şaka maka noktayı koydun....
Printable View
ef186 niye bu kadar kasiyosun kanka
200sx damarlardamı dolaşıyor oralarda ...
adam kendi arabasını toplar güle güle biner 50 deil 150 sayfada yazılır ...
sahbinden.com dan bu araba alınırmı die bir konu açılır ozaman şasesi bozuk arba alınmaz ..
şase olayının 200 sx le ne alakası var ?
ha yani arabayı heryerden bağlıyorsun şaseyi düzeltiyorsun şasesi hiç bozulmamış bi arabayamı binmiş oluyorsun ...
Günaydın Techturkey biz boşuna konuşuyoruz ....
gerek yok alın arkadaşım bağlayın alttan üstten on numara binin hayırlı olsun ...
şahsi fikrimi söylıyeyim..maslakta ne porsche ler ne jaguarlar geliyor arkadaşın dukkanına ve kız gibi çıkıyor.. düzeltmesini bilen ustaya verildikten sonra , düzelmeyecek araba yoktur.
ben derdimi anlatamıyorum dışardan kaporta gibi bişey deildir şase denilen *** ...
yani çamurluk gibi düzelttik oo usta harika olmuş ilk günkü gibi denilicek bi olay deildir.
düzeltmek şeklinideiştirip düzelttiği gibi mukaavemetini ve esnekliğini sertliğini yumşakığını herşeyini deiştirir.
selete bağlanıp mm lerle düzeltilse bile aynı şey geçerlidir ...
benim anlatmak istediğim bu ...
Anlaşıldıysada anlaşılmadıysada yazmıycam yeter şaseleri düzelmiş araçlardan bir cacık olmaz .(Nokta)
pekala şöyle sorayım o zaman, bahsi geçen araba ile piste çıkıp drift yaptığında ne kaybedersin ? kaç kere kazalı 200sx kullandın ? artılarını ve eksiklerini detaylı biçimde anlatırsan sevinirim.
ef186'ya katılıyorum.Hem pertten toplama hem bu fiyat ben olsam almazdım ama siteye baya alıcak arkadaş var onu anladım bu topic'ten.
ef186 kanka sen otomatık sase duzeltme dıe bısey var duydunmu hıc usta duzeltıyor sonra gırıyor bu makıneye mm sınden tut agırlıgına dengesıne kadar hepsı cuk cıkıyor boyanıyor.nereye goturursen gotur kımse anlamaz
piste çıkıp drift deilde piste çıkıp turzamanı çıkartalımmı mesela şasesi bozuk herhangibi araba ile ?
konu 200sx deil Şase ....
Ben Drifter falan deilim ha eylencesine yanlarım onuda keyifle yaparım kendimce ...
o nedenle piste çıkıp diyorum ?
yani yangitmek falan deil düz gitmekten bahsedelim ?
abi araçların kalıbı var o sölediğin cihazda selet ismide yanlış bilmiyorsam kimseler anlamaz doğru bunda hemfikiriz ama abi bana biri şunu bu makinanın nasıl çözdüğünü sölesin
elinize bitane ataç alın sağa sola doğru kıvırın sonra o atacı tekrar düzeltin şimdi o ataç ilk halindeki kadar güçlü olabilirmi yada o atacı nasıl aynı güçlü ilk haline çevirebilirsiniz ???
benim anlatmak istediğim bu ...
arkadaslar orjinallik diye bişe var yapmayın siz bari ya...elbette ölçülr degelrleri kontrol edilirr ozaman araba alırken bakmayalım sagına soluna nede olsa makinalar var duzeltiriz... camurluk değişmiyoki şase bu araçta neredeyse tek değişmeyen ana parça kimse burda kotu nietli yazmıo ama hanginiz bile bile şasesi işlem gormuş bi araba alırr? ayarsız olur dengesiz yurur bugun sıfır hata verir yarın duzlen yerden pot yabar bisuuru ihtimal var fabrikasyon gibi olma ihtimali cok cok dusuk...
civicten bahsetmiyoruz lakin sadece drift yapabilen FR bi araçtan bahsediyoruz. bu araç yan gitmek için üretilmiştir, ve kazalar (ağır veya hafif) onun yan gitmesini engellemez :)
mono hiç drift yapmadın heralde o yüzden böyle konuşuyorsun. şaseden darbe almış hiçbir araç fabrika çakış mukavemetinde olmaz.
Her şeyi geçtim de, asıl olay bence şu, diyelim önden şaseye sağlam darbe alıp düzeltilmiş araç bir daha sağlam bir kaza yaparsa ne olacak? Arabanın önden 3-5 cm daha içeriye girmesi bile ölümle hayatta kalma arasındaki cizgi olabilir. Gidişi, virajdaki esnemesi, tutuşu... bunlara girmiyorum bile.
ben ön ayak oLdum sanırım tartsımaya acıkLık getıreyım dusuncemıze
şasesi oynanmıs duzeLtıLmıs araba on numaradır ıLk gunKı kadar mukavemetLıdır denmıo zaten ama kaLdır çöp de denemez denmemeLi budur yani şase duzeLtme ısLemıne bu kadar katı tawır aLmak yanLIs sadece bunu demek ıstıoruz sanırım...
her şasesi duzeLen de kaLkıp pistte yoL tutus LımıtLerını zorLamıyo oyLe bıLe oLsa duzeLmıs we wırajda yamuLmus bı sase görmedım ben eskıLerde kaLdı o dogruLtu tutturuLamama