    20 değil 30 olsun 35 olsun ama iş bittikten sonra kendim uğraşmış kadar güzel olsun

boya korumaya bişi diyemiycem

bir ara bende düşünüyordum kanka biliyorsun bu işi bence arabasına değer verenlerin geleceği bir yer olmalıki 15 liraya atıyorum 25 arabaya yıkanıcağına 30 liraya 12 araba yıkansın ama adam gibi iş olsun
    Team PAŞAOĞLU

sercanavcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gazada hayvan gibi basıp eksoz bağartanlarada ayar oluyorum belki evden yeni çıktım motorum soğuk belki ben kendim bile o kadar gaza abanmıyorum belki kılım vs vs gerçekten hakkını veren yıkamacı çok az örnek izmirde bitek 3.sanayide tayfun abi var joker oto yıkama benim bildigim başkada vardır mutlaka belki ama tayfun abi uğraşıo kendide hasta çünkü ona araba yıkattıgımda 2. defa üstünden ne jantları geçiyorum ne su birikintisi ne camlarda leke içteki kalorifer ızgaralarına kadar fırçayla uğraşıyo artı içine hoş bi koku ama geneli kötü tabi onlarada hak vermek lazım gazete ilanlarından adam çalıştırıolar sonuçta genelinin tecrübesi yok olanda bıkmış artık mecburiyetten yapıyo bu işi 2-3 işi bilen ortak girip işin başında durmak takip etmek yılmamak lazım yeri gelio adamlar bayramda günde 200 araba yıkıyolar zor iş vesselam...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en kötü bi çay verilsin arabayı yıkarken off poff tarzında iş yapan yer olursa bidaha gitmiyorum oraya sanki zorla yıkatıyoruz ya da bedavaya yıkatıyoruz birazda işini bilerek yaparsa sağında solunda pislik bırakmazsa o yıkamaya devamlı giderim

cosekar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı typh10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    müşterinin online olarak rezervasyon yapabileceği bir sistemi olmalı.Nefret ediyorum çok sıra var diye yıkama yıkama dolaşıp yine ilk gittiğim yıkamanın sırasına girmekten.
    +1 bazi yikamacilar var ne zaman gitsen abi doluyuz...

benim yikamada tahammul edemedigim seylerse sunlar;

on camin ve diger camlarin icten guzelce silinmemesi
    hava makinesiyle arabanin icindeki tozlarin alinmamasi
    jantin arasinda kir kalmasi
    yere degen lipin temizlenmemesi
    istenmedigi surece parfum sikilmasi
    aynalardan ve birlesim yerlerinden su akmasi vb...
    Coskun ARIKAN

c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Self Service Wash - Foam Brush, Wheel Brush and Triple Wax - YouTube

tam olarak yukarıdaki gibi bi alan istiyorum kendim yapayım.

TechTurkey Ogedov - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    20 lira veriyim yemek bedava olsun şampanya içiyim arabamı tony meguiars yıkasın yayların arası bile diş fırçasıyla temizlensin mutlu sonlu masaj da hediye olsun ama hepsi 20 liraya
    ha bide dükkana ortak olayım

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    15 de 20 de versem hiç bi yer benim yıkayıp sildiğim gibi yapamıyor hele bizim evin yanında bi yer var oraya 2. 3. kez gidenleri anlamıyorum arabanın iç döşemelerine vites koluna kadar parlatıcı sıkıyor

Bitek meguiars güzel yıkıyor hep aynı performansı göstermesede. eskiden 20 artı 5 ti ayda 1-2 uğruyodum şimdi 25 artı 5 oldu uğrayamıyorum

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    sanırım bu yıkama işinde washer tunnel machine tarzı bantlı üniteler türkiyede hiç yok
    washer tunnel olsa yıkamacı içinde büyük kolaylık insan faktörü sıfır kimseyi çalıştırmasına bile gerek yok belki iç temizlik için bir kişi olabilir araç sahibi arabadan iniyor isterse içerdede oturabilir banttan makine aracı alıyor kapalı tünelin içinde santraller var her şeyi makine yapıyor yıkama kurulama durulama hava vurma en detaylı şekilde en sonda suni güneşde durulama etkisi bile yapıyor.. Türkiyede varmı bilmiyorum ama olsa yıkmacının en azından iç ve detailin temizlikde her araca daha fazla vakit ayırıp titzlenmesine neden olur büyük yükü üstünden alır az çalışan sayısı ilede iyi ekonomi sağlatır.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Antalyalogy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Onurcan ,
    Bu işin tavanı bana göre mekanın fiziksel ve işgücü kapasitesinin %100 dolu olarak çalışmasıdır ( açılış saatinden kapanış saatine kadar tüm zamanın dolu olması ve randevu haricinde çalışma olmaması ) Bunu sağlamak için de GERÇEKÇİ BİR İŞ PLANI na ihtiyaç var.Bu anlamda da mutlaka profesyonel bir destek alınmalı.
    Yapılan araştırmalar , Türkiye'deki şirketlerin yaklaşık%80-85'inin kurulduğu ilk yılda kapandığını, ABD'de ise bu oranın %70*75 dolaylarında olduğunu gösteriyor ve ABD'de ilk faaliyet yılı içerisinde kapanan şirketlerin %80'inin iş planı olmadığını vurguluyor.
    Diğer yandan, benim asıl vurgulamak istediğim; hizmet sektöründe mekanın fiziksel imkanları , konfor imkanları vs bir yere kadar insanları cezbeder.Sonuçta siz orada elle tutulur bir ürün satmıyorsunuz, bir hizmet satıyorsunuz.Dolayısı ile portföyünüzde bulunan tüm hizmetlerin bir standartını oluşturmalı ve bununla alakalı kalite standartlarını belirleyerek buna uygun çalışma yapılmalı ve bu kalite standartları sürekli iç denetim tarafından (işletme sahibi , personel şefi vb) denetlenmeli..
    İşletmeci bu işi çok iyi biliyor olabilir , kendi de katılıyorsa çalışmaya hepimizin hayali iş çıkartıyor olabilir ama çalışanlar aynı kalifiyede değilse o işletmenin uzun vadeli, kalıcı ve başarılı bir işletme olması beklenemez.
    Hepimizin başına gelmiştir çok klas bir mekana gidersiniz her şey iyidir hoştur da bir garsonun , bir valenin , bir çalışanın bir hareketi, bir tavrı sizi irrite eder ve mekandan anında soğursunuz (çoğu kişi de bunun eleştirisini,şikayetini mekan yetkilisine yapmadan ayağını keser oradan- işletmeci olarak sizin haberiniz bile olmaz)
    Dolayısı ile en önemli yatırım işletme personeline yapılan yatırımdır bu tür işletmelerde.Personelin işbaşı eğtimleri (işletme prensipleri,verilecek hizmetler ,çalışanlardan istenilen sorumlulukar ve üstlenecekleri roller ,müşteri ilişkileri vb) bu tür eğitimleri profesyonel olarak yapan bir kurum/kişi den destek alınarak verilmeli.Bu eğitimler teorik ve pratik olarak sürekli devam etmeli , hizmet kalitesini geliştirmek/iyileştirmek için sürekli müşteri ile dialog kurulmalı (anket,gizli müşteri vb)
    Çalışanlara mutlaka aidatlık duygusu verilmeli.Çalışanlar kendilerini çalıştıkları işletmede mutlu ve güvenli hissetikleri sürece, müşterilerle iyi ilişkilerin kurulması ve iyi hizmet verilmesi mümkün olur.
    Bu nasıl sağlanır ? Örn; çalışanlara yatırım yapacağınız için süreli iş sözleşmesi imzalanmalı (örn;bu sözleşmeye süre dolmadan ayrılmak isteyen personel için caydırıcı hükümler eklenmeli), çalışan adayları iyi bir elemeden geçirilmeli, bu işte ne kadar kalıcı olmak istedikleri iyi analiz edilmeli,sağlam karakterli,çalışkan ve BİR AMACI olan çalışnlar seçilmeli.
    Bugün bu sektörün bana göre EN BÜYÜK eksikliği tüm yatırımların mekana,demirbaşa vb yapılıması çalışanların kişisel gelişiminin en az düzeyde düşünülmesi sonucu sürekli müşterinin bir türlü istenilen düzeye gelememesi ve işgücünde srekli bir turn-over oluşmasıdır.
    Ülkemizde İş Planı ile ilgili Türkçe kaynak çok az , sadece bir kitap var (Tufan KARACA - İş Planı hazırlama ) okumanı tavsiye ederim zaten forumda açtığın konu İş Planı hazırlarken kullanılan analizlerden bir tanesi.
    Şİmdiden sana çalışma hayatında başarılar dilerim.Umarım her şey gönlünce ve kârlı olur dostum.
    '' Detaylı Araç Bakımı, Temizliği ve Boya Koruma '' :

http://detayciyim.blogspot.com/

gp74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar cogunu yazmislar. Benim icin en onemli ve olmasini istedigim sey "bireysel yikama alanlari" bu saglanana kadar sunger ve kovayla yikamaya devam...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)