User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
90 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: gokart aracı projesi motor seçimi

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üretici sizi kandırmıyor. Vektörel kullanımda her devirde yaklaşık aynı torku veriri diyor. Her katalokta zaten kaç devirle kaç devir atrasında torkun değiştiğini yinede veriyor niye gülüyorsunuzki. Ben zaten bu motorları ve ünitelerini satıyorum

Ben şaka yapmıyorumki. sadece 75 kw bir ünite çok çok çok çok kg. Yani go0karta nasıl koyulacak diyorum. Bunun invertörü var, bunun sensörleri var (onlar gerçe çok ağır olmaz) bunun bataryaları var vs vs vs. ton dan fazla ağırlık ile gokart yapılmazki yazık günah.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Gürhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu görünce müptelası olduğum videoyu paylaşmak istedim.Yamaha R1 motoru takılmış bir GoKart aracı nasıl olurmuş izleyelim

R1 Go Kart Passes a Cop (Proper GOPRO Editing, Link Below) - YouTube
    1974 Volkswagen 1303s "Big" 50hp 98nM

Flickr / Tolunay Karagöz

mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üretici sizi kandırmıyor. Vektörel kullanımda her devirde yaklaşık aynı torku veriri diyor. Her katalokta zaten kaç devirle kaç devir atrasında torkun değiştiğini yinede veriyor niye gülüyorsunuzki. Ben zaten bu motorları ve ünitelerini satıyorum

Ben şaka yapmıyorumki. sadece 75 kw bir ünite çok çok çok çok kg. Yani go0karta nasıl koyulacak diyorum. Bunun invertörü var, bunun sensörleri var (onlar gerçe çok ağır olmaz) bunun bataryaları var vs vs vs. ton dan fazla ağırlık ile gokart yapılmazki yazık günah.
    sen bildiğini yap tutan yok. bu kadar bilge birine söyleyecek söz bulamadım.
    sen boyacı değilmiydin??
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok sektörde işletmem var. mesleki olaraksa doktorası olan mühendisim de, konu bu değil.

sadece önerdiğiniz sistemin torkunu? oluşacak sistemin toplam ağırlığını paylaşırsanız daha yardımcı olurdunuz arkadaşa. Yok rotax motorun çok yaktığından yakınıyorsunuz ya. Sizin sisteminiz çalışacakmış gibi önermişsiniz.

Teknil platformda herkes bildiği kadar yardımcı olmaya çalışır, herkes birbirinden birşey öğrenir.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sayın fkocak bu yarışma müthişmiş. açıocası 160sayfa olmasada olmazsa olmazlarını özetleyebilirsen çok güzel filirler üretebileceğimize eminim. yani ana kıstas ne? yakıtmı, zamanmı, maliyetmi vs hepsimi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen boyacı değilmiydin demek sizce biraz ucuz olmamış mı ? Yanlış hatırlamıyorsam tartıştığınız kişi bir ara Celal Bayar Üniversitesi makine mühendisliğinde ders veriyordu. Burada genç arkadaşlara fikir veriyor kimseye çomak sokmuyor. Yanlışım varsa özür dilerim. Konuyu takipteyim

fkocak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sayın fkocak bu yarışma müthişmiş. açıocası 160sayfa olmasada olmazsa olmazlarını özetleyebilirsen çok güzel filirler üretebileceğimize eminim. yani ana kıstas ne? yakıtmı, zamanmı, maliyetmi vs hepsimi.
    kurallar dediğim gibi uzun yakın zaman içinde özeti elimize geçecek diye bekliyorum, hepsini okuma fırsatım olmadı. kıstas olarak;
    güvenlik
    maliyet
    hızlanma
    viraj kabiliyeti
    dayanıklılık
    yakıt tüketimi
    olarak sıralanabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    önemli değil arkadaşlar. kerim bey ile dönem dönem takışıyoruz. tatlı_sert. esas konumuz bu formula student olayı gerçekten muhteşemmiş. yani çok güzel proje çıkar techten. hala öğrenci olan ve katılma hakkı olan arkadaşlara ortak takım yapakmı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...........

Dr.Ecu Chiptuning vtechasan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teaser

__ATA MOTORSPORT & ENGINEERING__
    DR.ECU ---MOTUL --- EBC BREAKS

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Videodaki arabanın web sitesi kullanılan ürünleri listelemişler..

75kw motora gerçekten gerek yok.. Her yaz Tübitak'ın yaptığı yarışmalarda 2kw batarya ve 5metrekare güneş paneline sahip araçların 80-90 km/h hız yapmalarını göz önüne alabilirsiniz.

(panellerde 2kw'dan daha az güç üretiyorlar diye biliyorum) Ve çokta kötü hızlanmıyorlarda. Yani diyeceğim o ki 75kw'lik bir motor intihara eş değer olabilir

Not takımlar genelde perm marka pmg 132 diye bir motor kullanıyorlar, 7.2kw

2013 yarışı

Alıntı mkerim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu işde birde sarfiyat önemli. ROTEX benim bildiğim kadarı ile ROTAX yakıtı oldukça fazla harcayan bir motor. Bu bahsi geçen motorlar iki zamanlı. 2000 li yılların başında TR ye girişi bile yasaklandı. Araç üzerinde. İnverter. DC akımı Ac ye çevirecek. Bununla motora hiç bir iş yaptıramazsınız. Ayrıca elektrik motorunda güç aralığı vs vs gibi değerlerin tartışılması doğru değil 1 dev/dk dan itibaren tüm gücünü verir.
    Bu yarışlarda amaç tüketiminde az olması. Yoksa dayan benzini al gücü yürü kim tutar seni. Bizim burada elektrikli bisikletin motorları ile yaptılar. Çok da güzel gittiler. Bu amatörce yapılan bir iş servo motor kullanılacaksa iyi bir program ile verim alınabilir. bu araçlar viraj da alacak eğer benzinli ve küçük hacimli bir motor olursa hızlanmalarda problem olacaktır. Elektrikli vey hacmi büyük benzinli bir motor olursa bu tür problemler olmayacaktır.
    Bu durumda en kolayı yapılmıştan örnek almak gibi geldi bana İTÜ nün J9 minibüsüne bir bakmanızı tavsiye ederim.

Evet abi, sarfiyatta önemli etkenlerden birisi. Dc motor kullanmak varken neden dc'yi ac'ye çevirelim ki abi?

Atladığınız bir konu. Servo motorlar ile içten yanmalı motorlar arası Torkta dağlar kadar fark vardır. 75 kw servonun torku yaklaşık 500NM dir. Gerek varmı?? tabiki yok.

Ayrıca inverter zaten ekleniyorsa; inverter üzerinden istendiği şekilde sürülebilir motor. Hatta siz nekadar geri bildirim elemanı eklerseniz okadarda mükemmel bir araç üretirsiniz.
    Tago abinin de dediği gibi, direkt olarak sürücü ile kontrol edilebilir ki biz hali hazırda öyle yapıyoruz. Güç ayarlamasıda hiç sıkıntılı değil hem, sürücüye giden bir 3ayaklı pot kullanıyoruz, istediğimiz kadar güç vermiş oluyoruz motora. (ismi yanlış olabilir, reosta gibi bişey, lamba parlaklığını ayarlayanlar gibi.)

önemli değil arkadaşlar. kerim bey ile dönem dönem takışıyoruz. tatlı_sert. esas konumuz bu formula student olayı gerçekten muhteşemmiş. yani çok güzel proje çıkar techten. hala öğrenci olan ve katılma hakkı olan arkadaşlara ortak takım yapakmı?
    Alta nelere kaç puan verilerek birinciliğin belirlendiğini gösteren bir tablo ekliyorum abi. Özetle herşey etkili derece yapmada.. Ne zaman takım yapıyoz?

Bir diğer önerim ise. Şase olarakta TONY KART firmasından yararlanmanız. Sonuçta dünyada en hafif şaseyi onlar üretiyorlar. Tabiki siz değişiklik ve ekleme yapacaksınız ama fizik kuralları önüne geçilemeyeceğine göre, dünya nimetlerinden yararlanmak şart.

Alıntı fkocak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    organizasyonun 160 sayfalık kurallar kitapçığı var ve büyük ihtimalle kurallara uygun olmayabilir hazır haldeki şasi. kullandıkları malzemeleri kullanabiliriz ama kuralla çerçevesinde.
    Abi şase olarak hazır kullanmak yasak.. Hatta kurallarda yazana tam olarak uyulacak olsa, şaseyi gidip sanayide kaynattırmak bile yasak

biraz inceledim herşeyiyle hazır halde de bulabiliriz bunu ama 32 hp yeterli olur mu ki
    motor gücünden önce kısıtlamalara uyup uymadığına bakarsanız daha iyi olur yakıt olarak ne kullanıyor? benzin mi ?

elektrik motorunda tereddüt ettiğim noktalardan biri de batarya ve aracı çok ağırlaştırmayacak boyutlardaki bir veya bir kaç bataryanın yarış süresince yetip yetmeyeceği. bende merak ediyorum bu sorunun cevabını
    Alıntı edemirbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yarışlar ne kadar sürüyor bilmiyorum ama elektrikli motor alınan tork ve torkun alındığı devir aralığı avantaj sağlayacaktır ama araç zaten hafif olduğu için bu kadar yüksek bir tork fazla olur. Kuralları okumadım fakat endurans tarzı bir yarış olacaksa eğer elektrikli motor batarya azaldıkça performansta düşüş sergilemezmi?
    Sonuç olarak elektrikli araba yapıp benzinlilerle yarışmayacaksın, aşağı yukarı sen ne kullanıyorsan diğer takımlarda onları kullanıyor olacak Benim düşüncem lipo kullanman durumunda düşündüğün gibi bir ağırlık çıkmayacagı..

tamam teşekkür ederim, ayrıca şunun için sordum o soruyu; gaz kelebeği kısıtlamasından dolayı 120 hp den 94 e mi düşüyor acaba dedim, önceki bir mesajda 60 hp alınıyor denmiş de..

Söylenen hp değerlerine çokta fazla itimat etmiyorum ben. Dynoya çıkartıpta ölçüm yapıldığını sanmıyorum açıkçası

The following points are possible:

Static Events:
    Sunum 75
    Mühendislik tasarımı 150
    Maliyet analizi 100

Dynamic Events
    Hızlanma 75
    Skid-Pad 50
    Autocross 150
    Tüketim 100
    Dayanıklılık (endurance) 300
    Toplam 1,000

Konu açmıştım bende, bu yıl bizdede 2015 yarışı için katılma gibi bir düşünce var. Takım işlerini oturtmaya çalışıyoruz

Kurallar listesi

mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben forklifti sanki lego gibi yapmışlar ona yazmıştım. ucuz değil bu adamların yaptığı iş diye. yoksa al çin malı bisiklet motorlarını tak çok hafif bir tanade şase yap işin çözülsün.
    not : ben bu işi bilmem etmem gördüğümü söyledim bizim üniversitede amatörce bunu yapıyorlar ve çokda başarılı oluyorlar. ona göre yorum yapın
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi kızmasaydın keşke ya, yanlış birşey söylediysem kusura bakma kasıtlı değildi..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tekrarlıyor olucam ama, hoosier yada diğer markaların sae ölçülerine göre olan slick lastiklerinin fiyatları hakkında bilgisi olan varmı ?

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok keyifli konu, öğrencilerimle katılmayı çok isterim :P
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    elektrikli motor herhangi bir şekilde arıza çıkarsa ortada kalır mıyız? mümkünse ankarada veya yurt içinde yedek parça vs. malzemeleri temin edebileceğimiz tamir ettireceğimiz birileri var mıdır?

rebel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Guzel proje. Takimini ayarlayan herkes girmeli. Izmirde kurulacak bir takimda tarkan abiyle birlikte bende katilmak isterim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BORKED
    oxford brooks racing endurance -2011 beyaz tulumlu pilotu izleyin

rebel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyazlı elemanı ızle demesen yarıda kapatırdım tın tın suruyor sanırım arabayı denıyırdu. beyaz tulumlu hakkını vermiş

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)