konu kilit pls ..
Printable View
konu kilit pls ..
bu ne yaa gece gece her konuya kilit :D
ef186 genel olarak haklı bir metal şekil değiştirdikten sonra yeniden ısıl işlemle yada ısıl işlemsiz eski haline getirildiğinde nasıl eskisi kadar mukavemeti olabileceğini savunuyorsunuz anlamadım tamam ölçüler tutabilir ama uygun kuvvetlerde eskisi gibi görevini yapamayacaktır, ki bunuda pist gibi bir ortamda yük değişimlerinin net olarak görüldüğü şase üzerine normalden daha fazla yük bindiği bir ortamda görebilirsiniz
bir otomobilde çamurluk boyansın değişsin vs vs isterse komple soyuk olarak gezsin şase düzgünse ok ama değilse soru işaretleri doğuyor yapılan her işlem(tamir) genel olarak metalin mukavemetinin azalmasına yol açar kaynak vs vs gibi(genelledim muk. artıran yöntemlerde var illaki)
amma uzamış konu
düzelen ısınan metal özelliğini yitirir asla eskisi gibi olmaz bu benim mesleğim
ayrıca bu 200sx in şasesinde bişey yok hasar taban sacındaydı güzelce yapılmış ALLAH ağız tadıyla gazlatsın alana satana hayırlı olsun
Yapmışsan kaza,
Eğil Altına bak keza;
Eğilmişse Şase
Kaldır at arabayı çöpe.
Demiş şair ...
ısıtılıp düzeltilen bir madde nasıl özelliğini kaybetmez yahu saçma geldi bana ha tmm virajda yamulmaz araba orda hemfikirim :D ama ne olursa olsun esneklik ve maddesel yapısında ısıdan kaynaklanan değişim sözkonusu olacaktır..ısıtılan bir yayı aracınıza takıp kullanın bir de aynı yayın orjinalini kullanın en basitinden bir örnek kiii bahsettiğimiz olay şase ;)
yok abicim bende seviyorum olmasalardı arabam çalışmıyodu :)
s14 cünün s14cüden başka dostu yok diyebiliriz ama :P
duruşu güzel ama geçmişi kötü arabanın yanlarken patladıgı bariz belli fotoda
hacı yolu bekler gibi bekliyorum valla
bu hafta duyduğum en güzel haber :D abicim
bi akşam biraraya gelelim abicim bi türlü beceremedik şu işi
ben bi yere gitmedim yahu kendini kontrol et yusuf ağa
ankaralı yusuf yarın akşam bişeyler yaparız belki ama çok az kalabilirim işe gidicem :(
tamam abicim oturur bi yerlerde bişeyler içeriz
halile filanda haber verelim
ok tamamdır